Working Capital Management Bir şirket elindeki fazla nakiti 1, 3, 6 aylık mevduat sertifikası ile değerlendirmek istemektedir. Şirketin önümüzdeki 6 ay.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Paranın Zaman Değeri.
Advertisements

PARANIN ZAMAN DEĞERİ Dr.Mehmet Maşuk FİDAN.
5. BİRİKİMLERİM.
Faiz Problemleri.
YATIRIM TEŞVİK BELGESİ
BİLGİSAYARLI MUHASEBE I
İNŞAAT YÖNETİMİ UYGULAMA.
Chapter 5 Learning Objectives
Nakit Akışı (Cash Flow) Zaman Çizelgeleri
Para Yönetimi ve Paranın Zaman Değeri - 2
Girişimcilik ve Melek Yatırımcılık Mahmut GÜNDEŞ 30 Mart 2013 İzmir.
Maliyet, Hacim, Kar Analizi
Yrd. Doç. Dr. Mustafa Akkol
SERMAYE( KAYNAK) MALİYETİ
Yatırım Kararları ve Politikası
Girişimci: Candan İŞVEREN
Bölüm 6 Yatırım Kriterleri
OPTIMA CAPITAL YATIRIM LİMİTED ŞTİ
DR. MEHMET MAŞUK FIDAN FAİZ KAVRAMI. Faiz satın alma gücünü bünyesinde barındıran para da ödünç verilebilmekte veya belli bir süre için kullanım hakkı.
SİMÜLASYON VE BULANIK KÜME YAKLAŞIMI İLE PROJE RİSK DEĞERLEMESİ
Para Yönetimi ve Paranın Zaman Değeri - 3
sermayenin karlılığı=vergi sonrası kar/öz kaynakx100
Çalışma Sermayesi Yönetimi
Mudi Jale Kaya 08 Ağustos 2008 tarihinde Vakıfbank Eskişehir Şubesi’ne giderek, 80 liralık tasarruf mevduat hesabı açtırmak istemiştir. Banka Jale Kaya’dan.
FAİZ PROBLEMLERİ FAİZ YÜZDESİ FAİZ FAİZ YÜZDESİ ANA PARA ANA PARA
ÜNİTE 4 PARANIN ZAMAN DEĞERİ
B. KARLILIK ANALİZİ Yönetim uygulamalarında kar planlaması ve karlılık analizi alanında kullanılan önemli araçlardan biri; literatürde “başabaş analizi,
MONOGRAFİ 5 Getiri Ltd. Şir.’nin Mayıs 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız.
Çalışma Sermayesi Finansmanı
Nakit Dengelemesi Uygulaması
Tamsayılı Programlama
ÜNİTE 17 HİSSE SENEDİ DEĞERLEMESİ
Para ve Tahvil Piyasaları
Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması. Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması Küçük işletmelerde muhasebe ve nakit akışı Tanımlama.
YATIRIM KARARLARINDA PARANIN ZAMAN DEĞERİ
Nakit Bütçesi Uygulaması- 3
ÜNİTE 1 FİNANSAL YÖNETİM VE FONKSİYONLARI
Belirlilik Koşulu Altında Yatırım Projeleri Değerlendirme
Paranın Zaman Değeri ve Faiz Hesapları
Örnek 1: Bayram Gıda Market’in Mayıs ayı kasa bakiyesi TL’dir. Şirket gelecek 7 ay içerisinde aşağıda yer alan nakit akımlarına sahip olacağını.
Örnek 1: Bayram Gıda Market’in Mayıs ayı kasa bakiyesi TL’dir. Şirket gelecek 7 ay içerisinde aşağıda yer alan nakit akımlarına sahip olacağını.
Örn: Dönen varlıkları: 40 TL
Çalışma Soruları.
Optimizasyon Modelleri ve Uygulamaları Portföy Yönetimi.
Ders 1 Hüseyin İlker Erçen
FAİZ PROBLEMLERİ Faiz: Bir paranın, belirli bir süre bir bankada kalıp bir miktar değerlenmesidir. * Faiz problemleri aslında bir çeşit yüzde problemidir.
VARLIKLARIN YÖNETİMİ ÖRNEK SORULAR
Sermaye Maliyeti *Firmalar sadece özkaynaklarını projelerin
Slayt 0 İKİNCİ BÖLÜM YATIRIM KARARLARI. Slayt 1 ÖRNEK - 1 * Gerekli Sermaye (Yatırım Tutarı) = TL *Beklenen Kar = TL ** Yatırımın.
FAİZ HESAPLAMALARI.
ŞİRKET ORTAK DEĞERİ VE HALKA AÇILMA Mustafa Niğdeli
Konu : Yüzdeler-Faiz Problemleri
Müşteri Yaşam Boyu Değeri
1 GİRİŞİMCİ SUNUM TASLAĞI. 1. İletişim Formu 2. Şirket Hakkında Bilgi 3. Genel Bilgi 4. Sektör ve Pazar Hakkında 5. Teknoloji ve Patent Hakkında 6. Rakip.
PARANIN ZAMAN DEĞERİ. 2 PARANIN ZAMAN DEĞERİ KAVRAMI Paranın zaman içerisinde aşınma oranı olarak ifade ettiğimiz kavram, paranın zaman değeri olarak.
FİNANSÇI OLMAYANLARA FİNANS
Case 6 – Peralta National Bank
Paranın Zaman Değeri.
PORTFÖY YÖNETİM ŞİRKETLERİ
Çalışma Sermayesi Finansmanı
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
BÖLÜM 5 Paranın Zaman Değeri. BÖLÜM 5 Paranın Zaman Değeri.
İÇİNDEKİLER Finansal Amaç, Finans Fonksiyonu, Finansal Çevre Finansman Nedir? Finansal Yönetimin Amaçları Firmanın Organizasyonu İşletme Örgütlerinde Biçim.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BÜROSU
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Çalışma Soruları.
Çalışma Soruları.
MONOGRAFİ 3 Getiri Ltd. Şir. Mart 2008 hesap döneminde aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Tek düzen hesap planını ve 7/A Maliyet Hesapları’nı kullanarak.
Sunum transkripti:

Working Capital Management Bir şirket elindeki fazla nakiti 1, 3, 6 aylık mevduat sertifikası ile değerlendirmek istemektedir. Şirketin önümüzdeki 6 ay boyunca nakit kullanımı bellidir. Şirket elindeki ana para ve elde edeği faiz gelirlerinin aylık nakit kullanımını karşılamasını ve dolar da güvence marjı içermesini istemektedir. Problemi basitleştirmek açısından 3 aylık mevduat sertifikalarının sadece 1 ve 4. aylarda, 6 aylık mevduat sertifikasının da sadece 1. ayda alınabileceği varsayılmıştır. Şirketin başlangıçta $400,000’ı vardır. Aylık dolarlık güvence marjını sağlayacak ve karını maksimize edecek şekilde hangi çeşitten kaç adet mevduat sertifikası alınmalıdır?

Cash Flow 5 farklı yatırım alternatifini kullanarak önmüzdeki 3 yıl için yatırım stratejisi oluşturmak istiyorsunuz. Şu anda (0 anında) yatırım yapabileceğiniz 100,000 $’a sahipsiniz. Yatıracağınız her 1 $ için nakit akışları aşağıda görülmektedir. Herhangi bir enstrümana 75,000 $’dan fazla yatırmak istemiyorsunuz. Yatırımların dönüşleri başka alternatiflere tekrar yatırılabilir. Elde kalan nakit ise yıllık % 8 kazandırıyor.

Excel Modeli