SABİHA GÖKÇEN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1881’de Selanik’te doğdu. Annesi Zübeyde Hanım, babası Ali Rıza Efendi’dir. Sırasıyla, Mahalle Mektebi, Şemsi Efendi Okulu, Selanik Mülkiye Rüştiyesi,
Advertisements

NEŞET GÜNAL.
GERİ DÖNÜŞÜM FABRİKASI
02-11 Ocak 2011 Tarihleri arası Verem Eğitimi ve propoganda haftası etkinliklerinden resim ve şiir yarışmasında ödüle layık görülen ilk ve orta dereceli.
Üniversite Tanıtım.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN HAYATI.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İNKILAPLARIN TEMEL KAYNAĞI
ATATÜRK'ün HAYATI
Mustafa Kemal ATATÜRK.
Trablusgarp Savaşı veya diğer kullanımıyla  Türk-İtalyan Savaşı, yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu ve İtalya Krallığı arasında.
Bilgilenelim-Bilinçlenelim
ÇELTİKÇİ İLKÖĞRETİM OKULU ATATÜRK'ÜN HAYATI HAZIRLAYAN: SOSYALCİ.ORG.
EURO 2016 TÜRKİYE Onur KILIÇ. UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası.
CUMHURİYETLE GELEN DEĞİŞİKLİKLER SUNUMU.
SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (SHGM)
MİM KEMAL ÖKE.
YIL 1910 HAZIRLAYAN: Sunay AKIN
SOSYAL BİLGİLER KONU TARAMA SORULARI
ULU ÖNDER ATATÜRK ’DEN GÜNÜMÜZE EĞİTİM
SAB İ HA GÖKÇEN’ İ N ÇOCUKLU Ğ U HAZIRLAYAN: İ PEK ASYA TÜRKER SINIF:3/A.
ÇELTİKÇİ İLKÖĞRETİM OKULU ATATÜRK'ÜN HAYATI.
TURKCELL AR-GE BİNASI. TURKCELL AR-GE BİNASI MEHMET EMİN KARAMEHMET KİMDİR ?
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
EuroPeek - Litvanya Toplantısı Mayıs 2013 Katılımcılar: Naci CANDAN (Müdür Yardımcısı) Ali TAN (Bilişim Ö ğ retmeni) Tarık BA Ğ RIYANIK (Bilişim.
ATATÜRK Burak Doğutaş B.
Ekim 1985 günü Anvers yakınlarındaki Mol kasabasında Sivaslı bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Kafkasya kökenli olan Hadise'nin annesi Sivas'ın.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ SENATO SUNUMU
BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK.
Konu: Kemal SUNAL kimdir?
MUCİTLER ve BULUŞLARI.
YILDIZ TINAS İZMİROĞLU ANADOLU LİSESİ
ÖĞRENCİ SEÇME UÇUŞLARI
Uçuş Tabipliği ve Fizyolojik Eğitim Kursu. USAEM Stadyum Eskişehir Asker Hastanesi Atatürk Cad.
VEFALI OLMA.
İNSAN HAKLARI EĞİTİMİ PROJESİ
PİLOTLUK Pilot, yolcu veya yük taşıyan hava taşıtını (helikopter ve uçağı) kullanan kişidir.
ROSAMSUN ROMANİAN TURKİSH TOURİSM AGENCY. BASINDA OKULUMUZ.
NECİP FAZIL KISAKÜREK.
CUMMHURİYET VE ATATÜRK
Yrd. Doç. Dr. M. Dilek AVŞAROĞLU ERKAN
ATATÜRK'ÜN HAYATI.
CUMHURİYET VE ATATÜRK
“Hizmet Yoluyla Barış” BAHÇEŞEHİR ROTARY KULÜBÜ DÖNEMİ FAALİYETLERİ.
2014 YILI TÜRK SAVUNMA SANAYİİ ÖDÜL TÖRENİ
ATATÜRKÜN ÖĞRENİM HAYATI
TOPLUMSAL ALANDA YAPILAN İNKILAPLAR
CUMHURİYET DÖNEMİ SAVAŞTA BARIŞTA KADINLARIMIZ. KADINLARIMIZ  KURTULUŞ SAVAŞINDA EN ÖNDE YER ALDILAR. KURTULUŞ SAVAŞININ İSİMSİZ KAHRAMANLARIYDILAR.
SHY-66/147 KREDİLENDİRME SHY-66/147 Kredilendirme:  Alınan eğitimin, Ek-1.C Temel Bilgi Gerekliliklerine eşdeğer olduğunun tespit edilmesine istinaden,
SINIF DÜZEYİ:1.SINIF ÜNİTE ADI:CUMHURİYET BAYRAMI VE ATATÜRK
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1881 yılında, Selanik'te Kocakasım Mahallesi, Islahhane Caddesi'ndeki üç katlı pembe.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİME TEMEL OLAN GÖRÜŞLER - DEWEY
İLK 10 MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSELERİ
Teknopark İstanbul Teknopark İstanbul, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile İstanbul Ticaret Odası (İTO)’nın ana ortaklığında, yerli ve yabancı girişimcilerin.
ATATÜRK’ÜN OKUDUĞU OKULLAR
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK.
TBMM’den geçmişte ve bugün yer alan kadın milletvekillerimiz
KURTULUŞ SAVAŞI’NDA TÜRK KADINI. Dünyada hiç bir milletin kadını "Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu.
SHB-221 TÜRKİYENİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
KURTULUŞ SAVAŞI’NDA TÜRK KADINI. Dünyada hiç bir milletin kadını "Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu.
Mustafa Kemal Atatürk 1881 yılında Koca Kasım Mahallesi, Islahhane Caddesi’ndeki pembe boyalı 2 katlı bir evde do ğ mu ş tur.Ve 10 Kasım 1938’de Dolmabahçe.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK  Mustafa Kemal Atatürk, 1881’de Selanik’te dünyaya geldi. Annesinin adı  Zübeyde Hanım, babasının adı ise  Ali Rıza Efendi’dir. İlkokulu,
OKUL ÖNCESİ EĞİTİME TEMEL OLAN GÖRÜŞLER - DEWEY
Sabiha Gökçen’in Özgeçmişi
ATATÜRK’ÜN SPOR ALANINDA YAPTIĞI ÇALIŞMALAR Atatürk’ün de desteklediği asker i bir spor kulübü olan Muha fızgücü kuruldu. Çok önemli başarılara.
Daha sonra Robert Koleji'nde Matematik dersleri vermeye başladı yılında Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bilim kolu başkanı.
NAIM SÜLEYMANOĞLU NAIM SÜLEYMANOĞLU KİMDİR?. Naim Süleymanoğlu ■ Dünya halterinin efsane ismi, olimpiyat şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu,
METEHAN YAPICI 9/B ATT 127 LUDWİG VAN BEETHOVEN. LUDWİG Van BEETHOVEN Bu çocuğa iyi bakın, bir gün tüm Dünya onu tanıyacak." On yaşındaki Beethoven' ı.
1914 I. DÜNYA SAVAŞI 1918.
1) 1921 Anayasası/ Teşkilat-ı Esasiye Kanunu (20 Ocak 1921)
Sunum transkripti:

SABİHA GÖKÇEN

abiha Gökçen 1913 yılında Bursa'da doğdu. Babası ve annesinin ölümünün ardından 1925 yılında Bursa'yı ziyaret eden Atatürk tarafından evlat edinildi. Sabiha Gökçen'e "Gökçen" soyadı, henüz havacılıkla ilgisinin olmadığı 1934 yılında soyadı kanununun çıkmasıyla Atatürk tarafından verildi.

Çankaya İlkokulu ve İstanbul Üsküdar Kız Koleji'nde eğitim gören Sabiha Gökçen, 1935'te Türk Hava Kurumu'nun Türk Kuşu Sivil Havacılık Okulu'na girdi. Ankara'da yüksek planörcülük brövelerini aldı. Gökçen 7 erkek öğrenci ile birlikte Kırım Rusya'ya gönderildi ve orada yüksek planörcülük eğitimini tamamladı.

Gökçen 1938'de Balkan devletlerinin davetlisi olarak, uçağıyla Balkan turu yaptı. Türkiye'ye dönüşünün ardından Türk Hava Kurumu Türkkuşu'na "Başöğretmen " tayin edildi ve 1955'e kadar bu görevini başarıyla sürdürdü. 1953 ve 1959'da davet üzerine ABD'ye giden Sabiha Gökçen, Türk toplumu ve Türk kadınını tanıttı.

1996'da havacılık kariyerinin en büyük ödülünü aldı 1996'da havacılık kariyerinin en büyük ödülünü aldı. Amerikan Hava Kurmay Koleji'nin mezuniyet töreni için düzenlenen Kartallar Toplantısı'nın onur konuğu olarak katıldığı Maxwell Hava Üssü'nde ki törende "Dünya Tarihine adını yazdıran 20 Havacıdan biri" seçildi. Gökçen bu ödüle layık görülen ilk ve tek kadın havacı oldu.

Son uçuşunu 1996'da 83 yaşında iken Fransız pilot Daniel Acton eşliğinde Falcon 2000 uçağıyla yaptı.

ŞEBNEM GÖKÇE