CES 2014 Ders Sorumlusu: Hakan TÜZÜN Ders Asistanı: Sinan KESKİN Hazırlayanlar Adem ÖNAL Emrah YETGİN Enes YİĞİT İsmail YILDIZ Kadir KAYMAN Mustafa YARAMIŞ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GENEL OLARAK Ana kart Nedir? Ana kartın Yapısı
Advertisements

Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı
27" All-in-One PC.
Hayatımızda ve Derslerde Teknoloji
BİLGİSAYAR KULLANIMI VE SAĞLIK
MOBİL ÖĞRENME VE MOBİL UYGULAMALAR
BİLGİSAYAR KULLANIMI VE SAĞLIK
MICROSOFT XBOX Hazırlayanlar Adem ÖNAL Emrah YETGİN Enes YİĞİT
TELEVİZYONUN İNCELENMESİ
GESTURE BASED INTERFACE
TEKNOLOJİNİN GÜNLÜK HAYATIMIZDAKİ YERİ
CES 2014 FUARI 8.G RUP Ceyhun YAKUT Ufuk ÖZKAR Onurcan PALABIYIK Omeed KADHİM Çağrı TUNCAY Erdem ONAN Koray AVCI.
Artırılmış Gerçeklik (AR)
T.C. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç.
HAZIRLAYANLAR: Burcu MAYDA Ceren ÖZDAL Hatice PEHLEVAN Eziz DURDİYEV Selman ADIGÜZEL Üzeyir GÖNDÜR.
Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç. Dr. Hakan TÜZÜN
Google Glass(GG) Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Ö ğ retim Teknolojileri Ana Bilim Dalı İ nsan Bilgisayar Etkileşimi Dersi Grup Üyeleri Adem Önal.
Artırılmış Gerçeklik Hafta 4 Halil Güvel Emre Karakaş Okan Yigit
GİYİLEBİLİR BİLİŞİM Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi
SmartWatch(SW) Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Ö ğ retim Teknolojileri Ana Bilim Dalı İ nsan Bilgisayar Etkileşimi Dersi Grup Üyeleri Adem Önal Emrah.
Grup Üyeleri: Fatih Akkaya Hüseyin Özkan Halil Güvel Emre Karakaş Kübra Kantarcıoğlu Şeyda Kervan Okan Yigit 1 ANKARA 2014.
CES 2014 FUARI Ders: İ nsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç. Dr.Hakan TÜZÜN Ders Asistanı : Sinan KESK İ N Hazırlayanlar: Damla AKDULUM Gizem.
Leap Motion Grup Üyeleri: Fatih Akkaya Hüseyin Özkan Halil Güvel
PLAYSTATION EĞLENCE KONSOLU
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
T.C. H ACETTEPE Ü NIVERSITESI E ĞITIM F AKÜLTESI B ILGISAYAR VE Ö ĞRETIM T EKNOLOJILERI E ĞITIMI B ÖLÜMÜ Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu:
SMARTWATCH HAZIRLAYANLAR Burcu MAYDA Ceren ÖZDAL Hatice PEHLEVAN
Basılı ve Elektronik Ortamdaki Bilgilerin Birbirine Dönüştürülmesi
Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç. Dr. Hakan TÜZÜN
LEAP MOTION Hazırlayanlar Adem ÖNAL Emrah YETGİN Enes YİĞİT
Grup 4-Apple TV Emre KARAKAŞ Okan YİĞİT Halil GÜVEL Fatih AKKAYA Emine Şeyda KERVAN Hüseyin ÖZKAN Kübra KANTARCIOĞLU.
Klavye, Fare ve Monitor.
Dijital Yerliler ve Kütüphanelerde Mobil Uygulamalar Tolga ÇAKMAK – 12 Ocak 2012 Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü
Giyilebilir Bilişim Halil Güvel Emre Karakaş Okan Yigit Hüseyin Özkan
T.C. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç.
TÜKETİCİ ELEKTRONİĞİ FUARI (Consumer Elektronics Show)
APPLE TV Ders Sorumlusu: Hakan TÜZÜN Ders Asistanı: Sinan KESKİN Hazırlayanlar Adem ÖNAL Emrah YETGİN Enes YİĞİT İsmail YILDIZ Kadir KAYMAN Mustafa YARAMIŞ.
Klavye ve mause u çöpe attıran teknoloji: LEAP MOTION Yunus aras, fatma bülbül, yusuf altay, hatice elma, filiz uzun, merve kantarci.
Plazma ve LCD Televizyonlar
BİLGİSAYAR DONANIMI GİRİŞ BİRİMİ İŞLEM BİRİMİ ÇIKIŞ BİRİMİ.
ÇAĞDAŞ EĞİTİMDE YENİ TEKNOLOJİLER
Grup 2 Damla Akdulum Gizem Dertli Burak Karadaş Osman Kuzgun İpek Özcan Yakup Uludağ 2014 Bahar Dönemi Ankara.
Google Glass İnceleme Hafta 3 Grup 4: Emre KARAKAŞ Fatih AKKAYA
Google Glass Nedir? "Zenginleştirilmiş Gerçeklik Teknoloji" adı verilen teknolojinin uygulandığı Google Gözlüğü sanal aleme açılan üçüncü bir göz olarak.
LEAP MOTİON Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi
Smart Watch Hüseyin Özkan Halil Güvel Emre Karakaş Şeyda Kervan
Makİne Öğrenmesİ İle Ürün SInIflandIrma İncelemesi
Denetim Masası Ms. Windows 8.1
Google Glass Damla AKDULUM Gizem Sahime DERTLİ Burak KARADAŞ
KURULUŞ KURULUŞ Ses Kayıt Cihazı G-Type.
Gesture – Based İnterfaces
Hacettepe Üniversitesi
Leap Motion HAZIRLAYANLAR Burcu MAYDA Ceren ÖZDAL Eziz DURDİYEV
Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni
DONANIM BİLGİSAYAR PARÇALARI.
BS Çok Fonksiyonlu Salıncak Ana Kucağı Whimsical Wonders İki farklı kullanım şekli bulunan akıllı koltuk. Eğlenceyi artırmak için oturma ve sallanma modu!
SPORDA KULLANILAN İLETİŞİM ARAÇLARI
Bunlar yokken ne yapıyorduk?. Şu anda olmazsa olmaz dediğimiz hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen birçok teknoloji bundan sene önce yoktu. Peki.
USB Universal Serial Bus Evrensel Seri veriyolu. Tak çalıştır aygıtların sistemlerde daha kolay bir şekilde kullanımını sağlamak amacıyla geliştirilmiş.
Bir telefon daha nasıl olabilir ? Samsung,Apple ile rekabetini devam ettirebilmek için yeni amiral gemisinin çalı ş malarına devam ediyor.Yeni ş ık tasarım.
BİT’İN TEMEL KAVRAMLARI
GALAXY S8 Bir telefon daha nasıl olabilir ?
Ares Bilişim Sistemleri
İŞTE ARES G34’Ü SEÇMENİZ İÇİN HAKLI NEDENLERİNİZ
BİLGİSAYARDA DONANIM ve YAZILIM
Basılı ve Elektronik Ortamdaki Bilgilerin Birbirine Dönüştürülmesi
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN GÜNLÜK YAŞAMDAKİ ÖNEMİ
CES 2014 Hazırlayanlar:Beyza AKSOY Eyşan EKİCİ Hatice Nur UZUNKOL
Giyilebilir Teknoloji  Giyilebilir teknoloji, aksesuar olarak ya da kıyafetin bir parçası olarak giyilen teknolojik ürünleri tanımlamak için kullanılan.
PROJEKTÖR.
Sunum transkripti:

CES 2014 Ders Sorumlusu: Hakan TÜZÜN Ders Asistanı: Sinan KESKİN Hazırlayanlar Adem ÖNAL Emrah YETGİN Enes YİĞİT İsmail YILDIZ Kadir KAYMAN Mustafa YARAMIŞ Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Ankara - Bahar 2014

CES(Consumer Electronics Show) CES(Tüketici Elektroniği Fuarı), teknoloji sektörünün en önemli fuarlarından biridir.

CES(Consumer Electronics Show) Akıllı telefon, tablet, dizüstü bilgisayarlar, bükülebilir ekranlar, yazıcılar, fotoğraf makineleri gibi pek çok yeni ürünün tanıtımı bu fuarda yapılmaktadır.

CES 2014 Teknoloji şirketlerinin yeni ürünleri Las Vegas’ta 7-10 Ocak arasında dünyanın en büyük tüketici elektronik fuarında(CES) tanıtıldı.

CES 2014 Tanıtılan Ürünler Otomotiv teknolojisi Giyilebilir teknoloji 4K kalitesi Robotlar Ev sineması sistemleri Televizyonlar Kıvrımlı telefonlar 3D yazıcılar

Samsung'dan Bükülebilir Ekranlı Ultra HD TV Bükülebilir, 4K teknolojisine sahip bir televizyondur. Bir butona dokunduğumuzda sağ ve sol kenarlardan içeriye doğru bir miktar bükülmektedir. 85 inç ve 77 inç boyutlarındaki bu televizyon izleyiciye farklı bir görüş açısı sunmayı hedefliyor.

3D Printer XYZ Printing Da Vinci 1.0 adındaki 3D yazıcının fiyatı 499 dolardır.

3D Printer

Panasonic Lumix Serisi Lumix TZ60, Lumix TZ55 ve Lumix LZ40 fuarda tanıtılmıştır megapiksel. LightSpeed otofocus teknolojisiyle daha hızlı odaklama yapılmasını sağlamaktadır.

Suya Dayanıklı Hoparlör NYNE firması tarafından geliştirilmiştir. NYNE Aqua adında kablosuz bir hoparlördür. 1 metre su derinliğinde 30 dakika boyunca sorunsuz bir şekilde kalabilecek kapasiteye sahiptir. Bluetooth 4.0 teknolojisi ile 10 metre öteden kablosuz olarak kullanılabilmektedir.

Toshiba Chromebook 13.3 inç ekran boyutu, 9 saatlik pil ömrü, 16 GB depolama kapasitesi, Fiyatı dolar.

Sony Xperia Z1 Compact 20.7 megapiksel kamera, 1/2.3 tipi CMOS görüntü sensörü, Suya karşı dayanıklı, Görüntü işleme motoru akıllı BIONZ ile mükemmel bir fotoğraf kalitesi sağlamaktadır. Timeshift, seri çekim ile 2 saniyede 61 kare çekmektedir.

Sony Xperia Z1 Compact

Audi Sanal Kokpit 12.3 inç genişliğinde ekran araca yerleştirilmiştir. Sanal kokpit sayesinde temel bilgiler ve kontrol mekanizmaları sürücünün önüne getirilmiştir. Audi TT Coupe

LG 77EC9800 TV Kavisli, büyük ve donanımlı, 4K(3.840x2160) çözünürlük, HDMI, USB, LAN, Dünyanın en büyük Ultra HD Curved Oled TV’sidir CES Inovasyon Ödülleri’nde “En İyi Inovasyon” ödülüne layık görülmüştür.

LG 77EC9800 TV Ultra Cinema ile 3D izleme deneyimi sağlamaktadır. Motion Estimation Motion Compensation (MEMC) özelliği ile ekrandaki görüntü pürüzsüz, gerçekçi ve daha nettir. 2.2 kanal ve 100 watt ses gücüne sahip Canvas Hoparlöre sahiptir. Galeri Mod’u ile dünyanın en ünlü sanat eserlerini sunmaktadır.

Sony Playstation Now PS1, PS2, PS3, PSP, PS Vita’daki oyunları internetin yardımıyla akıllı telefonlarda, tabletlerde, televizyonlarda oynamayı sağlayan bir teknolojidir.

Video Linkleri

Kaynakça ces htmlhttp:// ces html oldu/11406#ad-image-0http:// oldu/11406#ad-image-0 damgasini-vuran-teknolojik-oyuncaklarhttp://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay/77690/2/2/ces-2014e- damgasini-vuran-teknolojik-oyuncaklar carpanlar_3153.htmlhttp:// carpanlar_3153.html teknolojisi-12651/ teknolojisi-12651/