İstanbul & Pecs. Avrupa Birliği Başkenti Olmak Ülkenin bilinirliğinin artması Gelen turist sayısının artması Ekonomik açıdan gelişim Şehrin tanıtımı için.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Öğrenciler nereye gidiyor ?
Advertisements

ERASMUS+ GENEL TANITIMI
“İZMİRKÜLTÜR” PLATFORM ÖNERİSİ
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Yapı ve Genel Prensipler Kültür Bilgi-Günü 2011.
ÜNİTE PLANI ÖZETİ Öğrencilerin, Denizli ve çevresindeki tarihi yerleri, coğrafi özelliklerini ve bugünkü durumlarını öğrenerek; tarihi ve doğal çevrelere.
Yaşam3Geni Eğitim Danışmanlık
MARKA YÖNETİMİ HAFTA IV. Türkiye’nin Marka Değerleri 1972 tarihli Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına Dair Sözleşme çerçevesinde evrensel değerlere.
Öğrenci Temsilcilikleri Seçimi Mühendislik Fakültesi.
Türk Patent Enstitüsü Tarafından Düzenlenen Eğitim Programları
AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Avrupa kültür festivallerine destek Dizin
PAZAR RAPORLARI_2013.
AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI
LOGO TÜBİTAK Proje Pazarları Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje Uzmanı.
1. S ınıf içi süreçlerin geliştirilmesine ve zenginleştirilmesine yönelik olarak materyal geliştirme, ölçme değerlendirme, öğretim yöntemleri gibi alanlarda.
AVRUPALI SEÇKİN DESTİNASYONLAR European Destinations Of Excellence (EDEN)
Safranbolu
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
7. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri 21 – 24 Mart 2009 Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece, İstanbul.
Eczacıbaşı Holding Kurumsal İletişim Direktörü
Sizcee burasıı neresidir????
GELENEKSEL KENT DOKULARININ YENİ GELİŞME ALANLARIYLA BULUŞMASI
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Hacettepe Üniversitesi Uzakdoğu Dilleri ve Kültürleri Topluluğu HUDOT
Avrupa İş Etiği Ağı Türkiye Temsilciliği European Business Ethics Network Turkey (EBEN-TR)
Comenius Okul Ortaklıkları Projeleri Comenius Okul Ortaklıkları Eğitimde kaliteyi arttırmak ve Avrupa boyutunu geliştirmek amacıyla, Avrupa’nın farklı.
BÖLGESEL BAŞVURU / AVRUPA PATENTİ BAŞVURUSU
Sunu ve sunudaki bana ait olan fotoğrafların benden izinsiz kullanımı telif hakları gereğince yasaktır. © PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik:
YGS’de Hesaplanacak Puan Türleri
TURGUT CANSEVER Betül ÜNAL
BİZİM GÖZÜMÜZLE İSTANBUL
SANAT TARİHİ.
XII. TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ TANITIM TOPLANTISI Deniz Bayhan Teknoloji Ödülleri Yürütme Kurulu Üyesi Üyesi.
Romanlar da kendi içlerinden çıkacak adayları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görmek istiyor. Roman Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Efkan.
AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ. Avrupa Gönüllü Hizmeti YAŞ ARASINDAKİ GENÇLER, BİR AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKESİNDE 2-12 AY ARASINDA HİÇ ÜCRET ÖDEMEDEN GÖNÜLLÜ.
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
Yükseköğretim Sisteminin Uluslararasılaşması Çerçevesinde Türk Üniversitelerinin Uluslararası Öğrenciler İçin Çekim Merkezi Haline Getirilmesi Araştırma.
7/… ANADOLU’DA TÜRK KÜLTÜRÜ Ad, Soyad, No
20.1 GİRİŞ Bu ünite, kitabın geri kalan ünitelerinden farklıdır. Belirli araştırma bulguları, metotları ya da teorik görüşlere odaklanmayacaktır.
İSTANBUL’ UN FETHİ.
KÜLTÜREL MİRASIN ÖNEMİ VE RESTORASYON SORUNLARI
ZAMANDA YOLCULUK YAPMAK İSTER MİSİNİZ?
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
BBY 467 Bilimsel ve Kültürel Mirasın Dijitalleştirilmesi Ders 1: Giriş ve Kültürel Miras Arş. Gör. Tolga Çakmak.
Erasmus + KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
YENİ DÖNEM PROGRAMLAR HERKES İÇİN ERASMUS ‘ERASMUS for ALL ’ 6 Mayıs Ege Üniversitesi, İZMİR.
Erasmus + Programı Erasmus + Programı. Erasmus + Programı Avrupa’nın hem şimdi karşılaştığı hem de gelecek on yılda karşılaşacağı temel sorunların üstesinden.
ŞEHİRLERİN FONKSİYONLARI VE ETKİ ALANLARI
EDİRNE’NİN KÜLTÜR VE TURİZM POTANSİYELİ Balkan Yarımadası'nın güneydoğu kesimindeki Trakya Bölgesinde yer alan Edirne, Doğu-Batı ulaşım yolları üzerindeki.
GİRİŞGİRİŞ İ Ç İ NDEK İ LER TANITIM L İ STE Türkiye'deki Milli Parklar Dünyamızdaki gelişen teknolojilerin bilinçsiz ve kontrolsüz kullanımı nedeni ile.
TÜRK MUSİKİSİ DEVLET KONSERVATUVARI’NA HOŞGELDİNİZ
İstanbul Üniversitesi
TARİHİ ÇEVRE VE MÜZE BİLİNCİ
BALIKESİR EĞİTİMDE NİTELİĞİ GELİŞTİRME VE İZLEME PROJESİ
TÜRKİYE’NİN KONGRE ve FUAR TURİZMİNE İLİŞKİN SORUNLARI
KÜLTÜR TURİZMİ.
AKDENİZ TURU.
DÜNYAMIZIN YAPISI (KITALAR)
SOSYAL YAPI İlin Türkiye'deki konumu Edirne haritası Çalışma alanı
ERASMUS
SANATLAR VE MÜZE. Kültürel ya da tarihsel değeri olan nesnelerin toplanarak sergilendiği yerlere müze adı verilir. Müzeler, toplumların bilim ve sanat.
Şehir Pazarlama: Gelecekle İletişim
İslam kültür ve medeniyetinde yönetim anlayışının esasları.
PARİS EĞİTİM GEZİSİ 15 – 19 MAYIS 2018.
Eczacıbaşı Holding Kurumsal İletişim Direktörü
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Ahmetcan Beyin Tümörü İle Mücadele Derneği
VALENCİA ÇOK BİLİNMEYEN AMA ÇOK BİLNMEYİ HAK EDEN ŞEHİR.
Sunum transkripti:

İstanbul & Pecs

Avrupa Birliği Başkenti Olmak Ülkenin bilinirliğinin artması Gelen turist sayısının artması Ekonomik açıdan gelişim Şehrin tanıtımı için yapılan projeler Ülkenin gelişim sürecinin hızlanması

Seçim Şartları Ön koşul Avrupa kültürünü yansıtmaktır Avrupa kültürüne değer katmak Avrupa’ya katkı sağlamak Seçilmek istenen ülke, şehri hakkında yeterli bilgileri içeren bir başvuru gerçekleştirmelidir Başvurumuzu Avrupa komisyonuna teslim etmek

Anı Seçim Anı Avrupa’da kültür ve sanat alanında uzman yedi kişiden oluşan uluslararası seçici kurul, başvuruları değerlendirir ve aday 3 ülke Avrupa başkenti olmaya hak kazanır.

İstanbul

İstanbul, coğrafi konumu ve binlerce yıllık kültürel İstanbul, coğrafi konumu ve binlerce yıllık kültürel mirası İstanbul’da özellikle son yirmi yılda gelişen kültür bilinci İstanbul’da özellikle son yirmi yılda gelişen kültür bilinci 2010 Avrupa Kültür Başkenti başvurusu esnasında olan süreç ve sivil toplumun etkin işlevi 2010 Avrupa Kültür Başkenti başvurusu esnasında olan süreç ve sivil toplumun etkin işlevi

Pecs

Bir tutam Akdeniz eklenmiş bir Macar kenti Peç’in kendine özgü karakteri ve 35 binden fazla ulusal ve uluslararası öğrencisi Geçmişte Latin, Türk, Alman, Hırvat ve Macar kültür katmanlarıyla bezenmesi Kentin yerel merkezinin UNESCO tarafından 2000 yılında Dünya Mirası Alanı ilan edilmesi

Projeler İstanbul 2010 Çarşamba buluşmaları Otağ-ı hümayun binası restorasyonu Design Talks Batılılaşan İstanbul’un Ermeni mimarları sergisi Hat; bir medeniyet çizgisi

Projeler Peç Kültür ve Kongre Merkezi Budapeşte’den gelen otoyol ve yeni otellerin inşası Zsolnay Kültür Merkezi Müze Caddesi’nin Yeniden Yapılandırılması

Teşekkürler… Ceyda İncegül Ceyda İncegül