Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. ÖN ŞARTLAR KARŞI KURUMUN SİZİ KABUL ETMESİ UYGUN DERSLER BULUNMASI ve KTÜ’DEKİ BÖLÜM ERASMUS KOORDİNATÖRÜNÜN DERSLERİ EŞDEĞER.
Advertisements

ERASMUS OFİSİ.
 Yerleştirme Nedir? Yerleştirme bir yararlanıcının Programa katılan başka bir ülkedeki bir İşletme veya Organizasyon bünyesinde mesleki eğitim alma ve/veya.
Nedir?. Genel Şartlar 1. Ders verme hareketliliği gerçekleştirilecek iki ülkeden en az birinin AB üye ülkesi olması gerekir. 2. Ders verme hareketliliğinden.
Şubat Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Süreci.
Hayat Boyu Öğrenme Programı Erasmus Öğrenci Faaliyetleri
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM ve GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ Şubat 2007.
2011 – 2012 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Ceyda Taşkıran 15 Ekim EKİM 2008 ERASMUS ÖĞRENCİ TOPLANTISI.
Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu
1 AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ) (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ)
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
HİBELER Mine MUT İstanbul Üniversitesi
14 ŞUBAT 2013 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Birimi.
Erasmus Hareketliliği
Artvin Çoruh Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi
Balıkesir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Akademik Yılı Erasmus+ Programı Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği.
HİBELER €€€ Seval PEHLİVAN Kocaeli Üniversitesi
Erasmus Hareketliliği Dönemi Gelen-Giden Öğrenci Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
1 AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ) (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ)
Şubat Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Süreci.
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Şubat Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği Süreci.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
Erasmus ve Hibeler Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu 29 Kasım 2007 Erasmus Koordinatörler Toplantısı.
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Yükseköğretimde Personel Hareketliliği Harran Üniversitesi AB Ofisi.
Toplantı Programı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Genel Bilgilendirme Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Belgeleri Erasmus+ Staj Hareketliliği Genel Bilgilendirme.
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ B İ LG İ LEND İ RME TOPLANTISI.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler.
3 HAZİRAN ERASMUS+ ORYANTASYON TOPLANTISI.
ERASMUS’A VEDA VAKTİ Dış İlişkiler Ofisi
Akademik Yılı Giden Öğrenciler Oryantasyon Sunumu
- Önlisans ve Lisans öğrencileri için en az 2 ay -Üniversitemiz daha fazla öğrencinin yararlanması için herkese eşit olarak 2 aylık hibe vermektedir.
İLGİLİ KURUMLAR Avrupa Komisyonu Türkiye Ulusal Ajansı Üniversitelerin Dış İlişkiler Ofisleri.
Erasmus + Staj Hareketliliği Oryantasyon Toplantısı
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
Programa Dahil Ülkeler Avrupa Birliği üyesi 27 ülke, Avrupa Birliğine (AB) üye olmayıp Avrupa Ekonomik Alanı üyesi İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, İsviçre.
Erasmus+ Toplantısı. İŞTE BAŞLIYORUZ …
Click here to download this powerpoint template : White Floral Background Free Powerpoint TemplateWhite Floral Background Free Powerpoint Template For.
ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ Öğrenim ve Staj Faaliyeti Yararlanıcı Bilgilendirme Sunumu 21 Mart 2016 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ.
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ TOPLANTISI Genel Bilgilendirme
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
Click here to download this powerpoint template : White Floral Background Free Powerpoint TemplateWhite Floral Background Free Powerpoint Template For.
 Uluslararası İlişkiler Koordinatörü: Doç.Dr. Ülkü Özbey  Uluslararası İlişkiler Koordinatör.
AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ŞUBAT,
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Oryantasyon Toplantısı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği 17 Nisan 2017 Erasmus+ Değişim Programı Uzm. Pınar UÇAK Nesibe ZİRZAKIRAN.
Erasmus+Genel Bilgilendirme Toplantısı
Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı
ERASMUS+ PROJESİ GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
2017/2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
2018/2019 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYONU
Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ Şubat, 2019
Erasmus+ Öğrenci Değişim Hareketliliği Programı Bilgilendirme Toplantısı 27 Şubat 2019 Prof. Dr. Ülkü ÖZBEY Kurum Koordinatörü.
ERASMUS STAJI (TRAINEESHIP) NEDİR?
Erasmus Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı
2019/2020 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Değişim Programı 2018 Projesi Öğrenci Tanıtımı Mart 2019
Sunum transkripti:

Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Birimi Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı 31.03.2015

Staj faaliyetinin amacı Yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede veya organizasyonda mesleki eğitim alma ve/veya çalışma deneyimi kazanma sürecidir. Erasmus+ Staj Hareketliliği ile öğrenci, bir Avrupa ülkesinde, öğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında uygulamalı iş deneyimi elde eder.

Staj Süresi Erasmus Staj Hareketliliği en az 2 ay, en fazla 12 ay olarak gerçekleştirilebilir. Bir öğrencinin, her bir eğitim kademesinde ayrı ayrı hibeli ya da hibesiz toplamda 12 ay olmak üzere Erasmus+ programından faydalanma hakkı bulunmaktadır. Öğrenciler, bu haklarını isterlerse Erasmus+ öğrenim hareketliliği, isterlerse Erasmus+ staj hareketliliği kapsamında kullanabilir Hibeli staj süresi Üniversitemizde 3 ay ile sınırlıdır, 3 aydan fazla staj yapan öğrenciler 3 aylık hibe alırlar 2014-15 Dönemi 30 Eylül 2015 tarihinde sona erecektir

Staj faaliyeti için uygun olmayan kuruluşlar Avrupa Birliği kurumları ve AB ajansları AB programlarını yürüten ve bu kapsamda hibe alan kuruluşlar Misafir olunan ülkedeki ulusal diplomatik temsilciliklerimiz (büyükelçilik ve konsolosluk gibi) Üniversitede yapılan akademik çalışmalara ilişkin araştırma ödevleri, analiz çalışmaları gibi çalışmalar yapamaz.

OLS Sistemi nedir Bu sistem uyarınca öğrenciler faaliyet öncesi ve sonrasında online olarak yabancı dil sınavına tabi tutulurlar. Bu sınavların amacı hareketliliğin dil becerisine olan katkısını ölçmektir Sınavlara katılım zorunlu ve hibelendirilmeleri için gereklidir. OLS sisteminin bir diğer boyutunu da online dil kursları oluşturmaktadır. Öğrencilere faaliyet öncesi girdikleri sınav sonrasında online dil kursu tanımlanabilir. Sınavlar ve kurslar Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen Almanca, Fransızca, İspanyolca, İngilizce, Hollanda dillerinde verilebilmektedir.

Hazırlanacak belgeler Kabul Mektubu Yönetim Kurulu Kararı Harçsız Pasaport Yazısı Erasmus+ Sözleşmesi (Learning Agreement for Traineeships) hazırlanması Hibe Sözleşmesi Banka Hesabı Sigorta Poliçesi PIC Numarası Ve diğer belgeler

Hibe ödemesi nasıl yapılır Bütün belgeler tamamlandıktan ve vizenizi aldıktan sonraki 15 gün içerisinde hibenizin %80 i yatırılır, döndükten sonra dönüş belgelerinizi teslim edince kalan %20 hibeniz hesabınıza yatırılır.

Hibe iadesi Öğrenci staj yerindeki sorumluluklarını yerine getirmediği ve sözleşmesi feshedildiği taktirde, Sözleşmede belirtilen kurumdan farklı bir yerde farklı bir iş yapması durumunda, 60 günden eksik yapılan stajlarda hibe iadesi yapılır. 60 gün için örnek: 1 Temmuz – 30 Ağustos Staj süresini tamamlamadan dönen öğrenci dönmek için mücbir bir sebebi yoksa, aldığı hibeyi iade edecektir. Eğer zorunlu bir sebepten döndüyse kaldıkları güne göre hibesi yeniden hesaplanır, Dönüş sebebinin belgelendirilmesi gerekir.

THY %20 indirim ve +10 kilo Bagaj hakkı Yararlanıcı, Miles&Smiles Programına üye olur Yararlanıcı, Miles&Smiles üyelik numarasını Uluslararası İlişkiler Birimi’ne ulaştırır UİB yararlanıcının iletişim ve seyahat bilgilerini TURNA sistemine eksiksiz girer Yararlanıcı, THY satış ofislerine bilgi formunu, Miles&Smiles üyelik numarasını ve resmi kimlik belgesini ibraz eder kampanyadan yararlanmak istediğini belirtir Kampanyadan yararlanma hakkı, TURNA sistemine giriş yapıldığı gün aktif olacaktır. Kampanya, Türkiye çıkışlı tek yön veya Türkiye çıkışlı gidiş-dönüş biletleri için geçerlidir

Örnek kabul mektubu

Örnek sigorta poliçesi