GELECE Ğİ N ARAÇLARI A DLı P ROJEMIZ Hayat Bilgisi Görünmez Otomobilim konusu için gelece ğ in araçları …

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
D.A.D.A.
Advertisements

Beyaz Işık Gerçekten Beyaz mıdır?
Suyun Serüveni Hava bazen yağmurlu, sisli veya karlı olur. Yağmurun, sisin ve karın nasıl oluştuğunu hiç düşündünüz mü?
Yoğunlaştırıcılı Güneş Enerji Sistemleri
Bulut ve Yağış Oluşumu Su buharı atmosferde yükselirken soğuk hava ile karşılaşır ve su buharı soğuduğunda ise tekrar sıvı hale geçer.Bu olaya yoğuşma.
MADDE VE ISI BÜŞRA KARACA 6-E 2097.
Yerde yuvarlanan topun bir süre sonra durmasının sebebi nedir ?
Sıcak Hava Yükselir ve Soğuyup Yağış Bırakır
DİLİMİZDE İKİ TÜRLÜ “DE” VARDIR:
BİLMECELER.
BİLMECELER.
EMNİYET KEMERİ GEREKLİ Mİ ?
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU.
Yağmurlu havalarda trafiğe çıkarken çok dikkatli olmalıyız. Çünkü, yağmur yağdığı zaman trafik daha tehlikeli olabilir.
1.SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale geçiyorsa.
BİLMECELER.
VARLIKLARIN ÖZELLİKLERİNİ BİLDİREN KELİMELER
FİZİKTE GÜNCEL KONULAR
 Su doğada hangi hallerde ve nerelerde bulunur?
MADDENİN HALLERİ ve ISI
HEDEF: ÇOCUKLARA OYUNCAKLARIN DİLİNDEN ;OYUNCAKLARIN DEĞİŞİK YÖNLERİNİ ANLATMAK.
Ev , okul ve iş yerlerini ısıtma ve aydınlatmada enerjiye ihtiyaç duyarız. Aynı şekilde arabaların çalıştırılmasında, fabrikalarda üretim yapılmasında.
Medine AY Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi
Güneş Enerjisi Rüzgar Enerjisi Hidrojen Enerjisi Nükleer Enerji
AMAÇ HEDEF DAVRANIŞLAR
DÜNYANIN BA Ş I BELADA. KÜRESEL ISINMA DddddddSera Sera gazlarının atmosferde birikmesi ile yeryüzü ve yeryüzüne yakın atmosfer tabakalarında tabakalarında.
KURGU KUŞAĞI Şeyma Gün 6/B 957.
1 SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
ULAŞIM ARAÇLARI Beyza Karaca 3-A 593.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
TRAFİK GÜVENLİĞİ.
KURALLARA UYMAK.
HAZIRLAYAN: AD: EREN SOYAD: TAŞTEPE SINIF: 6-A
Yağmur, Kar, Sis.
Nelerden Bahsedeceğiz
SU HALDEN HALE G İ RER Ya ğ murun olu ş mas ı nda 2 i ş lem gerçekle ş iyor. Yo ğ unla ş ma ve buharla ş ma. Güne ş ışığı n ı n etkisi ile her gün yüz.
Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü
DERS :ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL GELİŞTİRME KONU :KARIN OLUŞUMU
ENERJİ KAYNAĞI GÜNEŞ Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin büyük bir kısmı uzayda kaybolur.
Aktif ve Pasif Güvenlik Sistemleri
TEKNOLOJİNİN OLUMLU VE OLUMSUZ ETKİLERİ
AMAÇ HEDEF DAVRANIŞLAR
HEDEF DAVRANIŞLAR 1-) Kara taşıtlarının adlarını söyleme/yazma.
VARLIKLARIN ÖZELLİKLERİNİ BİLDİREN KELİMELER
VÜCUDUMUZ BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
YENİ KELİMELER 12.DERSİN TERCEMESİ Günümüzde, yollardaki ulaşım araçları büyük bir hızla artmıştır. Bugün yollarımız otomobiller, kamyonlar, otobüsler.
Maddeyi Oluşturan Tanecikler
ŞÜKRAN AŞKINCI 1-C SINIF ÖĞRETMENİ
TAŞITLARIMIZ
Su Halden Hale Girer Doğada su halden hale girer. Yeryüzündeki sular birçok hava olayı ile yeryüzüne geri döner. Yeryüzündeki sular Güneş’in etkisiyle.
Temiz enerji kaynakları
YAĞMURUN OLUŞUMU.
4.Sınıf IŞIK ve SES IŞIK.
ENERJİ KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ. Enerji kaynağımız güneş Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin.
TÜKENMEZ ENERJİLER Tükenmeyen enerjileri İlerde sıkça kullanacağız.
SEN İ NLE GURUR DUYUYORUM 1 SÜPERS İ N ! 2 SEN B İ R TANES İ N 3 MUHTE Ş EMS İ N ! 4 HAR İ KASIN ! 5 MÜTH İŞ B İ R Ö Ğ RENC İ S İ N 6 BA Ş ARACA Ğ INI.
Yeryüzü Suları Durgun sular Okyanus Deniz Göl BuzullarAkarsular Nehir Irmak Çay Dere.
Kuvvet ve CİSİMLER ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
MADDE DÖNGÜLERİ Dünyamızda maddeler bir döngü içindedir. Maddeler tekrar tekrar kullanılır. Böylece hayat devam eder,canlılar neslini devam ettirir. Madde.
Suyun Yolculuğu.
OYUNCAKLAR.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
YAĞMURUN KARIN OLUŞUMU YERYÜZÜNDE SUYUN UĞRADIĞI DEĞİŞİKLİKLER
GÖSTERGEBİLİM YRD.DOÇ CANAY UMUNÇ İSMAİL DURGUN
Bir yerden bir yere gitmek için kullanılan ulaşım yolları 3’e ayrılır.
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
1. Yakıt tasarrufu 2. Sürtünme 3. Aerodinamik 4. Konfor 5. Ergonomi maliyeti.
Ş EVVAL ÇELIK G ÜNEŞ ÇELIK.
ENERJI DÖNÜŞÜMLERI. ENERJI NEDIR ?  Enerji kısaca iş yapabilme yeteneğidir. Tıpkı uzunluklar gibi skaler büyüklüktür. Toplamda 8 ana enerji çeşidi vardır.
Sunum transkripti:

GELECE Ğİ N ARAÇLARI A DLı P ROJEMIZ Hayat Bilgisi Görünmez Otomobilim konusu için gelece ğ in araçları …

D ILARA GÜR S U O TOMOBILIM Ben bir otomobil hayal ettim. Ş u anki otomobillerden çok farklı olmalıydı. İ nsanların kaza yapmasını önlemek birinci ilkem oldu.Bu araç ya ş lı dünyamızın kirlenmesini de engellemeliydi.Bu yüzden bu aracın içinde ş aft,yatak ve di ş li yerine bir türbin bulunacaktı.Kliması rüzgar panelllerinden rüzgarı alıp klima için enerji olu ş tıracaktı.Su dolum yerlerinden dolduluran sular türbine gidecek ardından enerjiye dönü ş en su basınç uygulanan küçük odacı ğ a ula ş acaktı.Bu araç için ara ş tırmalar yaptım.Arabam iki katlıydı.Birinci kat suyun enerjiye dönü ş ümü için parçalar,ikincisi ise sürücü ve yolcu bölmesinden olu ş uyordu.

F ATIH Ö ZBILMEZ R OBOT O TOMOBILIM Ben bir robot tasarladım.Bu robot otobüse dönü ş ebiliyor.Denizde gidebiliyor.Uçması da herkesi büyüleyen bir özellik.Feribota dönü ş me özelli ğ ine de sahip.Üstelikte bu robot demir ve çelikten yapılmı ş.

O ZAN YI LD I Z M ELEZ O TOMOBIL Ben bir araç tasarladım.Bu otomobil güne ş ve su enerjisi ile çalı ş ıyor.Do ğ aya zarar vermeyip birde otomobildeki bir dü ğ me sayesinde tohum fırlatıyor.Üstündeki çiçek sayesinde karanlıkta ı ş ık saçıyor.

Y AĞMUR A YIKLAR G ÜNEŞ O TOMOBILI Ben bir araç tasarladım.Bu otomobil güne ş enerjisi ile çalı ş ıyor.Güne ş enerjisinin doldu ğ unu anlamak için arabanın içindeki güne ş resmi dolar.Yeterince ı ş ık alınınca siyah yer açılır ve panelleri alır.Arabam çok hızlı gider ve hemen durur.

PELIN BAYTAR HOWER KRAFT Ben bir araç tasarladım.Kırmızı dü ğ mesine basınca kanatları açılıyor. Ye ş il dü ğ meye basıca ise borulardan hava yastıklarına hava doluyor. Sarı dü ğ me ise tekerleklerini çıkartıyor.

Ben bir otomobil tasarladım benim arabam çevreye zarar vermek yerine katkı sa ğ lıyor arabamın dumanı özel yerine giriyor o dumanı Eco Friendy adlı sisteme atarak normal temiz havaya dönü ş türüyor ve pervanelere ula ş arak çevreye katkı sa ğ lıyor. SİMAY AYDIN SUPER KİTTY

Y USUF DENIZ KARA POWERFUL Benim aracım güneşe bırakınca güneş paneline güneş ışınları onu şarj ediyor ve araba uçabiliyor.Ama araba hızlı gidince uçabilir.Hem de istediğiniz zaman kanatlarını katlayabilirsiniz.