Trabzon Valiliği koordinasyonunda Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan bu Proje, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

TÜRKİYE’DE OTİZM İÇİN NELER OLUYOR?
 HAZIRLAYAN : MEHMET RAC İ KILIÇ.  Anne ve babalar!  Genellikle çocuklarımızın çok zeki oldu ğ unu dü ş ünürüz; ancak okulda bazı derslerden ba ş.
GÜMRÜKLER 2023 VİZYONU 1. ARAMA KONFERANSI/ Stratejisi
 Web-Log kelimesinden türetilen bloglar, yazarların herhangi bir konu hakkında hızlı ve kolay ş ekilde yorumlarını, ba ğ lantılarını yazılarını, resimlerini,
BODRUM İ LÇES İ N İ N E Ğİ T İ M OLANAKLARI BAKIMINDAN MU Ğ LA ÜN İ VERS İ TES İ ’NDEN BEKLENT İ LER İ.
İ STKA/2011/EN İ / 70 Altı Nokta Körler Derne ğ i İ stanbul Ş ubesi ‘’Gönül Gözüyle Görebilmek’’
Araştırma Görevlilerinin Öğrenci Laboratuvarlarına Katılımı
TR R3. TR R3 Bu Eylem 5.1 Projesi (Ulusal Gençlik Toplantısı) AB Gençlik Programı tarafından desteklenmiş ve Türk Kızılayı.
Müdürlüğümüz AR-GE Birimi bünyesinde bulunan Proje Koordinasyon Ekibi koordinesinde Ulusal Ajans, Merkezi Finans ve İhale Birimi, Toplum Yararına Çalışma.
KÜLTÜR-EDEB İ YAT KULÜBÜ. Kulüp Danı ş man Ö ğ retmenleri Arzu ÜSTÜN Gülçin GÜLER.
Özürlü STK’larının Lobicilik ve Hak Temelli Yaklaşımlar Konusundaki Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi.
Uzaktan Eğitim Kuramları
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. İLÇE MİLLİ E Ğ İTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
Çocuk Müzesi Projeler Hedefler Finansman kayna ğ ı olu ş turmak Bilinirli ğ i artırmak Farkındalık yaratmak Ba ğ lılık yaratmak.
 Üniversitemizin toplumsal sorumluluk anlayı ş ına paralel olarak; Üniversiteler ile toplumun farklı kesimlerini bir araya getirmek Gelece ğ e dönük.
Plajlarda Çevre Bilinçlendirme Projesi. Plajlarda Çevre Bilinçlendirme Projesi; Mavi Bayrak Kriterlerinden bir tanesi de plajın temiz olmasıdır. Bu konuda.
ANKARA’DA SA Ğ LIK TUR İ ZM İ Ankara Valili ğ i İ l Sa ğ lık Müdürlü ğ ü Dr. Dursun AYDIN (Sa ğ lık Müdür Yardımcısı)
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENL İ K BAKANLI Ğ I–AVRUPA B İ RL İĞİ KOORD İ NASYON DA İ RES İ BAŞKANLI Ğ I TÜRK İ YE’DE MESLEK İ VE TEKN İ K E Ğİ T İ M İ N KAL.
OKUL TEKNOLOJ İ PLANI. OKULUMUZ PE Ş LER İ NDEN G İ DEB İ LECEK CESARET İ N İ Z VARSA BÜTÜN RÜYALAR GERCEK OLAB İ L İ R.
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
Master in Advanced European and International Studies.
KEŞFET KENDİNİ PROJESİ
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
Ekinözü Çok Programlı Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisinin etkinlikleri, önleyici ve gelişimsel rehberlik hizmeti anlayışı çerçevesinde;
KÜLTÜR-EDEB İ YAT KULÜBÜ. Kulüp Danı ş man Ö ğ retmenleri Arzu ÜSTÜN Gülçin TILFARLIG İ L.
FAALİYET/PROJE EYLEM PLANLARI
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
KARŞIYAKA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ
ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ KIRSEHIR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETMEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 06 NİSAN 2015.
OKUL ÖNCESİNDE AİLE KATILIMI
YARINLAR İÇİN YARIN SİZDEYİZ
 ZORUNLU EĞİTİM 12 YILA ÇIKARTILMASIYLA BİRLİKTE 5+3 OLARAK UYGULANAN EĞİTİM SİSTEMİ OLARAK UYGULANACAK.
KAYSERİ İLE OKUMAK PROJESİ
MALATYA VALİLİĞİ KOORDİNASYONUNDA TÜRKİYE SAKATLAR DERNEĞİ MALATYA ŞUBESİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLMEKTE OLAN BU PROJE KALKINMA BAKANLIĞI TARAFINDAN SODES KAPSAMINDA.
Bu BEP’in Geliştirildiği BEP Toplantısı
Uluslar arası Dil Eğitimi Konferansı Sonraki Adımlar ve Kapanış Konuşması.
ÖZGÜVENLİ GELECEK.  Projenin temel amacı;  Ö ğ rencilerimizi topluma faydalı,çevreye duyarlı,sevgiyi ve saygıyı kendine ilke edinmi ş  Kendine güveni.
MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü
KAMAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Öğretim Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş  (TEOGS) Sınavına Hazırlık Ve Başarıyı Artırma.
OKULUMUZ ÇALIŞMALARI YEREL MEDYADA VE ARSİN BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NIN WEB SİTESİNDE GÜNDEMDE İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün.
2014 – 2015 ÖĞRETİM YILI TANITIM VE YÖNELTME KOMİSYONU TOPLANTISI
TOPLANTI GÜNDEMİ Açılış Sunum Soru-Cevap Kapanış.
EŞİT BİR EĞİTİM İÇİN ENGELSİZ KAMPÜS
DİYARBAKIR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ PROJESİ
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi 07/10/2015.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
ADAY ÖĞRETMEN YETİŞTİRME SÜRECİ
- Eğitici netbook pilot uygulaması Dr. Riina.Vuorikari, European Schoolnet.
FEN LİSELERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI.
EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE YENİLİKÇİLİK ÖDÜLLERİ Hatay İ l MEM Proje Ekibi.
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri Şube Md Yılı Faaliyet Raporu Sunumu.
AİLELERLE İŞBİRLİĞİ.
Weblog! Eğitimde Günlük Uygulaması. İçerik »Weblog »Kavramsal Tanımlama »Sınıflandırma »Eğitimde Weblog Uygulaması »Eğitim Sisteminde Yaygınlaşmamasının.
MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM.
GÜZEL SANATLAR VE SPOR LİSELERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM.
BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ.

İyilik Okulu Projesi Uygulama Süreçleri Dr Cemil Keskin
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
Erasmus+ KA1 Projesi: Gelişim İçin Hareketlilik
Hazırlayan : Atahan Aybars ERDEM Fatih ALBAYRAK yılında Bursa’da kurulan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, yıllık 360 bin otomobil ve 450 bin motor.
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
BALıKESIR ÖLÇME DEĞERLENDIRME
BALıKESIR ÖLÇME DEĞERLENDIRME MERKEZI İZLEME DEĞERLENDİRME DEĞİŞİM GELİŞİM.
Sunum transkripti:

Trabzon Valiliği koordinasyonunda Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan bu Proje, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından EDES Programı kapsamında finanse edilmektedir.

Engelliler Destek Programı (EDES), Karadeniz Bölgesi’ndeki yerel dinamikleri harekete geçirerek, toplumsal bütünleşmenin sağlanması, duyarlılıklarının artırılması ve engelliliğin önlenmesine katkıda bulunmayı amaçlayan destek programıdır

İ limiz ve bölgemizde farklı e ğ itim kademelerinde ö ğ renim gören görme engellilerin, bilgiye ula ş mada yazılı kaynaklara eri ş imlerini kolayla ş tırıcı sesli kitaplar olu ş turtarak bu alanda ya ş anan eksikliklerin giderilmesine katkı sa ğ lanması amaçlanmaktadır.

İl merkezinde 5, ilçelerde 5 olmak üzere toplam 10 okulda sınıf düzeyinde 200 gönüllü öğrencinin katılımlarıyla faklı türlerde (yardımcı ders kaynakları da dâhil) proje süresince ön görülen 1000 eser okunarak CD ve DVD ortamına aktarılıp görme engellilerin erişimine sunulması hedeflenmektedir.

Bununla birlikte; Projemizin bir di ğ er hedef grubu olan gönüllü okuyucu ö ğ renciler açısından da, hem okuma alı ş kanlıkları, hem de bo ş vakitlerini de ğ erlendirmeleri, Faydalı ve sosyal sorumluluk anlamında çalı ş malara yönelik bilinçlenmeleri beklenmektedir.

Proje Orta ğ ımız Anadolu Tüm Engelliler Derne ğ i Projenin sahibi Trabzon Valili ğ i olup, Trabzon İ l MEM tarafından yürütülmektedir.

İlimizde yerleşik yaklaşık 1100 birey sınıf öğrencisi Çeşitli eğitim kademelerinde okuyan 70 görme engelli. Medya kuruluşları aracılığıyla bilgilendirilecek Trabzon kamuoyu HEDEF GRUBUMUZ

 Tevfik Serdar Anadolu Lisesi  Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi  88. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi  Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi  Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi  Trabzon İ MKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi  Akçaabat Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi  Vakfıkebir Anadolu İ mam Hatip Lisesi  Be ş ikdüzü İ MKB Anadolu Ö ğ retmen Lisesi  Arsin Anadolu Lisesi  Araklı Anadolu Ö ğ retmen Lisesi

 Proje Açılı ş ı ve Tanıtım Faaliyetleri ( ay)  Proje kapsamındaki uygulama okullarına ses kayıt kabinleri kurulacak, ayrıca ö ğ rencilerin kabin dı ş ında ses kayıdı yapabilmeleri için 20 adet ses kayıt cihazı sa ğ lanacaktır.

 Alanında uzman ö ğ retmenler, dernek üyeleri ve İ l MEM kitap yazma komisyonundan olu ş an ekip tarafından okunacak eserler seçilerek okullarla i ş birli ğ i içinde temin edilecek(Mart-Nisan).  Her okuldan en az 20 gönüllü ö ğ renci belirlenerek, seçilen ö ğ rencilere yönelik Bilgi Edinme Toplantıları düzenlenecek; Proje tanıtımı, Hızlı okuma teknikleri Engellilik konularında

Belirlemeler bittikten sonra ö ğ renciler okullarda 4 ay boyunca seslendirmelerini yapacaktır(Mayıs-Haziran/Eylül,Ekim,Kasım). Seslendirilecek eserlerin kayıt takvimi olu ş turularak takibi sa ğ lanacaktır. Kayıt öncesinde ve sürecinde ö ğ rencilerle, gerekli hallerde velilerle proje ilgililerinin de katılabilece ğ i payla ş ım toplantıları yapılacaktır. Seçilen eserlerden ders materyali niteli ğ inde olan eserlerin seslendirilmesinde, FEF ö ğ retmen adayları ve sürece dahil olan ö ğ retmenlerden destek alınacaktır.

Web sayfası tasarlanması Seslendirilmi ş ve kayıt altına alınmı ş bütün eserler web sitesine yüklenecektir. Amacımız; internet olana ğ ı ile yalnızca projenin uygulanaca ğ ı il de ğ il tüm görme engellilerin eri ş ebilmelerini sa ğ lamaktır. H İ KAYE ROMAN Şİİ R GEL İŞİ M ARA Ş TIRMA

Projenin hedef kitledeki gönüllü ö ğ renciler üzerindeki etkisini belirlemek amacı ile uygulama öncesi ve sonrasında ön-son test yapılarak, bilimsel yöntemlerle analiz edilecektir. Bu de ğ erlendirme sonuçları uslusal ve uluslararası kongre, sempozyum vb. makale veya bildiri ş eklinde sunulacaktır. Hedef gurupların tanı ş ması, kayna ş ması; gönüllü okuyucu ö ğ rencilerin ve görme engellilerin piknik organizasyonu ile tanı ş ma ve kayna ş maları sa ğ lanacak, Proje Kapanı ş toplantısı yapılacak, Projenin uygulandı ğ ı süre zarfında okulların dı ş ına bez afi ş asılarak, okullarda yürütülen faaliyetleri belirten bro ş ürlerle, proje web sayfası(di ğ er bilgi-ileti ş im tek.) ve basın aracılı ğ ıyla uygulama okullarının projeye sa ğ ladı ğ ı katkılar sürekli ön planda tutulacaktır.

BEKLENEN SONUÇLAR Farklı e ğ itim kademelerinde okuyan görme engelliler için ba ş ta ders kaynakları olmak üzere, di ğ er yazılı eserlere eri ş imdeki sınırlılıklar ve bu alanda ya ş anan sorunlara kaydade ğ er oranda çözüm getirilimesi. Proje kapsamındaki gönüllü ö ğ rencilerin kitap okuma alı ş kanlı ğ ının peki ş tirlmesi ve bu yöntem aracılı ğ ıyla engellillere yönelik sorumluluk ve farkındalık kazandırılması. Her ö ğ renciye görme engellilerin e ğ itim ve sosyal hayatına katkı sa ğ layacak eser olu ş turmasının verece ğ i özgüven olu ş ması. Daha sonra benzer projelere kaynak olunması sonuçları beklenmektedir.