TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KÖMÜR TEKNOLOJİLERİ PROJE PAZARI ÇALIŞTAYI 16 Temmuz 2012 – Ankara Kuruluş Ad - Soyad E-posta.
Advertisements

Yatay Geçiş Başvurusu Değerlendirme
TÜBİTAK BİLİM FUARLARI
Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) MALİ UYGULAMALAR VE PROJE TAKİP SİSTEMİ Gökçe Uysal & Adem POLAT Araştırma Destek Programları.
1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı.
“ PAYLAŞTIĞIMIZ AVRUPA-OUR SHARED EUROPE” PROJE YARIŞMASI.
SINO 314 Topluma Hizmet Uygulamaları
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
K. K. T. C MİLLİ EĞİTİM, GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI EYLÜL 2010.
POWERPOİNT SUNU PROGRAMI DERSİ.
Türkiye Yazılım Sektörü Sorunları ve Çözüm Önerileri
9. SINIF TARİH DERSİ PROJE ÖDEVİ
Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Proje Ekibi
TÜBİTAK 2209-A ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YURT İÇİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI İbrahim YILDIRIM.
SOSYAL HİZMET ÇALIŞMALARI
Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek Projesi Ödül Törenine Hoş Geldiniz
Teknoloji Transfer Ofisi
SORULARLA MERAK ETTİKLERİMİZ
Y USIF M AMMAD - ZADA : ,000 okulmuzdaki 620,000 dersliğimizi BT ekipmanları ile donatarak eğitimde öğrenci ve öğretmenlerimiz için fırsatları.
Yerel ihtiyaçlara uygun kalite güvencesi:
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
Internet Projeleri Projeler, öğrencilerin belirli bir konuyu araştırmak amacıyla çeşitli türdeki (görsel, işitsel, görsel ve işitsel) kaynaklardan elde.
OKULLARDA SUÇ VE ŞİDDETİ ÖNLEME
T.C. AKSARAY VALİLİĞİ SODES KOORDİNASYON BİRİMİ T.C. AKSARAY VALİLİĞİ SODES KOORDİNASYON BİRİMİ 2013 YILI SODES PROJELER İ B İ LG İ LEND İ RME TOPLANTISINA.
KEŞFET KENDİNİ PROJESİ
POWERPOİNT SUNU PROGRAMI DERSİ.
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü
TÜBİTAK BİLİM FUARLARI
TÜBİTAK ‘’ Bilim Fuarları ‘’ öğrencilere kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri bir konu üzerine bilimsel araştırma projeleri yaparak sonuçlarını.
BİLİM FUARLARI DESTEKLEME PROGRAMI
S UNULAR EN GEÇ 09/12/2014 TARIHINE KADAR GÖNDERILECEKTIR DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR Okul isimlerini kendi okulunuza göre uyarlayınız. Okulun ön cepheden.
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ KIRSEHIR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETMEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 06 NİSAN 2015.
ADAPAZARI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
DEN İ ZL İ İ HRACATÇILAR B İ RL İĞİ GENÇ MUC İ TLER ARANIYOR İ NOVAT İ F F İ K İ RLER YARI Ş MASI inovatiffikirleryarismas iwww.denib.gov.tr.
KAYSERİ İLE OKUMAK PROJESİ
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK ve DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MBS’Yİ NASIL KULLANABİLİRİM?
KONUTKENT İLKOKULU. Comenius, Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen ve finanse edilen bir programdır. Uluslararası.
TÜBİTAK Doç. Dr. Eyüp ARTVİNLİ
Değeri Olmayan İnsan Yoktur; Kötü Değerlerle Donanmış İnsan Olabilir…
POSTER.
HOŞGELDİNİZ ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
AKYURT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
BESLENME DOSTU OKUL PROGRAMI
4. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI VE DERS KİTAPLARININ İNCELENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ Atakan BAYLAM.
2014 – 2015 PROGRAMI. BAŞVURU TARİHLERİ Başvuru Başlangıç Tarihi: 17 Kasım 2014 Başvuru Bitiş Tarihi: 30 Ocak 2015 * Türkiye geneli ayrılan kontenjan.
T.C ADANA VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TÜBİTAK PROJELERİ
TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI
4006 B İ L İ M FUARLARI DESTEKLEME PROGRAMI. TÜB İ TAK Bilim Fuarı TÜB İ TAK Bilim ve Toplum Dairesi Tarafından Yürütülen Bilim Fuarları Destekleme Programı.
ÖNCELİK 6 : HAYAT BOYU ÖĞRENME İZLEME ve DEĞERLENDİRME SİSTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ
TÜBİTAK BİLİM FUARI.
TÜBİTAK DESTEKLERİ.
BİLİM VE TOPLUM PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI
TÜBİTAK 47. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ PROJE YARIŞMASI
Probleme Dayalı Öğrenme
1 GELİŞME RAPORU Proje Adı Sunan; Adı Soyadı Enstitü/İstasyon/İl Müdürlüğü Sunan; Adı Soyadı Enstitü/İstasyon/İl Müdürlüğü T.C. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK.
… Bölümü Öğretim Elemanının İsmi Sunum tarihi../../2016 Gidilen Kurumun Fotografı Olacaktır … Bölümü/Birimi Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği.
Araştırma Özetinin Konu Başlığı
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA FARKINDALIK GELİŞTİRME PROJESİ
ARAŞTIRMA NASIL YAPILIR Araştırma Sürecindeki Aşamalar
T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANI
T.C KARŞIYAKA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KARŞIYAKA ÖZEL BÜRO 4006 TÜBİTAK BİLİM FUARLARI BAŞVURU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 26 Aralık 2016 Saat:
BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
NECİP FAZIL KISAKÜREK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ PROJELER
ABİDE Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi.
ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMA SÜRECİNİN TANITIMI
PROJE BAŞLIĞI (Times New Roman 36 Punto) (Proje No)
SUNUM BAŞLIĞI (Proje Adı)
Sunum transkripti:

TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI

SUNU İÇERİĞİ 1- TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları’nın Amacı 2- Bilim Fuarı Başvuru ve Kabul Edilme Süreci 3- Bilim Fuarı’nda Sergilenecek Projelerin İçeriği 4-Proje Sergilerinden Örnekler 5- Önceki Yıllarda Bilim Fuarı Gerçekleştiren Okullarımızın Tecrübelerinin Paylaşılması

TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI’NIN AMACI

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları’nın Amacı Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı yürütülmektedir.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları’nın Amacı • Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi, • Bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, • Araştırma tekniklerinin, bilimsel raporlamanın ve bilimsel sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması, • Farklı gelişimsel ve bilişsel seviyedeki her çocuğa bilimsel proje yapma fırsatının sunulması, • Öğrencilere bilimsel proje yapma ve paylaşma konusunda yeni ortam ve olanakların yaratılması, • Öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak bilimin eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılması, • Farklı sosyo-ekonomik seviyedeki bölge okullarının bilimsel projelere eşit katılımının sağlanması, • Gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulayarak/yaşayarak öğrenilmesinin sağlanmasıdır.

BİLİM FUARI BAŞVURU VE KABUL EDİLME SÜRECİ

Bilim Fuarı Başvuru ve Kabul Edilme Süreci Bilim Fuarı başvuru süreci ortaokul ve lise seviyesindeki okullardan bir yürütücünün sisteme bilgilerini girerek kaydolmasıyla başlamaktadır. TÜBİTAK Bilim Fuarı ile ilgili tüm süreci İl Milli Eğitim Müdürlüklerine resmi yazı yazmaksızın, yürütücünün e-postası üzerinden yürütmektedir. Dolayısıyla sisteme yüklenen e-posta adresinin güncel olması önemlidir. Yürütücüler süreçle ilgili danışmak istedikleri konuları bt4006@tubitak.gov.tr adresine e-posta göndererek danışabilirler.

Bilim Fuarı Başvuru ve Kabul Edilme Süreci 2015 yılı 4006 Bilim Fuarları programına başvuru yapan tüm okullar sisteme girilen bilgilerinde ( e-posta, IBAN, vb.) hata yoksa asil olarak kabul edilmiş durumdadır. Yedek okullarımız, yürütücülerinin e-postalarına gelen kabul yazısından sonra sözleşmelerini göndereceklerdir. TÜBİTAK tarafından yedek okullarımızın yürütücülerine gönderilecek e-posta işlemleri ve Bilim Fuarları süreci okul sayısının fazla olması sebebiyle zaman olarak beklenenden biraz daha uzun sürebilmektedir.

BİLİM FUARI’NDA SERGİLENECEK PROJELERİN İÇERİĞİ

Bilim Fuarında Sergilenecek Projelerin İçeriği ve Sunumu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanacak projelerde alan veya konu sınırlaması yoktur. Öğrencinin merak ettiği bir konusunun olması yeterlidir. Proje çalışması deneysel bir çalışma olabileceği gibi, araştırma projesi, derleme, vb. şekilde yapılan çalışmalar da olabilir. Önemli olan sunulan konunun bilimsel çalışmalarda gerekli olan işlem basamaklarını içeriyor olmasıdır.

Bilim Fuarında Sergilenecek Projelerin İçeriği ve Sunumu Bilimsel bir çalışmanın raporunda olması gereken başlıklar: Proje adı Projenin amacı Giriş Yöntem Sonuçlar ve tartışma Kaynaklar Ayrıntılı açıklama: http://mersin.meb.gov.tr/arge/belgeulusal.html

BAŞLIK Bilimsel Poster Şablonu GİRİŞ YÖNTEM SONUÇLAR TARTIŞMA GRAFİK-RESİM-ŞEKİL GRAFİK-RESİM-ŞEKİL KAYNAKÇA Poster şablonu örnek olarak verilmiştir. Bu başlıkların olması beklense de farklı düzenlemeler yapılabilir. İnternette farklı poster örnekleri incelenebilir.

PROJE SERGİLERİNDEN ÖRNEKLER Örnek proje sergileri için seçilen fotoğraflar fikir vermesi bakımından tesadüfi olarak seçilerek konulmuştur. Fotoğraflar ilimizde gerçekleştirilen bilim fuarlarından fotoğraflarına ulaşılabilenlerdir.

Proje Sergilerinden Örnekler

Proje Sergilerinden Örnekler

Proje Sergilerinden Örnekler

Proje Sergilerinden Örnekler

Proje Sergilerinden Örnekler

Proje Sergilerinden Örnekler

Proje Sergilerinden Örnekler

Proje Sergilerinden Örnekler

Proje Sergilerinden Örnekler

Proje Sergilerinden Örnekler

Proje Sergilerinden Örnekler

Proje Sergilerinden Örnekler

Proje Sergilerinden Örnekler

ÖNCEKİ YILLARDA BİLİM FUARI GERÇEKLEŞTİREN OKULLARIMIZIN TECRÜBELERİNİN PAYLAŞILMASI