Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
Advertisements

KAPATILMA SÜRECİ VE SONRASINDA TIP EĞİTİMİ ANABİLİM DALLARI.
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NDE
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ KLİNİK ARAŞTIRMALAR BİRİMİ (KABİ)
ÖYP SÜREÇ. AMAÇ Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında, lisansüstü eğitim verme imkânına sahip olan yükseköğretim kurumlarında, öğretim üyesi ihtiyacı.
HÜTF TIP-BİLİM DOKTORU (MD-PhD) BÜTÜNLEŞİK PROGRAMI YÖK’nin tarihli sayılı yönetmeliği ile açıldı ve eğitim yılında faaliyete.
Akhaltsikhe Devlet Eğitim Üniversitesi
Ardahan ÜNİVERSİTESİ Yaz Okulu YÖNETMELİĞİ
Uzmanlık Öğrencisi Eğitimi “Strateji” M. Erdal GÜZELDEMİR
Eğitim İhtiyaçları Değerlendirmesi (TNA)
OPERASYONEL SÜREÇLER YÖNETİM ve DESTEK SÜREÇLER
Bologna Sürecinde Enstitümüz
Tanı ve tedavi için gerekli olan laboratuvar hizmetlerini yapmak.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ. Yaz Dönemi Öğretiminin Tanımı ve Amacı MADDE 5-(1) Yaz Dönemi Öğretimi, bir eğitim öğretim yılının güz ve bahar yarıyıllarının dışında,
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Müfredatı Yeniden Yapılandırma Çalışmaları Berna Musal, Cahit Taşkıran, Sevgi Tımbıl, Serpil Velipaşaoğlu, Yücel.
Yenİ kurulan Ünİversİtelerdekİ
SAĞLIK HİZMETLERİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ GRUBU ÇALIŞTAY RAPORU Prof. Dr
ERCİYES ÜNİ. TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
UZMANLIK TEZLERİ Dr. Süheyla Ocak Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 9 Ocak 2013.
Rejyonal Anestezide Eğitim Problemleri Prof Dr Fuat GÜLDOĞUŞ Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Algoloji.
İ.Ü. HASTANELERİ 2. ÇALIŞTAYI STRATEJİK PLANI Şubat.2013 ENEZ.
UYEK 5. Dönem Yönetim Kurulu Faaliyet Sunumu.
2009 Eğitim Yılı Çalıştayı Dönem 4 ve 5 Raporu. Başlıklar  Stajlar  Teorik dersler  Pratik eğitimi  Sınavlar  Yardımcı eğitim alanları  Öğretim.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU 18 Aralık 2013.
2014 Tıp Eğitimi Çalıştayı Program Değerlendirme ve Geliştirme Kurulu sunumu.
ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE ÇALIŞMA KOŞULLARI VE UZMANLIK EĞİTİMİ
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Özdeğerlendirme Kurulu Raporu 30 Haziran 2010 Ankara.
Prof. Dr. Mübeccel GÖNEN Merkez Müdürü
2. GRUP Prof. Dr. Selma ÇİVİ Prof. Dr. Dilek GÜLDAL Doç. Dr. Yeşim UNCU Yrd. Doç. Dr. Nazlı ŞENSOY Yrd. Doç. Dr. Muharrem.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 4 Ocak 2013 Tarihindeki Fakülte Kurulu’nda kabul edilen ilkeler ve çalışmalar.
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI AMBULANS ACİL BAKIM TEKNİKERLİĞİ PROGRAMI STRATEJİK.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dalları Stratejik Plan Formatı
ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ AKADEMİK KURULU
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU 19 Aralık 2012.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ. Yaz Dönemi Öğretiminin Tanımı ve Amacı MADDE 5-(1) Yaz Dönemi Öğretimi, bir eğitim öğretim yılının güz ve bahar yarıyıllarının dışında,
Yöntem, Proje Ekibi, Araştırma Olanakları, Yaygın Etki/Katma Değer
Türkiye’de Açık ve Uzaktan Öğretim Temel Politikası (Çalıştay Raporu) Prof. Dr. Üstün Özen Atatürk Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi Dekanı.
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
Uzmanlık Eğitiminin Akreditasyonu süreci neden gerekli ?
Yeni Sınav Sistemi  Genel Amaçlar:  Adayların Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri gibi ders grupları başarısı yerine Tarih, Coğrafya, Fizik, Kimya,..gibi.
TTB-UDEK “İnsangücü Planlaması” Çalışma Grubu Raporu XII. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Kurultayı 1-3 Aralık 2006 / İzmir.
Yerleştirme Sistemindeki
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
ÖSS Portalınız - # Gelecek Rehberiniz, 20 Şubat 2009 Yeni Sınav Sistemi  Genel Amaçlar:  Adayların Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri.
Okul Temelli Mesleki Gelişim Kılavuzu
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ’NDE ÖLÇME DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HALK SAĞLIĞI ENSTİTÜSÜ
KONULARIMIZ BEP Tanımı Amacı BEP nedir? \ ne değildir?
HO Ş GELD İ N İ Z… 20 Mayıs 2004 ÜS İ SUNUMU HO Ş GELD İ N İ Z… 20 Mayıs 2004 ÜS İ SUNUMU Vestel Şirketler Grubu AR-GE Koordinatörü İHSANER ALKIM.
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Hacettepe Üniversitesi – Eğitim Fakültesi STRATEJİK AMAÇLARIMIZ Vizyon ve misyonumuza dayalı olarak oluşturulan.
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
PERFORMANS YÖNETİMİ SİSTEMİ
TOPLANTI GÜNDEMİ Açılış Sunum Soru-Cevap Kapanış.
Özel eğitim hizmetleri kurulu, özel eğitim değerlendirme kurul raporu doğrultusunda özel eğitime ihtiyacı olan bireyi uygun resmî okul veya kuruma yerleştirir.
Çalıştay, Mayıs, 2016 VI. DÖNEM Doç. Dr. Cem Cerit Doç. Dr. Yiğit Çakıroğlu Yrd. Doç. Dr. T. Utku Yılmaz İnt. Dr. Emre Eserli.
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar GÜMÜ Ş HANE ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
Sağlık Fiziği Anabilim Dalı. Program Adı: Sağlık Fiziği Programın bağlı olduğu Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü Bağlı olduğu Anabilim Dalı: 2012 den.
AKREDİTASYON SÜRECİ: ANA KONULAR VE İŞLEYİŞ
DÖNEM 6 ÇALIŞTAY SUNUMU MAYIS, 2017 Doç. Dr. Nurettin Özgür DOĞAN Yrd
EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
KOÜ Tıp Fakültesi Program Değerlendirme Kurulu sunumu, Kapanış ve Temenniler Dr. Kenan BEK
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Performans ve Ücret Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN
MİSYON Histoloji ve Embriyoloji alanında mezuniyet öncesi ve mezuniyet sonrası düzeyinde eğitim ve öğretim kapsamında bilimsel düzeyde eğitim vermek, Araştırma.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Tıp Eğitimi İstanbul Tıp Fakültesi’ndeki 7 yıllık gözlem
Sunum transkripti:

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Adaylığı Sunumu Prof.Dr.Gülsev Kale 9 Şubat 2012

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinin kuruluşunda var olan özellikler Tam gün çalışan akademik kadro Nitelikli öğrenci tanımı Öğrenci-eğitici ilişkilerinde Kolay ulaşılabilirlik Küçük grup eğitimleri Danışmanlık sistemi, uzun süreli ve yakın iletişim Öğrenci hekimlik modeli-Dönem I de hasta takibi İnternlük-6.sınıf Koruyucu hekimliğin öğrenci eğitiminde uygulamalı olarak verilmesi Temel tıp ve klinik bilimler integre eğitim modeli

Değişim süreci Akademik kadroda tam gün sistemi değişikliğe uğradı Öğrenci sayısı arttı Eğitim-öğretim kadroları sabit tutulmaya çalışıldı veya azaltıldı Hocaya ulaşmak yerine bilgiye ulaşmak tercih edildi- not, fotokopi, elektronik ortam Hekimlik mesleğinin geleceği ile ilgili kaygılar arttı İnternlük dönemi mezuniyet törenlerinin vazgeçilmez konusu oldu TUS mezuniyet öncesi eğitimin başarı göstergesi oldu

Güçlü yönlerimiz Öğrencilerimizin sınav başarıları devam ediyor MD-PhD programları devam ediyor Tıp Eğitimi Anabilim Dalı kuruldu Küçük grup eğitim modelleri oluşturuldu Mesleki kaygılara rağmen ÖSS de ilk 1000 öğrenci bizi tercih ediyor İnternlük dönemi yeniden düzenleniyor Eğiticilerin Eğitimi Programları devam ediyor HÜTF Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi, Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu tarafından 2017 yılına kadar akredite edildi Anabilim dalları iç akreditasyon programları gerçekleştirildi

Mevcut durumun geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için neler yapılabilir Mezuniyet öncesi eğitim-öğretim (1) Her yıl alınacak öğrenci sayısının belirlenmesi Nitelikli öğrenci tanımının netleştirilmesi-ölçülebilir değerlendirme kriterleri Öğrenim süresince ders başarısı düşük öğrencilerin kurulacak olan özel destek ve teşvik ekipleri tarafından izlenmesi ve sorunların saptanması Öğrenim hedeflerine uygun ders programlarının oluşturulması Öğrencilerin bilimsel merak yönünde geliştirilmesi ve teşvik edilmesi

Mevcut durumun geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için neler yapılabilir Mezuniyet öncesi eğitim-öğretim (2) Başarıyı ölçmek ve değerlendirmek için yapılan sınav ve kullanılan yöntemlerde bölümlerarası farklılığın en aza indirilmesi Klinik staj sürelerinin öğrencilerden alınan geri bildirimler doğrultusunda yeniden düzenlenmesi Akran eğitimine yönelik programların oluşturulması Temel bilim-Klinik Eğitim ve Uygulama işbirliğinin güçlendirilerek sürdürülmesi

Mevcut durumun geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için neler yapılabilir Mezuniyet öncesi eğitim-öğretim (3) TUS sınavının iki aşamada yapılması konusunun tartışılması ve alınacak kararların ilgili makamlara iletilmesi 1. aşama: Dönem 3 sonunda, Temel Tıp eğitimine yönelik olmalı, Dönem 5 bitimine kadar barajı aşmak veya puan yükseltmek adına sınava tekrar girebilme hakkı verilmeli 2. aşama: Mezuniyet sonunda, klinik eğitimi sorgulamaya yönelik düzenlenmeli ( vaka çözümleri, tanı ve tedavi yaklaşımları irdelenmeli) Bu değişiklik Dönem 6 sorunları için önemli bir iyileştirme sağlayabilir

Mevcut durumun geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için neler yapılabilir Mezuniyet sonrası eğitim (1) Her anabilim dalı için standart eğitim programlarının oluşturulması Her yıl için düzenlenmiş eğitim programlarının dönem başında basılı olarak dağıtılması Anabilim dalları arasında yapılan rotasyonların asistanların görüşleri de alınarak düzenlenmesi Eğitim süresince kaliteli akademik bilimsel kimliğin oluşturulması için gerekli ortamın sağlanması

Mevcut durumun geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için neler yapılabilir Mezuniyet sonrası eğitim (2) Yoğunlaşan ve artan hastane hizmetleri için akademik kadroların dışında sözleşmeli uzman kadrolarının oluşturulması Üniversitelerde ihtiyaç duyulan dallarda belirlenen sayıda kadro talebinin Mecburi Hizmet kuralarına dahil edilmesi Araştırma görevlilerine 3. yıldan itibaren Enstitülerde mevcut olan Phd, yüksek lisans programlarının seçenek olarak sunulması

Mevcut durumun geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için neler yapılabilir Öğretim üye ve yardımcıları (1) Yönetimde şeffaflık her düzeyde paylaşımla gerçekleşir Bunun sağlanması için gerekli iletişim yollarının oluşturulması Norm kadroların ne anlama geldiğinin açıklığa kavuşturulması Hizmet yükünü (eğitim, öğretim, araştırma, geliştirme, sağlık hizmeti) karşılayacak sayı ve nitelikte kadro dağılımının gerçekleştirilmesi

Mevcut durumun geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için neler yapılabilir Öğretim üye ve yardımcıları (2) Akademik kadroların hak ettiği bilimsel performansın temel değerlerinin oluşturulması, değişkenlik katsayıları ile farklılıkların yeniden belirlenmesi Öğrenci merkezli eğitim ve öğretim anlayışının öğrenci + öğretim üyesi merkezli olarak ele alınması

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir Değerli Meslektaşlarım Büyük Atatürk’ün Hayatta en hakiki mürşit ilimdir sözünün hakkını vermek için burada bulunmaktayız İnandıklarımız başarımız başarı hepimizin olacaktır