Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NÜFUSUN VE EKONOMİK FALİYETLERİN DAĞILIŞI NÜFUS NEDİR`, SINIRLARI BELLİ BİR ALANDAYAŞAYAN İNSAN SAYISINA NÜFUS DENİR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NÜFUSUN VE EKONOMİK FALİYETLERİN DAĞILIŞI NÜFUS NEDİR`, SINIRLARI BELLİ BİR ALANDAYAŞAYAN İNSAN SAYISINA NÜFUS DENİR."— Sunum transkripti:

1

2

3 NÜFUSUN VE EKONOMİK FALİYETLERİN DAĞILIŞI NÜFUS NEDİR`, SINIRLARI BELLİ BİR ALANDAYAŞAYAN İNSAN SAYISINA NÜFUS DENİR.

4 NÜFUSUN DAĞILIŞINI ETKİLEYEN NEDENLER

5 YURTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ Bir ülkenin başka ülkelerle ilişkilerine DIŞ POLİTİKA denir.

6 T TİKA TÜRK İŞ BİRLİĞİ VE KALKINMA İDARESİ Metni nizi Yazın

7 TURKSOY TÜRK KÜLTÜR VE SANATLARI ORTAK YÖNETİMİ Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Türk dil ailesine ait dilleri konuşan Türk nüfusuna sahip ülkeler ve topluluklar arası uluslararası kültür örgütüdür.

8 TÜRKLER

9 BAŞKENT :BAKÜ NÜFUS:8 MİLYON İKLİM:KARASAL Petrol ve doğalgaz en önemli ekonomik zenginlikleridir. Dünyada en çok havyar üretimi hazar denizinde yapılmaktadır.

10 BAŞKENT:TAŞKENT NÜFUS:27 MİLYON İKLİM:KARASAL Dünyadaki en önemli pamuk üretiminin yapıldığı yerdir.PETROL, DOĞALGAZ VE ALTIN çıkarılır.

11 ASTANA 17 milyon KARASAL BAŞKENT:ASTANA NÜFUS: 17 milyon İKLİM:KARASAL BAŞKENT:ASTANA NÜFUS: 1 11 17 milyon İKLİM:KARASAL Tarım fazla gelişmemiştir. hayvancılık yaygındır.kömür petrol ve doğal gaz çıkarılmaktadır. Tarım fazla gelişmemiştir. hayvancılık yaygındır.kömür petrol ve doğal gaz çıkarılmaktadır.KAZAKİSTAN

12 AŞKABAT BAŞKENT:AŞKABAT NÜFUS:5 MİLYON İKLİM:KARASAL BAŞKENT:AŞKABAT NÜFUS:5 MİLYON İKLİM:KARASAL Pamuk üretiminde ve dünyaca ünlü karakul koyunları vardır.doğalgaz çıkarılmaktadır. Pamuk üretiminde ve dünyaca ünlü karakul koyunları vardır.doğalgaz çıkarılmaktadır.

13 BAŞKENT:BİŞKEK NÜFUS:5 MİLYON İKLİM:KARASAL BAŞKENT:BİŞKEK NÜFUS:5 MİLYON İKLİM:KARASAL TARIM FAZLA GELİŞMEMİŞTİR. HAYVANCILIK GELİŞMİŞTİR.ME TAL BİRİMİ VE İPEK İŞLEME SANAYİ GELİŞMİŞTİR.

14 BAŞKENT:LEFKOŞE NÜFUS:210 BİN İKLİM:AKDENİZ TARIM ÜLKESİDİR. YER ALTI KAYNAKLARI VE SANAYİSİ GELİŞMEMİŞTİR. EKONOMİSİ İÇİN TURİZM ÖNEMLİDİR. KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ


"NÜFUSUN VE EKONOMİK FALİYETLERİN DAĞILIŞI NÜFUS NEDİR`, SINIRLARI BELLİ BİR ALANDAYAŞAYAN İNSAN SAYISINA NÜFUS DENİR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları