SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Özürlüler Destek Programı Hibe Programının Konusu:
Advertisements

“Merhaba çocuklar, İsmim ……… Kızılay’da …………….. Olarak görev yapıyorum. Sizlere bugün Türk Kızılayı’nı anlatacağım.“
4. Sınıf Sosyal Bilgiler Hep Birlikte İdris BASMAZ
KIZILAY HAFTASI 29 EKİM- 4 KASIM
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
ACİL DURUM VE EYLEM PLANI
«KIZILAY» METNİ HAZIRLIK VE İŞLENİŞ SUNUSU
KAZANIMLAR 22. Atatürk döneminde sağlık alanında yapılan işleri devletin temel görevleri bağlamında inceler.
KIZILAY HAFTASI 29 EKİM-4 KASIM. KIZILAY HAFTASI 29 EKİM-4 KASIM.
MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE BOSAV İŞBİRLİĞİ OLANAKLARI.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR
YEŞİLAY.
İzlerken çok keyif alacaksınız emin olun…
OKUL AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ & OKUL-AİLE BİRLİĞİ.
Sivil toplum kuruluşları
BALIKESİR ROTARY KULÜBÜ 2014 HAZİRAN- ARALIK DÖNEM ETKİNLİKLERİ
Kurum, Bir toplumda sosyal yaşamımızı birbirimize benzer şekilde gerçekleştirdiğimizi ifade eden ve sağlayan kültürel süreçlerdir.
KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI 2010 YILI FAALİYETLERİ Kartal Belediyesi
Ad-Soyad=Beril Heral Sınıf & Numara=5-A 518 Grubumdaki Diğer Şahıs=Ekinsu Koçyiğit.
6. HASTANE ORGANİZASYONU.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
Hayatımızı kolaylaştıranlar
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
İnsan Sosyal bir varlıktır.Bu nedenle birlikte yaşama birlikte hareket etme ihtiyacı duyarlar. Sizler okulunuzda birlikte hareket ederek yaptığınız.
SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ
SOSYAL PERFORMANS ÖDEVİ
YARDIMLAŞMA KURUMLARIMIZ
KIZILAY HAFTASI.
Kızılay.
KIZILAY KIZILAY; savaş, deprem, sel baskını, yangın, salgın hastalık gibi felakete uğrayanlara yardım eder. Depremden, selden, yangından zarar görenlerin.
SİVİL TOPLUM KuruluSLARIYLA İs BİRLİGİNİN ÖNEMİ
ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ
TEMA HAZIRLAYAN :OZAN DORUK YAVUZ. Varoluş Nedeni Toprak...Toprak...Toprak... Ülkemiz yılda 743 milyon ton toprağını erozyonla kaybediyor. Oysa yaşam.
YEŞİLAY.
Toplum İçin Çalışanlar
TOPLUM VE KURUMLAR KAZANIMLAR: 1-TOPLUMUN TEMEL İHTİYAÇLARIYLA BU İ
“Merhaba çocuklar, İsmim ……… Kızılay’da …………….. Olarak görev yapıyorum. Sizlere bugün Türk Kızılayı’nı anlatacağım.“
HEP BİRLİKTE
Ege Üniversitesi Rektörlüğü – Topluma Hızmet Projesi Koordinatörlüğü
1. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitim
SağlIk alAnInda çalIşan sİvİl toplum örgütlerİ
ÇEVREMİZDEKİ RESMİ KURUMLAR
HEP BİRLİKTE.
Hep Birlikte Ünitesi.
GÜNEYDOĞUM DERNEĞİ. AMACI Güneydoğunun ekonomik, kültürel ve sosyal alanlarda kalkındırılması amacıyla çalışmalar yapılmasının takipçisi olmak ve bu mealde.
SOSYAL ÖRGÜTLER.
KARA GÜN DOSTU TÜRK KIZILAYI.
İlk çağlarda vahşi hayatın,günümüzde ise
YARDIMLAŞMA KURUMLARIMIZ
TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR
BATUHAN YILDIRIM HAYDAR KARA. TEMA NEDİR ? TÜRKİYE EREZYONLA MÜCADELE VE AĞAÇLANDIRMA VAKFI…
Yeşilay nedir? Ülkemizde 1-7 Mart arası Yeşilay Haftası olarak kutlanmaktadır. Peki, Yeşilay nedir? Yeşilay, sigara, alkollü içki ve diğer uyuşturucu.
KIZILAY, SAVAŞ ALANINDA YARALANAN YA DA HASTALANAN ASKERLERE HİÇBİR AYRIM GÖZETMEKSİZİN YARDIM ETMEK ARZUSUNDAN DOĞMUŞTUR.  11 Haziran 1868 tarihinde.
Kızılay hakkında bilgi 1. Yurt içinde ve dışında savaş, deprem, hastalık salgını, yangın ve su baskını gibi durumlarda zarar görenlere yardım eden,
SİVİL SAVUNMA NEDİR? SSSSavaşta ve afetlerde halkın can ve mal kaybını en aza indirme amacını taşıyan ve savunmanın en önemli unsurlarından biri olan.
Logo nedir? ARDA KIRTASİYE. Logo ticaretin başladığı yıllardan beri ürünleri, kuruluşları ya da hizmetleri birbirinden ayırt etmeyi sağlayan bir ya da.
LÖSEMi. LÖSEV  LÖSEV, 24 Eylül 2000 tarihinde, lösemili çocuklara özel, modern tıbbın tüm olanaklarını bünyesinde barındıran 2000'li yılların Lösemili.
1) UYUŞTURUCU MADDE BAĞIMLILIĞI VE ETKİLERİ * Kişisel özellikler * Çevre faktörü Uyuşturucu maddenin yapısal özellikleri * Alışma Dönemi * Doyma Dönemi.
SOSYAL SORUMLULUK VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI YAPAN=TUĞÇE TÜREDİ
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
KIZILAY KİMDİR? Kızılay bir yardım kuruluşudur. Yukarıda gördüğün kırmızı hilal de Kızılay’ın sembolüdür.
Gençlik Politikaları ve Hizmetler
Deneyim Paylaşımı: Temiz Hava Hakkı Platformu
SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ
KONU:SOSYAL ÖRGÜT, RESMİ KURUM ÖZEL ANTAKYA ATA KOLEJİ
ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ ÖZLEM ÇETİN ( ) YAĞMUR KIR ( )
AKUT 1994 senesinde Bolkar Dağlarında kaybolan 2 üniversite öğrencisinin 14 gün arandığı ve sonuçsuz kalan arama çalışmalarının akabinde, dağları iyi.
Ahmetcan Beyin Tümörü İle Mücadele Derneği
Sunum transkripti:

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI SOSYAL BİLGİLER DAMLA NUR AYTEN

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI NELERDİR Sivil toplum kuruluşu; Devletin gücünün yetmediği konularda araştırma, tesis ve hizmet sağlayarak devlet işlerindeki açığı kapatmakla görevli kuruluşlara denir. Sivil toplum kuruluşları topluma yararlı bir hizmet geliştirmek için kurulmuş yasal topluluklardır ve herkese yardım etmek için kurulmuşlardır.

Sivil toplum kuruluşlarının özellikleri Amaçları doğrultusunda  lobi çalışmaları yürütür Üyeleri ikna ve eylemlerle çalışır Üyelerini ve çalışanlarını gönüllülük usulüyle kabul eder

Sivil toplum kuruluşlarının özellikleri Gelirlerini bağışlar veya üyelik ödemeleri ile sağlarlar  Kar amacı gütmez.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GELİR ELDE ETME YÖNTEMLERİ Şirketler Kişisel bağışlar Vakıflar,

En önemli sivil topum kuruluşlarI TEMA AKUT KIZILAY YEŞİLAY LÖSEV TÜRK EĞİTİM VAKFI (TEV) ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ (ÇYDD)

tema Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı ya da kısaca TEMA. 11 Eylül 1992 tarihinde kurulmuş olan çevreci vakıftır. Erozyonla mücadele, ağaçlandırma ve doğal varlıkların korunması temel amaçlarındandır

TEMA ‘NIN AMAÇLARI TARIM ALANLARI EROZYON ORMANLARI KORUMAK EKOSİSTEM

akut Arama Kurtarma Derneği (Kısa adı: AKUT); mağara, dağ gibi ulaşılması zor olabilecek yerlerde veya doğal afetlerde kaybolanların aranması ve bu koşullarda kaza geçirenlerin kurtarılması için etkinlik gösteren, Türkiye'nin  arama kurtarma konusunda ilk  sivil toplum örgütü olan dernek

Akut’un görevleri Depremde göçük altında kalanlara yardım etme Dağda mahsur kalan insanları yardım etmek. Doğal afetlerde kurtarma operasyonlarına katılmak Yetkileri ve imkanı dahilinde insanlara yardım etmek. Zor durumda kalan herkesin yardımına koşmak Depremde göçük altında kalanlara yardım etme

KIZILAY 11 Haziran 1868 tarihinde İstanbul'da kurulmuş bir sosyal yardım kurumudur Geçmişte çeşitli adlarla anılmış olan bu kurum1935 yılında Kızılay Derneği adını almıştır

KIZILAY’IN GÖREVLERİ Hemşire yetiştirmek için okullar açar. Doğa olaylarında zarar görenlere çadır, battaniye, giysi ve yiyecek yardımları yapar.  Yoksul, kimsesiz ve düşkünler için aşevleri açar. Sağlık merkezleri kurar. Kurduğu kan bankası ile halkın yaptığı kan bağışlarını kabul eder Hemşire yetiştirmek için okullar açar. Savaşta geçici sağlık merkezleri kurar. Gezici hastaneler kurar.

yeşilay 1920 yılında İstanbul'da kurulmuştur Amacı Türkiye sınırları içinde sigara alkol ve bütün uyuşturucu alışkanlıklarını önlemektir

Yeşilayin görevleri KUMARA HAYIR!!! BAĞIMLILIĞ A HAYIR!!! SAĞLIĞA ZARARLI OLAN’LARA HAYIR!

LÖSEV Lösev (Ankara Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı) lösemili çocuklara yardımda bulunan ve birçok ihtiyacını karşılayan bir vakıftır. 1998 yılında kurulmuş olan 12 yıllık bir vakıftır. Türkiye'de ilk lösemili çocuklar hastanesi Ankara'da hizmete başlamıştır (Lösante). Şu an İstanbul ve İzmir'de şubeleri bulunan vakfın bünyesinde 7600 civarında lösemili çocuk bulunmaktadır

Kan hastalıkları konusunda ulusal düzeyde tedavi LÖSEVİN GÖREVLERİ Lösemili ve kan hastası çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olmak Kan hastalıkları konusunda ulusal düzeyde tedavi

TEV TEV'in açılımı Türk Eğitim Vakfıdır. Türkiye'de devlet tarafından verilen temel eğitime katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren sivil toplum örgütüdür. 23 Ocak 1995 tarihinde Suna Kıraç'ın öncülüğünde faaliyetlerine başlamıştır

Türk eğitim vakif’in görevleri (tev) Türk Eğitim Vakfının Temel amacı yetenekli fakat maddi olanaklardan yoksun çocukların ve gençlerin eğitim ve öğrenimlerini sağlamak için yardım etmek Ülkemize ve insanlığa katkılar yapacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini desteklemek.

çydd Çağdaş yaşamı destekleme der­neği, Atatürk ilke ve devrimlerini koru­mak, geliştirerek ve bu yolla çağdaş in­sana, çağdaş topluma ulaşmak amacıy­la 1989’da kuruldu; giderek, çağdaşlaş­maya engel olan tüm konular ve çevre sorunu da amaçlar arasına alındı. Paneller, büyük yürüyüşler , yarışmalar düzenleyen dernek kitaplar da yayımladı.

Çağdaş yaşamı destekleme derneği (çydd) ‘NİN GÖREVLERİ Sorunların değil, çözümün bir parçası olmak Resmi ve özel kuruluşlarla işbirliği yapmak Partiler üstü konumunu korumak

Arkadaşlar bunlar gibi bir çok sivil toplum örgütleri vardır ben sadece birkaçını örnek verdim

Beni dinlediğiniz için