Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

“KENDİNİZİ GERGİN Mİ HİSSEDİYORSUNUZ ? Hemen kalkın, size en yakın yerdeki ağacı seyretmeye başlayın. Eğer yakınınızda çam ağacı varsa daha da şanslısınız.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "“KENDİNİZİ GERGİN Mİ HİSSEDİYORSUNUZ ? Hemen kalkın, size en yakın yerdeki ağacı seyretmeye başlayın. Eğer yakınınızda çam ağacı varsa daha da şanslısınız."— Sunum transkripti:

1

2

3 “KENDİNİZİ GERGİN Mİ HİSSEDİYORSUNUZ ? Hemen kalkın, size en yakın yerdeki ağacı seyretmeye başlayın. Eğer yakınınızda çam ağacı varsa daha da şanslısınız. STRES ATMAK İÇİN ÇAMIN ÜZERİNE YOK.” “KENDİNİZİ GERGİN Mİ HİSSEDİYORSUNUZ ? Hemen kalkın, size en yakın yerdeki ağacı seyretmeye başlayın. Eğer yakınınızda çam ağacı varsa daha da şanslısınız. STRES ATMAK İÇİN ÇAMIN ÜZERİNE YOK.”

4 Bu yeni görüşün kaynağı, TEKSAS ÜNİVERSİTESİ. Bu sözlerin sahibi ise, AĞAÇLARIN insan üzerindeki etkileri konusundaki araştırmasını yakın zamanda tamamlayarak, araştırma sonuçlarını dünyaya açıklayan, Teksas Ünivesitesi'nden Prof. Roger ULRİCH. Bu yeni görüşün kaynağı, TEKSAS ÜNİVERSİTESİ. Bu sözlerin sahibi ise, AĞAÇLARIN insan üzerindeki etkileri konusundaki araştırmasını yakın zamanda tamamlayarak, araştırma sonuçlarını dünyaya açıklayan, Teksas Ünivesitesi'nden Prof. Roger ULRİCH.

5 Prof. Roger ULRİCH’in araştırmalarına göre AĞAÇLARI SEYRETMEK, üç-beş dakika bir ağaca bakmak, insana sinir ilacı almışçasına rahatlatıcı etki yapıyor. AĞAÇLIK YOLLARDAN GEÇEREK İŞLERİNE GİDEN KİŞİLER, DAHA SAKİN VE RAHAT OLARAK İŞLERİNE BAŞLIYORLAR. Prof. Roger ULRİCH’in araştırmalarına göre AĞAÇLARI SEYRETMEK, üç-beş dakika bir ağaca bakmak, insana sinir ilacı almışçasına rahatlatıcı etki yapıyor. AĞAÇLIK YOLLARDAN GEÇEREK İŞLERİNE GİDEN KİŞİLER, DAHA SAKİN VE RAHAT OLARAK İŞLERİNE BAŞLIYORLAR.

6 Araştırmacı, sinirleri gevşetici etkisi açısından çam ağacını özellikle öneriyor. Görüntüsünün, insanlara güzel duygular ve pozitif düşünce aşıladığından hareketle, ÇAM AĞACININ STRESİ AZALTICI ETKİSİ, ÖTEKİ AĞAÇLARDAN ÇOK DAHA FAZLA. Araştırmacı, sinirleri gevşetici etkisi açısından çam ağacını özellikle öneriyor. Görüntüsünün, insanlara güzel duygular ve pozitif düşünce aşıladığından hareketle, ÇAM AĞACININ STRESİ AZALTICI ETKİSİ, ÖTEKİ AĞAÇLARDAN ÇOK DAHA FAZLA.

7 Üzerinde durulan bir diğer ağaç da ÇINAR. Bol yapraklı çınar ağacını beş dakika seyretmek kişiyi rahatlatıyor ve stresten kurtarıyor. Üzerinde durulan bir diğer ağaç da ÇINAR. Bol yapraklı çınar ağacını beş dakika seyretmek kişiyi rahatlatıyor ve stresten kurtarıyor.

8 Profesör Roger ULRİCH, ağaçlı yerlere uzak olanlar için de, BİLGİSAYAR EKRANINDA AĞAÇLI MANZARALAR VE AĞAÇLAR ARASINDA SANAL GEZİNTİ FİLMLERİ ÖNERİYOR. Profesör Roger ULRİCH, ağaçlı yerlere uzak olanlar için de, BİLGİSAYAR EKRANINDA AĞAÇLI MANZARALAR VE AĞAÇLAR ARASINDA SANAL GEZİNTİ FİLMLERİ ÖNERİYOR.

9 AĞAÇLARA BAKMAK, DALLARINI SEYRETMEK, RÜZGARDA UÇUŞAN YAPRAKLARI İZLEMEK STRESTEN KURTULMAK İÇİN EN KESTİRME YOL. Hatta pencereden üç-beş dakika bile ağaçlara bakmak, incecik dalları uçlarına dek izlemek, ayrı bir sinir ilacı. AĞAÇLARA BAKMAK, DALLARINI SEYRETMEK, RÜZGARDA UÇUŞAN YAPRAKLARI İZLEMEK STRESTEN KURTULMAK İÇİN EN KESTİRME YOL. Hatta pencereden üç-beş dakika bile ağaçlara bakmak, incecik dalları uçlarına dek izlemek, ayrı bir sinir ilacı.

10 Gerçek ağaç olmayan ortamlar için de bilgisayar var. Sanal ağaçlar aynı etkiyi yapabiliyor. Özellikle yüksek tansiyonluların 'AĞAÇLI' rahatlamayla tansiyonları normale iniyor. Kaslar gevşiyor ve insan dinlendiğini, ferahladığını, stresini belli oranda üzerinden attığını hissediyor. Gerçek ağaç olmayan ortamlar için de bilgisayar var. Sanal ağaçlar aynı etkiyi yapabiliyor. Özellikle yüksek tansiyonluların 'AĞAÇLI' rahatlamayla tansiyonları normale iniyor. Kaslar gevşiyor ve insan dinlendiğini, ferahladığını, stresini belli oranda üzerinden attığını hissediyor.

11


"“KENDİNİZİ GERGİN Mİ HİSSEDİYORSUNUZ ? Hemen kalkın, size en yakın yerdeki ağacı seyretmeye başlayın. Eğer yakınınızda çam ağacı varsa daha da şanslısınız." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları