Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BÜROSU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BÜROSU"— Sunum transkripti:

1 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BÜROSU
T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. Banka Bonosu İhracı AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BÜROSU

2 MÜŞTERİLERİMİZ AÇISINDAN BANKA BONOSU
Düşük faiz oranlarının yatırımcıları alternatif yatırım araçlarına yöneltmesi, Banka Bonosu\Tahvili gelir vergisi stopaj oranlarının Hazine Bonosu ve Devlet Tahvili ile eşit belirlenmiştir (%10), bu da Mevduata göre %5 oranında vergi avantajı sağlamaktadır. Hazine Bonosu ve Devlet Tahvilinin üzerine verilen ek getiri sayesinde müşterilerimize daha yüksek getiri elde etme fırsatı sunmaktadır.

3 İhraç Süreci ve Bono Bilgileri
İhraç Miktarı TL nominal Vade 179 gün İhraç Şekli Halka Arz Talep Toplama Tarihleri Şubat 2012 (3 gün) Vade Başlangıç Tarihi 17 Şubat 2012 Vade Sonu Tarihi 14 Ağustos 2012 Minimum talep miktarı Kurumsal yatırımcılarda TL, bireysel yatırımcılarda 100 TL nominal değerli olacaktır. Minimum talep miktarından sonraki talep aralıkları 5 TL nominal değerde ve katları şeklinde olacaktır.

4 İhraç Süreci ve Bono Bilgileri
Faiz Oranının Açıklanma Tarihi 10 Şubat 2012 Dağıtım Sonuçlarının Açıklanma Tarihi 15 Şubat 2012 Para ve Kıymet Takası 17 Şubat 2012 (valör günü) İMKB’de İşlem Görme Tarihi 20-21 Şubat 2012 İtfa Metodu Anapara ve faiz ödemesi vade sonunda yapılacaktır.

5 Yatırımcı Açısından Vergi
1 Ekim 2010’dan itibaren anonim, limited ve komandit şirketler; SPK’ya tabi yatırım fonları ve yatırım ortaklıkları; bunlara benzeyen yabancı fonlar ve ortaklıklar ve benzeri olduğu Maliye Bakanlığınca belirlenenlerin tahvil alım satımından ve  faizlerinden oluşan gelirleri % 0 oranında gelir vergisi stopajına tabidir. Yukarıda sayılanlar dışındaki tam ve dar mükellef gerçek kişiler ile vakıflar, dernekler ve benzeri tüzel kişilerin tahvil alım satımından ve  faizlerinden oluşan gelirleri % 10 oranında gelir vergisi stopajına tabidir. Gerçek kişi yatırımcılar için %10 oranındaki stopaj nihai vergidir ve yıllık gelir vergisi beyannamesine dahil edilmez. Stopaj dışında tahvillerde, BSMV mükellefi kurumların tahvil alım satım gelirleri üzerinden % 1 faiz gelirleri üzerinden ise %5 BSMV hesaplayıp, ödemesi gerekmektedir.

6 Akdeniz Üniversitesi Bürosunu
Her Türlü Sorunuz İçin Akdeniz Üniversitesi Bürosunu Arayabilirsiniz. Tel:


"AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BÜROSU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları