PORTFOLYO Portfolyo nedir ?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Derslere Etkin Teknoloji Entegrasyonu
Advertisements

MALİYE KULÜBÜ KARİYER PLANLAMA MERKEZİ ÖZGEÇMİŞ HAZIRLAMA TEKNİKLERİ
Performans Değerlendirme
Web 2.0 Nedir Eğitimde Nasıl Kullanılır?
MATERYAL VE ETKİNLİK HAZIRLAMA
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
CV BİÇİMİ VE FORMATI NASIL OLMALIDIR ?.
PORTFOLYO DEĞERLENDİRME
EĞİTİM SETİ TANITIMI.
ÖĞRETİM PROGRAMLARINDA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
Eğitimde Bilişim Teknolojisi Kullanımı ve Temel Kavramlar
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) Nedir?
Bilgi Okuryazarlığı Bu çalışma Prof. Dr. Buket Akkoyunlu’nun “Bilgi Okuryazarlığı ve Yaşam Boyu Öğrenme” başlıklı bildirisine dayanılarak hazırlanmıştır.
Yaşam Boyu Öğrenme Prof. Dr. Ali ŞEN.
HALİL DEMİRSOY SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ
POZANTI ATATÜRK ORTAOKULU
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
ÖLÇME DEĞERLENDİRME İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR
E-Öğrenme Nedir?
OKUL TEMELLİ MESLEKİ GELİŞİM
Türkçe Öğretiminde Ölçme ve Değerlendirme. Değerlendirme; Öğrencilerin öğrenme durumlarını, ilgi ve yeteneklerini keşfetmeye yardımcı olur. Öğrencilerin.
Portfolyo Nedir ? İş başvurularında çoğu zaman cv yeterli olmaktadır. Ama bazı işler vardır ki Portfolyo sunmanız gerekebilir. Peki nedir bu Portfolyo?
Programs of the Intel Education Initiative are funded by the Intel Foundation and Intel Corporation. Copyright © 2007 Intel Corporation. All rights reserved.
PORTFOLYO NEDİR? NASIL HAZIRLANIR? ELEKTRONİK PORTFOLYO NEDİR?
PORTFOLYO NEDİR? NASIL HAZIRLANIR? ELEKTRONİK PORTFOLYO NEDİR?
Proje, Performans Değerlendirme
Portfolyo GAMZE DEMİREL
İLETİŞİM - DİL VE KÜLTÜR İLİŞKİSİ
KAYU İLE FOTOSENTEZ ÖĞRENELİM Derse giriş için tıklayınız.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN İLKELERİ
CANSU ALTIN TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF 1. ÖĞRETİM
PORTFOLYO KÜBRA SANCAK.
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
PORTFOLYO DEĞERLENDİRME
Portfolyo Nedir? Portfolyo Nasıl Hazırlanır? Elektronik Portfolyo Nedir? Fatma Taşkıran.
Adı Soyadı : Serkan YILDIZ No : Bölüm : Türkçe Öğretmenliği 2. Sınıf Örgün Eğitim.
STRATEJİK PLANLAMA.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK ve DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MBS’Yİ NASIL KULLANABİLİRİM?
Öğrencilerin çalışmalarının değerlendirilmesinde destek verici, bütünleştirici ve aydınlatıcı olan portfolyo oldukça etkili bir değerlendirme metodudur.
ZEHRAŞAHİN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ
(EBA) EĞİTİM BİLİŞİM AĞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
TUĞBA ŞAHAN TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF ÖRGÜN ÖĞRETİM
WEB2.0 ARAÇLARI Gökçe Hanım EMİR K ONULAR : ajax, rss, css, vidcast, podcast podcast.
Mentör Öğretmenlik.
Eğitimin ve Toplum.
ÖLÇME DEĞERLENDİRME Yard. Doç.Dr. Deniz Özcan.
Mehmet ŞAHİN Toprak Sanayi İ.Ö.O./ÇORUM
EBA (Eğitim Bilişim Ağı) Portalının Tanıtım Semineri
FAHRİ KİRT ORTAOKULU ÖĞRENCİ KOÇLUĞU PROJESİ.
Sosyal Medya ve Türleri
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Uzaktan Eğitim E-Portfolyo
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi
HÜDAVEND HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
Sağlık Bilimleri Fakültesi
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Mesleki Yeterlilik Kurumu Nedir?
SOSYAL BİLGİLER AMACINA ULAŞMAK İÇİN NELER YAPMIŞTIR
Portfolyo çocuğun kişisel başarılarını, ilgi ve yeteneklerini, çaba ve ilerlemelerini çoklu ve çeşitli araçlar kullanarak oluşturduğumuz bir dokümantasyon.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
ÖZGEÇMİŞ-MÜLAKAT işsizlik KUYUMCU -TASARIMCI tezgahtarlık
WEB 2.0 Teknolojileri Sibel SOMYÜREK.
Elektronik-Ticaret’te Arama Motoru Optimizasyonu ve Sosyal Medya
Sunum transkripti:

PORTFOLYO Portfolyo nedir ? Portfolyo hazırlanırken nelere dikkat edilir? Eğitim alanında portfolyo kullanımı Elektronik portfolyo nedir ?

1-Portfolyo nedir:  Port folyo Fransızca bir kelimedir ( Porte - folio) Folio ortalama gazete büyüklüğündeki bir sayfa porte ise taşımak demektir. Port folyo ise İngilizceye bu sayfaları taşıma dosyası olarak geçer... O zaman port folyo önem değeri taşıyan sayfaları, fotoğrafları vs. taşıyan gazete kâğıdı büyüklüğünde( daha büyükte olabilir) ki dosya veya dosyalardır. Sözlükte Port folyo ; Evrak çantası; makam, mevki, vazife anlamına gelmektedir.

Portfolyo hazırlanırken nelere dikkat edilir? 1- En iyi çalışmalarımızdan oluşması, 2- Belirli amaç doğrultusunda hazırlanmış olması, 3- Değerlendiriciye göstermek için hazırlanmış olması, 4- Port folyodaki çalışmalarınız herhangi bir yerde kullanılıyorsa nerede kullanıldıkları gibi özelliklere dikkat etmelisiniz.

Portfolyo neleri içermelidir? 1- Kapak Yazısı, Amacınızı belirtin. Kısa ve anlaşılır olsun. 2- Güncel Özgeçmiş, 1.Net ve somut olun. 2.Potansiyel bir işveren bütün yeterliliklerinizi özgeçmişinize bakarak görebilmeli. 3- Referans 4- Çalışma örnekleriniz yer alabilir.

Eğitim alanında Portfolyo Port folyo, öğrencilerin belirli bir zaman diliminde, belirli bir amaç dahilinde becerilerini, yeteneklerini, zayıf ve güçlü yönlerini öğrenme alanları ile ilişkili olarak göstermiş, çaba ve ilerleme ile gelmiş oldukları başarı düzeyini yansıtan ürünlerden oluşan; çalışma koleksiyonu, sistemli ve amaçlı olarak oluşturulan gelişim dosyalarıdır

Eğitim alanında Portfolyonun amacı nedir? 1-Öğrencinin gelişimini izleyebilmek. 2- Öğrencinin kendi gelişimini izlemesine fırsat vermek. 3- Öğrencinin zaman içerisindeki öğrenimlerini belgelemek. 4- Öğrencinin gerçekte ne öğrendiğini ortaya koymak. 5- Öğrencinin öz değerlendirme yapabilmesine fırsat vermek. 6- Velilerle iletişimi, onlardan “katılım ve geri bildirim almak yoluyla kolaylaştırmak. 7- Bir sonraki yıllara öğrenci ile ilgili bilginin aktarılmasını sağlamak

ELEKTRONİK PORTFOLYO Günümüzde bilgi iletişim teknolojilerinin (BİT) yaygınlık kazanması ile bir çok işimiz olduğu gibi bilgi üretme ,gösterme ve paylaşma biçimleri de sanal ortamdan ve daha kolay olarak yürütülür oldu .Buna bağlı olarak da klasik port folyolar sanal ortama aktarılarak geliştirildi. Elektronik Portfolyo sayesinde kişisel kazanımlar ve kişinin yayınlamak istediği tüm doküman,resim,blog,multimedya ve iletişim bilgileri tek platformda buluşabilir. BİT; bilginin elektronik ortamda üretilmesi, gösterilmesi ve dağıtılması işlemlerinin bir bütünü olarak ifade edilebilir

SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 1.SINIF AHMET BARUTCU 13010507047 SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 1.SINIF