Fragment.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SGB.NET’İN TEKNİK ALTYAPISI
Advertisements

Web 2.0 Nedir Eğitimde Nasıl Kullanılır?
Activity Ekleme İşlemi
FIRAT ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
UML Unified Modeling Language
.NET FRAMEWORK.
ÇOKLU ORTAM UYGULAMALARINDA GÖRSELTASARIM.
İSİM UZAYLARI.
Programlama-II (Java ile Bilgisayar Programlama)
İSİM UZAYLARI.
Tip Bilgisi & Reflection.  Farklı şekillerde tutulan objelerin asıl tipleri  Uzaktan Kumanda aslında neyi kontrol ediyor?  Kesin olmayan tip dönüşümü.
Miras Alma EM-406 Java.
BAĞLANTI VERME VE ANİMASYON
Bölüm 6 – Metodlar ve Parametreler
Javascript Oğuz İNAL.
Metodlar ve Parametreler
2. VISUAL BASIC PROGRAM YAPISI
KÜMELER.
FLY VISIONNEDİR?FLY VISIONNEDİR? Flyvision, özel tasarım cihazları ile ürünleri yerçekimsiz ortamda havada asılı kalma ve hareket etme ilüzyonu yaratan.
NESNEYE YÖNELİK PROGRAMLAMA
İSİM UZAYLARI (NAMESPACE).
Değişkenler veri tipleri operatörler
FIRAT ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ DERLEYENLER: Ahmet Can ÇAKIL Ali Murat GARİPCAN Özgür AYDIN Şahin KARA KONTROL : Prof. Dr. Asaf VAROL KONU : KAPSÜLLEME.
İSİM UZAYLARI (NAMESPACE)
NESNEYE DAYALI PROGRAMLAMA
GRAFİK TASARIMI ve İLETİŞİM
BPR152 ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA - II
Katmanlar (Layer).
Team Members Team Members Okan Tekdaş Candaş Alyıldız Oğuz Semerci
P p 5. Bolum en cok kullanilan veri yapilarindan biri olan listeleri anlatmaktadir. p p Bu sunum da listeler uzerinde en cok yapilan islemleri aciklamaktadir.
JAVA’DA DÖNGÜLER.
NOTEPAD++.
Quest Atlantis Dünya Üzerine Yayılmış Çok-Kullanıcılı Çevrim-İçi Eğitsel Bir Bilgisayar Oyununun Teknik Yapısı.
Oluşturulan layout dosyasında 2 tane Editview ve 2 tane buton bulunmaktadır. Editviewlardan alınan değerler ilk butona tıklandığında veritabanına yazılır.
ANDROID DATABASE. Oluşturulan layout dosyasında 2 tane Editview ve 2 tane buton bulunmaktadır. Editviewlardan alınan değerler ilk butona tıklandığında.
TÜBİTAK ‘’ Bilim Fuarları ‘’ öğrencilere kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri bir konu üzerine bilimsel araştırma projeleri yaparak sonuçlarını.
Adı Soyadı : Serkan YILDIZ No : Bölüm : Türkçe Öğretmenliği 2. Sınıf Örgün Eğitim.
HAZIRLAYAN:SEMİH KÜRTÜNCÜ
Microsoft Office Access
Intent sample application development Muaz GULTEKIN.
Bağlar.
Web Tasarımı ve Adobe Muse
Gizem Tanış Bozok Üniversitesi Öğr. Görevlisi.  Veri erişimi için ADO.NET kodunu yazmak ve yönetmek zordur.  Microsoft, uygulamada veritabanı aktivitelerini.
TEMEL php Dersleri - Ders 1 Değişgenler
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
Mobil Uygulama Geliştirme
Modül 1: Giriş. Genel Bakış Temel.NET kavramları Geliştirme ortamında gezinti Bir C# projesi oluştur Use Visual Studio.NET Veriye eriş Hata ayıkla ve.
BSM447 – MOBİL UYGULAMA GELİŞTİRME
BSM447 – MOBİL UYGULAMA GELİŞTİRME Öğr. Gör. Nevzat TAŞBAŞI 3. Hafta.
BSM447 – MOBİL UYGULAMA GELİŞTİRME Öğr. Gör. Nevzat TAŞBAŞI 7. Hafta.
PROJENİN ADI “Doğrusal Konumlandırıcılar” için Profesyonel Kontrol Ara yüz Tasarımı ve İmalatı.
Yeni Sayfa Oluşturma ve Buton, EditText, TextView Kavramları Uygulamamıza yeni bir sayfa eklediğimizde bu sayfa için bir java sınıfı da oluşturmamız gerekiyordu.
Android Projesi Olusturma projemiz için isim ve gerekli sdk ayarların ı belirtiyoruz. Uygulamamızın hangi android sürümlerinde çalışabileceğini de bu.
Sayfa Ayarlari Projelerimizde uzerinde yogunlasacagimiz dosyalar Java ve XML dosylari olacaktir.
İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.
JAVA 1. GİRİŞ & TARİHÇE Java, Sun Microsystems mühendislerinden James Gosling tarafından geliştirilmeye başlanmıştır. Açık kodlu. Nesneye yönelik. Düzlemden.
Sistem Kullanılabilirlik Ölçeği (SKÖ)
XML ve XML WEB SERVİSLERİ Volkan ALTINTAŞ. XML Bağımsız bir kuruluş olan W3C tarafından tasarlanmıştır. Herhangi bir kurumun tekelinde değildir. Kişilerin.
Asp.Net Veritabanı İşlemleri
2. VISUAL BASIC PROGRAM YAPISI
powerPoint nedir
İnsan Bilgisayar Etkileşimi Teoriler ve Yaklaşımlar – 2
Fragment.
J-guar Uyarlama Aracı Arif BATTAL Uyarlama Araçları Danışmanı.
Veri Tabanı Temel Kavramlar.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
UZUN -KISA.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Dünya Üzerine Yayılmış Çok-Kullanıcılı Çevrim-İçi Eğitsel
form nedir ? öğrenmenin en kolay yolu bu slaytta... M İ CROSOFT OFF İ CE ACCES FORM nedir ve nas ı l kullan ı l ı r…
Sunum transkripti:

Fragment

Fragment’ lar da Activity’ ler gibi kullanıcı arayüzlerini oluştururlar. Peki neden bu sınıfa ihtiyaç duyuldu? İlk ve temel amaç performansın artırılması, kullanılabilirliğin arttırılmasıydı. Activity’ lere göre daha performanslı, daha kullanışlı bir yapıya sahip olan Fragment’lar, bu işlemi başarıyla gerçekleştiren bir sınıf olarak geliştiricilere sunuldu. Uygulamada Fragment olarak oluşturulan görsel bir arayüz, istenilen yerde çağırılarak kullanılabilir. Fragment gösterimi, yeni bir Activity çağırmaktan daha performanslı gerçekleşmektedir. Üstelik, Activity’ ler Fragment’ lar gibi yer değiştirilebilir bir yapıya sahip değildirler. Bu da geliştirici için tasarımda büyük bir esneklik sağlar

Nasıl Çalışır?  bir Activity sınıfı içinde gösterilir. Yani uygulamada bir Activity sınıfı olmalı, tasarlanan tüm görseller(Fragment’ lar) bu Activity sınıfı içinde yer değiştirme işlemi ile gösterilmeli. Bir Fragment ne kadar kendi yaşam döngüsüne sahip olsa da aslında bu döngüyü belirleyen, başlamasını ya da bitmesini sağlayan şey içinde bulunduğu Activity’ dir. Fragment’ lar Activity içinde gösterilir. Doğal olarak yaşam döngüsü de Activity’ lere bağımlı olarak devam eder. Fragment’ların bağlı olduğu Ativity sınıfını bitirirseniz, Fragment’ larınız da yok olacaktır. Bu da demek oluyor ki, ancak Activity nesnesi normal bir şekilde devam ederken Fragment nesneleri normal yaşam döngüsünü sürdürebilir. Activity nesnesinin yaşam döngüsünde gerçekleşen tüm değişiklikler barındırdığı Fragment nesnelerini de etkileyecekti

Fragment Cont’d

Neden Fragment

Fragment Olusturma Fragmenti ister XML içinde istersek Java kodlarıyla dinamik olarak oluşturabiliriz. Unutmayalım ki bir activity içinde sayısız fragment yaratılabilir. Bu örnekte fragment methodlarından onCreateView methodu kullanıldı.

Fragment Olusturma Layout New

Srcnewclass

Fragmentlar arasi bilgi alisverisi Fragmentlar arasi bilgi alisverisi için interface kullaniriz. Böylece fragmentlerimiz – java sınıflarımız – birbirilerine direk olarak referans etmediler. Böylece tasarımımızı daha etkin ve yeniden kullanılabilirliği fazla bir şekle sokmuş olduk.

1. Adim

2.Adim

2.Fragment A

Fragmnet B

Activity layout’a fragment classlarinin ekliyoruz

Activity Layout

Fragment classi ile fragment layout bagla

Tasarim

FragmentA Activity

FragmentB Activity

Fragment Veri alisverisi

Acttivity

Sonuc