ÖĞRETMENLİK 1-) MESLEK OLARAK ÖĞRETMENLİK

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MESLEK OLARAK ÖĞRETMENLİK
Advertisements

ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNİN ÖZELLİKLERİ
MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİ BAĞLAMINDA EĞİTİM İHTİYACI VE KONYA’DA MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİ SEÇİMİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER: 1.
SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU.
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ
K. K. T. C MİLLİ EĞİTİM, GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI EYLÜL 2010.
EĞİTİM SİSTEMİNİN ÖZELLİKLERİ VE SİSTEM İÇİNDE ÖĞRETMENİN YERİ Eğitim sistemi, açık sosyal bir sistemdir. Eğitim Sisteminin Ögeleri: Girdi: Bilgi, insan,
KOROZYON OLUŞUMU VE REAKSİYONLARI
EĞİTİM FAKÜLTELERİ, TEKNOLOJİ VE DEĞİŞİM
İlköğretim Okul Müdürlerinin Teknoloji Liderliği Davranışları Bu çalışmanın amacı, ilköğretim okul müdürlerinin okullarında eğitim teknolojilerinin sağlanması.
İLKÖĞRETİMDE TEKNOLOJİNİN KULLANILMASI VE UYGULANMASI
TEOG VE TERCİH DANIŞMANLIĞI
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ
OKUL TEMELLİ MESLEKİ GELİŞİM
24 KASIM Öğretmenler Günü
Öğretmenler.
ÖĞRETMENLİK M E S L E Ğ İ.
SEÇMELİ DERSLERİN UYGULANMASI
Aykut MANDUZ Onur ARABACIOĞLU UZAKTAN EĞİTİM İlteriş KOCAEFE.
Uzaktan Eğitimde Öğretmen ve Öğrenci Rolleri
Programs of the Intel Education Initiative are funded by the Intel Foundation and Intel Corporation. Copyright © 2007 Intel Corporation. All rights reserved.
ESPAÑA SİSTEMA DE EDUCACİÓN LA EDUCACİÓN SUPERİOR LA FORMACİÓN DE LOS DOCENTES AB Ülkelerinde Eğitim Prof. Dr. Mustafa ERGÜN Nurcan BUNAR.
21. Yüz Yıl Eğitimi Eski Yaklaşım:  Öğretmen ve müfredat odaklılık  Pasif alıcı konunda öğrenme  Bireysel işler ve çalışmalar  Bilgi kazandırmak 
Lİ YILLARIN ÖĞRETMENİ Mehmet OKUTAN. 2 ÖĞRETMEN, BİLGİLERİNİ SÜREKLİ OLARAK GÜNCELLEŞTİRİR. ÖĞRETMEN, “ ÖĞRENEN BİR BİREY” OLMANIN GEREKLERİNİ.
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.). Okul Deneyimi Dersi Kaynakça: Aday Öğretmenler İçin Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması Editör: Yrd.Doç.Dr.
PROGRAM GELİŞTİRME ve PROGRAM GELİŞTİRME SÜRECİ
AFŞİN KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ Bölüm Tanıtma.
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
İ NG İ L İ ZCE Ö Ğ RETMENL İĞİ DERSLER İ N İ N SWOT ANAL İ Z İ Grup: Fireflies.
SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ KASIM 2012.
Öğretim Teknolojisinin Tarihsel Gelişimi
MATEMATİK GEOMETRİ EĞİTİM ÇALIŞMALARIMIZ  5. Sınıftan itibaren matematiğin günlük yaşamdaki önemi üzerinde duruyoruz.  Eğitim yılının başında 5.sınıftan.
WEB 2.0 KAVRAMI TEKNOLOJİLERİ ARAÇLARI
Eğitimde Engelsiz Bilişim. FATİH Projesi’nin temel amaçlarından biri, eğitim-öğretimde fırsat eşitliğini sağlamaktır. Bu amaçla okullarımız bilişim teknolojileri.
Prof. Dr. Fersun PAYKOÇ ODTÜ Eğitim Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi.
GİRİŞ Hayat bilgisi dersinde eğitim-öğretim sürecinin başarılı bir biçimde gerçekleşmesi ve kazanımların öğrencilere kazandırılması için önemli.
EMİRDAĞ ANADOLU LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI VELİ TOPLANTISI
Eğitim Sisteminde Öğretmenin Rolü
ÖĞRETMEN EĞİTİMİNDE GELİŞMELER VE UYGULAMALAR
Yrd.Doç.Dr. Özden ŞAHİN İZMİRLİ Proje Yürütücüsü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü.
MÜZE BİLİNCİ VE MÜZELERLE EĞİTİM
YENİLENEN SOSYAL BİLGİLER PROGRAMINDA TARİH ÖĞRETİMİ
SBS Artık Tek Sınav! Yeni SBS Neler Getiriyor? TOK İ MEHMET AK İ F ERSOY OKULU.
ADAY ÖĞRETMEN YETİŞTİRME SÜRECİ
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ
Hemşirelik ve Bakım Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı.
4 .BÖLÜM Öğretim Teknolojileri Ve Materyal Geliştirmede Öğretmen Nitelikleri Ve Öğretmen Yetiştirme Ahmet ATAÇ- Cihan ÇAKMAK – Gülenaz SELÇUK – İhsan.
Fatih Projesi Etkileşimli Sınıf Yönetimi Kursu
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM ETKİNLİĞİ.
Öğretmenlik Mesleğine Giriş
Sosyoloji’ye Mesleki Açılım Prof.Dr.Sami Şener.  Sosyal bilimci, içinde yaşadığı toplumun nabzını tutan  toplumsal olaylardaki dağılma, çözülme ve sapmalar.
YENİLENEN ÖĞRETİM PROGRAMLARI
Pedagojİk formasyon sertİfİka programI ÖğreTİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI Hafta I Prof.Dr.Bülent ÇAVAŞ.
Eğitim Sisteminde Öğretmenin Görevleri, Rolleri ve Yeterlikleri
EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİSİNİN ETKİSİ
YENİLENEN ÖĞRETİM PROGRAMLARI
Eğitim Sisteminde Öğretmenin Görevleri, Rolleri ve Yeterlikleri
ÖĞRETMENİM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.
BÖLÜM 5 ÖĞRETMEN VE GÖREVLERİ 1. Amaçlarımız Bu bölümde, yasal ve toplumsal temellere bağlı olarak öğretmenin görevleri ve bu görevleri yerine getirebilme.
Eğitim programında ders kitabının yeri. Planlı, programlı olmayan hiçbir öğrenme etkinliği eğitim programının kapsam alanına giremez. Planlı, programlı.
e-Trakya Uzaktan Eğitim Sistemi
EĞİTİM BİLİMİNE GİRİŞ.
Free template from Kişisel Rehberlik Yaşamayı öğrenme 1/12/2019 Free template from
Eğitimde Teknoloji Entegrasyonu
BÖLÜM 5 ÖĞRETMEN VE GÖREVLERİ. BÖLÜM 5 ÖĞRETMEN VE GÖREVLERİ.
Bu sununun aynısını (Animasyonlar vb
Saygı Saygı ; değeri, üstünlüğü, yaşlılığı, kutsallığı dolayısıyla bir kimseye, bir şeye karşı dikkatli, özenli, ölçülü davranmaya sebep olan sevgi duygusu,
TEOG VE TERCİH DANIŞMANLIĞI
TEOG VE TERCİH DANIŞMANLIĞI
Sunum transkripti:

ÖĞRETMENLİK 1-) MESLEK OLARAK ÖĞRETMENLİK 2-) ÖĞRETMENLİĞİN TARİHSEL GÖR. 3-) GÜNÜMÜZDE ÖĞRETMENLİK 4-) ÖĞRETMENİN ROLLERİ 5-) NASIL ÖĞRETMEN OLURUM

1-) MESLEK OLARAK ÖĞRETMENLİK Meslek, bir kimsenin geçimini sağlamak için yaptığı sürekli iş ya da uğraş olarak tanımlanmaktadır. Toplumsal, ekonomik, kültürel ve teknolojik ihtiyaçlar meslekleri doğurmuştur. Öğretmenlik mesleği de eğitim-öğretim hizmetlerini ve yukarıdaki ihtiyaç alanlarını kapsayan bir uzmanlık alanıdır.

2-) ÖĞRETMENLİĞİN TARİHSEL GÖRÜNÜMÜ Tarihin en eski mesleklerinden olan öğretmenlik mesleği eğitim anlayışındaki değişime, geçerliliğini ve önemini hiç kaybetmemiştir. Eğitimin kurumsallaşmasıyla birlikte öğrencilerin öğretmenlerine ortam hazırlama ve rehberlik yapma anlamında öğretmenlik tüm zamanların vazgeçilmez mesleği olmuştur.

3-) GÜNÜMÜZDE ÖĞRETMENLİK Bilim ve teknolojinin hızlı değişimi karşısında uzaktan eğitim ve interaktif ortamda eğitim gibi olanaklarla öğretmene ihtiyaç duyulmadan eğitim-öğretimin yapılamayacağı, yapılsa da kurumsal olarak yapılanın yerini tutmayacağı anlaşılmıştır.

4-) ÖĞRETMENİN ROLLERİ Öğretmenlerin Okulda Rolleri ; Liderlik Rehberlik Eğiticilik Danışmanlık Bilgi Yayıcılık Çatışma Çözücülük

5-) Nasıl Öğretmen Olurum ? Eğitim Fakültelerinin son sınıfında okuyan ve öğretmenlik mesleğini hedef edinen tüm öğrencilerin eğitime başladığı günden itibaren sıkı bir çalışma yaparak, her yıl giderek zorlaşan sınava hazırlanmaları gerekmektedir.

HAZIRLADIĞIM SUNUMU İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM KAYNAKLAR ; İnternet (Resim, Konu, İçerik) Sunum Haz. : Simge YILDIZ