FAALİYET/PROJE EYLEM PLANLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EĞİTİM YÖNETİMİNE KATILIM
Advertisements

STRATEJİK PLANLAMA ÖĞELERİ (Amaç ve Hedef Belirleme)
OKULDA STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ
2007 / 30 SAYILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE TANITIM VE YÖNELTME ÇALIŞMALARI GENELGESİ DOĞRULTUSUNDA İLÇEMİZ İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA YAPILMASI.
Menderes İlçe Stratejik Plan Hazırlama Ekibi
PROENİN ORTAYA ÇIKIŞ GEREKÇESİ PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C PİRAZİZ KAYMAKAMLIĞI PİRAZİZ GELECEĞİ HEDEFLİYOR PROJESİ ÇALIŞMA PLANI.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
T.C. SARUHANLI KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SINAVLARA HAZIRLANMA VE BAŞARIYI ARTIRMA EYLEM PLANI.
FAALİYET, PROJE VE EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
OKUL AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ & OKUL-AİLE BİRLİĞİ.
AĞRI MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ 1. BÖLÜM
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
REHBER ÖĞRETMEN/PSİKOLOJİK DANIŞMANLARIN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BOYUNCA OKULLARDA YAPMASI GEREKEN ÇALIŞMALAR
KEŞFET KENDİNİ PROJESİ
IŞIKLI İLKÖĞRETİM OKULU
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
DİĞER EĞİTİM KURUMLARINDA DEĞERLER EĞİTİMİ ÇERÇEVE PLANI
Okula uyum konusunda: Öğretmen ve velilere müşavirlik
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
Projeler.meb.gov.tr Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI 2010.
STRATEJİK PLANLANMA DA İZLEME DEĞERLENDİRME
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
AYKUT YİĞİT ORTA OKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ
TKY BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
MOTİVASYONU VE BAŞARIYI ARTTIRMA PROJESİ
OKUL AİLE BİRLİĞİ GÖREV VE YETKİLERİ
KAYSERİ İLE OKUMAK PROJESİ
MALİYETLENDİRME / BÜTÇE MAYIS MALİYETLENDİRME - BÜTÇELEME  Kuruluşun amaç ve hedeflerine yönelik stratejiler doğrultusunda gerçekleştirilecek.
EĞİTİM PERFORMANS DEĞERLENDİRME PROJESİ SUNUMU
OKUL SÜTÜ PROGRAMI 1.
OKUL VELİ EL ELE PROJESİ ŞAPHANE 2012
Erbaa İmam hatİp ortaokulu Okul-Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı
AKSU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN TANITIMI VE YÖNLENDİRMESİNE İLİŞKİN
Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
KAMAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Öğretim Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş  (TEOGS) Sınavına Hazırlık Ve Başarıyı Artırma.
GELİŞİM İÇİN DEĞİŞİM PROJESİ”
İzmir İl MEM ARGE Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
STRATEJİK PLANI Silivri İlçe MEM Stratejik Planı
Türkiye de Bir İlk “OKULUM DESTEKLENİYOR HAYALİM GERÇEKLEŞİYOR” OKUL GELİŞİM PROGRAMI Nisan 2010 Uygulama Toplantısı Mustafa YÜRÜK OGP Koordinatörü.
TOPLANTI GÜNDEMİ Açılış Sunum Soru-Cevap Kapanış.
……………………………… İlkokulu / Ortaokulu / Lisesi Eğitim Performans Değerlendirme Projesi Sunumu.
Yapılan Çalışmalar Sunusu
İLKÖĞRETİM TAŞINILAN MERKEZ OKUL SAYISI TAŞINILAN OKUL /YERLEŞİM BİRİMİ SAYISI ÖĞRENCİ SAYISI TAŞINILAN MERKEZ OKUL SAYISI.
E Ğİ T İ M KAL İ TES İ N İ YÜKSELTMEYE YÖNEL İ K EYLEM PLANI.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İKS AR-GE İLİŞKİSİ. İKS Uygulamaları Kapsamında İl/İlçe AR-GE’lerin görevleri.
T. C. DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Bilgilendirme/Değerlendirme Toplantısı 20/10/2015 DENİZLİ.
T.C. Millî Eğitim Bakanlığı
1. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitim
Strateji Geliştirme Başkanlığı
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
OTMG KAPSAMINDA YAPTIĞIMIZ ETKİNLİKLER GELİŞİM ALANLARI EYLÜLEKİMKASIMARALIKOCAKŞUBATMARTNİSAN MESLEKİ GELİŞİM KİŞİSEL VE MESLEKİ GELİŞM Öğrencilerin.
İKS UYGULAMA, İZLEME DEĞERLENDİRME İKS SONUÇLARIN PAYLAŞILMASI.
YÖNETİM SORUMLULUĞU. Yönetim Kalite politikasını oluşturmuştur. Yönetim kalite politikasında belirlenen değerlere sadık kalmayı taahhüt etmiş ve politikasını.
DESTEK EĞİTİM ODASI UYGULAMA KILAVUZU
Strateji Geliştirme Başkanlığı
BALIKESİR EĞİTİMDE NİTELİĞİ GELİŞTİRME VE İZLEME PROJESİ
VİZYON BELGESİ RAPORU OCAK 2018
DESTEK EĞİTİM ODALARI.
OKUL AİLE BİRLİĞİ KERMESİ OKUL AİLE BİRLİĞİ KERMESİ
Sunum transkripti:

FAALİYET/PROJE EYLEM PLANLARI Aralık -2012

FAALİYETLERİN ve PROJELERİN BELİRLENMESİ Her bir stratejik amaç için faaliyetler ve projeler belirlenerek yazılır. Faaliyetlerden; İzlenmesinde fayda olanlar, gerek maliyeti olanlar, gerekse maliyeti olmayanlar stratejik planda yer alır.

FAALİYET ve PROJE ÖRNEĞİ Proje hazırlanacak lab. Ve çalışma alanlarının düzenlenmesi ( BSM ) BSM öğretmenlerinin üstün yetenekli öğrencilere yönelik hizmet içi eğitim faaliyetlerine alınması ( BSM ) Anaokullarının yatırım planlamalarını yapmak, yatırım bölümüne katkı sağlayacak bilgileri ve önerileri ileterek yatırımları takip etmek. ( İlçe MEM ) Okul öncesinin önemi konusunda velilere yönelik eğitim seminerlerinin düzenlenmesi ( İlçe MEM ) Test araç gereçlerin yenilenmesi ( RAM ) Randevu takviminin oluşturulması ( RAM ) Milli Eğitim Müdürlüğünden ihtiyaç duyulan personel için gerekli yazışmanın yapılması Yemekhane personeline temizlik ve hijyen konulu eğitim seminerinin verilmesi ( Öğrt. Evi ASO ) Haftalık çıkartılacak yemek menusu için istek ve taleplerin alınması ( Öğrt. Evi ASO ) Açılacak kurslar için tanıtım günlerinin düzenlenmesi ( HEM ) Yerel medya aracılığı ile kurumda açılacak kursların tanıtılması ( HEM ) Mesleki Eğitim Kurumları ile işbirliği içinde meslek sergisinin oluşturulması ( Mesleki Eğitim ) Mesleki gelişimle ilgili çıkan kitap ve dergilerin kurumda arşiv oluşturulması( Mesleki Eğitim ) Veli ev ziyaretlerinin yapılması ( Lise/ İÖO ) Sınıf veli toplantılarının yapılması ( Lise/ İÖO )

EYLEM ( ÇALIŞMA ) PLANLARI Eylem planları, stratejik plan sürecinin “istenilen yere nasıl ulaşacağız?” kısmını oluşturur. Eylem planları, kurumun misyonu, amaçları, hedefleri ile program ve alt programlarının başarıya ulaşması için kullanılan yöntemleri, stratejileri ayrıntılı bir şekilde açıklar.

ÖRNEK EYLEM PLANI ( MEM ve Kurumlar için )

ÖRNEK EYLEM PLANI ( İÖO/LİSE İÇİN ) OKUL VELİ İLETİŞİM EKİBİ/KULÜBÜ 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA (İYİLEŞTİRME) EYLEM PLANI Stratejik Amaç No: 1 Hedef No: 1-1 Çalışma Konusu:VELİLERİN VELİ TOPLANTILARINA KATILIM ORANIN ARTIRILMASI Performans Göstergesi: VELİ KATILIM ORANINI % 40’DAN % 50’YE ÇIKARMAK Yapılacak İşler Çalışmanın Sorumluları Çalışmanın Başlangıç Tarihi Çalışmanın Bitiş Tahmini Maliyet Çalışmadan Beklenen Yarar Çalışmanın Değerlendirilmesi Çalışma Tamamlandı Çalışmanın Tamamlanamama Nedeni (Çalışma Bitirilmediyse Gerekçeleri) Çay ve Kermes düzenlenmesi AHMET BERRAK BERNA ŞİMŞEK 01/10/2010 2/12/2010 50 tl Veli-Okul Kaynaşmasının Sağlanması Velilerin talepleri doğrultusunda meslek edindirme kurslarının açılması ALİ YÜCEL AYŞE PAK FATMA ÇOŞKUN 12/11/2010 15/06/2011 20 tl Uygulamalı eğitimin sağlanması Sosyal etkinliklere velilerin dahil ve davet edilmesi A.BERRAK B.ŞİMŞEK 15/11/2010 30 tl Eksik konuların tamamlanması KULÜP/EKİP ÜYELERİ ; A. BERRAK B. ŞİMŞEK A. YÜCEL A. PAK F. ÇOŞKUN ……/……/2010 OKUL MÜDÜRÜ ONAY

ÖRNEK……… OKULU 2010-2011 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI OKUL GELİŞİM ( EYLEM) PLANI Sıra No Stratejik Amaç No Hedef No Çalışmanın Adı Sorumlu Ekip/Kulüp Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi Tahmini Bütçe Açıklamalar 1 1-1 VELİLERİN VELİ TOPLANTILARINA KATILIM ORANIN ARTIRILMASI OKUL-VELİ İLETİŞİM EKİBİ/KULÜBÜ 01/10/2010 15/06/2011 100 tl OKUL İDARESİ İLE İŞBİİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞILACAKTIR 2 2-1 SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİK SAYISININ ARTIRILMASI KÜLTÜR VE EDEBİYAT EKİBİ/KULÜBÜ 10/10/2010 200 tl DİĞER KULÜP VE EKİP ÖĞRETMENLERİ İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞILACAKTIR 3 2-2 SPORTİF FAALİYETLERİNİN SAYISININ ARTIRILMASI SPOR EKİBİ/KULÜBÜ 10/11/2010 150 tl OGYE Üyeleri ; SEHER YAMAN UFUK EGE TOLGA İNCE FUNDA TÖZER ……/……/2010 OKUL MÜDÜRÜ ONAY

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Strateji Geliştirme Birimi MANİSA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Strateji Geliştirme Birimi