ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ AKADEMİK KURULU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Nevşehİr Ünİversİtesİ
Advertisements

Türk Cerrahi Yeterlik Kurulu 2000 Genel cerrahi eğitiminin Ulusal cerrahi yeterliği Kurumları standartlarını belirlemek belgelendirmek eşyetkilendirmek.
Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile görüşme 25 Şubat 2013-İstanbul Üniversitesi Balta Limanı Tesisleri Prof.Dr.Şükrü Hatun Kocaeli Üniversitesi.
ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ AKADEMİK KURULU Tarihli Asistan Akademik Kurulu – 1 yılda ne değişti?
HEMŞİRELİK Hemşirelik programında;  toplumun her kesimindeki kişilerin bedenen, ruhen ve sosyal bakımdan sağlığının bozulması halinde,  tıbbın gerektirdiği.
TABAN VE TAVAN PUANLARININ KARŞILAŞTIRMASI. TABAN VE TAVAN PUANLARININ KARŞILAŞTIMASI.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 1.TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI ÖĞRENCİ ANKETİ.
AHEK KURULTAYININ ARDINDAN (9 haziran 2008). TTB-AHEK (Asistan Hekimler Eşgüdüm Kurulu) tarafından 09/06/2008 tarihinde AÜTF (Ankara Üniversitesi Tıp.
TTB-UDEK Çalışma Grupları Dr. Raşit Tükel TTB-Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu 30 Kasım 2007 / İstanbul.
Sayın Sağlık Bakanının katılımı ile yapılan Kocaeli İl Sağlık Koordinasyon Toplantısı- 26 Ocak 2014 Kocaeli Üniversitesi Ekibinin Görüş ve önerileri Prof.Dr.Sezer.
ASİSTAN GÖZÜYLE ZİYARET SÜRECİ
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe E.A.H
Prof. Dr. YUNUS SÖYLET İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ
EUA-KUDEP Sürecinde PAÜ Öz Değerlendirme Raporu Hazırlama Süreç Detayları PAÜ Kalite Koordinasyon Kurulu 17 Aralık 2008.
Temel Bilişim Eğitiminde Enformatik Bölümlerinin Rolü
Üniversite Hastanelerinin Finansal Yönetim Sorunları
ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP)
GÜNCEL EKONOMİK GELİŞMELER VE 2008 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 10 Temmuz 2008 T.C. MALİYE.
ÜNİVERSİTE HASTANE İŞLETMECİLİĞİ - MARMARA ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ
9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi
İntörn Doktor Eğitimi Doç. Dr. Metin AYDOĞAN.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 9 Ocak 2013.
ÜNİVERSİTE SAĞLIK MERKEZLERİ ÇALIŞANLARININ ÇALIŞMA KOŞULLARI VE ÖZLÜK HAKLARI Başkan: Dr. Rüştü Güner Raportörler: Dr.Özlem Elçin Dr. Sare Mıhçıokur.
TANI / TEDAVİ / BAKIM TIBBİ - HEMŞİRELİK - LABORATUVAR HİZMETLERİ 17.Şubat.2013 ENEZ.
9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi
TOKAT KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ
İ.Ü. HASTANELERİ 2. ÇALIŞTAYI STRATEJİK PLANI Şubat.2013 ENEZ.
Dönem VI
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ Mali Durumları
2009 Eğitim Yılı Çalıştayı Dönem 4 ve 5 Raporu. Başlıklar  Stajlar  Teorik dersler  Pratik eğitimi  Sınavlar  Yardımcı eğitim alanları  Öğretim.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU 18 Aralık 2013.
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE ÇALIŞMA KOŞULLARI VE UZMANLIK EĞİTİMİ
2. GRUP Prof. Dr. Selma ÇİVİ Prof. Dr. Dilek GÜLDAL Doç. Dr. Yeşim UNCU Yrd. Doç. Dr. Nazlı ŞENSOY Yrd. Doç. Dr. Muharrem.
Doç. Dr. Mehmet Cihan YAVUZ
2006 – 2011 STRATEJİK PLAN SUNUMU
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 4 Ocak 2013 Tarihindeki Fakülte Kurulu’nda kabul edilen ilkeler ve çalışmalar.
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI AMBULANS ACİL BAKIM TEKNİKERLİĞİ PROGRAMI STRATEJİK.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dalları Stratejik Plan Formatı
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU 19 Aralık 2012.
Türkiye’de Açık ve Uzaktan Öğretim Temel Politikası (Çalıştay Raporu) Prof. Dr. Üstün Özen Atatürk Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi Dekanı.
Uzmanlık Eğitiminin Akreditasyonu süreci neden gerekli ?
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrenci Danışmanlık Sisteminin Güçlendirilmesi Tıp Eğitimi Çalıştayı Grup Çalışması
MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANATOMİ ANABİLİM DALI
TIP FAKÜLTENDE DÖNER SERMAYE OLUŞUMU VE DAĞITIMI 2003.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi
İ.Ü. İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ GENEL CERRAHİ ANABİLİM DALI HEMŞİRELİK HİZMETLERİ FAALİYETLERİ
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Görevlileri Akademik Kurulu 9 Aralık 2015.
Temel Bilimler Dr. Ayşegül AYTEKİN
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Görevlileri Akademik Genel Kurulu
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ MALİ YAPISI 26 Şubat 2016.
Özürlü Öğrenci Birimleri Engelsiz Üniversite Birimleri 17.MAYIS.2010 Prof. Dr. Bülbin Sucuoğlu
Çalıştay, Mayıs, 2016 VI. DÖNEM Doç. Dr. Cem Cerit Doç. Dr. Yiğit Çakıroğlu Yrd. Doç. Dr. T. Utku Yılmaz İnt. Dr. Emre Eserli.
ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDE EK ÖDEME Prof. Dr. Başar SIRMAGÜL Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi 26 Şubat 2016.
DÖNEM 6 ÇALIŞTAY SUNUMU MAYIS, 2017 Doç. Dr. Nurettin Özgür DOĞAN Yrd
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Görevlileri Akademik Kurulu 30 Kasım 2016 Ayşegül AYTEKİN.
Bugün Günlerden Asistan Hekim;
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU
Üniversite Hastanelerinde Global Bütçe ve Etkileri Üniversite Hastaneleri Birliği XIX. Toplantısı Erciyes Üniversitesi, Kayseri 16 Ekim 2017 Prof. Dr.
MİSYON Histoloji ve Embriyoloji alanında mezuniyet öncesi ve mezuniyet sonrası düzeyinde eğitim ve öğretim kapsamında bilimsel düzeyde eğitim vermek, Araştırma.
SUT fiyatlarının her yıl , ÜFE veya TÜFE oranında güncellenmesi,
Üniversite Hastanelerinin Finansal Sürdürülebilirliği
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
Tıp Eğitimi İstanbul Tıp Fakültesi’ndeki 7 yıllık gözlem
HEMŞİRELİK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ BAŞHEMŞİRE Ayla KARAPINAR
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Sunum transkripti:

ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ AKADEMİK KURULU 16.12.2014 Dahili Bilimler Temsilcisi Burak Can Cerrahi Bilimler Temsilcileri Ahmet Mutlu (KBB-BBC ABD) Abdullah Güneş (Genel Cerrahi ABD)

Temsilciler 2012-2014 Dahili Bilimler Temsilcisi Burak Can Cerrahi Bilimler Temsilcileri Ahmet Mutlu (KBB-BBC ABD) Abdullah Güneş (Genel Cerrahi ABD)

Akademik Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıpta Uzmanlık Öğrencileri Eğitim Öğretim ve Sınav Yönergesi Tarihli Üniversite Senatosu 3 Temmuz 2014 tarihli toplantısında kabul edilmiştir.

Akademik 2012 2014 Uzmanlık sınavı sonrası bakanlıkça atanana kadar olan 2-3 aylık sürede çalışma sürelerinin uzatılması Bu konuda yapılan çalışma için dekanlık ve üniversite yönetimine teşekkür ederiz 

Akademik 2012 2014 Yeni başlayan asistanlar için uyum programı oluşturulması ve uygulanması Danışman öğretim üyesinin en kısa zamanda belirlenip bildirilmesi ve bu sistemin işlemesinin sağlanması. Web sitesinde yeni başlayan asistanlara yararlı bilgiler klavuzu hazırlandı  Göreve başlanan süre sonrası ilk 1 ay içerisinde belirlenir.

Akademik 2012 2014 Asistanların akademik çalışmalara özendirilmesi ve katılımının sağlanması Poster ve sözlü bildirilerde araştırma görevlilerinin isimlerinin yer alması konusunda duyarlı davranılması Destekler, bölümler arası farklılıklar mevcuttur. Poster ya da sözlü sunu ile katılma koşuluyla BAP tarafından yılda 1 kere ulusal, 1 kere uluslararası toplantıya destek verilmektedir.

Akademik 2012 2014 Araştırma Görevlilerine yönelik kursların ve eğitimlerin düzenlenmesi Belirgin azalma mevcut. 2 yıllık sürede deney hayvanları kullanım sertifika kursu açılmadı.* Istatistik kursu 1 kere açıldı ama katılımcıların büyük çoğunluğu hocalarımızdı. Diğer kurslarda da nitelik ve nicelik azalması söz konusu

Hasta Hizmetleri 2012 2014 İstirahat - ilaç raporlarının yazılması, ICD kapatılması gibi sekreterlik işlerinin üzerlerinden alınması, bu işlerle sekreterlerin ilgilenmesi Bölümler arası fark mevcut ama SGK nın sistem değişikleri ile ICD kapatılması hariç diğer sekreteryalar azaltıldı 

Hasta Hizmetleri 2012 2014 Hemşirelerin görev sınırlarının net olması ve mesailerinin (servislerin kalkma saati nedeniyle) bitiş saatinin belli olması nedeniyle bir çok görevin asistanlara kalması Hastane personelinin işlerini düzgün bir şekilde ve zamanında yapmasının sağlanması Değişiklik izlenmedi. Görevini yapamayan personele hizmet içi eğitim verilmesi ve bu konudaki denetim mekanizmasının daha etkin çalıştırılması

Fiziki Koşullar 2012 2014 Asistanlara ayrılan dinlenme odalarının (ameliyathane – servis) fiziki şartlarının düzeltilmesi. Asistan otoparkının genişletilmesi (mümkünse) 2014 yılında asistan odalarına iyileştirme çalışması yapıldı  Otopark daha kötü durumda.

Fiziki Koşullar 2012 2014 Kantinin 24 saat açık olması Kantin fiyatlarında düzenleme yapılması Kantin şartları düzeltildi ama çalışma saatleri değişmedi. Fiyatlar eskisine oranla hala pahalı. Örnek: Çay 1TL.

Maaş 2012 2014 Döner sermaye dağıtımında asistanlar bazında tavan ve taban ücretin belirlenmesi ve bu bandın olabildiğince daraltılması, asistanlar arasındaki farkın azaltılması Mesayi dışı uygulamalardan bizlere de pay verilmesi Daha adil bir dağılım sağlanması için dekanlık tarafından çalışma yapıldı. Mesai dışı uygulamalarda özellikle cerrahi birimler açısından olumlu değişiklik mevcut.

Maaş 2012 2014 Araştırma görevlilerinin hastane puan artışı gibi ele geçen ek ödeme miktarını düşüren gelişmelerden korunması ‘Kamuya ait borçların kişilerin gelirleri üzerinden ödenmemesi gereklidir’ Şükrü Hatun 2013

Teşekkürler