PARÇACIKLARIN TOPLUMA KATKILARI. BİLİŞİM:WWW (World Wide Web) Parçacık fizikçilerinin a sistemini diğer fizikçilerle kolay, etkili ve hızlı bir şekilde.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
CERN BİLİM GEZİSİ (15 ŞUBAT 2014).
Advertisements

MADDENİN YAPISI ve ÖZELLİKLERİ
Nükleer Modeller Tutay Ders:
Maddelerin gözle görülmeyen (bölünmeyen) en parçasına atom denir
RADYOAKTİVİTE VE RADYOAKTİF BOZUNMA
İNTERNET ADRESLERİ.
WWW Geniş Dünya Ağı ( World Wide Web ) LAN
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Kaynakları -.
ATOM ve YAPISI Maddelerin gözle görülmeyen (bölünmeyen) en parçasına atom denir. Atom kendinden başka hiçbir fiziksel ya da kimyasal metotlarla kendinden.
MADDENİN YAPI TAŞLARI MADDE :Uzayda yer kaplayan kütlesi,hacmi ve eylemsizliği olan her şeye denir. Örnek: Demir,bakır,kurşun,altın, Tüm maddeleri bölerek.
ATOMUN YAPISI Elementlerin tüm özelliğini gösteren en küçük parçasına atom denir. Atomu oluşturan parçacıklar farklı yüklere sahiptir. Atomda bulunan yükler;
Silgili Kurşun Kalem. Tahta kısım. Şekillendirme – Donanım (Makine, teçhizat vb) Metal – Hammadde » Madencilik » Yerküre oluşumu » ENERJİ » İşgücü-GİT.
PARÇACIK FİZİĞİ.
1. Atomun Yapısı MADDENİN YAPI TAŞLARI
ATOM Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey atomdan meydana gelmiştir. Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey atomdan meydana gelmiştir.
MADDENİN YAPISI VE ATOM
HIZLANDIRICI FİZİĞİNE GİRİŞ
ATOMUN YAPISI.
RADYASYON RADYASYON FİZİĞİ VE ÖLÇÜM YÖNTEMLERİ
RADYASYON NEDİR? Tehlİkelerİ nelerdİr? FİRMA ADI.
NÜKLEER ENERJİ.
2. YAPAY ÇEKİRDEK REAKSİYONLARI, FİSYON VE FÜZYON
Kimyasal maddeler. Mol kavramı. Denklem denkleştirme.
İNTERNET ADRESLERİ Ahmet SOYARSLAN biltek.info.
CERN.
NÜKLEER ENERJİ.
YENİLEBİLİR VE YENİLENEMEZ ENERJİ KAYMAKLARI
Elektrik-Elektronik Mühendisliği için Malzeme Bilgisi
KİTLE İMHA SİLAHLARININ GELİŞİMİ & GELECEĞİN GÜVENLİK TEHDİTLERİ
ATOM Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey atomdan meydana gelmiştir. Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey.
Tahta + Grafit uç + Silgi + Silgi tutucu + Tasarım Rev 0 –
ELEMETLER VE ÖZELLİKLERİ SEDEF ÇİÇEK.
Ayşe KARAHANÇER 1985: Doğum yeri KAYSERİ 2003: Mezuniyet Kayseri Sağlık Meslek Lisesi 2006:Erciyes Üniversitesi Radyoterapi terk 2006:Kırklareli Devlet.
Tuğba ERSÖZ 1981:Doğum yeri İZMİR 1999:Mezuniyet İmam hatip Lisesi 1999:100.Yıl Üniversitesi Radyoloji 2011:Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıbbi Görüntüleme.
KIMYA.
Ali DA Ğ DEV İ REN- B. ELEMENTLER VE SEMBOLLER İ.
ATOMUN YAPISI.
SİBEL DÜLGER KKEF - KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ
ATOMUN YAPISI.
2.ATOMUN YAPISI Atomu oluşturan parçacıklar›n farklı konumlarda bulundu¤unu biliyor musunuz? Nötron ve protonlar atomun merkezinde bulunur. Nötron ve protonların.
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ ATOMUN YAPISI
Ev adreslerimiz Adresler ne işe yarar?
Maddenin Yapısı ve Özellikleri
SHMYO TIBBI GÖRÜNTÜLEME Uzm Dr Zehra Pınar Koç
Radyonüklid Üretimi Yrd Doç Dr Zehra Pınar Koç
SPOR ETKİNLİK ENDÜSTRİSİNİN ÖZELLİKLERİ
PERİYODİK CETVEL.
ORTAK AKIL NEDİR?. BİRLEŞTİRİLMİŞ ZEKA Bir gruptaki kişilerden her biri düşüncelerini bağımsızca açıklar ve daha sonra bu düşüncelerin en iyilerine.
Atom ve yapısını inceleyelim
İNTERNET ADRESLERİ.
Tiroid Kanseri Tedavisi
ATOMUN YAPISI.
İNTERNET ADRESLERİ.
Bilişim teknolajileri. ①①① ↕①↕① TEMEL KAVRAMLAR.
Atom ve Yapısı.
ATOMUN YAPISI VE KİMYASAL ÖZELLİKLER
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Kaynakları -. Enerji Tasarrufu – Enerji Kaynakları Aslında doğada yenilenemeyen enerji türü yoktur. Fakat bazı enerji.
Nükleer santral, yakıt olarak radyoaktif maddeleri kullanarak, elektrik enerjisi üreten sistemlere verilen isimdir. Ancak tanımından da anlaşılacağı üzere,
İNTERNET ADRESLERİ. İNTERNET NEDİR? İnternet, birçok bilgisayar sisteminin birbirine bağlı olduğu, dünya çapında yaygın olan ve sürekli büyüyen bir iletişim.
ATOM ve YAPISI Maddelerin gözle görülmeyen (bölünmeyen) en parçasına atom denir. Atom kendinden başka hiçbir fiziksel ya da kimyasal metotlarla kendinden.
Atom ve Yapısı.
ATOMUN YAPISI.
ATOM VE YAPISI.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ 6550 Sayılı Kanun Kapsamında
12.SINIF FİZİK RADYOAKT İ V İ TE. Dünya, fosil yakıtların aşırı tüketiminden kaynaklanan çevre sorunları ile karşı karşıyadır. Fosil yakıtların azalıyor.
12.SINIF FİZİK RADYOAKT İ V İ TE. Dünya, fosil yakıtların aşırı tüketiminden kaynaklanan çevre sorunları ile karşı karşıyadır. Fosil yakıtların azalıyor.
ATOMUN YAPISI Nötronlar Atom küre şeklindedir.
Güneş enerjisini kullanan ilk bilim insanı Bernard flored belidor olmuştur 1728 yılında güneş enerjisiyle çalışan pompa üretmiştir. Güneş dünyamızı aydınlatması.
Sunum transkripti:

PARÇACIKLARIN TOPLUMA KATKILARI

BİLİŞİM:WWW (World Wide Web) Parçacık fizikçilerinin a sistemini diğer fizikçilerle kolay, etkili ve hızlı bir şekilde iletişim kurmak için icat ettiler. Bu sistem bizim hayatımızda oldukça önemlidir.

KANSER TERAPİSİ (X-RAY, PROTON NÖTRON) Her sağlık merkezi hızlandırıcıları(X-RAY, PROTON,NÖTRON) Kullanılır. Dünya ‘da 7000’den fazla sağlık merkezi bu terapiyi uygulanır 30 Milyondan fazla hasta tedaviden sonuç almıştır.

ULUSAL GÜVENLİK (NÜKLEER RİSK) Nükleer reaktörlerde büyük miktarda Plüton ve Uranyum bulunur.Çünkü Plüton ve Uranyum diğer elementlerden farklı olarak parçacıkları emer. Eskiden bir parçacık dedektörü bu olayların içeriğini izlerken şimdi ise, atom altı parçacıklar sayesinde analiz etmek için kullanılır.

TEŞEKKÜR EDERİM. PARÇACIKLARIN FAYDALARI ; Bu gün teknolojik olarak kullandığımız ürünler ve bu ürünlerin gelişmesi,atom altı parçacıklar sayesindedir.