Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EDEBİYAT-Kitap tanıtımı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EDEBİYAT-Kitap tanıtımı"— Sunum transkripti:

1 EDEBİYAT-Kitap tanıtımı
Şüheda Solmaz

2 Zülfü Livaneli Doğum tarihi: 20 Haziran 1946
Türk özgün müzik sanatçısı,senarist,politikacı,yazar ve yönetmen “Bir Kedi,bir Adam, Bir Ölüm” “Mutluluk” “Son Ada”

3 Mekan

4 Zaman

5 Karakterler Maya Duran
İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde görevli Kocasından ayrı Bir oğlu var “Kerem”

6 Profesör Maximilian Wagner
Amerika’dan gelen Alman asıllı bir profesör 1930’lu yıllarda İstanbul Üniversitesinde görev yapmış Katolik bir aileden geliyor Yahudi kökenli Nadia adında bir kadını sevmiş

7 *Maya’nın subay abisi * Maya’nın babaannesi Semahat hanım (ermeni asıllı) *Maya’nın Kırım Türklerinden gelen anneannesi Ayşe hanım

8 Olay Örgüsü Hikaye, 2001 yılının Şubat ayında soğuk bir gün İstanbul Üniversitesinde halka ilişkiler görevini yürüten Maya Duran’ın Amerika’dan gelen Alman asıllı Profesör Maximilian Wagner’i karşılaması ile başlar.

9 1930’lu yıllarda İstanbul Üniversitesinde hocalık yapmış olan profesörün isteği üzerine Maya bir gün onu Şile’ye götürür. Böylece katları yavaş yavaş açılan, altmış yıllık dokunaklı bir aşk hikayesine karışmakla kalmaz dünya tarihine ve kendi ailesine ilişkin bir takım sırları da öğrenir.

10 Kendi ailesine ilişkin öğrendiği sırlar içinde babaannesi Semahat Hanım ve Ayşe Hamın’ın da olduğu derin acıları anlatıyor. Ermenilerin çektiği acı yanında Balkan Türklerinin, Anadolu Türklerinin, ölen milyonlarca insanın, topraklarından sürülenlerin ızdırabının nasıl göz ardı edildiği anlatılıyor.

11 Osmanlıyı parçalarken batılı devletlerin, bütün ülkenin tebaasına (Ermeniler,Rumlar,Yahudiler) acı çektirdiği kabul edilse de 5 milyon Osmanlı ve Türkün unutulduğu anlatılıyor.

12 Kitaplara konu o büyük aşk!
Profesör Maximilian Wagner genç yaşta profesör oluyor. Daha sonra tarih öğrencisi olan Nadia ile tanışıyor ve aşık oluyor. Nadia’ya “seranade für Nadia” adlı bir şarkı besteliyor. Büyük aşkı Nadia Yahudi asıllı ve o dönem de iktidara gelen Hitler bir kanun çıkartıyor. “Yahudi kökenli öğrenci ve hocalar okulu bırakmak zorunda kalıyor.”

13 Buna karşın Wagner büyük aşkını bırakmıyor ve onunla evleniyor.
Yahudileri sınır dışı ettikleri için Nadia’ya sahte bir kimlik çıkartılıyor. Paris’e giden bir trene binerek Almanya’yı terk etmek istiyorlar fakat Nadia’yı trende fark edip trenden indiriyorlar. Wagner bunu fark ediyor fakat geç kalmış oluyor. Babasına ulaşarak Nadia’yı götürdüklerini söylüyor ve ona yardım etmesini istiyor. Daha sonra gazetelerde Yunan asıllı bir kişiye ait olan Sutmura adlı bir geminin herkesin belli bir para karşılığında bilet alması sağlanarak Türkiye’ye yola çıkılacağı yazıyor. Nadia’nın bu gemiye binmesi sağlanıyor.

14 Türkiye’ye doğru yola çıkıyor. Şile yakınlarında gemi durduruluyor
Türkiye’ye doğru yola çıkıyor. Şile yakınlarında gemi durduruluyor. Türkler geminin yanaşmasını istemiyor. İngiltere’de geminin hareket etmesini istemiyor . Wagner’de bu sırada denizin ortasında bekleyen gemiyi her gün gözleyerek karısına kavuşmayı bekliyor. Günler geçtikten sonra geminin İngiltere’ye doğru yola çıktığı söyleniyor.

15 Bunun üzerine Wagner bir taksi ile kıyıdan gemiyi takip ediyor ve geminin denizin ortasında demir atılarak terk edildiğini görüyor. Bir bot kiralayarak gemiye doğru merak ile ilerlerken gemi bir anda patlatılıyor ve bütün insanların havaya uçup denizin derinliklerinde kaybolduğunu görüyor ve büyük aşkını kaybediyor.

16 TEŞEKKÜRLER!!! Livaneli,Zülfü,Temmuz,2011;Serenad,İstanbul:DK


"EDEBİYAT-Kitap tanıtımı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları