Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HOŞGELDİNİZ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HOŞGELDİNİZ."— Sunum transkripti:

1 HOŞGELDİNİZ

2 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun’un Amacı Nedir ?
6306 Sayılı Kanunun amacı, afetler sonucu bir daha can kaybı yaşanmaması için, riskli yapıların tespitinin yapılarak, bu yapılardan insanların tahliyesini sağlamak ve yerine sağlıklı ve güvenli yapıların yapılmasını sağlamaktır.

3 Hangi binalar kanun kapsamındadır?
6306 Sayılı kanunun 7. maddesine göre; riskli yapı tespiti, kendi başına kullanılabilen, üstü örtülü ve insanların içine girebilecekleri ve insanların oturma, çalışma, eğlenme veya dinlenmelerine veya ibadet etmelerine yarayan yapılar ile hayvanların ve eşyaların korunmasına yarayan yapılar hakkında yapılır. İnşaat halinde olup ikamet edilmeyen yapılar ile metruk olması veya bir kısmının yıkılması sebepleriyle yapı bütünlüğü bozulmuş olan yapılar riskli yapı tespitine konu edilmez.

4 Kanun Kapsamında Değerlendirilebilir Yapı
KERPİÇ EVLER GECEKONDULAR

5 Kanun Kapsamında Değerlendirilebilir Yapı
APARTMANLAR TAMAMLANMAMIŞ FAKAT YAŞANABİLİR DURUMDA OLAN YAPILAR

6 Kanun Kapsamında Olmayan Yapılar
NATAMAM YAPILAR METRUK YAPILAR

7 Hacizli daireler ve kaçak yapılar için Sayılı Kanundan yararlanmasına engel bir durum var mıdır?  Yapıların hacizli olması veya kaçak yapı olması, 6306 sayılı Kanun kapsamında bu yapıların risklilik yönünden incelenmesine ve yapılacak uygulamalara engel teşkil etmemektedir. Hacizli ve kaçak binaların malikleri, ilgili mevzuat hükümleri de gözetilerek, 6306 sayılı Kanun’un getirdiği haklardan yararlanacaktır.

8 Riskli binalar nasıl tespit edilecek?
 Bir yapıya risk tespiti yapılabilmesi için yapı maliklerinden birinin bakanlıkça yetkilendirilen kuruluşa başvuru yapması yeterlidir. Kentsel Dönüşümün avantajlarından yararlanabilmek için binadan tapu sahibi 1 ( BİR ) Kişinin binaya ait tapunuz ve kimlik fotokopiniz ile şirketimize dilekçe ile başvuruda bulunulması kanunen yeterlidir.

9

10 Riskli bina tespitine itiraz edebilir mi?
Riskli olarak tespit edilen binalar tapu müdürlüğüne bildirilecek ve tapu kütüğüne işlenecektir. Malikler, tapu müdürlüğünce yapılacak tebligattan itibaren 15 gün içinde, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’ne verecekleri bir dilekçe ile riskli yapı tespitine itiraz edebilirler

11 Riskli binanın yıktırılması süreci nasıl işleyecek?
Riskli bina tespitinin kesinleşmesinden sonra bu binaların yıktırılması için maliklere 60 günden az olmamak üzere süre verilecek, bu süre içinde riskli binaların yıktırılıp yıktırılmadığı kontrol edilecek, yıktırılmamış ise 30 günden az olmak üzere ek süre verilecek ve verilen bu süreler içinde maliklerce riskli yapılar yıktırılmaz ise, yıktırma işlemleri mahallî idarelerin de iştiraki ile mülki amirler tarafından gerçekleştirilecektir.

12 Binanız Kentsel Dönüşüme girdi. Şimdi Ne yapmalısınız?
1- Eğer yeterli m2’niz varsa kat karşılığı müteahhide verebilirsiniz . 2- m2’niz biraz yetiyorsa, geri kalanını kentsel dönüşüm kredisi kullanarak para+daire veya dükkan olarak taahhüt karşılığı müteahhide verebilirsiniz . 3- Tamamen inşaat maliyetini karşılayarak müteahhide yaptırabilirsiniz m2 inşaat alanını geçmeyen inşaatlarda geçici müteahhitlik belgesi alarak kentsel dönüşüm kredisi kullanarak inşaatı kendiniz yapabilirsiniz. .

13 Kanun Kapsamında Yapılacak Yardım Ve Destekler Nelerdir ?
Binanızın inşaatı için Noterde yapacağınız inşaat yapım sözleşmesi Noter harcından muaf olursunuz. Belediyede proje onay, inşaat yapım ruhsatı için alınan tüm harçlardan muaf olursunuz. Tapudaki tüm alım – satım ve veraset intikal harçlarından muaf olursunuz. Gayrimenkul satışında %8 ila %18 olan KDV oranı kentsel dönüşüm kapsamına girmiş binalarda KDV %1 dir.

14 Kanun Kapsamında Yapılacak Yardım Ve Destekler Nelerdir ?
Uygulama alanındaki yapıların malikleri talep edilmesi halinde 18 ay boyunca her ay 515 TL kira yardımı alabilirler. Riskli binada en az 1 yıl kiracı olduklarını belgeleyen kiracılar ise 1030 TL taşınma yardımı alabilirler. Mülk sahipleri bina yapımı için talep etmeleri halinde devlet teşvikli kentsel dönüşüm kredisi kullanabilirler.

15 Sizin Tek Yapmanız Gereken Başvurmak , Gerisi Bizim İşimiz.
Riskli yapı tespiti için gerekli belgelerin edinilmesi ve gerekli analizlerin yapılması, BİZİM İŞİMİZ. Binanız için Hazırlanmış Deprem Risk Raporunun sizin adınıza üst yazı ile ilgili birime teslimi ve sürecin takibi, BİZİM İŞİMİZ. Kredi başvurusu, kira yardımı, belediye, tapu ve noter harçları muafiyetleri gibi Riskli Yapı Tespiti sonrası elde edilen tüm yasal haklardan yararlanılabilmesi için sürecin takibi BİZİM İŞİMİZ.

16

17 Riskli Yapı Tespit Masraflarını Kim Ödeyecek ?
Riskli yapı tespiti masrafları; malikler veya malikler adına müteahhit firmalar tarafından karşılanacaktır.

18 TEŞEKKÜRLER. İSTANBUL OFİS TEL : 0 (216) DÜZCE OFİS TEL : 0 (380)


"HOŞGELDİNİZ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları