HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİ VE SEÇMELİ DERSLER

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YENİ ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi EYLÜL 2013.
Advertisements

TVO Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
Ders geçme sistemi bilgilendirme
Ortak Dersler MADDE 7 – Ortak dersler, öğrencilerin okulu bitirinceye kadar almakla yükümlü olduğu derslerdir. Bu dersler, bütün öğrencilere asgarî.
MAHMUT ÇALIK ANADOLU LİSESİ
DERS SEÇİMİ NEVİM DEMİRCİ DANIŞIK.
Efor Dershanesi Rehberlik Birimi
LİSE 1. SINIF (9. SINIF) ORTAK ALAN.
DERS SEÇİMİ VE ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)-2014 Eylül ayında duyurulan ve kısaca TEOG olarak adlandırılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi bu.
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
SBS Genel Bilgilendirme Sunusu
DESTEK EĞİTİM ODASI VE ÖZEL EĞİTİM SINIFLARI AÇILMA SÜRECİ VE BU SINIFLARDA DERSE GİRECEK ÖĞRETMENLER Destek eğitim odası: Kaynaştırma uygulamaları yoluyla.
ORTAÖĞRETİM KURUMLARI
YENİ ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. NEDİR? Millî Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan yeni sistem, SBS’nin kaldırıldığı ve yerine 6 derse yönelik toplam.
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
Ortak Dersler MADDE 7 – Ortak dersler, öğrencilerin okulu bitirinceye kadar almakla yükümlü olduğu derslerdir. Bu dersler, bütün öğrencilere asgarî.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) TERCİH ve YERLEŞTİRME SİSTEMİ –
ALAN DEĞİŞİKLİĞİ VE DERS SEÇİMİ
HAFTALIK DERS DAĞILIMINIZ
TES-İŞ ADAPAZARI ANADOLU LİSESİ
MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
1. İnsan hayatında, geleceğini etkileyecek karar verme dönemleri vardır. Bu kararlardan biri de “Meslek Seçimi” dir. Meslek seçiminden önce önemli bir.
DERS-ALAN SEÇİMİ.
HANGİ ALAN-HANGİ MESLEK?
70.Yıl Cumhuriyet mesleki ve teknik anadolu lisesi
DERS SEÇİMİ GALATASARAY LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
Ders seçimi veli, “öğrenci” tarafından yapılır.
MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ
HAYRULLAH KEFOĞLU ANADOLU LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
HAZIRLAYAN MELTEM PİROĞLU
MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği RG Değişiklik Sayı Tarih
MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 İsabey Atatürk Ortaokulu & İlkokulu.
2014 ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI, yeni sınav sistemi modeli adının 'Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli'(TEOG) olduğunu.
H.Ahmet Kanatlı Anadolu Lisesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi
2013 SBS ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
ÇAKIR ORTAOKULU Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
REHBERLİK SERVİSİ Haftalık ders çizelgelerinde ortak dersler, alan/dal dersleri (mesleki ve teknik ortaöğretim okulları) ve seçmeli dersler bölümleri.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ 8.SINIF VELİ BİLGİLENDİRME SUNUSU
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
SINIF GEÇME VE SINAV YÖNETMELİĞİ. PUAN Ortaöğretimde Sınav, ödev, projeler ve uygulamalar, 100 tam puan üzerinden değerlendirilmektedir. Ortaöğretimde.
MEB Ortaö ğ retim Kurumları Yönetmeli ğ i Resmi Gazete De ğ i ş iklik Sayı Tarih
HAFTALIK DERS DAĞILIMINIZ
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
MEB ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ.
DERSLERDERS SAATİ TÜRK DİLİ2 TÜRK EDEBİYATI3 TARİH2 COĞRAFYA2 FİZİK2 KİMYA2 BİYOLOJİ2 SAĞLIK BİLGİSİ1 MATEMATİK4 GEOMETRİ2 YABANCI DİL6 İKİNCİ YABANCI.
SBS. 8. SINIFTAN SONRA SBS FEN LİSESİ ÖZEL FEN LİSESİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ ÖZEL OKULLAR ANADOLU LİSESİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ ANADOLU MESLEK.
ANADOLU TEKNİK /ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME Ayşegül ENÖN Rehber Öğretmen.
11. Sınıf Seçmeli Ders Bilgilendirme Sunumu
DESTEK EĞİTİM ODASI UYGULAMA KILAVUZU
ALAN – DERS SEÇİMİ.
TEPEŞEHİR YATILI BÖLGE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
9. Sınıf Seçmeli Ders Bilgilendirme Sunumu
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir.
LKS (Liselere Kayıt Sistemi)
MAHALLİ YERLEŞTİRME SINAVI
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM
KARAKEÇİLİ ATATÜRK ORTAOKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ
GÖZTEPE İHSAN KURŞUNOĞLU ANADOLU LİSESİ
Türk Kızılayı Kartal Anadolu Lisesi
SEÇMELİ DERS SEÇİMİ Ne Zaman ? Nasıl ?.
Ortaöğretime Geçiş Sistemi
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
Sunum transkripti:

HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİ VE SEÇMELİ DERSLER 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İSTANBUL KADIKÖY LİSESİ

Ortak Dersler dışındaki diğer dersler; Öğrencilerin yüksek öğretim kurumlarında hedefleyebilecekleri programlar ile ÖSYM’nin belirlediği sınav sistemi dikkate alınarak, alternatifli ders saati sayısı ile alınabilecek şekilde “SEÇMELİ DERSLER” bölümüne yerleştirilmiş ve bu bölümden alınabilecek ders saati sayıları belirlenmiştir.

SEÇMELİ DERSLER Ortaöğretim öğrencilerinin İlgi, istek ve yetenekleri ile hedefledikleri yükseköğretim programlarını dikkate alarak seçebilecekleri derslerdir.

DERS SEÇİMİ NEDEN ÖNEMLİ ? Öğrencinin; ÖSYS de gireceği YGS-LYS sınavlarında yapacakları tercihlerde Ders başarısı ve Yılsonu başarı puanının belirlenmesinde Lisede elde ettikleri başarı puanları Ortaöğretim Başarı Puanı olarak YGS-LYS puanlarına eklenecek ve sınav başarılarına etki edecektir.

DERS SEÇİMİ Öğrencinin ilgi-ve yetenekleri dikkate alınarak bu doğrultuda, gelecekte seçmeyi planladığı meslekler için, gerekli puan türünü temsil eden dersler seçilmelidir.

SEÇMELİ DERSLER Bu derslerin bazılarının haftalık ders saati sayıları sınıflara göre seçenekli olarak belirtilmiştir. Öğrenciler bu dersleri, haftalık ders saati sayılarını belirterek seçebileceklerdir.

SEÇMELİ DERSLER Seçmeli derslerin haftalık ders saati sayısı toplamı o sınıfın “seçmeli ders saati toplamı” nı geçemeyecektir.

SEÇMELİ DERSLER Bu derslerde gruplar oluşturulurken okulun imkânları ve öğrenci isteği göz önünde bulundurularak Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin ilgili maddesine göre işlem yapılır. (Madde:11)

SEÇMELİ DERSİN EĞİTİM-ÖĞRETİME AÇILMASI Seçmeli ders en az 10 öğrencinin talebi doğrultusunda öğretime açılır.

SEÇMELİ DERSİN EĞİTİM-ÖĞRETİME AÇILMASI Ders yılı içerisinde öğrenci sayısı azalsa bile o dersin okutulmasına devam edilir. Ortak derslerde ise sınıf bütünlüğü esastır.

SEÇMELİ DERSİN EĞİTİM-ÖĞRETİME AÇILMASI Yeterli talebin olmamasından dolayı açılamayan seçimlik dersler millî eğitim müdürlüklerinin onayına bağlı olarak merkezi bir okul/okullarda açılabilir ve farklı okul öğrencilerinin kayıtları okullarında kalmak üzere seçimlik dersleri bu okul/ okullarda almaları sağlanabilir.

SEÇMELİ DERSLER Öğrenciler; bir alt sınıfta okudukları seçmeli dersi ve/veya saatini bir üst sınıfta değiştirebilirler.

DERS SEÇİMİ Derslerin seçimi ve buna yönelik açıklamalar ders kesiminden önce okul müdürlüğünce öğrencilere duyurulur.  Veli, Sınıf rehber öğretmeni, Rehber öğretmenin bilgisi dâhilinde öğrenci tarafından mayıs ayının ikinci haftasından ders kesimine kadar yapılır ve e-okul sistemine işlenir. Süresi içerisinde ders seçimi yapmayan öğrencilerin dersleri okul yönetimince belirlenir.

DERS SEÇİMİ Seçilen derslerde değişiklik yapılmasına ilişkin işlemler ders yılının ilk haftası içinde yapılır.

DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM FİLİZ İSMAİLOĞLU PSİKOLOJİK DANIŞMAN VE REHBER ÖĞRETMEN 