9. SINIF TARİH EMEVİLER DÖNEMİ 17-21 / 03 / 2014.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Dört Halife Devri (Cumhuriyet Devri)
Advertisements

9. SINIF TARİH / 03 / 2014.
Hz.Ali Dönemi ( ).
HZ. MUHAMMED VE DÖRT HALİFE DEVRİ
9. SINIF TARİH DÖRT HALİFE DÖNEMİ / 03 / 2014.
İSLAMİYETİN YAYILIŞI SOSYAL B. PERFORMANS GÖREVİ
Dört Halife Devri (Cumhuriyet Devri)
EMEVİ DEVLETİNİN KURULUŞU ( )
7.  Öldürülmesi :  Mısır, Kufe ve Basralılardan oluşan isyancı bir gurup, Medine’ ye gelerek Valilerin değiştirilmesine destek olunmasını, Hz.Ali, Talha.
ÇAĞDAŞ TÜRK VE DÜNYA TARİHİ
HZ. Muhammed ve Dört Halife Devri
SALTANATIN KALDIRILMASI
Abbasiler Dönemi.
İSMİN HALLERİ.
İstanbul’un fethi İstanbul'un Fethi, 29 Mayıs 1453'te, şehri günlerdir kuşatan Osmanlı ordusunun, şimdi İstanbul olarak bilinen, o.
9. SINIF TARİH / 02 / 2014.
KONU:DÖRT HALİFE DÖNEMİ
TÜPRAŞ 50.YIL ANADOLU LİSESİ
OSMANLI DEVLETİ KURULUŞ
SİYASİ ALANDA YAPILAN İNKİLAPLAR
Türkler ve Müslümanlık
EMEVİLER DÖNEMİ ( ).
Şîîliğin Doğuşuna Dair Görüşler
Emevîler ( ).
YAVUZ SULTAN SELİM DÖNEMİ
Alevilik.
Emevi Tarihi Berat Köse.
Emevi Tarihi Berat Köse.
FatImi Tarihi Berat Köse.
4 Halife Dönemi Berat Köse.
GEÇMİŞ YILLARDA ÖĞRENDİKLERİNİZİ HATIRLAYARAK----> 1. DÜNYA SAVAŞININ TEMEL SEBEBİNİN NE OLDUĞUNU TARTIŞINIZ.
İMAM HATİP ORTAOKUL VE LİSELERİ MÜDÜRLERİ TOPLANTISI GÜNDEMİ 1- Açılış ve Tanışma 2- Memnuniyet Anketi Analizi 3-Değerlendirme (Sayın Kâmil AYDOĞAN) 4-İlimizdeki.
EMEVİLER DÖNEMİNDE EĞLENCE HAYATI
Tarihin En Büyük 10 Devleti
EYÜP SULTAN. Medineli müslümanlardan ve hicret sırasında Hz. Peygamber'i evinde misafir eden sahâbidir... Bütün Müslümanlar Peygamber efendimizi kendi.
ŞEKER(DİABETES MELLİTUS DM) HASTALARININ YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER Şeker ya da diyabet denilen hastalık genellikle kalıtsal ve.
EMEVÎLER (661–750).
SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNEMLİ TIBBİ DESTİNASYONLAR 1. Sağlık Turizminde Öne Çıkan Destinasyonlar Global ölçekte değerlendirildiğinde son yılda bazı ülkelerin.
SAĞLIK TURİZMİ VE HEMŞİRELİK
AHMET ARSLAN OSMANLI DEVLETİ’NDE TOPRAK YÖNETİMİ EKONOMİ TOPLUM YAPISI EKONOMİK HAYAT VE HUKUK SORU PROĞRAMI.
NİYAZİ MEMUR KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 10. SINIFLAR ARASI SİYER YARIŞMASINA HOŞGELDİNİZ.
Mustafa Süreyya SEZGİN Mustafa Süreyya SEZGİN HAT SANATI Arap harfleri çevresinde oluşmuş güzel yazı yazma sanatıdır. Bu sanat Arap harflerinin 6. yüzyıl.
TARİH PERFORMANS ÖDEVİ HAZIRLAYANLAR HAZIRLAYANLAR Veli KORUZ & Ali TÜLÜ Veli KORUZ & Ali TÜLÜ.
KUREYŞ KİMDİR ? KUREYŞ = FİHR BİN MALİK (11.KUŞAK) : Adnânîler’in Mudar kolundandır. Bu zatın asıl adının Kureyş, lakabının Fihr olduğu da belirtilir.
İstanbul’un Fethi.
4 Halife Dönemi Yapan : Umut Yapan : Berat Yapan : Ozan Ders : Temel Dini Bilgiler Hoca : Ali Baykal Not : Dikkatli Dinleyin…
Değerlendirme Soruları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni
Türklerin Müslüman Oluşu
ISI MADDELERİ ETKİLER.
Hz Ebubekir Dönemi.
İSLAM TARİHİ I.
Sayılarla WWF 50+ yıllık tecrübe (Kuruluş yılı 1961) 100+ ülke Yıllık
İŞ ve Meslek Sosyolojisi
İSLAMIYET ÖNCESI ARAP YARıM ADASıNDA HANGI INANÇLAR BULUNUR. Putperestlik,hanifilik,Yıldızlara tapma,Mecusilik,hıritiyanlık.
İSLAM TARİHİ I.
ATMOSFER VE KATMANLARI - HAVA OLAYLARI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Hz. Osman Dönemi.
İçindekiler İslamiyet’ten Önce Arap Yarımadası Hz. Muhammed Dönemi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
EMEVİLER Hz. ALİ TARAFTARLARI.
Hz. Ömer Dönemi.
Hz. Ali Dönemi.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Hicret Olayı.
HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI
İSLAM TARİHİ I.
Kazanım SB İslamiyet’in ortaya çıkışını ve beraberinde getirdiği değişimleri yorumlar.
Sunum transkripti:

9. SINIF TARİH EMEVİLER DÖNEMİ 17-21 / 03 / 2014

Emeviler Devleti (661-750) Muaviye Dönemi (661-680) *Muaviye döneminde, iç düzen yeniden sağlamlaştırıldıktan sonra, fetihler yeniden başlatılmıştır.Doğu’da Maveraünnehir’e girilmiş, İstanbul iki kez Müslümanlar tarafından kuşatılmış, fakat başarı sağlanamamıştır. *Başkent Kûfe’den Şam’a taşınmıştır.(Muaviye bununla Hz. Ali taraftarlarına karşı  güvenliğini sağlamayı amaçlamıştır.) *İlk posta teşkilatı kurulmuştur.(İsyanların zamanında öğrenilmesi ve bastırılmasını sağladığı için ülkede bütünlüğün korunmasını sağlamıştır) *Muaviye döneminin en önemli olaylarından birisi de kendisi ölmeden oğlu Yezid’i veliaht ilan etmesidir.Böylece halifelik babadan oğula geçen saltanata dönüşmüştür.

Yezid Dönemi (680-685) Yezid döneminin en önemli gelişmesi Kerbela Olayı’dır.Hz. Peygamberin torunu Hz. Hüseyin, halifeliğin babadan oğula geçemeyeceğini ve seçim yapılması gerektiğini söyleyerek Kûfe’ye doğru yola çıktı.Fakat Yezid’in komutanı Ubeydullah, Hz. Hüseyin’i ve yanındakileri Kerbela’da durdurdu.Bir müddet sonra Hz. Hüseyin’i ve yanındakileri kılıçtan geçirdi (10 Muharrem 680). Bu olay Müslümanların; Şiiler ve Sünniler şeklinde kesin olarak gruplara ayrılmasına neden olmuştur.Kerbela’da Hz. Peygamberin torununun şehit edilmesi, İslam dünyasında Emevilere karşı isyanların çıkmasına  ve düşmanlığın artmasına neden olmuştur.

Abdülmelik Dönemi (685-705) Arapça’nnın resmi dil olarak kabul edilmesi  ilk İslam parasının bastırılması (ekonomik bağımsızlık) Abdülmelik döneminde gerçekleştirilmiştir.

Velid Dönemi (705-715) *Tarık b. Ziyad komutasındaki İslam orduları 711’de Kadiks Savaşı’yla İspanya fethedilmiştir.Daha sonra buraya Endülüs ismi verilmiştir. İslam tarihindeki ikinci büyük fetih hareketleri Halife Velid Döneminde görülür. *Müslümanlar 732’de Puvatya Savaşı’nda Franklara yenilinceye kadar ilerlediler.Puvatya Savaşı sonucunda Avrupa’daki son sınır Pirene Dağları olarak kalmıştır.