NÜFUS CMBL.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bu Slayt Sosyal Bilgiler konularını daha iyi öğrenebilmek ve öğretebilmek için hazırlanmıştır Ülkemiz ve Dünya Ünitesi 1. Kazanıma uygun olarak hazırlanmıştır.
Advertisements

  5.4 PROJE TRAFİĞİ Kırsal yolların tasarımı ile ilgili geometrik standartların seçimine esas olan trafik için genelde 20 sene sonraki trafik değeri alınır.
OBEZİTE İSTATİSTİKLERİ
Bu Slayt Sosyal Bilgiler konularını daha iyi öğrenebilmek ve öğretebilmek için hazırlanmıştır Ülkemiz ve Dünya Ünitesi 1. Kazanıma uygun olarak hazırlanmıştır.
İNŞAAT SEKTÖRÜ: MAKRO BAKIŞ
Kazanım 1. Görsel materyalleri ve verileri kullanarak dünyada nüfus ve ekonomik faaliyetlerin dağılışının nedenleri hakkında çıkarımlarda bulunur.
Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması
İnsan türünün bin yıl önce tüm dünyaya yayıldığı, çıkış yerimiz olan Afrika, kelimenin tam anlamıyla “geride bırakılmış” bir Kıtadır. Üzerinde.
Bazı Ekonomilere İlişkin Büyüme Tahminleri
Nüfusun Yaşlanması Çalışma Grubu
Büyümenin Bileşenleri Yada Belirleyicileri
Hazırlayan Sümeyra SUBAŞI
NÜFUS POLİTİKALARI.
GAP : Su İle Gelen Değişim Hilal Siyok 103 2TMB. Güneydoğu Anadolu Projesi Temel hedefi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi`nde yaşayan vatandaşlarımızın gelir.
ÜLKEMİZDE NÜFUS Rasitgokhansucu.com.
AÇLIK SORUNU Elif AVCI.
KONU:TÜRKİYE’DE NÜFUS
GENÇLERDE SİGARA SALGINI
DÜNYADA NÜFUS ARTIŞI.
Coğrafi Bölgeler.
6.Sınıf Sosyal Bilgiler Ülkemiz ve Dünya
İSTATİSTİKLER (ARALIK 2000 SONU). 2 KART SAYILARI AVRUPA (MİLYON ADET)
DÜNYADA NÜFUS DAĞILIŞI VE EKONOMİK FAALİYETLER
ÜLKEMİZDE NÜFUS ÖZGÜR GÜVERCİN 7.Sınıf SOSYAL BİLGİLER.
ÜLKEMİZDE NÜFUS.
Sosyal Bilgiler TÜRKİYE NÜFUSUNUN ÖZELLİKLERİ.
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
ÜLKEMİZDE NÜFUS.
1 REKABETÇİ BiR İŞGÜCÜ PİYASASINI HUKUK İÇİNDE SAĞLAMAK: OECD DENEYİMLERİ VE TÜRKİYE Turkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Sosyal Politika Gündemi.
Türkiye’nin Dış Ticareti
KÜRESEL ISINMA.
ZEYTİNYAĞI FİYATLARI NEREYE GİDİYOR? Kenan Mortan Burhaniye Belediyesi 16 Aralık 2006.
NÜFUS.
ABD’deki yüksek riskli mortgage kredilerinden kaynaklanan endişeler artmış ve bankacılık sisteminde bu kredilere ilişkin zararlar derinleşmiştir. Finansal.
Nüfus ve Dağılışını Etkileyen Faktörler
İnsan Genom Projesi.
Bu Sunu En İyi Ofis 2010 Yüklü Bilgisayarlarda Görüntülenir
Halk Sağlığı Anabilim Dalı
DÜNYADA NÜFUSUN ALANSAL DAĞILIŞI
TÜRKİYE’NİN NÜFUS ÖZELLİKLERİ
TÜRKİYE’DE SURİYELİ MÜLTECİ SORUNU
Dünya’da ve Türkiye’de zeytinyağı gündemi
TÜRKİYE’DE TARIM VE HAYVANCILIK
Türkiye ve Güneş enerjisi Türkiye'de güneş enerjisi ticari faaliyetler göz önüne alındığında daha çok düzlemsel güneş kolektörleri alanında gelişmiştir.
SON ON YILDA HAYVANSAL ÜRETİMİN GELİŞİMİ VE TARIMIN FİNANSMANI
RUSYA Devletin Adı: Rusya Federasyonu
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU Manisa Bölge Müdürlüğü Dünya Nüfus Günü 1987 yılından itibaren her yıl 11 Temmuzda kutlanmaktadır.
NÜFUS ÖZELLİKLERİ VE NÜFUSUN ÖNEMİ
Emek Arzı; reel ücretin yanı sıra, gelecekteki kazançlar, alternatif işin fırsat ücreti, sosyal yardımlar ile zevk ve tercihlerin bir fonksiyonudur. Diğer.
Soru 7 Gümrük Birliğinin Türkiye’nin ekonomisi üzerinde etkilerini Türkiye’nin beklentileri ve gerçekleşenler üzerinden tartışınız?
YABANCI YATIRIMLAR ve TÜRKİYE’NİN DURUMU Buse AVKIRAN Kaan KAPLAN.
TC SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
GJHBGHJJ
Milyon Ne Kadar Büyük?. Işık bir saniyede yaklaşık olarak (üç yüz bin) kilometre yol alır.
NÜFUSUN VE EKONOMİK FALİYETLERİN DAĞILIŞI NÜFUS NEDİR`, SINIRLARI BELLİ BİR ALANDAYAŞAYAN İNSAN SAYISINA NÜFUS DENİR.
2010 YILI BÜTÇE SUNUŞ KONUŞMASI (TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu) Mehmet ŞİMŞEK Maliye Bakanı 26 Ekim 2009.
Aile ve Nüfus Planlaması AtatürkMTAL 1. Aile Planlaması Ailelerin istedikleri zaman ve istedikleri sayıda yetiştirebileceği kadar çocuk sahibi olmalarını.
Küresel Ticaretin Üç Elemanı
YAŞADIĞIMIZ YERLER Tarihin akışı içinde insanlar göçebelikten yerleşik hayatta geçerken insan yaşamını kolaylaştıracak toprağı ve iklim elverişli yerleri.
TÜRKİYE’NİN NÜFUS YAPISI VE BEKLENTİSİ Ak Parti Sosyal İşler Başkanlığı Prof. Dr. Nükhet HOTAR
2017 OCAK-NİSAN AYLARI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER
ÜLKEMİZDE NÜFUS / Nüfusumuzun Özellikleri
Emek Arzı; reel ücretin yanı sıra, gelecekteki kazançlar, alternatif işin fırsat ücreti, sosyal yardımlar ile zevk ve tercihlerin bir fonksiyonudur. Diğer.
SOSYAL YAPI İlin Türkiye'deki konumu Edirne haritası Çalışma alanı
TÜRKİYE NÜFUSUNUN ÖZELLİKLERİ —Nüfus artışı yüksektir — Genç nüfus fazladır. — Aktif nüfus fazladır.(çalışabilecek nüfus). Çalışma çağındaki nüfustur.
Dünyada Başlıca Ülkelerin İşsizlik Oranları. Birinci madde işaretinizi buraya ekleyin İkinci madde işaretinizi buraya ekleyin Üçüncü madde işaretinizi.
2018 OCAK AYI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER
Bu Sunu En İyi Ofis 2010 Yüklü Bilgisayarlarda Görüntülenir
Nüfus : Temel Konular 2025 Yılı Nüfus Tahmini : 8.3 Milyar
A. NÜFUSUN ÖNEMİ ve ÖZELLİKLERİ 1. Nüfus Sayımları ve Nüfusun Önemi Nüfus: Belirli bir zamanda ve sınırları belirli bir alanda yaşayan insan sayısıdır.
Sunum transkripti:

NÜFUS CMBL

Dünya nüfusu sürekli artacak mi? Saniyede 2–3 kişi dünya nüfusuna eklenmektedir. Dakikada yaklaşık 140 insan dünya nüfusuna eklenmektedir. Günde yaklaşık 200.000 kişi dünya nüfusuna eklenmektedir Her ay yaklaşık 6 milyon insan dünya nüfusuna eklenmektedir. ( Bir G.Doğu Anadolu Bölgesi Nüfusu kadar) Her yıl yaklaşık 73 milyon insan dünya nüfusuna eklenmektedir. ( Yaklaşık Türkiye nüfusu kadar) İnsan nüfusunun artışı günlük ölüm ve doğumların incelenmesiyle belirlenebilir. Her gün 328.000 doğum olurken 134.000 ölüm olduğu hesaplanmaktadır. Her gün insan nüfusu 200.000'e yakın artmaktadır. Dünyada özellikle 1800 yılından sonra dünya hızlı bir nüfus bir artış dönemine girmiştir. Dünyada nüfus on bin yıldır artışını sürdürmektedir. En fazla nüfus artışı son 200 yılda olmuştur. Halen dünya nüfus artışı sürmektedir.

DÜNYA NÜFUS ARTIŞI HARİTASI

Nüfus İstatİstİklerİ Dünya Nüfus Tahmini 6,971,818,503 31 Ekim 2011 itibariyle, En güncel tahmini için, bkz : Sayım Bürosu, Uluslararası Programlar Merkezi . 1250 yılında 400 milyon; 1 AD, dünyada 300 milyon kişi olduğunu tahmin ediliyor 1500 yılında, 500 milyon. 1987 yılında 5 milyar dolara, 1974 yılında 4 milyar, 1960 yılında, 3 milyar 33 yıl sonra, 1927 yılında, daha sonra 2 milyar 123 yıla kadar yükseldi; BM tahminlerine göre, dünya nüfusu 1804 yılında 1 milyar ulaştı ve 1999 yılında 6 milyarı geçti.

19/11/2011 tarİhlİ dünya nüfusu Kaynak: ABD Nüfus Bürosu, Uluslararası Verİ Tabani

NÜFUS PİRAMİTLERİ Herhangi bir yerin nüfus özelliklerini göstermede temel amaçlardan biride nüfusun yaş ve cinsiyet yapısını gösteren piramitlerdir.Ayrıca bir ülkenin veya bölgenin nüfus piramitlerine bakılarak o alandaki nüfus hareketleri,nüfus özellikleri,yaş gurupları,cinsiyet durumu ekonomik alanın özellikleri hakkında bilgi sahibi olunabilir. Nüfus Piramitlerinin Anlattıkları ; 1. Nüfus sayısını 2. Cinsiyet durumunu 3. Nüfusun yaş gruplarına dağılımını 4. Ortalama yaşam süresini 5. Doğum ve Ölüm oranlarını 6. Nüfustaki hareketlenmeleri hakkında bize bilgi verir. Bizde bu bilgileri kullanarak ülke hakkında tahminlerde ve yorumlarda bulunabiliriz. Piramitler ülkelerin gelişmişlik düzeyiyle doğrudan ilgilidir. Ülkelerin ekonomik durumu, aynı zamanda sağlık ve eğitim seviyeleri ile ilgili fikir verir.Nüfus piramitleri, bir ülkenin geri kalmış, gelişmekte olan yada gelişmiş olduğunun bir göstergesidir.Nüfus piramitleri ülke nüfusunun cinsiyet dağılımı hakkında bilgi verir.

GERİ KALMIŞ ÜLKE

GELİŞMEKTE OLAN ÜLKE

GELİŞMİŞ SANAYİ ÜLKESİ

GELİŞMİŞ VE NÜFUS AZALTICI POLİTİKA UYGULAYAN ÜLKE

GELİŞMİŞ NÜFUS ARTTIRMAYA ÇALIŞAN ÜLKE

THE END SON