POLONYA GÜNLERİ Alper Asım Özer - Gaziosmanpaşa Fahrettin Özüdoğru Çok Programlı   Anadolu Lisesi (Gaziosmanpaşa) İnci Çay – Mustafa Barut Mesleki ve.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÖZEL İBNİ SİNA ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ’NE
Advertisements

EKİP ÇALIŞMASI.
GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTE PLANININ ÖNCESİ VE SONRASININ İNCELENMESİ
ORHAN YÜCEL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
KADIN ÇALIŞMA GURUBU KADIN ÇALIŞMA GURUBU. Odamız Kadın Çalışma Gurubu dönemi Gerçekleştirdiği Faaliyetler.
Uluslararası Gençlik Ödülü yaş arasındaki gençlerin katılabilece ğ i, onların bireysel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefleyen gönüllülük.
“Farkında Olmak Farkındalık Yaratmak” İSTANBUL KURULUŞLARARASI MASA TENİSİ SPOR DERNEĞİ.
Gelişimi Farklı Olan Çocuklar
EUROCHAMBRES 12’nci YAZ AKADEMİSİ
Uzaktan Eğitim Kuramları
DÖNEMLERE GÖRE GELİŞİM GÖREVLERİ
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. İLÇE MİLLİ E Ğ İTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
DİKMEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Yrd.Doç.Dr. Arzu ÜLGEN AYDINLIK
7. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri 21 – 24 Mart 2009 Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece, İstanbul.
BÖLGE ROTARY.
DERS SEÇİMİ Ne Zaman Nasıl.
YAPI(PLAN).
Derya Duygu KARSLI
ALMANCA MÜTERC İ M TERCÜMANLIK BÖLÜMÜ Swot Analizi.
Master in Advanced European and International Studies.
PORTFOLYO NEDİR? NASIL HAZIRLANIR? ELEKTRONİK PORTFOLYO NEDİR?
COMENIUS COMENIUS ÇOKLU OKUL ORTAKLI Ğ I. BOZOK ORTAOKULU.
PROJENİN ADI: Kitaplarımı Paylaşıyorum PROJEYİ UYGULAYAN OKUL:Oğuzlar Çok Programlı Anadolu Lisesi PROJENİN AMACI:Okul Kütüphanesinin Zenginleştirilmesi.
( ) STRATEJ İ K PLANLAMA E Ğİ T İ M ÇALI Ş MALARI “SWOT ANALİZİ” NEDİR?
EKO OKULLAR PROJESİ.
Trabzon Valiliği koordinasyonunda Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan bu Proje, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından.
Comenius Okul Ortaklıkları Projesi
KAVRAM HARİTALAMA Doç.Dr.Bülent ÇAVAŞ.
SPOR YÖNETİCİLİĞİ 4 Demet TOPLAYICI NİSAN 2011
GENELGE VE KONGRELERİN ÖNEMLERİ
Geçmişten günümüze pek çok tanım ile açıklanan bilgi politikası bilginin üretilmesine, yönetilmesine, işaretlenmesine ve kullanılmasına öncülük eden; birbiri.
KONUTKENT İLKOKULU. Comenius, Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen ve finanse edilen bir programdır. Uluslararası.
ALMANCA ÖĞRETMENLİĞİ Swot Analizi.
DERS SEÇİMİNİ DEĞERLENDİRİYORUM
DARICA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
SINIF DIŞI ÖĞRETİM TEKNİKLERİ
Düşünme Türleri ve Becerileri
YILMAZKÖY ORTAOKULU COMENIUS İÇERİK PROJEN İ N HEDEFLER İ COMENIUS NED İ R ? PROJEN İ N ÖZET İ YILMAZKÖY ORTAOKULU PROJEN İ N ÇIKI Ş NOKTASI.
Projenin Adı: Farklı Özellikteki Materyallerden Müzik Aleti Yapımı
BBY373 İnsan Kaynakları Yönetimi
Uygarlık Düzeyi Açısından Eğitimin Kısa Tarihi. Günümüzde e ğ itim bir sistem olarak ele alınmaktadır. Sistem, birbiri ile ilişkili olan ve birlikte çalışan.
HAYAT BİLGİSİ VE SOSYAL BİLGİLERDE BECERİ EĞİTİMİ
TEMEL BECERİLER-3.
Çoklu Zekâ Kuramının Öğrenme-Öğretme Süreçlerine Yansıması.
BESYO.
ETKİNLİK YÖNETİCİSİ. Etkinlik yöneticileri hangi etkinlik alanında çalışırlarsa çalışsınlar üç kategoride uzman olmalıdır. İşin doğasına aldırmayarak.
Yöneti ş im(governance),küresel le ş menin etkisi ile ortaya çıkmı ş ve birçok ülkede son yılların moda kavramı haline gelmi ş tir.
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
FEN LİSELERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI.
Grundtvig Öğrenme Ortaklığı “A Step Towards Elderly People (STEP)” “Yaşlılara Doğru Bir Adım Projesi” Dr. Halis YEŞİL Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü.
1 “Öğrenci Merkezli Öğretim” Öğretmen Adayları Bakış Açısı ile Ne İfade Ediyor? Dr.Dürdane JACOBS Dr. Fahriye HAYIRSEVER.
MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM.
GÜZEL SANATLAR VE SPOR LİSELERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM.
AKKUŞ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI 2016.
İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ERASMUS+ SPORT; SPOR ETKİNLİKLERİ.
EĞİTİMDE DRAMA.
HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Eğitsel Rehberlik Yrd. Doç. Dr. Gökhan Atik.
Erasmus+ KA1 Projesi: Gelişim İçin Hareketlilik
BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇEVRE TOPLULUĞU
MOVING FORWARD WITH KEY COMPETENCES
6.1.1.A Teknolojik Ben
OKULLARDA REHBERL İ K SERV İ SLER İ – H İ ZMETLER İ.
Eğitim Sisteminde Öğretmenin Rolü
Sınıfın İlişki Düzeni.
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇEVRE TOPLULUĞU
12. Hafta Ders İçeriğinin Başlıkları
Sunum transkripti:

POLONYA GÜNLERİ Alper Asım Özer - Gaziosmanpaşa Fahrettin Özüdoğru Çok Programlı   Anadolu Lisesi (Gaziosmanpaşa) İnci Çay – Mustafa Barut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  (Küçükçekmece) Kazım Akgül – Kemal Hasoğlu Anadolu Lisesi (Bahçelievler)

POLONYA GÜNLERİ Polonyanın Laziska kentinde, Sporun sosyal gelişim üzerine etkisi konulu Erasmus+ programı dahilindeki eğitim çalışmasına katıldık. Polonyaya giderken eğitimin içeriği ve orada karşılaşacaklarımızla ilgili aklımızda soru işaretleri vardı. Polonyaya vardığımızda bizi eğitim sorumlumuz olan Volkan MÜDERRİSOĞLU karşıladı.

Ertesi gün eğitime başladıgımızda eğitimin içeriğinin spor organizasyonları yöneticiliği, spor organizasyon grup liderliği ve proje metodolojisi olduğunu öğrendik.

Bu eğitim, bize spor yöneticiliği özelliği, proje oluşturma ve oluşturduğumuz projeyi yönetme yetisini ,projenin sürdürebilirliğini daha önce karşılaşmadığımız nonformal(deneyimsel) eğitim yöntemiyle kazandırmayı hedefledi.

Örnek verecek olursak simülasyon olarak bir festival düzenlememiz istendi. Uluslarararası gruplara ayrıldık.Dört ayrı gözle inceleyip görsel materyaller hazırlayarak bir festivalin oluşmasından uygulanmasına kadar herşeyi simülatif olarak hazırladık ve bir spor festivalinin tüm aşamaları bize deneyimsel olarak yaşatılarak öğretilmiş oldu.

Değişik ülkelerden gelen ve bu alanda eğitim almak isteyen insanlarla boş zaman aktivitelerimizde kültürel alışverişte bulunma fırsatımız oldu.

Eğitim kapsamında yerel halk koşusunun organizasyonunda görev alarak dilini bilmediğimiz ve tanımadığımız grubu sporun ortak dil oldugu bir organizasyonda yönlendirmeyi başardık.

Buda bize sporun insanları birleştiren kaynaştıran kalıcı dostluklar kurmasını sağlayan evrensel bir olgu oldugunu daha net anlamamızı sağladı.

Sonuç; Orada katıldığımız organizasyondan sonra gördük ki , Türkiye organizasyon gücü, planlama yeteneği ve uygulama açısından çok güçlü olsada spor organizasyonlarına katılımı sağlama konusunda zayıf kalmaktadır. Bunun sebebi olarak spor kültürünün henüz oturmamış ve insanlar tarafından sporun benimsenmemiş olmasıdır. Bize düşen görev ise bundan sonra yetiştireceğimiz öğrencileri tecrübe edinmeleri ve spor organizasyonlarının ne olduğunu ,sporun başka ülkelerde hangi düzeye geldiğini öğrenmelerini sağlamak amacıyla yönlendirmek , ve bu sayede ülkemizde,insanlar tarafından yaşam felsefesi haline gelmiş bir spor kültürü oluşması için çaba sarfetmektir.