ANAYASAYA GÖRE, DEVLET VATANDAŞIN SAĞLIĞINI KORUYACAK TEDBİRLERİ ALMAKLA MÜKELLEFTİR DEMEDİ Mİ ? SAYIN BAŞBAKANIMIZ... İŞTE BUUU... İŞTE BUUU...

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DÜZLEM DERSHANESİ REHBERLİK SERVİSİ
Advertisements

Değerli Dostlar, Ankara’da 2011 karla biterken 2012 bol kar yağışı ile başladı. Eşimle birlikte evde oturmaktansa yine şöyle bir dağ havası alalım dedik.
ASIL EKSİKLİK Asıl eksiklik, eksik olduğumuzu düşünmekti. Asıl eksiklik, çareyi başkasında aramaktı.
TEKHARF Alkol İçimi.
Tıklayınız lütfen Tüm çağların tüm büyük adamlarının en büyük müşterek sırları, bilinç altları ile iletişim kurabilmeleri ve bu güçlerini kullanabilmeleri.
Su İle İlgili Sorunlarımız
Web: Yaşasın Hayat.
Bu araştırma TÜBİTAK (Proje No: 109K094) tarafından desteklenmiştir.
HAKLARIMIZ Kazanım: Sahip olduğu haklarını belirtir.
MEYVELERİN VE SEBZELERİN YARARLARI MEYVELERİN YARARLARI.
Doğadaki En Sağlıklı 60 Besin....
SAĞLIK Sağlık Okuryazarlığı - Dolaşım Sistemi -.
Emzirmenin Yararları Prof. Dr. Mustafa Bakır Marmara Universitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı.
STRESİ ÖNLEME STRESİN TANIMI STRESİN ŞEKİLLERİ STRESİN KAYNAKLARI
İSKENDERUN NURAN YILMAZ Ç. P. LİSE
SINAV STRESİ ÇÖZÜM AKADEMİ. Başarının asansörü yoktur. Oraya merdivenle çıkılır Hafızanın en iyi dostu dikkattir. Dikkatini yoğunlaştırırken yorulursun,
ERKEN DOĞUMDA UZUN SÜRELİ TOKOLİZ
Kalp Damar Hastalıklarında Beslenme
K RPUZ Yaz sıcağında en lezzetli serinleme yollarından biri olan karpuzun faydaları Kanser türlerine karşı etkisinin yanısıra kalp fonksiyonlarının.
PROGRAMLAMA DİLLERİNE GİRİŞ Ders 5: Fonksiyonlar
TBF - Genel Matematik I DERS – 8 : Grafik Çizimi
HAZIRLAYAN Mevsim ÖZDEMİR.
ZARARLI ALIŞKANLIKLAR VE MADDE BAĞIMLILIĞI
KUANTUM FİZİĞİ ve BİLİNÇ İLİŞKİSİ
TÜRK HEMATOLOJİ DERNEĞİ EĞİTİM ÇALIŞMALARINDAN 2011 HASTA ve HASTA YAKINLARINA YÖNELİK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI MERSİN 4 Şubat 2012 Kan Hastalıkları Nelerdir.
Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ İVİ Kivi meyvesi folik asit, potasyum, krom ve E vitamini yönünden zengindir. Bir kivi meyvesi günlük C vitamini ihtiyacını fazlasıyla.
“KENDİNİZİ GERGİN Mİ HİSSEDİYORSUNUZ ? Hemen kalkın, size en yakın yerdeki ağacı seyretmeye başlayın. Eğer yakınınızda çam ağacı varsa daha da şanslısınız.
ZEYTİN, ZEYTİNYAĞI ve SAĞLIK
ÖRGÜTSEL STRES VE STRESLE BAŞETME YOLLARI
ALKOL VE ETKİLERİ.
UZUN VE SAĞLIKLI YAŞAMANIN ANAHTARI:
ALKOL VE ETKİLERİ.
EDEBİYAT-Kitap tanıtımı
Vücudun iskelet kasları tarafından oluşturulan her türlü hareketi sonucu enerji harcamasıdır. FİZİKSEL AKTİVİTE.
FAYDALI BESİNLER.
Alman Bunte Dergisi\'nin son sayisinda Alman uzman Wilhelm Schmid-Bode\'nin mutluluk reçetesi aciklandi: ÇOCUKLAR...!!!! Bütün anketlerde ayni sonuç çikiyor.
BİR HAYAT REHBERİ! BİR HAYAT REHBERİ! ♫ Lütfen sesi açınız! ♫ Lütfen sesi açınız!
İkinci Dil Olarak Türkçe Öğretimi
YÜKSEK TANSİYON (HİPERTANSİYON)
İ.Ü GİDEN ÖĞRENCİ ERASMUS BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Prof. Dr. Erhan GÜZEL İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı 7 Haziran 2008, İstanbul Üniversitesi.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi
BÖLÜM 7 Hepatobiliyer ve Pankreas Hastalıkları
ÇOK B İ NE Ş EL İ NOEL KARTINIZ İ Y İ NOELLER Önce, yıldızı bi tıklayın bakalım, daha parlak olsun !!
"Rakı helal midir, haram mı
ASIL EKSİKLİK.
YAĞLAR yağlar,gliserin ve yağ asitlerinin oluşturduğu polimerik yapılardır.yağ asitleri karbonlu uzun zincirli moleküllerdir.
Anksiyete ve depresyonla karışan durumlar Prof. Dr. Kültegin Ögel Acıbadem Üniversitesi
STRES YÖNETİMİ Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN.
SUDA ERİYEN VİTAMİNLER
TÜRK MİLLÎ EĞİTİM SİSTEMİNİN GENEL AMAÇ VE İLKELERİ
AİLE SOSYOLOJİSİ DERSİ EKONOMİK KRİZLERİN VE TEKNOLOJİNİN AİLE YAPILARINA ETKİLERİ MURAT BAYHAN AİLE SOSYOLOJİSİ DERSİ.
Alkol Metabolizması.
HAZIRLAYAN:Bedirhan YILMAZ
Vücudumuz.
DOLAŞIM SİSTEMİ  .
EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
TIP FAKÜLTESİ BEYİN FARKINDALIĞI SEMPOZYUMU
OKUL ÖNCESİNDE.
ÇOCUK HUKUKU’NUN HUKUK SİSTEMİNDEKİ YERİ VE ÖZEL HUKUKTA ÇOCUK HAKLARI
BİR HAYAT REHBERİ! ♫ Lütfen sesi açınız!.
Evlenir misin? ( Hadi Koş Gel… )
SEVGİLİ ARKADAŞLAR; TAE; Ayak, KWON; El anlamına gelmektedir. DO ise, ahlak ve fazilete ulaşmak için takip edilmesi gereken düşünce ve davranış biçimidir.
Kahve, Kahve Kültürü ve Bilinmeyenleri
İNSAN VÜCUDU.
TÜRK BEŞLERİ.
İSKENDERUN NURAN YILMAZ Ç. P. LİSE
TÜRK HEMŞİRELER DERNEĞİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU Hemşire Kimdir?  Hemşire melektir.  Hemşire çiçektir.  Şevkattir.  İğne yapan kişidir.  Klinikte iş yapmayan.
SAĞLIK Sağlık Okuryazarlığı - Dolaşım Sistemi -. Dolaşım Sistemi Sağlık Okuryazarlığı – Dolaşım Sistemi Dolaşım sistemi kalp, kan ve kan damarlarından.
Sunum transkripti:

ANAYASAYA GÖRE, DEVLET VATANDAŞIN SAĞLIĞINI KORUYACAK TEDBİRLERİ ALMAKLA MÜKELLEFTİR DEMEDİ Mİ ? SAYIN BAŞBAKANIMIZ... İŞTE BUUU... İŞTE BUUU...

Kansas Üniversitesi prof.larından Edmond Riche' nin yaptığı bir araştırmada ANASON la ilgili çarpıcı araştırmalara ulaşılmış. Özel bir işlemle üzüm suyu ile birleştirilen anasonun insan sağlığı üzerinde inanılmaz olumlu etkileri varmış. Benzer bir çalışmayı yürüten Manchester Üniversitesi biokimya dalı Prof’u Sir ALEX HARLEY Üzüm suyu ile rakının en güzel bileşiminin Türk rakılarında olduğunu saptamış. Harley'e göre bilinçli rakı tüketiminin yararları saymakla bitmiyor.

Türk büyükleri…

Rakı bir ya da iki duble içildiğinde:  1-Damarları açarak kan dolaşımını rahatlatıyor.  2-Tansiyon normal seviyesine geliyor.  3-Yeterli kan akışı nedeniyle beyin fonksiyonları hızlanıyor ve tüm vücut rahatlıyor. BİTMEDİ DEVAMI VAAAR…

DEVAM EDİYORUZ;  4-Üzüm ve anason karışımı karaciğere yardımcı oluyor.  5-Stres sıfır noktasına iniyor ve stresten kaynaklanan çağımız hastalıklarına önemli bir darbe indirilmiş oluyor.  6-Dostlarla ( özellikle sevgiliyle ) birlikte alındığında mutluluk hissi maksimuma ulaşıyor. Bu bilimsel açıklamaya içilmez de ne yapılır...

NEYMİŞ;  1. Vasodilatatörlere (damar genişleticilere)  2. Antihipertansiflere (tansiyon düşürücülere)  3. Antikoagülanlara (kan sulandırıcı)  4. Antioksidan ve koleretiklere (Karaciğer koruyucu ve safra akışını arttıranlara)  5. Antidepresanlara, anksiyolitiklere (depresyon ve korku-kaygı gidericiler)  6. Serotonini yükseltmek için paket paket çikolataya ihtiyacımız yokmuş.

Öyleyse ne duruyoruz, hadi şerefe... Düzenleme: İrfan Asil 2011 Müzik: Öyle Şarhoş Olsam ki Emel Sayın