2013 YILI ETKİNLİKLERİ. Hacettepe Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi (HÜSAM) tarafından davet edilen Dr. Eugene Kogan tarafından "Armenian Foreign.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ankara Yenilikçi Kütüphane Girişimleri Grubu
Advertisements

Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü
Meriç Belediyeler Birliği
Risk ve Sigorta Topluluğu 2013
HÜKAM Hitit Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi
KADIN ÇALIŞMA GURUBU KADIN ÇALIŞMA GURUBU. Odamız Kadın Çalışma Gurubu dönemi Gerçekleştirdiği Faaliyetler.
İŞ KANUNUNDA ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU VE EKONOMİK SOSYAL KONSEY AYŞE KÜÇÜK ZİYA AK MEHMET ÜSTBAŞ
Yerel Yönetim Reform Programına Destek Projesi Bratislava Regional Center 1 MİB’nin temsil (lobi) rolü: Üyelerinin çıkarlarını korumak ve temsil etmek;

Merkezimiz tarihli resmi gazetede yayınlanan yönetmelikle kurulmuş ve yaklaşık 2 yıldır faaliyet göstermektedir. Kısa adı NAKSAM’dır. NAKSAM’IN.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL BARIŞ ÇALIŞMALARI ve UYGULAMALI ETİK ENSTİTÜSÜ KURULUŞ ÖNERİSİ Doç. Dr. Havva Kök Arslan.
SOYKIRIM YAPMADIK VATAN SAVUNDUK BURSA CUMHURİYET LİSESİ ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE KOMİSYONU 18 MAYIS Bursa PANELİSTLER: Prof. Dr. Mahir AYDIN Yrd. Doç.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER TOPLULUĞU
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE YEREL KALKINMA
“Sürdürülebilir Kalkınma Açısından İklim Değişikliği Politikaları” 16 Mayıs 2012 Rektörlük – Hünkar Dairesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Beşiktaş YTÜ İKTİSADİ.
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kardeşliğe Çağrı Topluluğu Celal Akbaş Topluluk Başkanı.
T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Stratejisi &
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ FAALİYET SUNUMU Merkez Müdürü / Prof. Dr. AYLİN GÖRGÜN BARAN.
– Arasında Gerçekleştirilen Faaliyetler Arasında Gerçekleştirilen Faaliyetler.
Kamu Yönetiminde Yeni Aktörler: Sivil Toplum Kuruluşları
DEÜ İZİSYÖM İzmir İli Stratejik Planlama Yönetişim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Geri Kazanılmış Atık Suların Kullanımı ve İzmir’de Uygun Stratejiler.
Yrd.Doç.Dr. Arzu ÜLGEN AYDINLIK
FAALİYETLER 24 MAYIS 2013 – 15 KASIM 2013
T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI ZİRAİ ÜRETİM İŞLETMESİ PERSONEL VE MAKİNE EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ SAFER 2009 AÇILIŞ TOPLANTISI.
SAVAŞTA VE BARIŞTA TÜRK ORDUSU
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ TOPLULUĞU
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
ETKİNLİKLER Orta Doğu ve Türkiye Paneli: BİLGESAM ve Haliç Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan panel, 25 Aralık 2014 tarihinde Haliç Üniversitesi Kâğıthane.
HUYEL’in Amaçları * Yelken, Denizcilik ve Yatçılığı üniversitemiz öğrencileri arasında tanıtmak düzenli etkinlikler aracılığıyla yaygınlaştırmak, * Türkiye’de.
Prof. Dr. Mübeccel GÖNEN Merkez Müdürü
Uluslararası İnsan Hakları Çalıştayı Suriye’nin Yeniden Yapılandırılması: Devlet İnşası Çalıştayı ETKİNLİKLER.
BİLGİ BAZLI YENİLİKÇİ GELİŞME STRATEJİSİ BAĞLAMINDA TÜRKİYE’NİN KURUMSAL DÖNÜŞÜM İHTİYACI Prof. Dr. Hüsnü ERKAN DEÜ İİBF İktisat Bölümü Yrd. Doç. Dr. Canan.
DEÜ İZİSYÖM İzmir İli Stratejik Planlama Yönetişim, Araştırma ve Uygulama Merkezi İNSAN KAÇAKÇILIĞI VE İNSAN TİCARETİ OLGUSU 18. FARKINDALIK TOPLANTIMIZI.
Hacettepe Üniversitesi ve Diplomatic Academy of Vietnam (DAV) işbirliği ile düzenlenen Understanding Turkey: Past and Present başlıklı konferanstan görüntü.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TAHKİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
TİKA: Türkiye’nin Küresel Dış Politika Enstrümanı
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYET TOPLULUĞU
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DİLBİLİM TOPLULUĞU Mart 2015
GENÇLİK EYLEM GRUBU-GEG Ağustos tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Gençlik Merkezinde toplam 25 gönüllüyle gençlerin katılımı atölyesini gerçekleştirdik.
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
Uluslararası Ukrayna ÇalıştayıSuriye’nin Yeniden Yapılandırılması: Devlet İnşası Çalıştayı II ETKİNLİKLER.
BÜTÜNLEŞİK KIYI YÖNETİMİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ SENATO SUNUMU
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Hacettepe Üniversitesi – Eğitim Fakültesi STRATEJİK AMAÇLARIMIZ Vizyon ve misyonumuza dayalı olarak oluşturulan.
DEÜ İZİSYÖM İzmir İli Stratejik Planlama Yönetişim, Araştırma ve Uygulama Merkezi İNSAN KAÇAKÇILIĞI VE İNSAN TİCARETİ OLGUSU 18. FARKINDALIK TOPLANTIMIZI.
AİLE ve DİNİ REHBERLİK BÜROSU
Lozan’dan Möntrö’ye Türk Boğazları
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
AB Avrupa’nın siyasi ve ekonomik bütünleşmesini insan hakları ile hukukun üstünlüğü ilkeleri çerçevesinde sağlamak amacındaki demokratik Avrupa ülkelerinden.
Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
ADNAN BALİ Türkiye İş Bankası A.Ş. Genel Müdürü
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ORMAN ENDÜSTRİ BİLİM TOPLULUĞU
SİBER GÜVENLİK ve KRİPTOLOJİ. Asım Emre Kaya Ülkelerin altyapı sistemlerinin siber uzaya bağımlı hale gelmesi ile; -bireyler -kurumlar -devletler siber.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ (HÜSAM)
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SİBER GÜVENLİK BÖLÜM 6.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
AKADEMİDE ETİK DERNEĞİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Ahmetcan Beyin Tümörü İle Mücadele Derneği
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

2013 YILI ETKİNLİKLERİ

Hacettepe Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi (HÜSAM) tarafından davet edilen Dr. Eugene Kogan tarafından "Armenian Foreign Policy" başlıklı seminer, 8 Ocak 2013, Salı günü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Tuğrul Çubukçu Salonu'nda, saatleri arasında verilmiştir. Seminere İngiltere'nin Türkiye Büyükelçiliği de katkıda bulunmuştur. DR. EUGENE KOGAN “ARMENIAN FOREIGN POLICY” TARİH: 8 OCAK 2013 YER: İİBF, TUĞRUL ÇUBUKÇU SALONU SAAT:

Bir diğer etkinliğimiz 25 Kasım Dünya Kadına Karşı Şiddetle Mücadele günü dolayısıyla Hacettepe İİBF Kadın Platformu ile birlikte düzenlediğimiz ekinliktir. Söz konusu etkinlik geleceğe yönelik olarak insanlığı tehdit eden, hepimizin güvenlik, adalet ve onur duygularını zedeleyen, modern korsanlık olarak da adlandırılan insan ticareti ve kadın mağdurlar ile ilgili olarak gerçekleştirilmiş ve İİBF Tuğrul Çubukçu Salonu’nda gün boyu IOM gibi uluslararası bir kuruluşla Kadın Sığınma Evi gibi ulusal bir STÖ’nün de akademisyenlerle birlikte yaptıkları sunumlardan ve bir film gösteriminden oluşmuştur.

Uluslararası Gündemi yakından takip eden ve bilgi birikimlerini bizlerle paylaşan Dr. Şebnem Udum’un ve Dr. Ömür Atmaca’nın, Yrd. Doç. Dr. Şule Ergun’un moderatörlüğünde İran’ın Nükleer Politikasını tarih, politika ve güvenlik boyutlarıyla inceledikleri diğer bir etkinliğimiz de konunun en sıcak yaşandığı dönemlerden biri olan 13tarihinde geniş bir katılımla gerçekleştirilmiştir.

Merkezimizin diğer bir etkinliği Polonyalı tarihçi Dr. Piotr Nykiel’in katılımıyla, 21 Mayıs 2013 Salı günü yine İİBF Tuğrul Çubukçu Salonu’nda, saat arasında gerçekleştirilmiştir yılı Türkiye-Polonya ilişkilerinin 90. yılıdır. Önümüzdeki sene ise Türklerle Polonyalıların 600 yıllık ilişkilerini kutlamak için yapılacak özel törenlere tanıklık edecektir. Dr. Nykiel’in sunumu bu çerçevede HÜSAM’ın konuğu olarak Osmanlı İmparatorluğu’ndan Türkiye Cumhuriyeti’ne tarihi bir yolculuk yaptırarak dinleyicilerin bilgi dağarcığına katkıda bulunmuştur.

Bu kısa sunumdan da anlaşılacağı üzere HÜSAM etkinliklerini, tarihsel olay ve olguların incelenmesi ve anlaşılması ve böylece geleceğe yönelik tahlillerin ve/veya yansıtmaların sağlam temellere dayandırılması ilkesinden hareket ederek düzenlemektedir. Günümüz olay ve olgularının anlaşılabilmesi ve iyi tahlil edilebilmesi geleceğe yönelik olarak atılacak adımların sağlam ve etkili olmasını mümkün kılacaktır. Bu anlayışla HÜSAM tarih çalışmalarına önem vermekte, tarihten hareketle birlikte önümüzdeki yıl Türkiye’nin yumuşak/akıllı gücünü oluşturan unsurları içeren ve geleceğe dönük bir bakış açısını yansıtan konferans, seminer vb. etkinlikleri gerçekleştirmek üzere çalışmalarını yürütmektedir. Bunlar arasında hali hazırda ön çalışmaları tamamlanmış olan Bilgi Güvenliği, Uluslararası Su Politikaları gibi etkinlikler ve Savaştan Barışa başlıklı, yılları arasında yaşananları bir çalıştay dizisi olarak mercek altına yatırmayı planladığımız bir etkinliğimiz yer almaktadır.

Hacettepe Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi olarak önemsediğimiz bir husus disiplinlerarası bilgi birikiminin oluşmasına katkıda bulunmaktır. Bununla paralel olarak çok önemsediğimiz bir hedefimiz de Üniversitemiz bünyesi dışındaki araştırma merkezleriyle işbirliğimizi arttırmaktır. Bu doğrultuda girişimlerimiz ilk meyvesini bu sene vermiştir. Geçtiğimiz ay içinde Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi (MARSEC COE) ile bir işbirliği protokolü imzalanmıştır. Başka işbirlikleri için de adımlar atılmıştır. Danışma Kurulu Üyemiz Dr. Anar Somuncuoğlu Merkezimizi İÜ Asya Çalışmaları Merkezi’nin düzenlediği bir çalıştay’da tebliğli katılımla temsil etmiştir. Müdür Yardımcımız Dr. Şebnem Udum ise BOTAŞ tarafından işletilen Ceyhan-Yumurtalık tesislerine merkezimizi temsilen bir ziyaret gerçekleştirmiştir. İlginize teşekkür ederiz.