SİGORTA TÜRLERİ 4. HAFTA.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
UTIKAD MARSH Tanıtım Sunumu
Advertisements

SÜPER AİLE KONUT SİGORTASI
İSTANBUL BAROSU AVUKATLARI MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI
06/03/11 06/03/11 BENİM SİGORTAM 1.
YANGIN BRANŞI SİGORTA ÜRÜN ÇEŞİTLERİ
Öğretim Görevlisi Süleyman DAL
SORUMLULUK SİGORTALARI
Sigorta Hukuku

KONUT FİNANSMANI SİSTEMİNDE SİGORTANIN YERİ Doç. Dr
Tek bir poliçe ile tüm aile fertleri sigortalı…
TARSİM ÇİFTÇİ EĞİTİMİ SARAY İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
Bir kurumun faaliyetlerini geliştirmek ve onlara değer katmak amacını güden bağımsız ve objektif bir güvence ve danışmanlık.
YASAL SORUMLULUKLAR VE SİGORTA
MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI
YENİ TARIM SİGORTALARI SİSTEMİ DEVLET DESTEKLİ TARIM SİGORTASI
RİSK YÖNETİMİ 1. HAFTA.
- LEASİNG -.
HIRSIZLIK SİGORTASI.
Makine kırılması yangın yıldırım infilak kötüniyet terörizm dahili su basması yer kayması araç çarpması komşuluk mali sorumluluk hasar halinde mimar mühendislik.
TÜRKİYE DENİZCİLİK VAKFI KONUT SİGORTALARI SUNUMU 07/02/2012 Consumer Connexions Osman Mert & Melis Oktay Istanbul.
PINAR SRC VE PSİKOTEKNİK MERKEZİ
Kıyı Tesisleri Deniz Kirliliği Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası 19/10/2010, İstanbul 19/10/2010, İstanbul.
Sigorta Hukuku /9/ Kaş Uluburun.
KASKO SİGORTASI.
TEMEL SİGORTACILIK KAVRAMLARI
SİGORTA SÖZLEŞMESİ Sigorta sözleşmesi T.T.K maddesinin son fıkrasında tanımlanmıştır. “sigorta bir akittir ki, bununla sigortacı bir pirim karşılığında.
TARAFLARI VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ
Kronos Sigorta ve Reasürans Brokerlik A.Ş
2014 SAT KAZAN Bes ve Hayat Ürünleri. Sat – Kazan Puanları.
SİGORTANIN TEMEL PRENSİPLERİ
Doç. Dr. Mübariz YOLÇİYEV Melikşah Üniversitesi
ALMANYA‘DA YAŞAMAK İSTEĞE BAĞLI SİGORTALAR. İhmal, hata veya şanssızlık sonucu oluşabilecek bazı olayların mali sorumluluğu kişilerin ve ailelerin güçlerinin.
SORUMLULUK SİGORTALARI
2.Hafta:Sigortanın Genel İlkeleri (Prensipleri)
+. + Tarihçe Türkiye finans sektörünün iki güçlü ve köklü kurumu olan Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. ve Koçbank A.Ş.'nin güçlerini, tecrübelerini ve kaynaklarını.
İŞYERİM PAKET SİGORTALARI
İhracat kredisi sigortasının kontrol edilmesi Rogier Tesson Thijs Leijen.
Dijital Bankasürans 7 Ekim 2015.
Sosyal Güvenlik Hukuku 1. Ders
DENIZ YOLU YOLCU TAŞıMACıLı Ğ ı ZORUNLU MALI SORUMLULUK SIGORTASı CEM İ L GÖKTAŞ 1.
HAVACILIK SİGORTALARI
1 Ziraat Sigorta A.Ş.. 2 Ziraat Sigorta A.Ş. TIBBİ KÖTÜ UYGULAMAYA İLİŞKİN ZORUNLU MALİ MESULİYET SİGORTASI (HSS)
GENEL MUHASEBE ıı YRD. DOÇ. DR. SERHAN GÜRKAN Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi
Konu : Sigorta – Trafik Cezaları – Trafik Suçları
DEVLET DESTEKLİ TARIM SİGORTALARI Başa Dön. Devlet Destekli Bitkisel Ürün Sigortası Devlet Destekli Bitkisel Ürün Sigortası Devlet Destekli Büyükbaş Hayvan.
 Veteriner mesleki sorumluluk sigortası.   Sigorta Süresi  Tarife fiyatları yıllık sigorta esasına göre belirlenmiştir. Bir yıldan kısa süreli sigortalarda.
Laboratuvar (Tıbbi Tahlil Hariç) ve Muayene Hizmetleri (Egsoz Ölçümü Dahil) Mesleki Sorumluluk Sigortaları sigorta Kapsamı Bu sigorta ile sigortacı; sigortalının.
Sigorta Koluİşveren Payı (%) Çalışan Payı (%)Toplam (%) Malüllük, Yaşlılık ve Ölüm Kısa Vadeli Sigorta Kolları 2-2 Genel Sağlık Sigortası 7,5512,5.
İhracatçıların, ihracat bedeli alacaklarını ticari ve politik risklere karşı teminat altına alan bir sigorta türüdür. 2 RİSKLER TİCARİ RİSKLER * İFLAS.
Sigortayla İlgili Temel Teknik Terimler 9 Aralık 2016
Konu 7: Reasürans Türleri: Kot-Par
Teknik Karşılıklar 12/05/2017.
BÖLÜM 3: SİGORTACILIĞA GİRİŞ
HAFTA 4: TAZMİNAT İLKESİ
BÖLÜM 6: SİGORTA SÖZLEŞMESİ - I
HAFTA 2: SİGORTA SÖZLEŞMESİNİN TARAFLARI VE TEMEL PRENSİPLER
SİGORTA HUKUKU GENEL KAVRAMLAR Güliz Evren KIRBAŞ Hazine Uzmanı
ÇİFTE SİGORTA Çifte sigorta konusu Türk Ticaret Kanunu’nda düzenlenmiştir. Kanunda “Birden Çok Sigorta” tanımının yanında birde çifte sigorta tanımı.
SİGORTA PRİMİ Prim; sigortalının ödediği ücrettir. Sigorta edilen rizikonun gerçekleşmesi halinde sigortacının ödeyeceği meblağların esasını teşkil eden.
YENİ TARIM SİGORTALARI SİSTEMİ DEVLET DESTEKLİ TARIM SİGORTASI.
TÜRK SİGORTA SEKTÖRÜ & SORUNLARI
KONUT FİNANSMANI SİSTEMİNDE SİGORTANIN YERİ Doç. Dr
BÖLÜM 16 HAYAT SİGORTALARI
BÖLÜM 21 NAKLİYAT SİGORTALARI
İÇİNDEKİLER Borç Yönetimi Swaplar Opsiyon Sözleşmeleri
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Türkiye Sigorta ve Emeklilik Sektörü
Sigortanın tanımı Sigortacının alacağı bir prim karşılığında bir kimsenin para ile ölçülebilir, yasa ile korumaya değer bir menfaatine zarar veren bir.
Dünyada Sigortacılığın Tarihsel Gelişimi Sigortacılık, İtalyanca “sicurtà” sözcüğünden dilimize geçmiştir. Tarihsel süreçte ticaretle zenginleşen ülkelerde.
Sunum transkripti:

SİGORTA TÜRLERİ 4. HAFTA

SOSYAL SİGORTA-ÖZEL SİGORTA Sosyal sigorta, toplumun karşılaştığı birtakım temel risklere karşı güvence sağlanabilmesi amacıyla devlet desteği ile uygulamaya konulan sigorta türüdür. Diğer taraftan, özel sigorta gerçek ya da tüzel kişilerin sahip olduğu riskleri transfer etmek için ihtiyari ya da zorunlu olarak alınan sigortadır. Özel sigortaları çeşitli şekilde sınıflandırmak mümkündür. Bu konuda kullanılan bir sınıflandırma, ihtiyacın karşılanması kıstası açısından Bedel “(Meblağ) Sigortası” ve “Tazminat sigortası” şeklinde yapılmaktadır.

Tazminat sigortalarında amaç uğranılan gerçek ekonomik kaybın karşılanmasıdır. Poliçede yazılı sigorta bedeli, sigortacının sorumluluğunu sınırlar. Tazminat prensibinin doğal bir sonucu olarak, tazminat sigortası gerçek değerin üzerinde yaptırılamaz, yaptırılırsa aşan kısım geçerli olmaz. Yangın, hırsızlık, sorumluluk, tarım sigortaları vb. bu gruba girer. Bedel sigortalarında poliçede yazılı sigorta bedeli tazminata esas teşkil eder. Örneğin bedel sigortalarından olan hayat sigortalarında insan hayatının değeri para ile ifade edilmekle beraber sınırlandırılamamaktadır. Bu nedenle, fertler istediği sigorta bedeli üzerinden sigorta yaptırabilir ve tazminata bu bedel esas teşkil eder.

Sigorta türlerini rizikonun niteliği açısından deniz sigortaları, kara sigortaları olarak; primin tespiti ve ödenmesi açısından sabit primli sigorta ve değişir primli sigorta olarak; rizikonun yönelik olduğu şey açısından malvarlığı sigortaları, şahıs sigortaları olarak sınıflandırmak mümkündür.

Diğer yandan sigorta konusu işlevsel bir bölümlendirme yapıldığında; • Poliçe sahibinin malı ile ilgili sigortalar, • Poliçe sahibinin sorumluluğu ile ilgili sigortalar, • Poliçe sahibinin şahsı ile ilgili sigortalar, • Poliçe sahibinin hakları ve mali menfaati ile ilgili sigortalar, şeklinde gruplandırılabilir.

Sigortanın sınıflandırılmasında yaygın olarak kullanılan bir diğer ayrım ise aşağıdaki üçlü sınıflandırmadır: − Mal sigortaları (örneğin yangın, hırsızlık, deprem vb) − Can sigortaları (örneğin hayat, ferdi kaza) − Sorumluluk sigortaları (örneğin üçüncü kişiler mali sorumluluk, mesleki sorumluluk)

Hayat Sigortaları 1- Hayat Sigortası 2- Evlilik Sigortası, Doğum Sigortası 3- Yatırım Fonlu Sigortalar 4- Sermaye İtfa Sigortası 5- Kaza Sigortası 6- Kaza Sigortası 7- Hastalık, Sağlık Sigortası

Hayat Dışı Sigortalar 1- Kaza Sigortası 2- Hastalık, Sağlık Sigortası 3- Kara Araçları Sigortası 4- Raylı Araçlar Sigortası 5- Hava Araçları Sigortası 6- Su Araçları Sigortası 7- Yangın ve Doğal Afetler Sigortası 8- Kara Araçları Sorumluluk Sigortası 9- Hava Araçları Sorumluluk Sigortası 10- Su Araçları Sorumluluk Sigortası

11- Kredi Sigortaları 12- Emniyeti Suistimal Sigortaları 13- Finansal Kayıplar Sigortası 14- Hukuksal Koruma Sigortası 15- Destek Sigortası 16- Sorumluluk Sigortası