TURİZM HUKUKU SÖZLEŞMELERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sözleşmelerde Damga Vergisi
Advertisements

 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
SentezDELUX OTEL Yönetim Sistemi
ClickMerkez İş Ortaklığı Sistemi Daha çok kazanmak için beklemeyin!
Otel Satış Fiyatları.
Acenta üyeliği için lütfen tıklayınız.
HERKESE KAZANDIRAN ACENTE SİSTEMİ
Prof.Dr. Tankut Centel Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi
TACİR YARDIMCILARI (BAĞIMSIZ YARDIMCILAR)
Uygulama sözleşmesi hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
Nedir?. Genel Şartlar 1. Ders verme hareketliliği gerçekleştirilecek iki ülkeden en az birinin AB üye ülkesi olması gerekir. 2. Ders verme hareketliliğinden.
Hazırlayan Yard.Doç.Dr. Cihan SEÇİLMİŞ
DİDİM MESLEK YÜKSEKOKULU
Pazarlama Karma Elemanları: DAĞITIM
STAJ UYGULAMASININ YAPILABİLECEĞİ İŞLETMELER
Ödeme talep formu hazırlanırken dikkat edilecek hususlar. Yatırımcı (Çiftçinin) Adı Soyadı Bu belgenin tarihi fatura ve uygulama sözleşmesindeki tarihten.
HAFTA 7 OTEL SÖZLEŞMELERİ-DEVAM
TEMİNAT MEKTUPLARI.
HAFTA 8 OTEL MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ
Ticari İş ve Ticari Yargı
2012PARASAL SINIRLAR (1) 5018 Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu (35 inci madde) Parasal Sınırlar ve Oranlar Genel Tebliği a) Yapım işleri.
9. HAFTA TURİSTİN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ
İKİNCİ HAFTA SEYAHAT ACENTACILIĞI
“KOBİ’lerin Krediye Erişiminde Tek ve Doğru Adres: KGF”
1 Yeni bir destek programı İŞBİRLİĞİ - GÜÇBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI 3 yılda 121 adet proje başlatılmış, TL destek sağlanmıştır. 27/08/2013.
ANLAŞMALI OTEL SEÇİM SÜRECİ Anlaşmalı Oteller Listesi
Döner Sermaye Bütçe ve Muhasebe İşlemleri Daire Başkanlığı
AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI ARASINDA İMZALANAN
Fatura İncelemeleri Dr. Önder GÜNGÖR
İŞ SÖZLEŞMESİ İş Sözleşmesinin Tanımı ve Unsurları Tanımı
İŞ HUKUKUNA GİRİŞ İş Hukuku Kavramı
İŞVERENİN BORÇLARI Ücretin Belirlenmesi
İş Sözleşmesinden Doğan Borçlar
TURİZM HUKUKU VE MEVZUATI Dr. Osman Avşar KURGUN Dr. Ayhan GÖKDENİZ Dr
Özellikle buharlı gemilerin ve tren yollarının gelişmesi, GİRİŞ Özellikle buharlı gemilerin ve tren yollarının gelişmesi, konaklama hizmetlerindeki.
DEVRE TATİL SÖZLEŞMESİ Bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda Gecelik konaklama.
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SEYAHAT ACENTALARINA SAĞLANACAK TURİZM DESTEĞİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME.
PAZARLAMA MEVZUATI Paket Tur Sözleşmeleri. Paket tur sözleşmeleri; ulaştırma, konaklama ve bunlara yardımcı sayılmayan di ğ er turistik hizmetlerin en.
TERME MESLEK YÜKSEKOKULU PAZARLAMA PROGRAMI 2
Erasmus + KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) 1.
KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ GÖLBAŞI MESLEK YÜKSEKOKULU
AKADEMİK KONUKEVİ İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ
FİNANS ÖĞR.GÖR.TAYLAN VURGUN.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ – KIYMETLİ EVRAK HUKUKU DERS NOTLARI Bu notlar her hafta işlenecek ders planını detaylı olarak göstermesi için hazırlanmış.
PETROL İŞLETME RUHSATI
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Seyahat Acentaları Kuruluş ve Sayısı
Kanun Değişiklikleri.
ANRO.
Tur Sırasında Kullanılan Evraklar
REHBERLİK YÖNETMELİK-3
ANRO-2.
HUKUKUN KAYNAKLARI Hukukun kaynakları, asıl kaynaklar ve yardımcı kaynaklar olarak ikiye ayrılır. Asıl kaynaklar: Yazılı ve yazısız kaynaklar Yardımcı.
MÜŞTERİ KAVRAMI Piyasadaki herhangi bir ürünü satın alan ya da faydalanan bu kişiler tüketici olarak adlandırılmaktadır. Ancak, ürün farklılaşması talep.
KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE MALİYET ANALİZİ
ULUSLARARASI TURİZM PAZARLAMASI
Bireysel Emeklilik Sistemi
Medicaltourism.com.tr Nedir ?
Piyasaya Kamu Müdahalesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ
Ceyhun yılmaz 1 ceyhun yılmaz soru ve talep için.
Öğr. Gör. Dr. Dİdar sarI çallI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Öğr. Gör. Dr. Dİdar sarI çallI
Harcırah Nedir? Harcırah asıl görevli bulundukları yerden başka yerlere geçici veya sürekli görevle naklen atanan memur ve hizmetlilere görevlendirildikleri.
Sunum transkripti:

TURİZM HUKUKU SÖZLEŞMELERİ TURİZM HUKUKU 6. HAFTA TURİZM HUKUKU SÖZLEŞMELERİ

Turizm Hukuku Sözleşmeleri Şekil serbestisi kuralı geçerlidir Uyuşmazlık halinde uygulanacak hukuk kuralını önceden belirleyebilirler Uygulanacak hukuk kuralı önceden belirlenmemişse A) Taraflar Türk- Türk hukuku B) Türkiye’de yapılmış- Türk hukuku C) Yabancı ülke- Borcun ifa yeri

Seyahat Acentası-Tur Operatörü Sözleşmesi İçermesi gereken unsurlar: 1. Acenatnın üstlendiği işler ve sorumluluklar 2. Sözleşmenin süresi 3. Uygulanacak bedel 4. Beklenmeyen giderlerin kime ait olduğu 5.Haberleşmede kullanılacak yöntem 6.tebligat yapılacak adres 7. Uyuşmazlıklarda uygulanacak yetki ve yöntem kuralları

Acenta-Konaklama Tesisi Söz. C.Hot Söz.:Dünya Seyahat Acentaları Birlikleri Federasyonu (UFTAA) ve Uluslararası Otelciler Birliği (IHA) arasında 1963 yılında yapılan ve 1992’de değişikliğe uğrayan sözleşme 23.3.1983 tarihli Turizm İşletmelerinin Bakanlıkla, Birbirleriyle ve Müşterileriyle İlişkileri Hakkında Yönetmelik:İlişkiler Yönetmeliği

Acenta-Otel Sözleşmeleri 3 çeşit sözleşme vardır: Bireysel müşterilerle ilgili sözleşmeler Grup Sözleşmeleri (en az 11 kişi) Belirli bir sürenin üzerindeki sözleşmeler: Kontenjan veya Tahsis Söz.

Ortak Kurallar Söz. Oluşması 1. Acenteden gelen rezervasyon talebi: Yazılı olacak, sözlü talep en geç 1 hafta içinde yazılı olarak teyid edilecek 2. Otelcinin kabulü Ön Ödemöe talebi Söz. Ön ödeme yapılınca yürürlüğe girer Otelci 24 saat içinde ön ödemeyi aldığını bildirir. Ön ödeme talebi yok Kabul ile yürürlüğe girer Kabul 3 gün içinde yazılı olarak bildirilir.

Ortak Kurallar 3. Fiyat Belirlenmesi *Doğrudan başvuran müşteriler için belirtilenden fazla olamaz *Teyit edilmiş rezervasyonlara fiyat değişikliği uygulanmaz *Teyit edilmemiş için 30 günlük uyarlama süresi verilir.

Ortak Kurallar 4. Fatura * Müşteriye ayrılan harcamalar dışında acenta tarafından ödenir * Sözleşmede aksine hüküm yoksa, acenta, müiterinin otelden ayrılmasından en geç 30 gün içinde ödeme yapmalıdır.

Ortak Kurallar 5. Komisyon * Kontenjan söz. Dışında vergi ve servis ücreti hariç % 10 ‘dur. 60 günü aşan söz. Komisyon ödenmez Faturanın müşteri tarafından direk ödenmesi halinde, otel, 30 gün içinde acentaya komisyon ödemesi yapar.