TEFBİS OKULÖNCESİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
•Size verilen Kullanıcı adı’nı giriniz TAB tuşu ile şifre alanına geçiniz. Şifrenizi girdikten sonra ENTER tuşuna iki kez basınız. •Size verilen kullanıcı.
Advertisements

MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS)
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Kayıt olun’a tıklayın…
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KAYIT TAKİP VE İZLEME PROGRAMI
Ülke, Şehİr ve bÖlge tanimlamasi
SGB NET Doküman Yönetim Sistemi
KÜTÜPHANE BİLGİ VE BELGE OTOMASYONU
TEFBİS SİSTEMİ TÜRKİYE’DE EĞİTİMİN FİNANSMANI
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
Yaz Okulu İçin Eşdeğer Ders Tanımlama
2. AŞAMA BELGE KAYDI.
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI ESER İSTEK KILAVUZU.
Hiperkitap Kullanıcı Kılavuzu. Kütüphane web sayfanızda yer alan arama kutusunu kullanarak istediğiniz bir aramayı gerçekleştiriniz. Örneğin; fizik. Fizik.
YÖS Başvuru Sayfası Bilgilendirme Sunusu
İlköğretim Kurumları Standartları Yazılım Sunusu
Support.ebsco.com DynaMed Kullanıcı Kılavuzu. Temel arama, kategorilere göre tarama, en son güncellemeleri takip etme ve sürekli tıp eğitimi puanı alma.
DIŞ İLİŞKİLER BİLGİ SİSTEMİ Alper BİLGİN. BAŞVURU MODÜLÜ DAVETLER ve RANDEVULAR GÖREV ve OLURLAR DIŞ İLİŞKİLER BİLGİ SİSTEMİNİN BİLEŞENLERİ RAPORLAR.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından şirket bilgilerinin uluslararası standartlara uyumlu hale getirilmesi amacı yürütülmekte olan Merkezi Sicil Kayıt.
1 DİNAMİK WEB SAYFASI. 2 Personel ve Öğrenciler ile tüm internet kullanıcılarına hizmet verebilecek, Ziyaretçilerin kolay anlaşılabilir bir ara yüz ile.
Ekranın en alt kısmında girilen borçlar liste şeklinde görüntülenecektir.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ DÖNEMİ DERS SEÇİMİ HAKKINDA AÇIKLAYICI BİLGİLER.
Özellik Tanımlamaları. Özellik Başlıgı Tanımlamaları.
Etüt Destek Programının ana giriş sayfasıdır.
Kütahya Sağlık Müdürlüğü 2014 SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ.
SHU. Nuray TÜRKEN TEKNEKAYA Hasta Hakları İl Koordinatörü
TEFBİSTE KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜMLER
Size verilen Kullanıcı adı’nı giriniz TAB tuşu ile şifre alanına geçiniz. Şifrenizi girdikten sonra ENTER tuşuna iki kez basınız. Size verilen kullanıcı.
Bilgisayarda Ofis Programları
TEFBİS DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ
Bilgisayarda Ofis Programları
NOT GİRİŞİ.
Bilgisayarda Ofis Programları
TEFBİS OKUL AİLE BİRİLĞİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ
TÜRKİYE’DE EĞİTİMİN FİNANSMANI VE EĞİTİM HARCAMALARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI EĞİTİMİ (TEFBİS)
TEFBİS MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ
E-BORDRO İNDİRME VE YÜKLEME
STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI Bütçe Daire Başkanlığı
TEFBİS ÖZEL OKULLAR MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ TEFBİS ÖZEL OKULLAR MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ.
BAŞVURU SAHİBİ BİLGİLERİNİN KAYS’A GİRİLMESİ
SODES BİS SİSTEMİ.
TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI
TÜRKİYE’DE EĞİTİMİN FİNANSMANI VE EĞİTİM HARCAMALARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI EĞİTİMİ (TEFBİS)
BİLGİLENDİRME SEMİNERİNE
TÜRKİYE’DE EĞİTİMİN FİNANSMANI VE EĞİTİM HARCAMALARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI EĞİTİMİ (TEFBİS)
Muhtar Bilgi Sistemi.
TEFBİS OKULÖNCESİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ
TEFBİS DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ
AMAÇ Muhtarlarımızın kamu hizmetlerini daha kaliteli ve etkin şekilde yürütmeleri amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarından yapacakları taleplerin takip edilip.
E-okul bilgi girişi yapan kurumlar aynı zamanda meis modülü için açılan bilgi ekranlarınıda doldurulacaktır. :( E-OKUL BİLGİ GİRİŞİ YAPACAK OKULLAR *Özel-Resmi.
SHU. Seyit ULUPINAR Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
2016 – MART Aşağıda bulunan ekran görüntülerinde, her tür ve dereceli resmi okullarımızda; İngilizce öğretmenlerimizin takibinde öğrencilerimizin ücretsiz.
EBYS KULLANIMI.
Öncelikle sisteme girmek için Google Chrome sayfası açıp adres çubuğuna kocaeli.meb.gov.tr/ets yazıyoruz.
Eğitim Hizmetleri Yönetim Sistemi (EHYS) Yaz Kur’an Kursu İşlemleri
DOSYA MENÜSÜ.
TEFBİS OKULÖNCESİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ TEFBİS OKULÖNCESİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ.
Boğaziçi Üniversitesi Bütçe Uygulaması Kullanım Kılavuzu
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
Kullanıcı Kılavuzu Genel Bakış support.ebsco.com.
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
TEFBİS OKULÖNCESİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ
TÜRKİYE’DE EĞİTİMİN FİNANSMANI VE EĞİTİM HARCAMALARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI EĞİTİMİ (TEFBİS)
TEFBİS KULLANICI EĞİTİMİ. TEFBİS NEDİR? MEB’e bağlı eğitim-öğretim kurumlarının genel bütçe gelirleri dışındaki vatandaş katkıları ile okul kullanım.
e- YAYGIN Otomasyon Sistemi
Sunum transkripti:

TEFBİS OKULÖNCESİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ

Okul Öncesi Birimleri Modülü Ana Sayfa 1 2 3 5 “Okul Öncesi Birimleri Modülü” TEFBİS Sisteminde, Okul Öncesi (Ana Sınıfı) Birimlerinin gelir ve gider kayıtlarını gerçekleştireceğiniz modüldür. Okul Öncesi Birimleri Modülünün ana sayfasında 6 (altı) önemli alan bulunmaktadır. Alan 1 : TEFBİS Sistemi dahilindeki yetkili olduğunuz modüllere erişimi sağlayan menü öğesidir. İlgili menü öğesinde kullanıcınızın o anda yetkili olduğu diğer modüller görünmektedir. Menü öğesindeki “Okul Öncesi Birimleri Modülü” linklerine bastığınızda Okul Öncesi Birimleri Modülünün ana sayfası aynı pencere içinde açılır. 6 4

Okul Öncesi Birimleri Modülü Gelir / Gider İşlemleri Okul Öncesi Birimleri Modülünde bulunan gelir işlemleri “Öz Bakım Ücreti Gelirleri”, “Diğer Gelirler” olarak 2 (iki) ana tipten oluşmaktadır. Bunun nedeni okulöncesi anasınıfı ve anaokullarında öğrencilerin temel bakım ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için alınan öz bakım ücreti ve banka faiz geliri kaynaklarından gelir kaydının olmasıdır.

Okul Öncesi Birimleri Modülü Gelir İşlemleri Öz Bakım Ücreti Gelirleri Ana ekran görüntüsünden, gelir işlemleri kısmı işaretlendikten sonra Öz Bakım Ücreti Gelirleri seçimi yapılır ve Öz Bakım Ücreti Gelirleri kategorisi işaretlenir. Karşınıza gelecek olan ekran “Öz Bakım Gelirleri Kaydı – İşlem Genel Bilgileri” kısmında görüldüğü gibi olacaktır.

Okul Öncesi Birimleri Modülü Gelir İşlemleri 1 Alan 1 : İşlem Genel Bilgileri alanında menüden seçmiş olduğunuz işlemin adı görüntülenir. Alan 2 : Gelir Bilgileri alanında “Kaynak Tipi” (Ödeyen tipi ile ödenen tipi bilgileri) kaynak tipi olarak ele alınmıştır. ve “Açıklama” kısımlarından oluşmaktadır. “Kaynak Tipi” gelir işleminin kimden sağlandığını belirlemeye, “Açıklama” kısmı ise gelir işlemiyle ilgili gerekli gördüğünüz açıklama bilgilerinizi kaydetmeye yaramaktadır. Kaynak Tipi Seçimi : Gelir işlemlerinde elde edilen gelirin kimden elde edildiğinin belirleneceği kısımdır. 2 4 3 5

Okul Öncesi Birimleri Modülü Gelir İşlemleri Kaynak tipi başlığının solundaki açılır kutuya bastığınızda işleminize ait kaynak tipini belirleyeceğiniz kategori listesi gelecektir. Kaynak tipi sınıflandırması 7 (yedi) temel sınıflandırma ve bunların detayı olarak hazırlanmıştır. Açılır kutuda karşınıza gelen gruplar detaylı sınıflandırma listesidir. Bu alt sınıflandırmanın yapısı aşağıdaki şekildedir; Veli / Vatandaş - Veliler - Öğrenciler - Personel/Öğretmen - Hayırseverler Diğer Gerçek kişiler Yerel Yönetim Birimleri - İl Belediyeleri - İlçe Belediyeleri - Muhtarlıklar - Diğer Yönetim Birimleri Kamu Kurum ve Kuruluşları - Bakanlıklar - Genel Müdürlükler - Başkanlıklar Daire Başkanlıkları Sivil Toplum Örgütleri - Dernekler - Vakıflar - Birlikler - Meslek Odaları - Sendikalar - Borsalar Özel Kurum ve Kuruluşlar Özerk Kurum ve Kuruluşlar - Özel İdareler - Üst Kurullar Özerk Kurumlar Uluslararası Kurum ve Kuruluşlar - Uluslar arası Organizasyonlar - Uluslararası Özerk Kuruluşlar - Uluslararası Özel Kurum ve Kuruluşlar - Yurtdışı Kamu Kurum ve Kuruluşları - Yurtdışı Yerel Yönetim Birimleri - Yurtdışı Özerk Kurum ve Kuruluşlar

Okul Öncesi Birimleri Modülü Gelir İşlemleri Alan 3 : Toplam Tutar : Detay bilgi girişi yapmış olduğunuz satırların “Satır Toplamı” alanlarının toplamı sistem tarafından otomatik olarak bu alana yansır. Alan 4 : Evrak bilgileri kısmı “Evrak No”, “Evrak Tarihi” ve “Faaliyet Kodu” kısımlarından oluşmaktadır. “Evrak No”, “Evrak Tarihi” ve “Faaliyet Kodu” bilgileri girişi vardır. Alan 5 : “Evrak Detay Bilgileri” alanında sol üst kısımda bulunan “Detay Kayıt Ekle” linkine basarsanız alt kısımdaki bilgi giriş kısımları aktif hale gelecektir. Bilgi giriş kısmında 8 (sekiz) öğe bulunmaktadır. 1. Modülünüze girip menüden seçmiş olduğunuz “Öz Bakım Ücreti Gelirleri” işleminin kayıt detayını seçerek girmeniz için hazırlanmış kısımdır. 2. Seçmiş olduğunuz detay işlem bilgisinde yani işlem türü sınıflandırmasında elde ettiğiniz gelirin miktar bilgisinin bilgi girişini yaptığınız kısımdır. 6 1 2 3 4 5 3. Satır toplamı bilgisi girdiğiniz “Miktar” ve “Birim Fiyat” değerlerinin birbirleriyle çarpılarak elde edilen sonucunun gösterildiği alandır.

Okul Öncesi Birimleri Modülü Gelir İşlemleri 4. Detay bilgisini girdiğiniz işlem türünün detay satırıyla ilgili eklemek istediğiniz açıklamaları girebileceğiniz kısımdır. 5. Bilgilerini girdiğiniz detay satırını kaydetmenize veya iptal etmenize yarayan düğmelerden oluşan kısımdır. (Kaydet) düğmesine bastığınızda detay bilgileriniz kaydedilecek, (İptal) düğmesine bastığınızda detay kayıt ekleme işleminiz iptal edilecektir. 6. “Detay Kayıt Ekle” linkini kullanarak işleminize detay bilgisi eklemeye devam edebilirsiniz. “Detay Kayıt Ekle” linkine tekrar bastığınızda var olan detay satırlarınızın altına yeni bir “Detay Bilgi Girişi Satırı” açılır. Yukarıda belirtilen 7 adımı takip ederek detay eklemeye devam edebilirsiniz. Bilgilerini girdiğiniz detay satırını kaydettiğiniz takdirde karşınıza “İşlem Bilgileri Kaydı” gelecektir.

Okul Öncesi Birimleri Modülü Gelir İşlemleri Gelir Bilgileri, Evrak Bilgileri ve Detay Bilgileri‟ni girdiğiniz gelir işleminizi sisteme kaydetmek için “Kaydet” düğmesine basmayı unutmayınız!

Okul Öncesi Birimleri Modülü Gelir İşlemleri “Kaydet” düğmesine bastığınızda karşınıza, işlem kaydınıza ait oluşturulan formu imzalayan seçimi ekranı gelecektir. “İmzalayan Adı” kısmından, sisteme kayıtlı imza yetkilisi seçiminizi yapabilirsiniz. “Tamam” düğmesine bastığınızda, işlem kayıt çıktısı ekranından “Formu yazdır” kısmına basarak çıktınızı alabilecek, “İptal” düğmesine bastığınızda yazdırma işleminiz iptal edilecektir. Kayıt Çıktısı

Teşekkürler