Veritabanı Yedekleme (BACKUP)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÖRNEK BİR VERİTABANI TASARIMI VE NORMALİZASYONU
Advertisements

Iletisim Icin : Blog : E - Mail :
Operasyon Firma ve Hizmet Tanımları. Operasyon firmalarını ve hizmet tanımlarını Card menüsünün altındaki Operation Companies List’i seçerek tanımlanmaktadır.
Tur Programının Kaydı.
TÜİK e-VT Sistemine yüklenecek XML dosyasının bulunması.
DERS:Acronis true image ile full yedek almak…
Resim Düzenleme İşlemleri
Veritabanı Yönetim Sistemleri-I
SQL Server da Kullanıcı Yönetimi (User Management)
SPSS İlk Açılışı.
SQL Komutlar 5 Sibel SOMYÜREK.
SQL Server da Veritabanı Yönetiminin Otomatikleştirilmesi
HASTA ÇIKIŞ İŞLEMLERİ.
Özellik Tanımlamaları. Özellik Başlıgı Tanımlamaları.
Görsel Programlama II Ders 1 Öğr.Gör. Mustafa KARABULUT.
Veritabanı Yönetim Sistemleri Hızlı ve Kısa Giriş
VERİ TABANI ve YÖNETİMİ
Transaction.
VeriTabanı Uygulama. Tabloları yaratmak için MySQL komutları.
BÖLÜM 6 SQL SERVER KOMUTLARI.
Veritabanı Kopyalama/Taşıma
Tetikleyici. Nedir? Bir tablo üzerinde Ekleme silme ve güncellemeye bağlı olarak tetiklenip çalışan SQL kodlarıdır. Genel amacı veri bütünlüğünü korumaktır.
SQL (STRUCTURED QUERY LANGUAGE)
Yapılan Hizmetlerin Bilgisayara İş lenmesi Klinikten toplanmı ş olan hizmet formlarını klinik sekreterli ğ ine getirip bilgisayarda islenmektedir. Yapılan.
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
Management Studio Kullanımı
Veritabanı Yönetim Sistemleri-I
MYSQL 4. HAFTA. mySQL veri türleri INTTamsayı: 'den kadar değişen diziye "signed" (işaretli), 0'dan 'e kadar değişenine.
SQL Dili ve MySQL Komutları
 Sık kullandığınız raporları Reports menüsünün altındaki User Report seçeneğinde açılan listeye ekleyerek raporlarınıza daha kolay ulaşabilirsiniz.
ÖLÇME DEĞELENDİRME Kayıt İşlemleri. E-OKUL’A Giriş Yapılır.
VeriTabanı Uygulama.
Veritabanı Yönetim Sistemleri-I
Görsel Programlama II Ders 4 Öğr.Gör. Mustafa KARABULUT.
Database Mirroring Database Mirroring (DM), veritabanının çökme veya süreklili ğ inin aksaması durumlarında ikinci bir kopya üzerinden işlemlere devam.
SQL (Structured Query Language). MySQL de Temel Komutlar : CREATE DATABASE isim; verilen isimde bir veri tabanı oluşturur. SHOW DATABASES; Tüm yaratılan.
Görsel Programlama II Ders 5 Öğr.Gör. Mustafa KARABULUT.
SQL Sibel SOMYÜREK.
Veritabanı Yönetim Sistemleri-I
SINAV NOTLARI HAZIRLIYORUM
VERİTABANI YARATMA.
Sunum içerisinde, Giriş Görev Oluşturma Görev ve Geçmiş Listeleme Rapor EKRANI Restore Yedek alınacak sürücü seçme Symentec Backup Exec 2010 R3.
Meryem FISTIKÇI. Kendi arşivini oluşturarak kendi “bilgi veritabanına” kolayca erişebilme, tarayabilme, ve erişilen yeni sonuçları kaydedebilme, İşbirliğini.
Amir Esmaeilzadeh Ali Khanjarkhani End Note Web.
DISASTER RECOVERY SOLUTION
SQL’ e Giriş Uzm. Murat YAZICI.
CCS C İLE PIC PROGRAMLAMA
YEDEKLEME VE YEDEKTEN GERİ DÖNME
Update UPDATE tablo_ismi SET sutun1=‘deger1’ WHERE sutun=deger.
WİNDOWS SERVER 2003’te KULLANICI VE GRUP HESAPLARI.
GÜVENL İ K. Sunucu Seviyesinde Güvenlik Master Veritabanı (Kullanıcının gerekli yetkileri var mı?) Authentication Mod ◦ Windows Authentication Mod  Varsayılan.
PRODECURE, TRIGGER, INDEX, BACKUP
EurobankTekfen SQL Server DBA Turgay Sahtiyan.
DOSYA MENÜSÜ.
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -3: İŞLETİM SİSTEMİNİN KULLANILMASI.
E-YEDEKLEMELİ SAKLAMA. E-Yedeklemeli Saklama E-Faturalarınız ve e-arşiv faturalarınız EDM e-fatura sistemine kaydolmanız ile beraber sistem üzerinden.
Linux ve Özgür Yazılm Şenliği PostgreSQL'de Veri Kurtarma Teknikleri POSTGRESQL 'de İleri Seviyede Veri Kurtarma ve Yedekleme Devrim Gündüz.
DEÜ B İ LG İ İ ŞLEM DA İ RES İ FORMS & REPORTS YAYıNLAYıCı YAŞAR DEREL İ.
Sa ğ lıklı bir yedekleme yönteminde, kaynak, yedekleme donanımı, yedekleme yazılımı, yedekleme ortamı elemanlarının do ğ ru biçimde seçilmesi ve bir.
Örnekler, Rasgele Değer, Login işlemleri ve Yedekleme
Veri Tabanı Yönetimi Dersi 1. Laboratuvarı
MUHASEBE YEDEKLEME.
ÖRNEK BİR VERİTABANI TASARIMI VE NORMALİZASYONU
ARAYÜZ Ana Sayfa Ana sayfa üzerinde bulunan Continue butonuna basarak ilerleyiniz 1 June 7,
VERİ YÖNETİMİ Veri tabanı Üzerinde İşlemler
YEDEKLEME NEDİR? YEDEKLEME YAZILIMLARI NELERDİR?
VERİ TABANI SQL (STRUCTURED QUERY LANGUAGE) SAVAŞ TUNÇER.
ACRONİS KURULUMU YEDEK ALMA VE YEDEK YÜKLEME SAVAŞ TUNÇER.
VERİTABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ 6-SQL Server-4-DML
Transaction.
Sunum transkripti:

Veritabanı Yedekleme (BACKUP) Veritabanlarını bir problem olduğunda kurtarmak (restore) için veritabanını yedeklemeliyiz Veritabanı yedeğini almadan önce Recovery (Kurtarma) modeli seçilmelidir Üç tip Recovery modeli vardır: Simple, Full ve Bulk-Logged

Recovery Modelleri Recovery Model bir veritabanı özelliği olup veritabanımıza ait transaction logların (vt işlem kayıt dosyalarının) nasıl tutulacağını ve dolayısıyla problem anında vt’yi nasıl kurtaracağımızı belirler. VT oluştururken seçilir.. Simple Recovery Modeli: Simple Recovery modelde log yönetimi kolaydır. Modelin dezavantajı ise geriye dönük transaction loglar (checkpoint öncesi) silindiği için transaction logların yedeklenmesi ve dolayısıyla geri yüklenmesi (restore) işlemleri mümkün değildir. Herhangibir problemde en iyi ihtimalle bir önceki aldığımız Full veya Differential backup tarihine kadar veritabanımızı restore edebiliriz. 

Recovery Modelleri Full Recovery : Bir veritabanında yapılan tüm işlemler transaction log dosyasına kaydedilir ve manuel olarak müdahale etmedikce silinmez. Bu nedenle Full Recovery Modeldeki bir veritabanı için belli bir zaman veya işlem öncesine veritabanımızı restore etmek mümkündür. Full Recovery Modelde her işlem transaction loglara yazıldığı için en güvenilir Recovery modeldir. Bulk Logged Recovery : Full Recovery modelden farklı olarak bulk işlmeler dışında tüm işlemler loglanırken herhangibir bulk işlem yapıldığında tüm işlem için tek bir kayıt log dosyasına yazılır. Bu gibi durumlarda veritabanımızı herhangibir zamana restore etmek mümkün olmaz.  Bulk Logged Recovery Modelde bulk işlemler (Index oluşturma, Silme, Rebuild, Select Into, bulk insert, bcp ile yapılan işlemler gibi işlemler bulk işlem olarak adlandırılırlar) tek tek transaction log dosyasına yazılmadığı için Full Recovery modele göre bulk işlemler daha hızlı yapılır.

SQL Server’da Backup Türleri SQL SERVER da 3 tip yedekleme vardır Full (TAM) Differential (FARK) İşlem Günlüğü Yedeği (Transaction Log Backup) MENÜDEN ilgili seçim yapıldıktan sonra OK tıklanır NOT: Back up dosyası default olarak program files klasöründe  sql server dosyasının içerisindeki server klasörünün içindeki backup klasörü içerisinde bulunur.

BACKUP Menüsü MS’de yedeklenecek vt sağ tıklanır Back up

BACKUP Menüsü Backup Türleri Backup Yeri

Backup Türleri (AÇIKLAMA) FULL: Seçilen VT nin tamamı yedeklenir DIFFERENTIAL (FARK) : FULL yedeğin üzerine, FULL yedek alınan tarihten o güne kadar yapılan işlemlerin FARK yedeği alınır TRANSACTION LOG: Log dosyalarının yedeği alınır

RESTORE (BACKUP tan VT yi geri yüklemek) NOT: Kurtarmada FULL yedekleme yaptığımız VT alınacaktır. 1) Önce bir DENEME VT si oluşturalım 2) DENEME nin RECOVERY modelini FULL seçelim 3) DENEME’yi FULL yedekleyelim 4) VT’yi silelim ve anlatılan şekilde VT yi RESTORE edelim

RESTORE Menüsü Databases Klasörü sağ tıklanır

Backup Yerini Seçmek için önce FROM DEVICE’ı seçip tıklıyoruz RESTORE Menüsü Backup Yerini Seçmek için önce FROM DEVICE’ı seçip tıklıyoruz

DENEME VT sinin RESTORE edilmesi ADD Tıklanır

DENEME VT sinin RESTORE edilmesi Backup klasörünün altında BAK uzantılı dosya seçilir OK tıklanır

DENEME VT sinin RESTORE edilmesi İlgili Backup seti kutucuk Check edilerek seçilir. Backup seti seçilir

DENEME VT sinin RESTORE edilmesi Veritabanı seçilir Yedeğin geri yükleneceği VT’nin adı seçilir ve OK tıklanır

DENEME VT sinin RESTORE edilmesi RESTORE DOĞRU sonuçlandı DENEME kurtarıldı