Bölüm 9. Yatırm Fonu (Hedge Funds) Yatırım fonu, aktif şekilde idare edilen ve her zaman mutlak iyi bir getiri sağlamayı hedefleyen, yani piyasa inse.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÜNİTE 16 TAHVİL DEĞERLEMESİ
Advertisements

A. Yasal Alt Yapı  5684 Sayılı Sigortacılık Kanunu: tarihinde RG’de yayımlanmıştır.  İkramiye ve İndirimler Karşılığı Hesabı: 07 Ağustos 2007.
Türk Sermaye Piyasalarında Garantili ve Koruma Amaçlı Yatırım Fonları
Doğrudan Dış Yatırım Bir firma yabancı bir ülkede bir ürünü üretmek ve/veya pazarlamak için tesislere yatırım yapıyorsa, buna doğrudan yatırım denir.
Ankara, Kasım 2010 Eurasia Capital Partners Türkiye’de Girişimcilik Nasıl Desteklenmeli? TOBB Girişimcilik Kongresi.
OPTIMA CAPITAL YATIRIM LİMİTED ŞTİ
Bölüm 5 Yatırım Bankacılığı.
MARKA ŞEHİRİSTANBUL. Dünya Değişiyor... Neden Marka Şehir?
Finans Sistemine Genel Bakış
Finansal Piyasalar Genel Bakış
KÜRESEL KRİZ VE ÖTESİ ANSİAD 6. GİRİŞİMCİLİK HAFTASI 15 ARALIK 2008 PAZARTESİ Yavuz Canevi Yönetim Kurulu Başkanı.
McGraw-Hill/Irwin Copyright © 2012 by The McGraw-Hill Companies, Inc. All rights reserved. 15. BÖLÜM Borç Politikası.
1 Kelime Uygulama Sunumu - 76 Bu sunumdaki kelimeler… Gesture To gift To gild To give To gibbet
Bölüm 22 Para ve Banka David Begg, Stanley Fischer and Rudiger Dornbusch, Economics, 8th Edition, McGraw-Hill, 2005 PowerPoint presentation by Alex Tackie.
McGraw-Hill/Irwin Copyright © 2012 by The McGraw-Hill Companies, Inc. All rights reserved. 16. BÖLÜM Kar Payı Politikası.
Bölüm 11 Döviz Alım Satımı. Döviz Piyasası Döviz piyasası 24 saat açık, döviz fiyatları an be an değişen, büyük rakkamlara konu olan uluslararası bir.
Bölüm 10 Finansal Krizler. Finansal piyasalar ve sistemler Büyük Buhrandan (1920’ler) bu yana en büyük krizini 2007 yılından 2009 yılı ortasına kadar.
ÜNİTE 17 HİSSE SENEDİ DEĞERLEMESİ
Risk, Kazanç ve Sermaye Fırsat Maliyeti
Para ve Tahvil Piyasaları
CASE FAIR OSTER Prepared by: Fernando Quijano & Shelly Tefft.
CASE FAIR OSTER Prepared by: Fernando Quijano & Shelly Tefft.
AS CPA & AUDITING CO. COMPANY PROFILE 2 Professional auditing and consultancy company Member of Nexia International as of 1 May 2007 Providing independent.
Menkul Kıymet Borsaları
Ders 1 Hüseyin İlker Erçen
Yatırım Analizi Ders 5 Hisse Senetlerinin Değerlemesi Hüseyin İlker Erçen.
İŞLETMELER ARASI ANLAŞMA VE BİRLEŞMELERİN TÜRLERİ
Database for APED Büşra Bilgili | Emirhan Aydoğan | Meryem Şentürk | M. Arda Aydın COMPE 341.
SERMAYE MALİYETİ COST OF CAPITAL.
YATIRIM FONLARI - Menkul Kıymet Yatırım FonlarıMenkul Kıymet Yatırım Fonları - Borsa Yatırım FonlarıBorsa Yatırım Fonları - Serbest Yatırım FonlarıSerbest.
ULUSLARARASI İKTİSAT Giriş Giriş Prof.Dr.Dilek Seymen DEÜ.İİBF İktisat Bölümü.
Finans Sistemine Genel Bakış
Türkiye Sermaye Piyasaları
Yatırım Bankacılığı.
Cambridge IGCSE® Cambridge IGCSE:
ŞEMSİYE FON Katılma payları tek bir içtüzük kapsamında ihraç edilen tüm fonları kapsayan yatırım fonudur.
DEİK Türkiye-Çin İş Konseyi Başkanı
Prof.Dr.Dilek Seymen DEÜ.İİBF İktisat Bölümü
CALIK COTTON CTA FUND March 2004.
İmg 8 spiritüel keşifler
YATIRIM FONLARI Tüzel kişiliği yok Katılma belgesi ihracı
Chapter 9 – Income statements and balance sheet
VENTURE CAPITAL Risk (Girişim) Sermayesi
Chapter 1 (Bölüm 1) The accounting equation(muhasebe denklemi) and the balance sheet(bilanço)
FINLAND EDUCATION SYSTEM I am talking about the Finnish education system today.
THE CANTERVILLE GHOST by Oscar WILDE CHARACTERS.
Alexander Pope, (born May 21, 1688, London, England— died May 30, 1744, Twickenham, near London), poet and satirist of the English Augustan period,
İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Opsiyonlar.
BLACK-SCHOLES OPSİYON FİYATLAMA MODELİ
Para ve Tahvil Piyasaları
OPSİYON PİYASASI Dr. Çağatay ORÇUN.
Menkul Kıymetler ve Mali Duran Varlıklar
İÇİNDEKİLER Finansal Amaç, Finans Fonksiyonu, Finansal Çevre Finansman Nedir? Finansal Yönetimin Amaçları Firmanın Organizasyonu İşletme Örgütlerinde Biçim.
Finans Sistemine Genel Bakış
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Studies for Improvement and Development of Vocational Education
BİLL GATES Şule Eslem ÖZTÜRK NUN OKULLARI Prep-A.
Chapter 2 (Bölüm2) The double entry system for assets, liabilities and capital (Varlıklar, borçlar ve sermaye için çift kayıt sistemi)
VENTURE CAPITAL Risk (Girişim) Sermayesi Dr. Çağatay ORÇUN.
Chapter 4 - The effect of profit or loss on capital and double entry system for expenses and revenues Bölüm 4 – Kâr ve zararın sermaye üzerindeki etkisi.
Türkiye Sermaye Piyasaları
Imagine that you are a teacher and you are taking your 20 students to England for the summer school.
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BÜROSU
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ALİ YILDIRIM KOÇ FENERBAHÇE EFE TOSUN 10-B ALI YıLDıRıM KOÇ  He is a Turkish businessman. He is a third-generation member of Turkey's wealthiest.
LIFE OF ENTREPRENEURS. SAKIP SABANCI FIRST JOB His first job was being a trainee at Akbank.
Sunum transkripti:

Bölüm 9

Yatırm Fonu (Hedge Funds) Yatırım fonu, aktif şekilde idare edilen ve her zaman mutlak iyi bir getiri sağlamayı hedefleyen, yani piyasa inse da çıksa da bunu gerçekleştirmeye çalışan bir fondur. Zenginler ve yatırım şirketleri için dizayn edilmişlerdir.

Dünyanın en büyük Yatırım Fonları (Aralık 2010) Fund Assets managed $bn __________________________________________________________________ Bridgewater Associates 60 JP Morgan 41 Paulson & Co 29.0 Man Group40 Brevan Howard Asset Management 32 Paulson & Co32 Highbridge Capital Management27 Soros Fund Management27 Och Ziff Capital Management 26 Blue Crest Capital Management25 Cerberus Capital Management24 ________________________________________________________________ Source: TheCityUK (2011) Hedge Funds

Yatırım Fonu Stratejileri Yatırım Fonu Araştırma 39 yatırım tesbit etmiştir. Belli başlı stratejiler: Hisse yatırım fonu-Equity fund (long-short selling) Global varlık yönetimi-Asset mng (daha geniş bakış açısı) Relative value arbitrage (ayni sektörde görece değeri artacak olan hisseleri alır, diğerini satar (Koç alır Sabancı) Olaylara dayalı yatırım (Event-driven investing) satın almalar, indexe yeni giren-çıkan hisseler vs Short sellers (aşırı değerli varlıkları satma)

Yatırım Fonu Yatırımcıları Önceleri zengin şahıslar icin dizayn edilen bu fonlara şimdilerde sigorta şirketleri, emekli sandıkları, bankalar, vakıflar gibi kurumlar yatırım yapmaktadır.. Küçük yatırımcıların bu Fonlara yatırım yapmak ancak fonların fonuna (fund of funds) yatırım yapmakla mümkündür. Bu da çifte masraf/komisyon gerektirir.

Özel Hisse Fonu (Private Equity) Yeni kurulan şirketlerle, şirket satın almalar için kullanılan fondur. (A public company is taken private for a few years and then either sold to a private buyer or floated on the stock exchange again) Satın almalar büyük ölçüde borçlanarak yapılır.

En Büyük Özel Yatırım Fonları - By Total Funds Raised, Group $bn ____________________________________________________________________ 1 Kohlberg Kravis Roberts (NY) TPG (Fort Worth, TX) Blackstone Group (NY) Carlyle Group (Washington DC) CVC Capital Partners (London) Apollo Global Management (NY) Bain Capital (Boston) Goldman Sachs Merchant Bank Division Apax Partners (London) Advent International (Boston)21.7 __________________________________________________________________ Source: TheCityUK (2011) Private Equity

Satınalmaların Nedenleri Bir şirket zora düşer ve bağlı şirketlerde birini satmak zorunda kalır. Büyük bir şirket satın alır ve ayrı bir daldaki şirketini satar. Örneğin Koç Tüpraşı aldı ve Migros’u sattı. Bir işletmenin ilk sahibi emekli olmak ister veya iş hyatından çıkmak ister ve bundan dolayı şirketini satar.

Private Equity Investors These include institutions, like insurance companies, pension funds desperate for higher yield, subsidiaries of investment banks and, in the U.S., university endowments like Yale For private investors, the inability to withdraw money quickly is a major disadvantage, together with the minimum funds involved. The best way for them is through private equity investment trusts, a private equity fund of funds and venture capital trusts Investment levels in private equity firms can vary substantially year on year and pretty much reflect the performance of equity markets

Yatırım Fonları ve Özel Yatırım Fonlar Birbirlerin Yaklaşıyorlar Son zamanlarda bu iki fonun yatırım alanları içiçe geçmeye başladı. ABD de birçok özel yatırım fonu kendi yatırım fonlarını kurup bu alanda çalışmaya başladılar. Örneğin Blackstone. Bu gelişme manfaat çatışması ile ‘insider trading’ sorularını gündeme getirdi. Bu yaklaşmanın avantajı, bu iki fonun pazardaki trendler ve gelişmeler hakkında bilgi paylaşması sonucu yatırımcıları her iki sahaya da çekebilirler. Dezavantajı ‘insider trading’.