ÇORUM Çorum, doğudan Amasya, batıdan Çankırı, güneyden Yozgat, güneybatıdan Kırıkkale, kuzeyden Sinop, kuzeydoğudan Samsun, kuzeybatıdan Kastamonu illeri.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Köy altı yerleşmeleri.
Advertisements

İspanya.
Topografya ve Kayaçlar
ÖZBEKİSTAN KIRGIZİSTAN KAZAKİSTAN
MAĞARADAN BÜYÜK ŞEHRE İNSANIN SERÜVENİ
HAZIRLAYAN : BUSE DANIŞMAN 6-B
Doğu Anadolu Bölgesi.
ADI: ÜLKEMİZİ GELİŞTİRELİM
Medeniyetlerin kesişim noktası
Türkiye Fiziki Coğrafyası
Okullarda Arkeoloji Kulüpleri Kurma ve Avrupa Kültürünü Tanıtma K1 PROJESİ Kaman Endüstri Meslek Lisesi.
GSB109 Anadolu Arkeolojisi Ankara ve tarihi Ders 11 Billur Tekkök.
Gaziantep, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük, Türkiye’nin ise 6
İngiltere.
NERMİN KAMACI.  Orta Karadeniz'de, Yeşilırmak vadisi Harşena Dağı eteklerine kurulmuştur.  7 bin yılın üzerindeki eski tarihi boyunca krallık başkentliği.
Fransa.
MARDİN ŞEHRİM.
ADIM ADIM TÜRKİYE.
AMERİKA. AMERİKA Amerika Birleşik Devletleri, kısaca ABD, Kuzey Amerika kıtasında yer alan, 50 eyaletten oluşan federal bir devlet. ABD Anayurdunun komşuları,
OSMANİYE.
GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ.
ÇİNİN DÜNYA ÜZERİNDE Kİ YERİ
BALKAN YARIMADASI Balkanlar veya bazı yayınlardaki kullanımla Güneydoğu Avrupa, Avrupa kıtasının güneydoğu kesiminde, İtalya Yarımadasi'nın doğusu, Anadolu'nun.
..KARADENİZ BÖLGESİ...
ASFALTİT VE BİTÜMLÜ ŞİSTLER
Norveç.
GENEL BİLGİLER Yüzölçümü: km²  Nüfusu: (2007)  Nüfus Yoğunluğu: 58  Şehir Nüfusu: (2007)  Köy Nüfusu: (2007)  Yıllık.
ALACAHÖYÜK.
HATTUŞA.
4 Bölüm MEKÂNSAL BİR SENTEZ: TÜRKİYE MEDENİYET MERKEZİ TÜRKİYE
GÜZEL TÜRKİYE’M KONU:BOLU.
İtalya.
Macaristan.
Ülkemizin Güzel Yerleri
TOKAT Tokat,uygarlıkların merkezi olan Anadolu' da, zengin doğal kaynakları, jeostratejik konumu nedeni ile, beyliklerin, devletlerin ve imparatorlukların.
UYGARLIKLAR BEŞİĞİ ANADOLU
BAHARAT YOLU İPEK YOLU KRAL YOLU
KÖMÜR.
Ege bölgesi.
Bolu Müzesi. Bolu Müzesi; Bolu'da kurulu, [1] eser sergilenen bir müzedir. Şehir merkezinde, Stadyum Caddesi üzerinde bulunur.Bolu [1] Bolu Müzesi;
ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ
FOSİL YAKITLAR KÖMÜRLER
KUTLU OLSUN TUTUM ve YATIRIM HAFTASI TÜRK MALLARI.
Arıcılığın Yeri ve Önemi
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ
19 MAYIS ŞEHRİ SAMSUN.
FRİGLER Frigler dokumacılık, kuyumculuk, maden ve tahta işçiliği, dantel örücülüğü, helkeltraşlık, kaya mimarisi, su kanalları yapımı ve üzerinde geometrik.
Kalkolitik Çağ Neolitik Çağ’ın sonuna doğru ölülerin evlerin tabanına gömülmesi adeti ortadan kalkmış ve ölüler yerleşim yerlerinin dışına gömülmeye başlanmıştır.
KAYAÇ DÖNGÜSÜ NEDİR?.
FINDIKLI-RİZE-TÜRKİYE.  Fındıklı, Rize İlinin 60 Km doğusunda yer alan bir sahil ilçesidir. Yüzölçümü 409 Km2 olan ilçenin doğusunda Arhavi, batısında.
ÖZBEKİSTAN.
 İsmini Karadeniz'den alan bölge, Sakarya Ovası'nın doğusundan Gürcistan sınırına kadar uzanır. Büyüklük bakımından bölgelerimiz.
Anadolu ve Mezopotamya
LOGO Öğrenciler: Beyzanur Akdağ Songül Pulat Nazlı Doğan ADIYAMAN Danışman Öğretmen Haşim Taş.
GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
EGE BÖLGESİ Ege Bölgesi adını komşu olduğu denizden almıştır.
İtalya Yüz ölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Cumhuriyet Başkenti:Roma Önemli şehirleri :Napoli, Milano, Torino, Venedik, Cenova Dili:İtalyanca.
Batı Karadeniz-2.
KÖMÜR. Kömür nedir? Kömür yanabilen sedimanter organik bir kayadır. Kömür başlıca karbon, hidrojen ve oksijen gibi elementlerin bileşiminden oluşmuş olup,
Fransa Yüzölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Cumhuriyet Başkenti:Paris Önemli şehirleri :Marsilya, Lyon, Nantes Dili:Fransızca Dini:Hıristiyanlık.
Saz olarak bilinen bağlama uluslararası çalgı sınıflandırma sistemine (Sachs- Horbostel) göre bağlama, “uzun lutlar” (long-luthes) sınıfına girmektedir.
Türkiye(Anadolu) Selçuklu Devleti
ANKARA ETİMESGUT Etimesgut.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Deprem öncesi yapılması gerekenler Deprem çantası hazırlanmalı Raflar duvarlara sabitlenmeli Ağır cisimler raflarda altlara yerleştirilmeli Duvardaki lamba,
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ANADOLU’DA YER ALAN BAZI ANTİK MERKEZLER PALEOLİTİK DEVİR M.Ö. 400,000-10,000.
GAZİANTEP KÜLTÜRÜ VE TIP EĞİTİMİ
KIZ KULESi.  Tarihi ve farklı objektiflerden manzaralar...Geçmişi 2500 yıl öncesine dayanan bu eşsiz yapı, İstanbul`un tarihine eş bir tarih yaşamış.
Sunum transkripti:

ÇORUM Çorum, doğudan Amasya, batıdan Çankırı, güneyden Yozgat, güneybatıdan Kırıkkale, kuzeyden Sinop, kuzeydoğudan Samsun, kuzeybatıdan Kastamonu illeri ile çevrilidir.

Çok eski bir yerleşim yeri olup, günümüzden 7000 yıl öncesine kadar uzanan bir geçmişe sahiptir. Bölge sırasıyla Kalkolitik (Taş), Eski Tunç Çağı, Asur Ticaret Kolonileri, Hitit, Frig, Helenistik, Galat, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlıların egemenliği altında kalmıştır..

İlin ekonomisi, tarım, hayvancılık, sanayii ve turizme dayalıdır

Çorum’a gelipte yemeden dönmeyin!! leblebi baklava çatal aşı keşkek

Bölgenin jeolojik yapısında iki ana kayaç grubu göze çarpar Bunlardan birincisi “Metamorfik seri”, ikincisi ise, “Tortul Kütleler” dir İlin asıl jeolojik karakterini 3 jeolojik zamanın sonları ile 4 jeolojik zamanda meydana gelen oluşumlar meydana getirmektedir Özellikle 3 jeolojik zamanın kütlelerinden olan jips ve kayatuzu yatakları ile karbon miktarı % 75 kadar olan zengin linyit kömürü yataklarına (Osmancık, Dodurga yöresinde 30 milyon ton rezervinde ayrıca Alpagut-Zambal-Karakaya-Ayva ve Ovacık Köyünde) rastlanmaktadır

Çorum Kalesi Koyunbaba Köprüsü Ulu Cami

bakırcılık Semercilik Tenekecilik

ADI:ALİ SOYADI:ÖZKESER NUMARA: