Kentsel dönüşüm nedir? Kentsel dönüşüm, kentteki sorunlu alanların belirlenip, sağlıklı ve de yaşanılabilir hale getirilmesi amacı ile yeniden yapma veya.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
6306 sayılı Kanun Kanunun amacı: Afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde, fen ve sanat norm.
Advertisements

KENTSEL DÖNÜŞÜM KÖSE & KÖSE HUKUK DANIŞMANLIK BÜROSU
PLN MESLEKİ UYGULAMA ESASLARI
Modül 8 İhtiyari Protokol. Bireysel Başvuru Usulü Bireysel Başvuru Usulüne ilişkin bazı hususlar •Yarı-yargısal usul •Yazılı usul •Kayıt (Ön-kabuledilebilirlik)
TÜKETİCİ HAKLARI.
ALTYAPI ve KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KONULAR 1.Kanun ve Mevzuat 2.Kanunun Amacı 3.Kanundan Nasıl Faydalanacağı 4.Riskli Yapıların Tespiti 5.İtiraz ve Yıkım Süreci 6. Kanunun Sağladığı Finansal.
Milli Emlak Genel Müdürlüğü Performans Sözleşmesi
İMAR , PLANLAMA ve KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
ACİL DURUM VE EYLEM PLANI
28 ŞUBAT SİVİL SAVUNMA GÜNÜ PROGRAMIMIZA HOŞGELDİNİZ
NE YAPMAK İSTERDİNİZ PROJESİ
altyapI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YILI ÇALIŞMALARI
Mimarlar Odası Denizli
Prof. Dr. Ahmet İNCEKARA 4-5 MART 2011 İSTANBUL
Bingöl Kamu Hastaneleri Birliği
ACİL EYLEM PLANI HAZIRLIĞI
AC İ L DURUM YÖNET İ M MERKEZ İ Felaket başa gelmeden evvel önleyici ve koruyucu tedbirleri düşünmek lazımdır, geldikten sonra dövünmenin yararı yoktur..
BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İNSAN KAYNAKLARI
MEVZUAT DEĞERLENDİRMESİ
6306 SAYILI AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ R.G
Son yıllardaki doğal afetlerde can ve mal kaybında bir artış olmuştur
SİVİL SAVUNMA.
KAMUDA İÇ DENETİM (5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu)
SİVİL SAVUNMANIN YURT İÇİ VE DIŞI GÖREVLERİ NELERDİR?
İMAR VE PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
BASIN AÇIKLAMASI – CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK AMACIYLA HAZIRLANAN “BİNALARIN YANGINDAN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK” YENİ HALİYLE BİR.
DOĞAL AFETLER DEPREM Hazırlayan:H.Özden Özdemir
26 EKİM HASTA HAKLARI GÜNÜ
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Kentleşme, Konut ve Afet Yasal Düzenlemeler ve Uygulamalarla
DOĞAL AFETLER YENİ UFUKLAR.
KENTSEL TOPRAK.
KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SU YALITIMININ
Hedef A.1. : Deprem Bilgi Altyapısının Geliştirilmesi; Deprem bilgi altyapısının geliştirilmesi, güçlendirilmesi, sürdürülebilirliğinin sağlanması bu altyapıyı.
İSG Türküsü Olmazsa olmaz; bilim, teknoloji ve sanayileşme,
Doğal afetler birden meydana gelip büyük can ve mal kayıplarına neden olduğu için, yazılı ve sözlü olarak sanatçılara konu olmuştur.
5. Ulusal Meslek Yüksekokulları Müdürleri Toplantısı 1. Komisyon Raporu Meslek Yüksekokullarında İşyeri Eğitimi -İşyeri eğitiminin planlanması ve kredilendirilmesi.
YÖNETİM BİLGİ SİSTEMLERİ
Kütahya Aile ve Sosyal Politikalar
KENTSEL DÖNÜŞÜM & UYGULAMALARI
DEPREM GELİYORUM DEMEZ. DEPREM Çok kötü bir olaydır.İnsanlara, hayvanlara, bitkilere zarar verebilir.
ORDU ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Şube Müdürlüğü FAALİYET ÖZETİ.
FAALİYET RAPORLARI ve HAZIRLAMA ESASLARI
BİLECİK CUMHURİYET MAHALLESİ
GENEL SAĞLIK SİGORTASI
“AFETLERE HAZIR TÜRKİYE”
28 ŞUBAT SİVİL SAVUNMA GÜNÜ
YASALARDA ve YASA YAPIMINDA İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ 1. İklim değişikliğine uyum (negatif/pozitif uyum) Yasa içeriklerinde iklim değişikliği Milletvekilleri.
Denetim Faaliyetlerinde İklim Değişikliği Ersin Çelik - Mustafa Keleş Yasama Uzmanları Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı – Denetim Bürosu.
TAKSİTLİ SATIŞ. “Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun” ile tüketici hakları yasal güvence altına alındı. Tüketicinin sağlık ve güvenliği ile ilgili, ekonomik.
DOĞAL AFETLER HAZIRLAYAN :KADRİYE ÇELEBİ. DEPREM SEL.
İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KURSU
1. 2 RİSK YÖNETİMİ (Olay öncesi /Proaktif davranış)  Risk değerlendirme / Olası riskler  Kabul edilemez risk/ Risk yok etme/ Risk azaltma çalışmaları.
KENTSEL DÖNÜŞÜM YÖNTEMLERİ
HOŞGELDİNİZ.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ
Sağlam Temeller İnşaa Eder
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
TEMEL SİGORTACILIK BİLGİLERİ
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Ön Büro Çalışması Arazi Çalışması.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ EnSaTurk Mühendislik.
Kentsel Dönüşüm Prof. Dr. N. Enver ÜLGER
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI Taşınmazlar Şube Müdürlüğü 2011 – Brifing.
TÜRK KOOPERATİFÇİLİĞİNİN AŞILMASI GEREKLİ SORUNLARI
Doğal Afetler Ve Korunma Yolları
Sendikaların Faaliyetleri
12. Hafta Ders İçeriğinin Başlıkları
Sunum transkripti:

Kentsel dönüşüm nedir? Kentsel dönüşüm, kentteki sorunlu alanların belirlenip, sağlıklı ve de yaşanılabilir hale getirilmesi amacı ile yeniden yapma veya sağlıklı hale getirmek için uygulama yapılması anlamına geliyor. Kısaca kentsel dönüşüm kentin dokusunu bozan sorunların giderilmesi oluyor. Bu şekilde de kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi, depreme dayanıklı olmayan, ekonomik ömrünü doldurmuş binaların yeniden yapılarak olası doğal afetler sonucu oluşacak zararların en aza indirilmesi amaçlanıyor.Kentsel dönüşüm sürecinde ortaya çıkacak ihtiyaçlar şunlar olabilir; yeni konut yapılması, doğal afet riski olan bölgelerdeki veya yapısı itibariyle riskli olan binaların yeniden inşası, zayıf yapılı binaların (gecekondu) yapımının engellenmesi, şehrin modern ve medeni ihtiyaçları karşılayacak hale getirilmesi (kongre ve finans merkezleri, park ve eğlence alanları inşası) sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun'un bugüne kadar yapılanlardan farkı ve amacı nedir? 6306 Sayılı Kanun'un amacı; can ve mal kaybının meydana geldiği doğal afetler gerçekleşmeden önce gerekli tedbirlerin alınması, zararın oluşmadan engellenmesi ve vatandaşların sağlıklı ve güvenli bölgelerde ve binalarda yaşamasını sağlamaktır. Daha önce çıkan kanunlar afetlerden oluşan zararları gidermeye, yaraları sarmaya yönelikti sayılı Kanun'da öncelikle vatandaşların can güvenliği hedeflenmiştir. Riskli yapısı yıkılmış olan hak sahiplerine kredi, konut ve işyeri tahsisi, konut sertifikası gibi desteklerin verilmesi mümkündür. KENTSEL DÖNÜ Ş ÜM Empatik dü ş ünen, bilgi ve beceri sahibi, hak, hukuk ili ş kilerini önemseyen, Sadece, söylem olarak de ğ il, bütün bunları ya ş am tarzı olarak benimseyen, saygın bu meslekte hizmet ederken, YA Ş AMDA VAR OLMANIN ONURLU YÜZÜNÜ SEÇEN B İ R ANLAYI Ş LA YOLUMUZA DEVAM ED İ YORUZ. SİZ HAYAL EDİN, BİZ GERÇEKLEŞTİRELİM

BAŞVURU Binanızda, kat malikleriyle görüşün, en doğru kararı verin. (Kat malikiyseniz, bireysel olarak da başvurabilirsiniz.) YIKIM VE YENİDEN İNŞA SÜRECİ.Bina Deprem analizinin yapılması ve raporlama. T.C.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na rapor sunumu değerlendirme ve onay süreci.. Binanın boşaltılma süresi 60 gün.. Binanın yıkımı ve yeniden inşası. KREDİLENDİRME/DEVLET DESTEĞİ. Yeni yapılacak bina için kredi desteği veriliyor.. 2 yıl ödeme alınmıyor.. Piyasa faizinin yarısını devlet karşılıyor.. Devlet kira yardımı ödemesi sağlıyor. YENİ EVİNİZ/KAZANÇLI YATIRIMINIZ.Yüksek değere sahip bir daire..Huzurlu ve güvenli bir yaşam,.Yeni ve modern bir hayat. 4 ADIMDA KENTSEL DÖNÜ Ş ÜM