Erdemir Grubu İç Denetim Sistemi 9 Mayıs 2015.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İÇ KONTROL STANDARTLARI
Advertisements

YENİ MALİ YÖNETİM VE KONTROL SİSTEMİNDE İÇ KONTROL
İNSAN KAYNAKLARI Ayşegül Akdeniz.
KAMU İÇ KONTROL SİSTEMİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
İleri Düzey Eğitim Başbakanlık Çalışma Grubu Mart-2010.
İÇ KONTROL SİSTEMİ VE İÇ KONTROL STANDARTLARI
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI İç Denetim Başkanlığı TAŞINIR İŞLEMLERİNDE SİSTEM DENETİMİ UYGULAMASI Ahmet SANDAL, İç Denetçi (KİDES) Mehmet KURU,
İç Kontrol Sistemi ve İç Kontrol Standartları
T.C. NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı İÇ KONTROL SİSTEMİ VE İÇ KONTROL EYLEM PLANI.
İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLIĞI
T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Birimi Başkanlığı
ÖLÇÜM VE HESAP VEREBİLİRLİK
Yrd. Doç. Dr. Fevzi ENGİN A.İ.B.Ü.İ.İ.B.F
1) İÇ DENETİM KAVRAMI İç denetim, kamu idaresinin çalışmalarına değer katmak ve geliştirmek için kaynakların ekonomiklik, etkililik ve verimlilik esaslarına.
İç kontrol Bilgilendirme Toplantısı 10 Nisan 2014 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı.
TİDE XI. Türkiye İç Denetim Kongresi - 9 Kasım 2007
SÜREÇ YÖNETİMİ Dr. Selami ERARSLAN İstanbul 2011.
SÜREÇ YÖNETİMİ İLE HIZLI BÜYÜMEYİ YÖNETMEK
“İYİ YÖNETİŞİM SİSTEMİ” GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI ÖRNEĞİ
Hoş geldiniz  Üniversitemiz  İÇ DENETİM BİRİMİ’mizin tanıtım toplantısına,  Hoş geldiniz.
KADINLARIN VE KADIN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ HİBE PROGRAMI GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ TOPLUM PROJESİ STRONG WOMEN STRONG SOCIETY PROJECT TR2009/ /69.
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ İÇ DENETİM BİRİMİ
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
İç Kontrol Nedir? İdarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin; - etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde yürütülmesini,
Kurumsal Performansın Değerlendirilmesi
ISQC 1 Quality Control for Firms that Perform Audits and Reviews of Historical Financial Information, and Other Assurance and Related Services Engagements.
T.C. OKAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SAĞLIK YÖNETİMİ YÜKSEKLİSANS 1.PROGRAM SAĞLIK HUKUKU ÖDEVİ-II HAZIRLAYAN Dr Beytullah ŞAHİN AKADEMİK DANIŞMAN.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM İÇ DENETİM VE İÇ KONTROL SİSTEMİ
Öznur OKAY Mali Hizmetler Uzmanı
Risk Yönetimi KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Birimi Başkanlığı.
ISO- 9001:2008 Standardı - 8. Maddenin Tanıtımı ve Yorumlanması, Kalite İyileştirme Araçlarına Bakış 7. Hafta.
Yedinci Bölüm İşletme YÖNETİMİNİN FONKSİYONLARI.
Modül 2: Su Bütçesi, Baskı ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu KALİTE GÜVENCE PROSEDÜRLERİ & AKREDİTASYON ARACILIĞIYLA.
İÇ KONTROL UYUM EYLEM PLANI VE YOL HARİTASI. İÇ KONTROL İç kontrol genel olarak idarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak;
İdari kesimde yönlendirme sistemi Visa Paajanen.
Değer ve Tedarik Zinciri Analizleri
27 TEDAVİ PLANLARI.
İç Kontrol: İç kontrol, idarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde yürütülmesini,
Kalite Yönetim Prensipleri (Devam)
1 MALİ HİZMET BİRİMLERİ ORGANİZASYON ŞEMASI. Mali Hizmetler Teşkilat Şeması Mali Hizmetler İç kontrol alt birimiStratejik planlama alt birimi Bütçe ve.
KURUMSAL RİSK YÖNETİMİ
KALİTE KONTROL STANDARDI 1
KALİTE GÜVENCE VE GELİŞTİRME PROGRAMI
Süreç Yönetimi.
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ ŞARTLAR
İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri
BİRİNCİ BÖLÜM Sağlıkta Kalite Akreditasyon Daire Başkanlığı
Kamu mali yönetim ve kontrol sistemini yeniden düzenleyen 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu kamu idarelerinde iç kontrol sistemlerinin.
Bölümün Amacı Bu bölüm, bilişim teknolojisinin evrimini incelemektedir. Bölüm, örgütsel işlemlere uygulanan bilişim teknolojisi sistemlerine göz atarak.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
Proje Yönetim Döngüsü: -Aşamaları -Rol ve Sorumluluklar
YATIRIM PROJE TEKLİFİ NASIL HAZIRLACAK?
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI.
 Kalite en basit tanımıyla, müşteri isteklerine cevap verebilmektir.
YONT 409 PROJE YÖNETİMİ.
PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI
YÖNETİM SORUMLULUĞU. Yönetim Kalite politikasını oluşturmuştur. Yönetim kalite politikasında belirlenen değerlere sadık kalmayı taahhüt etmiş ve politikasını.
ISO 9001:2015 standardı – Maddelerinin Tanıtımı
Risk Değerlendirmesi.
Paydaş Memnuniyeti ve Bildirim Yönetimi Ölçme Analiz ve İyileştirme
İnceleme Dairesi Başkanlığı
ISO 9001:2015 standardı – Maddelerinin Tanıtımı
Kalite Yönetim Prensipleri (Devam)
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
DENETİM YAKLAŞIMININ BELİRLENMESİ
Sunum transkripti:

Erdemir Grubu İç Denetim Sistemi 9 Mayıs 2015

Yönetim Kurulu – Denetim & Risk Komiteleri Üçlü Savunma Hattı Modeli Yönetim Kurulu – Denetim & Risk Komiteleri Üst Yönetim 1. Savunma Hattı Risk Sahibi ve Yöneticisi 2. Savunma Hattı Gözetim Fonksiyonları 3. Savunma Hattı Güvence Fonksiyonları Bağımsız Denetim İç Kontroller Finansal Kontrol Risk Yönetimi Kalite Uyum İç Denetim Birinci savunma hattında, birim amirleri risklerin sahibi ve yöneticisidirler. Dolayısıyla, süreçlerdeki kontrol zafiyetlerini giderecek düzeltici aksiyonları almaktan da sorumludurlar. Yönetim, kontrol, risk yönetimi ve uyum gibi fonksiyonlar kurarak birinci savunma hattının etkinliğine dair gözetim yapar. İç denetim, birinci ve ikinci savunma hatlarının etkinliğini gözeterek, risk yönetimi ve kontrol süreçlerinin etkinliğine dair bağımsız bir taraf olarak güvence verir. 2

İç Denetimin Görev ve Sorumlulukları İç denetim fonksiyonunun görev ve sorumluluk kapsamı, Erdemir yönetimi tarafından tasarlanan ve uygulanan, risk yönetimi, kontrol ve yönetişim süreçleri ağının, aşağıda belirtilen konularda güvence sağlayacak şekilde yeterli ve etkin olup olmadığını belirlemektir.   Risklerin uygun şekilde belirlenmesi ve yönetilmesi. Mali, yönetsel ve operasyonel bilgilerin doğru, güvenilir ve zamanında hazır bulundurulması. İş süreçlerinin ve işlemlerin, politika, prosedür ve ilgili mevzuat hükümleri ile uyum içerisinde olması. Kaynakların ekonomik olarak temin edilmesi, verimli bir şekilde kullanılması ve gerektiği şekilde korunması. Etik kurallara uyum ile ilgili hedeflerin uygun biçimde tanımlanması ve gerçekleştirilmesi. 3

Erdemir İç Denetim Metodolojisi Yönetim beklentilerinin belirlenmesi İş süreçlerinin analiz edilmesi ve risk değerlendirmesi İş süreçlerinin kategorize edilerek risk bazlı olarak önceliklendirilmesi Mevcut iş süreçlerinin incelenmesi Süreç performansının ve kontrol boşluklarının değerlendirilmesi Kontrol önerilerinin geliştirilmesi Denetim sonuçlarının iletişimi Yönetim aksiyon planlarının alınması Denetim raporunun yazılması ve aksiyon takibi Ekip İçi Performans Değerlendirmesi (Denetim Projesi Sonrası ) Müşteri Memnuniyet Anketi İç – Dış Kalite Güvence Gözden Geçirme Çalışmaları Planlama İcra Raporlama Kalite Güvence & Geliştirme Süreç Açıklama Girdi / Çıktı 4