MONOGRAFİ 5 Getiri Ltd. Şir.’nin Mayıs 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MADDİ OLMAYAN DURAN VARLIKLAR
Advertisements

Paranın Zaman Değeri.
PARANIN ZAMAN DEĞERİ Dr.Mehmet Maşuk FİDAN.
Döner Sermayeli İşletmeler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği
GELİR VERGİSİ BEYANI İ.Halil BAĞDINLI Eski Gelirler Başkontrolörü, YMM
DİĞER YABANCI KAYNAKLAR Dr. Ergün Kaya
BİLGİSAYARLI MUHASEBE I
MONOGRAFİ UYGULAMASI Erkan Tokatlı
BİLGİSAYARLI MUHASEBE I
GİDER VERGİLERİ KANUNU BANKA SİGORTA MUAMELE VERGİSİ
NAKİT - ÇEK HAREKETLERİ MENKUL KIYMETLER ve MUHASEBELEŞTİRİLMESİ
Yrd. Doç. Dr. Mustafa Akkol
MALİ BORÇLAR Dr. Ergün Kaya
GELİRLERİM Gelir Kaynağım Gelirlerimi ne Zaman ve Hangi Yoldan Alıyorum?

MENKUL KIYMETLER ÜNİTE 7
Menkul Sermaye İradı.
19 Temmuz 2005, Ankara TÜBİTAK KAYNAKLARINDAN TRANSFER EDİLEN ÖDENEKLERİ KULLANAN KURULUŞLAR MUHASEBE SİSTEMİ Yrd.Doç.Dr.C.Yiğit ÖZBEK.
Para Yönetimi ve Paranın Zaman Değeri - 3
BİLANÇO 1 DÖNEN VARLIKLAR 3 K.V.YABANCI KAYNAKLAR
TİCARİ KAR VEYA ZARARIN HESAPLANMASINDA TEK DÜZEN HESAP PLANINDA YAPILAN DÖNEM SONU KAYITLARI Bilanço Hesaplarında Maliyet Hesaplarında Gelir Tablosu.
HABTEKUS' HABTEKUS'08 3.
YATIRIM KARARLARINDA PARANIN ZAMAN DEĞERİ PARANIN ZAMAN DEĞERLERİNİN TEMEL ÖLÇÜTLERİ FAİZ Fon sunumu ile fon kullanımını eşitleyen bir fiyattır. RİSK Gerçekleşen.
Getiri Ltd. Şir. Mayıs 2008 hesap döneminde aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Tek düzen hesap planını ve 7/A Maliyet Hesapları’nı kullanarak bu ticari.
1 FİNANSBANK A.Ş Sinan Şahinbaş Finansbank Genel Müdürü
Mudi Jale Kaya 08 Ağustos 2008 tarihinde Vakıfbank Eskişehir Şubesi’ne giderek, 80 liralık tasarruf mevduat hesabı açtırmak istemiştir. Banka Jale Kaya’dan.
FAİZ PROBLEMLERİ FAİZ YÜZDESİ FAİZ FAİZ YÜZDESİ ANA PARA ANA PARA
ÜNİTE 4 PARANIN ZAMAN DEĞERİ
1 (2009 OCAK-ARALIK) TAHAKKUK ARTIŞ ORANLARI. 2 VERGİ GELİRLERİ TOPLAMIDA TAHAKKUK ARTIŞ ORANLARI ( OCAK-ARLIK/2009 )
1 Kısa Vadeli Kredi Maliyetlerinin Tahmini Yıllık Yüzdesel Maliyet  Farklı vadelerdeki kredileri karşılaştırabilmek için kredi maliyetlerinin belirlenmesinde.
MONOGRAFİ 5:Getiri Ltd. Şir.’nin Haziran 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız
MADDİ DURAN VARLIĞI KREDİLİ SATIN ALMAK MI KİRALAMAK MI??
MONOGRAFİ 11 Getiri A.Ş .’nin Kasım 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız. 1.
3 – KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR
YATIRIM KARARLARINDA PARANIN ZAMAN DEĞERİ
Getiri Ltd. Şir.’nin Ocak 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız
Getiri A.Ş.’nin Aralık 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız tarihinde.
Getiri Ltd. Şir.’nin Ocak 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız
Getiri Ltd. Şir.’nin Ocak 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız. İşletme 7/A maliyet.
MUHASEBE BORÇLAR ERKAN TOKATLI
HESAP KAVRAMI İşleyİŞ ve kurallar A. Vecdi CAN.
GENEL MUHASEBE 1 Yrd. Doç. Dr. Serhan Gürkan KBÜ İşletme Fakültesi
Dr. Şuayyip Doğuş DEMİRCİ
Örnek Uygulama.
GELİR-GİDER HESAPLARINI KAPATILMASI
GENEL MUHASEBE ıı Yrd. Doç. Dr. Serhan Gürkan
Getiri Ltd. Şir. Mayıs 2005 hesap döneminde aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Tek düzen hesap planını ve 7/A Maliyet Hesapları’nı kullanarak bu ticari.
FİNANS YÖNETİMİ.
GENEL MUHASEBE ıı YRD. DOÇ. DR. SERHAN GÜRKAN Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
7-B SEÇENEĞİ 7-A seçeneğini uygulamak zorunda olmayan işletmeler isterlerse 7/ B seçeneğini kullanabilirler. 7/B seçeneği gerçekte küçük işletmeler için.
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
GENEL MUHASEBE ıı Yrd. Doç. Dr. Serhan Gürkan
MUHASEBEDE KULLANILAN FİNANSAL TABLOLAR
VARLIKLARIN İZLENMESİ Dönem Ayırıcı Hesaplar Diğer Dönen Varlıklar
ÖNEMLİ Insert client name
Paranın Zaman Değeri.
Getiri Ltd. Şir.’nin Nisan 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız. Maliyet hesaplarında.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
II. Duran Varlıklar ( ) Duran varlıklar: işletme faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için kullanılmak amacıyla edinilmiş, ilke olarak bir yıl ve.
Aktif Nitelikli Dönem Ayırıcı Hesaplar
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KDV Katma değer vergisi, yapılan mal ve hizmet teslimlerinde, mal veya hizmeti teslim alanın, teslim edene ödediği vergi türüdür. İşletmeler de müşterileri.
MUHASEBE SÜRECİ.
Özellikli İşlemler.
MONOGRAFİ 2 Getiri Ltd. Şir.’nin Şubat 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız.
MONOGRAFİ 3 Getiri Ltd. Şir. Mart 2008 hesap döneminde aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Tek düzen hesap planını ve 7/A Maliyet Hesapları’nı kullanarak.
Katılım Bankalarında Muhasebe Organizasyonu ve Muhasebe Uygulamaları
Sunum transkripti:

MONOGRAFİ 5 Getiri Ltd. Şir.’nin Mayıs 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız. 1. 06.05.2008 tarihinde şirket pazarlama müdürünün maaşını bankadan ödemiştir. 2. 08.05.2008 tarihinde şirket % 23 KDV hariç 10.000 YTL’ na 24 ay vadeli aylık taksitlerle ödenecek taşıt kredisiyle bir binek otosu satın almıştır. Satın alma sırasında 400.- YTL gider de ödemiştir. 3. 15.05.2008 tarihinde şirket %18 KDV hariç 600 YTL bir yazıcıyı 12 ay vadeli satın almıştır. 4. 16.05.2008 tarihinde şirket nominal değeri 800.- YTL ve işlemiş faizi 80.- YTL olan devlet tahvilini günlük çek keşide ederek satın almıştır. 5. 18.05.2008 tarihinde şirket ortaklarından “Y” şirketin nakit ihtiyacı için mevduat hesabına 8.000.- YTL yatırmıştır.

MONOGRAFİ 5 Getiri Ltd. Şir.’nin Mayıs 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız. 6. 19.05.2008 tarihinde şirket işyerinde kullanılmak üzere %18 KDV dahil 100.- YTL kırtasiye malzemesi ve %8 KDV dahil 88.- YTL gıda maddesini 15 gün vadeli satın almıştır. 7. 20.05.2008 tarihinde şirket Nisan ayında ücretlerden kesilen gelir vergisi ve damga vergisi kesintilerini muhtasar beyannameyle vergi dairesine ödemiştir. Muhtasara beyanname için 15,60 YTL damga vergisi de ödenmiştir. 8. 28.05.2008 tarihinde şirket Nisan ayında ücretlerden kesilen ssk kesintilerini kesintilerini aylık sigorta bildirgesiyle SGK’ya bankaya verilen talimatla mevduat hesabından ödenmiştir. 9.31.05.2008 tarihinde Mayıs ayına ait KDV tahakkukunu yapınız.

BAŞARILAR