BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Kanser Kayıt Merkezi. KKM, 2000 yılından bu yana uluslararası standartlara uygun biçimde ve topluma dayalı aktif yöntemle kanser.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SİSTEM YÖNETİMİ KOORDİNATÖRÜ
Advertisements

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BURSA DUAÇINARI AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ
Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü
Merkezi Hastane Randevu Sistemi
Bakanlık Düzeyinde Rehberlik Örgütü (Milli Eğitim Bakanı)
İŞKUR Antalya İl Müdürlüğü
HALK ELİNDE HAYVAN ISLAHI ÜLKESEL PROJESİ II
Mustafa taşdemir İstanbul halk sağlIğI müdürü
Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu
Yataklı Tedavi Kurumları Enfeksiyon Kontrol Yönetmeliği
SOSYAL HİZMETLER VE ÇOCUK ESİRGEME KURUMU Genel Müdür Yardımcısı.
EVDE SAĞLIK HİZMETİNDEN FAYDALANMAK İÇİN KİM NEREYE BAŞVURUR?
Daire Başkanı Dr.Ünal HÜLÜR.
TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ V. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
Erasmus Koordinatörler Toplantısına Hoşgeldiniz
T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ
GENEL HEDEF İzmir ilinde üretilen taze sebze ve meyveye zarar veren hastalık zararlı ve yabancı otlara karşı kullanılan Bitki Koruma Ürünlerinin ‘’Zirai.
MMO ÖRGÜT KURULUŞ GÖREV VE YETKİ YÖNETMELİĞİ ŞUBE ÖRGÜTÜ Şube Genel Kurulu, Şube Yönetim Kurulu, Şube Danışma Kurulu, İl/ilçe Temsilcilikleri, Mesleki.
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
KOYUN KEÇİ BİLGİ SİSTEMİ (KKBS)
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Ülkemizde toplanan sütün online olarak kayıt altına alınması, Tarım Bakanlığı, Tarım İl Müdürlükleri, Kontrol Genel Müdürlükleri gibi kurumların süt ile.
MEMNUNİYET ANKETLERİ Yük.Hemş. Betül BOZACI Kalite Birimi
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
E-Sağlık Uygulamaları
UMEDER’İN KURULUŞU Kuruluş çalışmaları yaklaşık 4 ay süren derneğimiz, Ankara Valiliği’nin tarihli oluru ile resmen kurulmuştur. Ulaştırma Bakanlığı’mızın,
SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI
Ankara, 25 Mart 2011 Mehmet KAYA Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Sekreteri HSYK’ nın Anayasal Değişiklik Doğrultusunda Yeniden Yapılandırılması.
Kurullar hangi kurumlarda oluşturulmalıdır?
İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİNE HOŞGELDİNİZ.
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Kütahya Sağlık Müdürlüğü 2014 SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ.
11 Üniversite hastanelerinin organizasyonu
KÜTAHYA HALK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
“Genel DEA Eğitimi” EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 4 Politika Sürecinde DEA Organize Edilmesi: Kurumsal Stratejiler.
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BURSA İLİ ULUSAL ANNE ÖLÜMLERİ ÇALIŞMASI
UZAKTAN ÖĞRETMEN EĞİTİMİ SEMİNERİ
BAKANLIK HASTA HAKLARI UYGULAMALARI VE
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI
T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI ZİRAİ ÜRETİM İŞLETMESİ PERSONEL VE MAKİNE EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ SAFER 2009 AÇILIŞ TOPLANTISI.
POLATLI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
KEŞFET KENDİNİ PROJESİ
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
TDMS TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ Ali Gazi Hastane İşletmeciliği Uzmanı
Sağlık Bakanlığı Hastanelerinin Yönetim ve Organizasyonu
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü
STAJ ÇALIŞMASI VE ESASLARI Mesleki Ve Teknik Eğitim Yönetmeliği Md 58
KAYSERİ İLE OKUMAK PROJESİ
OKUL VELİ EL ELE PROJESİ ŞAPHANE 2012
KÜTAHYA HALK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİN AMAÇLARI YAPISI VE SORUNLARI
EĞİTİMDE KALİTEYİ İYİLEŞTİRME PROJESİ
Kurullar, Meslekî Çalışmalar ve Komisyonlar
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
Hakan Kapucu  Kurumsal Akademik Arşiv Danışma Kurulu oluşturulmuştur.  Danışma Kurulu, Işık Üniversitesi Açık Erişim Politikasını.
SHY-66/147 KREDİLENDİRME SHY-66/147 Kredilendirme:  Alınan eğitimin, Ek-1.C Temel Bilgi Gerekliliklerine eşdeğer olduğunun tespit edilmesine istinaden,
KANSER SAKARYA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ. KETEM’ IN AMACı NEDIR ? Tanımlanmış risk gruplarına,Sağlık Bakanlığı’nın oluşturduğu tarama programları standartları.
ULUSAL SAĞLIK BİLGİ SİSTEMİ VİZYON PAYLAŞIM TOPLANTISI 20 NİSAN 2007 ANKARA MİNİMUM SAĞLIK VERİ SETİ (MSVS) SONER KIRICI BİLGİ ve YÖNETİM SİSTEMLERİ DANIŞMANI.
Ölüm Belgesinin Veri akışı. Hastane HekimiBelediye TabibiSağlık Ocağı Hekimi Aile HekimiAdli Hekim Hastane Referans Hekimi Belediye Tabipliği Referans.
DİSPANSERLER
EPİDEMİYOLOJİK VERİ KAYNAKLARI
Yeni Nesil Laboratuvar
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ Halk Sağlığı Müdürlüğü
MBT-303 özel öğretim yöntemleri-ı
Klinik Bilgi Sistemleri
Genel Sekreterlik Organizasyon Şeması
Sunum transkripti:

BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Kanser Kayıt Merkezi

KKM, 2000 yılından bu yana uluslararası standartlara uygun biçimde ve topluma dayalı aktif yöntemle kanser verileri toplayan nüfus tabanlı bir kayıt ve araştırma merkezidir. Bu çalışmaların Uluslar arası düzeyde koordinasyonunu IARC (Uluslar arası Kanser Araştırmaları Kurumu) ve IACR ( Uluslar arası Kanser Kayıtçılar Birliği )sağlamaktadır.

KKM Fransa da bulunan Uluslar arası Kanser Kayıtçılar Birliğine (IACR) 2003 yılında üyelik başvurusunda bulunmuş, tarihinde üyeliği kabul edilmiştir.Böylelikle Bursa İl Sağlık Müdürlüğü adına KKM, tüm Türk Cumhuriyetleri arasında bu kuruluşa üye olan ikinci Merkez olma özelliği taşımaktadır.

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Kanserle Savaş Daire Başkanlığı Sağlık Müdürü İl Kanser Kontrol Koordinatörü Sağlık Müdür Yardımcısı İl Kanser Danışma Kurulu Merkez Büro Hastane Kanser Kayıt Birimleri Kanser Kayıt Elemanları

Amacı Bursa da ki Sağlık Kuruluşlarında Kanser tanısı alan olguların olabildiğince tümü hakkında bilgi toplamaktır.

Veri Kaynakları  Temel Kaynaklar: Hastaneler ve Patoloji laboratuarları.  Diğerleri: ölüm raporları, özel kliniklerin kayıtları, özel hekimlerin kayıtları, Sağlık Ocaklarının kayıtları, tarama programları ve tanı merkezinin kayıtları.

Rapor Edilmesi Gereken Olgular  Bütün malign primer tümör olguları,  Bütün in situ olgular,  Beynin benign tümörleri. Ancak ; in situ ve benign olgular insidansa dahil edilmemektedir.

Görevleri  Merkez büro bütün birimlerden gelen olguların dublikasyon kontrollerini yapar. Verileri ICD-O 3 onkoloji standartlarına göre patolojik olarak sınıflandırır ve bilgisayar ortamına girer. Bu işlemler için IACR tarafından geliştirilmiş olan Canreg4 adlı bilgisayar programını kullanır.

 Kanser Kayıt Merkezinde toplanan kanser olguları her üç ayda bir elektronik ortamda Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Daire Başkanlığına gönderilir.

 İl Kanser Danışma Kurulunu yılda en az bir kez toplar.Bu toplantıda Merkez Büronun çalışmalarına ait, karar alma ya da alınan kararların değiştirilmesine yönelik tekliflerini sunar, kanser hastalığına ilişkin yıl içerisinde gerçekleştirilecek olan eğitim ve tarama programlarına kurul ile birlikte danışmanlık yapar.

 Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezinin çalışmalarına destek verir,raporlarını Bakanlığa sunar.  Hastane Kanser Kayıt Birimlerine eğitim ve denetim amaçlı ziyaretlerde bulunur.  Kanser Kayıt Elemanlarına eğitimler düzenler.

Teşekkür ederiz