GÜZEL TÜRKİYE’M KONU:BOLU.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MARMARA BÖLGESİNDEKİ TOPRAK ÇEŞİTLERİ VE VEJATASYON
Advertisements

YER ALTI SULARI VE KAYNAKLAR-10.SINIF
COĞRAFİ BÖLGELER.
Çanakkale
MARMARA BÖLGESİ YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ:
BURSA.
MİLLİ MÜCADELE (KURTULUŞ SAVAŞI).
T.C ANADOLU ÜNİVERSİTESİ BEDEN EGİTİMİ VE SPOR YÜKSEK OKULU DERS:İLT366 SUNUŞ TEKNİKLERİ HAZIRLAYAN:OSMAN ÖZTÜRK KONU: EROZYON.
Ülkemizin Doğal Kaynakları
COĞRAFYA PERFORMANS ÖDEVİ
Karadeniz İklimi Hazırlayanlar: Onat Özçelik, Meltem Tutar,
Ülkemin Cennet Köşeleri (I) AYANCIK Hazırlayan: Fazlı KÖKSAL Müzik: Memleketim/Ayten ALPMAN.
TÜRKİYE’DE ARAZİ KULLANIMI
ÖĞRETMENİM: ÜMİT OĞUZHAN
TÜRKİYE’DE BELLİ BAŞLI BİTKİ TÜRLERİ
DIŞ KUVVETLER TOPRAK OLUŞUMU
DÜNYADAKİ GÖLLER.
TÜRKİYE’NİN GÖLLERİ TÜRKİYE’DE GÖLLERİN ÖZELLİKLERİ
ADIM ADIM TÜRKİYE.
5.SINIF SOSYAL BİLGİLER BÖLGEMİZİ TANIYALIM “AKDENİZ BÖLGESİ”
BALKAN YARIMADASI Balkanlar veya bazı yayınlardaki kullanımla Güneydoğu Avrupa, Avrupa kıtasının güneydoğu kesiminde, İtalya Yarımadasi'nın doğusu, Anadolu'nun.
..KARADENİZ BÖLGESİ...
BÖLGEMİZİ TANIYALIM.
SPİL DAĞI MİLLİ PARKI.
Quercus rubra m. boylarında düzgün gövdeli serbest büyüdüğünde geniş bir tepe oluşturan bir ağaçtır. Piramidal bir yapı oluşturur. En hızlı büyüyen.
Demet BİLİR 11-D HATİLA VADİSİ Demet BİLİR 11-D 865
GENEL BİLGİLER Yüzölçümü: km²  Nüfusu: (2007)  Nüfus Yoğunluğu: 58  Şehir Nüfusu: (2007)  Köy Nüfusu: (2007)  Yıllık.
ANADOLU MEDENİYETLERİ
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
TOPKAPI SARAYI. TOPKAPI SARAYI Osmanlı sultanlarının ikametgahı, devletin yönetim ve eğitim merkezidir. Fatih Sultan Mehmed Han tarafından
TÜRKİYE’NİN DOĞAL BİTKİ ÖRTÜSÜ
ÜLKEMİZİN TARİHİ ESERLERİ
BOLU BURAK YURT.
ÇORUM Çorum, doğudan Amasya, batıdan Çankırı, güneyden Yozgat, güneybatıdan Kırıkkale, kuzeyden Sinop, kuzeydoğudan Samsun, kuzeybatıdan Kastamonu illeri.
TÜRKİYENİN İKLİM ÇEŞİTLERİ
Ülkemizin Doğal Ve Tarihi Güzellikleri
Türkiye’nin doğal güzellikleri
OSMANLI DEVLETİ KURULUŞ DÖNEMİ.
DOĞAL AFETLER 1-TÜRKİYE’DE DEPREM: Fay hatlarına bağlı olarak meydana gelen salınım ve titreşim hareketleridir. Ülkemiz genç oluşumlu bir arazi yapısına.
19 MAYIS ŞEHRİ SAMSUN.
TÜRKİYE’DE DOĞAL AFETLER VE OLUŞTURDUĞU RİSKLER
Yüzey şekilleri Yeryüzüne bakıldığında her yerin aynı yükseklikte olmadığını görürüz. Bu farklılıklar yüzey şekillerini meydana getirir.
PAKİSTAN İSLAM CUMHURİYETİ(PİC)
KURTULUŞ SAVAŞI.
ATATÜRK VE MİLLİ MÜCADELE CEPHELER
TÜRKİYE’DE GÖRÜLEN BAŞLICA İKLİM TİPLERİ
 İsmini Karadeniz'den alan bölge, Sakarya Ovası'nın doğusundan Gürcistan sınırına kadar uzanır. Büyüklük bakımından bölgelerimiz.
MARMARA BÖLGESİ.
TÜRKİYE’DE GÖRÜLEN BİTKİ TÜRLERİ
KARADENİZ BÖLGESİNİ TANIYALIM
EROZYON. HAZIRLAYANLAR: ZAHİDE İREM SARI, ÖZGE TÜLÜ, DENİZ ÜNLÜKAPLAN DERS:FEN BİLİMLERİ KONU:EROZYON ÖĞRETMEN:MUSTAFA ALİ ÇAPUT.
TÜRKİYE İKLİMİ Türkiye'de gerek matematik konumun gerekse özel konumun etkisiyle birden fazla iklim görülür. Orta kuşakta bulunması sebebiyle dört mevsim.
EGE BÖLGESİ Ege Bölgesi adını komşu olduğu denizden almıştır.
FEN BİLİMLERİ FOSİLLER  .
Ankara Ankara Güzel Ankara
Sosyal Bilgiler Bölgemizi Tanıyalım.
Sosyal Bilgiler Bölgemizi Tanıyalım.
Bitki Örtüsü Nedir? Bir yerde, doğal olarak yetişen bitkilerin oluşturduğu topluluğa bitki örtüsü denir. ORMANMAKİ BOZKIR ALPİN ÇAYIRLARI.
Batı Karadeniz-3.
COĞRAFYA ÖĞRETMENLİĞİ
KAYSERİ YAHYALI GEZİLECEK YERLERİ
ATATÜRK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU ULU ÖNDER ATATÜRK’ÜN İSTİRAHATINI YAPTIĞI YER.
TÜRKİYENİN SU VARLIĞI.
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
5. SINIF SOSYAL BİLGİLER 3. ÜNİTE: Bölgemizi Tanıyalım
5. SINIF SOSYAL BİLGİLER 3. ÜNİTE: Bölgemizi Tanıyalım
Yeryüzünün herhangi bir yerinde hava olaylarının ortalamasına
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KIZ KULESi.  Tarihi ve farklı objektiflerden manzaralar...Geçmişi 2500 yıl öncesine dayanan bu eşsiz yapı, İstanbul`un tarihine eş bir tarih yaşamış.
Bereketli Ülkemizde Her Çeşidi Var: Ülkemizde Yetişen Ağaç Türleri.
Sunum transkripti:

GÜZEL TÜRKİYE’M KONU:BOLU

BOLU Yazılı belgeler, arkeolojik eserler ve tarihî kaynaklara göre, Bolu'nun tarihi, Bithynialılar ile başlamaktadır. Sırasıyla Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlılar Bolu ve çevresine hakim olmuşlardır.   Bolu yöresine Osmanlı akını ilk kez Osman Gazi tarafından başlatılmış, Bolu yöresinin tümüyle fethedilmesi ise Orhan Gazi döneminin ilk yıllarına (1324 -1326) rastlamıştır. Mustafa Kemal Paşa önderliğinde yapılan Millî Mücadele sonunda Bolu, 10 Ekim 1923'de yeni düzenlemeler çerçevesinde vilayet haline getirilerek yeni bir yönetime kavuştu.

BOLU

BOLU’NUN TARİHÇESİ Bolu, tarihinin her devresinde ilgi çeken yörelerden olmuştur. Thrak asıllı kabile, Güney armara'da ve Bolu bölgesinde yayılmıştır. Thynler, Mariandyenler ve Kaukonlar birlikte yaşamışlar, zamanla, Bithyn adı altında göze çarpmışlardır. Romalıları, Doğu Roma ve Bizans takip etmiştir. Bithynia, doğuda Paphlagonia, güneyde Phyrygia sonra Galatia,kuzeyde Pontus Euxinos ile çevrili idi. Batıda ise Propontis denilen Marmara Denizi ile Bosphorus yani İstanbul Boğazı yer almakta idi.

ABANT

ABANT

ABANT

ABANT YEDİGÖLLER Batı Karadeniz Bölgesinin oldukça engebeli bir yöresinde bulunan Milli Parkta heyelanın oluşturduğu göller "Orman Denizi" ni andıran zengin bitki örtüsü göllerde yaşayan alabalıklar ve bu değerlerin yarattığı rekreasyon kullanım potansiyeli ana kaynakları oluştururlar. Genellikle yer yapısı serpantinlerden ve volkanik kayaçlardan oluşan sahada zaman zaman göçük yer hareketleri sürüklenmeye hazır arazi yapısı, göllerin meydana gelmesini hazırlayan başlıca faktörlerdir. Göller, kayan kitlelerin, vadilerin önlerini kapaması sonucu arkada suların biriktiği set gölleridir. Bunlardan bazıları dip kaçakları ile birbirine bağlantılıdır. Milli Parkta hakim bitki örtüsü kayın ağaçlarıdır. Ayrıca meşe, gürgen, kızılağaç, karaçam, sarıçam, göknar, karaağaç, ıhlamur ve porsuk gibi değişik tür ağaçlar da görülmektedir.

YEDİGÖLLER

YEDİGÖLLER

BOLU HARİTASI

HAZIRLAYAN İREM KARLI 6/B 1074 SOSYAL BİLGİLER PERFORMANS ÖDEVİ ÖĞR. ADI:AYGÜN BIYIKSIZ