TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
2007 / 30 SAYILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE TANITIM VE YÖNELTME ÇALIŞMALARI GENELGESİ DOĞRULTUSUNDA İLÇEMİZ İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA YAPILMASI.
Advertisements

İ K S İlköğretim Kurumları Standartları.
PROENİN ORTAYA ÇIKIŞ GEREKÇESİ PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI
T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI İç Denetim Başkanlığı TAŞINIR İŞLEMLERİNDE SİSTEM DENETİMİ UYGULAMASI Ahmet SANDAL, İç Denetçi (KİDES) Mehmet KURU,
T.C. BURSA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
İç kontrol Bilgilendirme Toplantısı 10 Nisan 2014 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı.
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
İlköğretim Kurumları Standartları
Strateji Geliştirme Başkanlığı
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Kalite Çerçevesinin Etkili Kullanımı Dr Marleen Collins.
VERİ GİRİŞLERİ.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İKS İLE İLGİLİ YASAL DÜZENLEMELER ROL VE SORUMLULUKLAR
İLKÖĞRETİM KURUMLARI STANDARTLARI YAZILIMI
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
MUĞLA REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
TÜRKİYE’DE EĞİTİMİN FİNANSMANI VE EĞİTİM HARCAMALARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (TEFBİS) 12 NİSAN 2009 BU PROJE KAMU KURUMLARI ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME.
KEŞFET KENDİNİ PROJESİ
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
Denetim ve Rehberlik Sistemi ile İKS İlişkisi “ÇOCUKLARLA ÇOCUKLAR İÇİN”
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü
İKS İLÇE-İL-MERKEZ DÜZEYLERDEKİ RAPORLARI. İLÇE DÜZEYİ RAPORLARI.
Sınav Rehberliği Konusunda
ALACA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
KAYSERİ İLE OKUMAK PROJESİ
TANIMLAR GÖREV VE SORUMLULUKLAR
MEB TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
 Cazibe Merkezi Okullar  Hacı Rafet Gümüş Lisesinin Dönüşümü  Arzulu İlk Öğretim Okulunun Durumu.
Ek:2 İlköğretim Kurumları Standartları Kavramlar-1 Standart Alanı: İlköğretim kurumlarındaki temel hizmet süreçlerine göre, ilişkili ve kategorik standart.
MİLLİ Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanlığı Mart Okul Öncesi.
EK-1 a. İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince Kurum Standartları Sistemi Uygulama Öncesi Tamamlanması Gereken Çalışmalar 1. Kurum Standartları Sisteminin.
Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şubesi Nisan 2015
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN TANITIMI VE YÖNLENDİRMESİNE İLİŞKİN
Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
GELİŞİM İÇİN DEĞİŞİM PROJESİ”
İzmir İl MEM ARGE Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
TOPLANTI GÜNDEMİ Açılış Sunum Soru-Cevap Kapanış.
İKS OKUL RAPORLARI NASIL ALINIR?
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
DİYARBAKIR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MALATYA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
İKS AR-GE İLİŞKİSİ. İKS Uygulamaları Kapsamında İl/İlçe AR-GE’lerin görevleri.
T. C. DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Bilgilendirme/Değerlendirme Toplantısı 20/10/2015 DENİZLİ.
DESTEK EĞİTİM ODASI İŞLEYİŞ USUL VE ESASLARI
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİN AMAÇLARI YAPISI VE SORUNLARI
BİRİNCİ BÖLÜM Sağlıkta Kalite Akreditasyon Daire Başkanlığı
İLÇEFATİH EĞİTMENİBTR ÖĞRETMENİ Akseki 12 Aksu -3 Alanya 514 Demre 12 Döşemealtı 24 Elmalı -1 Finike 12 Gazipaşa 15 Gündoğmuş 11 İbradı 1- Kaş 17 Kemer.
Kurullar, Meslekî Çalışmalar ve Komisyonlar
Strateji Geliştirme Başkanlığı
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi 07/10/2015.
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
ÇUBUK İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. SORU – CEVAP STRATEJİK PLANLAMA.
MEB İLKÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Okul Gelişim ve Rehberlik Şubesi İKS Proje Sorumlusu Program Geliştirme Uzm: Bahar KÜÇÜKTEPE Haziran 2010 İLKÖĞRETİM KURUMLARI.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE İLKÖĞRETİM KURUMLARI STANDARTLARI UYGULAMASI 1.İlk yapılacak iş veri girişinden okul mevcut durumu onaylanacaktır. 2.Okul aile birliği.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
İKS UYGULAMA, İZLEME DEĞERLENDİRME İKS SONUÇLARIN PAYLAŞILMASI.
İLKÖĞRETİM MEVZUAT LARI VE UYGULAMADA KARŞILAŞILAN SORUNLAR.
TORBALI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ PLAN HAZIRLAMA
Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Standartları
MBT-303 özel öğretim yöntemleri-ı
a. DynEd ngilizce Merkez Destek Ekibi:
ABİDE Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi.
OKUL MÜDÜRLERİNİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI
Sunum transkripti:

TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEB TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE İLKÖĞRETİM KURUMLARI STANDARTLARI GÜNÜMÜZE KADAR YAPILAN ÇALIŞMALAR Mart / 2015

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE İLKÖĞRETİM KURUMLARI STANDARTLARI KAPSAMINDA GÜNÜMÜZE KADAR YAPILAN ÇALIŞMALAR Çocuk Dostu Okul çalışmasında minimum yeterliklerin ortaya konulması. Bu yeterlikleri yaygınlaştırmanın planlanması. 2008 İKS biriminin Genel Müdürlükte kurulması. 2009 yeterliklerin alt standartlara dönüştürülmesi (550 kişi) -mülga- EĞİTEK (Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü) tarafından İKS yazılımının hazırlanması 2009. 05/11/2009 tarihinde yayımlanan 83 sayılı Genelge ile İKS sisteminin gerekçesi, amacı ve sistemin yapısına değinildi.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE İLKÖĞRETİM KURUMLARI STANDARTLARI KAPSAMINDA GÜNÜMÜZE KADAR YAPILAN ÇALIŞMALAR 7. (2009 ) NUTS II. düzeyindeki 23 bölgede belirlenen 100 ilköğretim okulunda geliştirilen İKS Modülünün yazılımın pilotlama çalışması yapılmıştır. 8. (2010 ) 476 kişi maarif müfettişi, okul yöneticisi ve öğretmenlerden belirlenerek İKS İl Sorumlusu olarak planlanmıştır. (her 50 ilköğretim okuluna 1 sorumlu) 9. (2010) Ükedeki pilotlama için 12 kişi ile İKS merkez eğitim ekibi kurularak 476 İKS İl Sorumlusuna eğitim verilmiş, eğitim materyalleri ve kılavuz kitabı yazılmıştır. 10.476 İKS il eğiticileri mahallinde her okula 40 saat eğitim vermişlerdir.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE İLKÖĞRETİM KURUMLARI STANDARTLARI KAPSAMINDA GÜNÜMÜZE KADAR YAPILAN ÇALIŞMALAR 476 İl eğiticisi, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, ARGE’den sorumlu şube müdürleri, il maarif müfettişleri başkanları ile müfettişlerine, yardımcılarına illerde bilgilendirme toplantıları yapmışlardır. (2011). 2011 Gölbaşında 9 okulda son pilotlama. 03 Mayıs 2011 de İKE nin yurt genelinde test amaçlı açılması. Müfettişlere gözlemci şifresinin tanımlanması. 1 Temmuz 2011 de kapanış.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE İLKÖĞRETİM KURUMLARI STANDARTLARI KAPSAMINDA GÜNÜMÜZE KADAR YAPILAN ÇALIŞMALAR 16. 29 Haziran 2011 yılında ve 8051 sayılı makam onayı ile İlköğretim Kurumları Standartları Uygulama Yönergesi yayımlanmıştır. 17. 19 Mart 2012 tarihinden Sistem yurt genelinde tekrar açılmıştır. 18. 2012 yılında 476 İKS İl Eğiticisine yine 2 eğitim verilerek raporlama konusunda yetkinlik kazanmaları sağlanmıştır. 19. Okul, İlçe MEM, İl MEM ve Bakanlık düzeyinde raporlamaya hazır hale getirilmiştir. 20. Okul, il ve ilçe düzeyinde raporlanın alınması için kurumlarda –mülga- EĞİTEK tarafından yetkilendirme yapılmıştır.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE İLKÖĞRETİM KURUMLARI STANDARTLARI KAPSAMINDA GÜNÜMÜZE KADAR YAPILAN ÇALIŞMALAR 21. 6287 sayılı Kanun 30 Mart 2012 tarihi itibariyle yayımlanmıştır. Sistem kurum kodları ile çalıştığı için 4+4+4 modeline uygun olarak yeni kodlama yapılması amacıyla revize sürecine girilmiştir. 22. 01 Temmuz 2012 tarihinde sistem kapatılmıştır. 23. Veri girişi yapan okullar raporlarını alabilmişlerdir. Ancak sistem tam anlamıyla istenilen düzeyde açılamadığı üzere raporlama uygulamaları kısıtlı kalmıştır.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE İLKÖĞRETİM KURUMLARI STANDARTLARI KAPSAMINDA GÜNÜMÜZE KADAR YAPILAN ÇALIŞMALAR (2012) Hedef grup Ulaşılan grup Veliden 2.184.594 * 1.464.610’u, Öğrenciden 2.289.410* 1.884.411’i, Öğretmenden 406.944 345.098’i, Yöneticiden 51.533 41.810 Resmi ilköğretim okulu 31.496 25.566

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE İLKÖĞRETİM KURUMLARI STANDARTLARI KAPSAMINDA GÜNÜMÜZE KADAR YAPILAN ÇALIŞMALAR 24. Kod düzenlenmesi tamamlanana kadar 2012 Ağustos ve Kasım aylarında Ankara’da 2 çalıştay düzenlenmiştir. Sistem içeriğindeki yoğunluk azaltılmıştır. 25. Kasım 2013 GÖLBAŞI ölçme ekibi ile Algısal Yarar ölçeklerinin anketlere çevrilmesi sağlanmıştır. 25. Şubat 2014 KIRŞEHİR “Okul Sağlığı ve Güvenliği”, “Donatım Standartları” konularında yapılan çalışmalar ile İKS nin bütünleştirilmesi sağlanmıştır (2014). 25. Aralık 2014 Okul Öncesi Eğitim Kurumlarının da İKS ye revize edilmesi ile sistem KURUM STANDARTLARI şekline dönüşmüştür. 26. 25/12/2014 tarihinde Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Standartları Uygulama Yönergesi Yayımlanmıştır.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE İLKÖĞRETİM KURUMLARI STANDARTLARI KAPSAMINDA GÜNÜMÜZE KADAR YAPILAN ÇALIŞMALAR 2015-2019 Bakanlığın Stratejik planı kapsamına Kurum Standartları alınmıştır. , Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Müfettişleri Başkanlıkları Rehberlik ve Teftiş Yönergesi Yayın tarihi: 27.08.2014 8334 26.08.2014 tarih ve 3554526 sayılı Bakanlık Makamı Oluru ile "Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Müfettişleri Başkanlıkları Rehberlik ve Teftiş Yönergesi" yürürlükten kaldırılmıştır Düzenlenecek raporların çeşidi ve kapsamı c) İzleme ve değerlendirme raporu; eğitim, öğretim ve yönetimi; eğitim göstergeleri, kalite standartları, performans kriterleri, yeterlikler ve kurumların öz değerlendirmelerine dayalı olarak rehberlikte bulunulan ve denetlenen kurumun, raporunda yer alan tespit ve önerilerin uygulanma düzeyinin izlenmesi ve değerlendirilmesi sonucunda düzenlenen rapordur.

25/12/2014 tarihinde Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Standartları Uygulama Yönergesi Maarif müfettişleri başkanlıklarının görev ve sorumlulukları MADDE 11 (1) Maarif müfettişleri başkanlıkları; a) Yıllık çalışma programlarının Kurum Standartları uygulamaları ile ilişkilendirilerek hazırlanmasını, b) Teftişe gideceği okulların Kurum Standartları standart raporları ile il/ilçe standart ve sorgulama raporlarına göre Kurum Standartlarında belirlenen standartlardaki okul gelişmelerinin izlenmesini, c) Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında, Kurum Standartlarına göre algısal yarar düzeyine ilişkin yönetici, öğretmen, çocuk ve veliler arasında belirgin tutarsızlık bulunduğunda, görüşmeler yaparak durumun incelenmesini, ç) Okul tarafından Kurum Standartları Modülüne girilmiş olan verilerin, ihtiyaç duyulması hâlinde doğrulama kaynaklarından (okuldaki kayıtlar, dokümanlar, tutanaklar ve benzeri) doğrulanmasını, d) Bu Yönerge kapsamında yapılan çalışmaların kontrol edilmesini, varsa eksik uygulamaların tamamlanması yönünde rehberlik edilmesini, e) Kurum Standartları Modülündeki maarif müfettişleri ile ilgili alanların doldurulmasını sağlar.