Www.interscience.wiley.com Wiley InterScience Kanıt Tabanlı Tıp Bilgi Hizmetleri.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DynaMed ‘in İçeriği DynaMed klinik olarak özetlenmiş yaklaşık 3,000 konu başlığını sunmaktadır. Konu başlıkları temel olarak: Genel ve genel olmayan hastalıklar.
Advertisements

The Cochrane Library Emel KAYNAK
Araştırma platformlarından yararlanmak için öncelikle ne aradığımıza karar vermemiz gerekiyor. Eğer aradığımız kaynak bir makale ise Elektronik Kaynaklar.
Cochrane Collaboration & The Cochrane Library
Journal Use Reports Süreli Yayın Koleksiyonu Geliştirmenizde Güçlü Karar Destek Hizmeti - Kasım
PROBLEME DAYALI TIBBİ TANI
Online Resources From Oxford University Press Bu sunum Oxford Reference hakkında kısa bir bilgi sunmaktadır. •Oxford Reference ‘in ne olduğunu •Size.
MATHSCINET KULLANIM KILAVUZU
Support.ebsco.com EBSCOhost Collection Manager Selector Accounts(Seçici Hesaplar) Kullanıcı Kılavuzu.
Yeni Arayüz OvidSP Kullanım Kılavuzu
ULAKBIM UASL Mayıs İçerik Türleri: Bilgide Bir Servet Hukuk Dergileri Online Hukuk Kitapları Yasalar, İçtihatlar ve Mahkeme Kararları Gazete ve.
Oxford Online Dergi Koleksıyonu’ nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genışletme.
MD Consult Core Collection & Journal Consult Dergileri Kullanım Kılavuzu.
Oxford Online Dergi Koleksıyonu’ nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genışletme.
Veritabanı Değerlendirme Grubu & Tıp ve Sağlık Bilimleri Veritabanları
Elsevier ClinicalKey™ A smarter search for faster answers to your physicians’ questions.
Dizinleme ve Öz HazIRlama
Support.ebsco.com DynaMed Kullanıcı Kılavuzu. Temel arama, kategorilere göre tarama, en son güncellemeleri takip etme ve sürekli tıp eğitimi puanı alma.
WEB OF SCIENCE İLE ATIF TABANLI ARAŞTIRMA DEĞERLENDİRMESİ Eğitmen: Metin TUNÇ This presentation is an introduction to InCites - the new web-based.
Yrd. Doç. Dr. Turan SET Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi AD
Support.ebsco.com Kişisel Klasörler Kullanıcı Kılavuzu.
Support.ebsco.com Arama Sonuçları Listesi Kullanıcı Kılavuzu.
Ajanda: BMJ Group hakkında Ürünler hakkında: –BMJ Journals BMJ Case Reports YENİ – BMJ Best Practice YENİ (EKUAL) – BMJ Learning Action Sets.
Emerald Management eJournals Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 08 Nisan 2011 Mine Tonta Tel:
Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu Gelişmiş Arama.
WILEY InterScience WILEY InterScience. Erişim Adresi:
Pratik kullanım rehberi elektronik dergileri. Hoş Geldiniz! IOP Elektronik Dergiler Rehberi İletişim için İçindekiler journals.iop.org 2 journals.iop.org.
Jane’s Information Group Metin Tunç Veritabanı Uzmanı.
Elsevier Sağlık Bilimleri Klinik Bilgi Sistemi ULAKBIM Konferansı 24 Mayıs, 2011 Awni Battikhi Ortadoğu& Afrika Satış Müdürü.
Ajanda: BMJ Group hakkında ANKOS BMJ Konsorsiyumu Ürünler hakkında:
Wiley İnterScience TUBİTAK-EKUAL & SAĞLIK BAKANLIĞI Eğitim Toplantısı Wiley InterScience
Springerlink.com Emel Kaynak Mikro Bilgi Kayıt ve Dağıtım A.Ş EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANELERİ EĞİTİM TOPLANTISI.
WileyInterscience Ulusal Akademik Lisans (UASL)Toplantısı Mayıs Antalya
Research Services Group. Copyright 2006 Thomson Corporation 2 Araştırmaların Ölçümü Her ne kadar Web of Science veritabanının ana amacı araştırmacılara.
Uzm. Fatma BAŞAR Cahit Arf Bilgi Merkezi Eğitim ve Tanıtım Sorumlusu 22 Eylül 2010 T.C. Sağlık Bakanlığı Eğitim Toplantısı TÜBİTAK.
Cochrane Collaboration Kanıta Dayalı Tıp Organizasyonu
Empowering management research EmeraldManagementXtra Ürün ve Hizmetler Brian Berry Business Manager for Turkey Emerald Group.
Güncel tıbbi bilgilerden haberdar mısınız ? ( Kendi tıbbi bilgilerinizi yönetin !) Dr.Otmar Mueller Market Manager CEE & Turkey Wolters Kluwer Health |
Deniz Yilmazoglu. Sağlık ile ilgili bilgiler heryerde... Fakat bir sağlık müdahalesinin diğerinden daha iyi olduğunu, veya yarardan çok zarar inşa ettiğini.
Cochrane Systematic Review Nedir?
Zehra TAŞKIN BBY408 Tıbbi Bilgiye Erişim
SPRINGERLINK YENİLİKLERİ VE YENİ TIBBİ İÇERİKLER N ADJA M ADANI M OUDARRES M ETIN T UNÇ EKUAL 2010 A NTALYA.
TÜBİTAK ULAKBİM Cahit Arf Bilgi Merkezi Araştırma Faaliyetleri ve Bilimsel İçeriğe Erişimde Cahit Arf Bilgi Merkezi & Dünden Bugüne TÜBİTAK EKUAL.
Cochrane Kitaplığı’nı Anlamak Cochrane Kitaplığı’na giriş.
Springerlink.com Emel KAYNAK Stm-Info Bilgi Hizmetleri ve Yayıncılık
Elibrary.worldbank.org World Bank eLibrary Sunumu.
Malzeme Bilimi & Mühendisliği online veritabanı © Trans Tech Publications Inc.
Trans Tech Publications (TTP) 1967 yılında ünlü bir Avrupalı bilim adamı ve eğitimci tarafından kurulmuştur. Malzeme bilimi ve mühendisliği alanlarında.
HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY Veri Tabanları (Uluslararası) Nazan Özenç Uçak Güz.
Lexicomp Online  1978 yılında kurulmuş olup, bünyesinde 360 Eczacı ve Doktor barındırmaktadır ve çeşitli ülkelerde ilave bağlantılı doktor ve eczacı.
SYSTEMATIC REVIEW AND META-ANALYSIS WORKSHOP SİSTEMATİK İNCELEME VE META-ANALİZ ÇALIŞTAYI HAZİRAN JUNE 2016 İSTANBUL Düzenleyen Kurum.
Hafta 1: Dizinleme ve Özler BBY 264 Dizinleme ve Sınıflama.
Bilimsel Makale Nasıl Yazılır? (Çalıştay) Zekeriya AKTÜRK Prof. Dr. 19 Mart 2016; 9:00-11:00 / 181.
Hafta 2: Dizinleme ve Öz Hazırlamaya Giriş BBY 306 Dizinleme ve Öz Hazırlama
Şimdi buradasınız: Genel bilgiler >> Literatürün değerlendirilmesi & çalışma metodolojileri>> Biyoistatistik >> Bilgi için gereksinimlerin belirlenmesi.
Akademik Kütüphaneler için Basit Arama Kullanım Kılavuzu
Bilimsel Bilgiye Erişim
Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini
Şimdi buradasınız: Genel bilgiler >> Literatürün değerlendirilmesi & çalışma metodolojileri>> Biyoistatistik >> Bilgi için gereksinimlerin belirlenmesi.
EBSCOhost Sonuç Listesi
F.Ç DERS: İLERİ ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ : İKİNCİL KAYNAKLAR.
Kullanıcı Kılavuzu Gelişmiş Arama support.ebsco.com.
DynaMed ‘in İçeriği DynaMed klinik olarak özetlenmiş yaklaşık 3,000 konu başlığını sunmaktadır. Konu başlıkları temel olarak: Genel ve genel olmayan hastalıklar.
Pratik kullanım rehberi
EBSCO Discovery Service (EDS) Daha İsabetli Sonuç Listeleri
Elektronik Hasta Kayıt Sistemlerinin Web Servisleri İle Desteklenmesi
DynaMed ‘in İçeriği DynaMed klinik olarak özetlenmiş yaklaşık 3,000 konu başlığını sunmaktadır. Konu başlıkları temel olarak: Genel ve genel olmayan hastalıklar.
Literatür Araştırması
Klinik Bilgi Sistemleri
Sunum transkripti:

Wiley InterScience Kanıt Tabanlı Tıp Bilgi Hizmetleri

Wiley InterScience’tan EBM Hizmetleri Tıbbi Bilginin Kullanışlılığı İlgililik x Geçerlilik Çalışma =

Sağlık alanında çalışan uzmanların doğru zamanda doğru içeriğe ulaşması için dizayn edildi. Wiley InterScience’tan EBM Hizmetleri

Cochrane Library Kanıt tabanlı tıp için “Altın Standart” Üst kalitede kanıt tabanlı sağlık hizmeti veritabanı koleksiyonu 2,800’den fazla Cochrane Sistematik Review 3 ayda bir güncelleme

Cochrane Library – Hedef Kitle Doktor, danışman, tıp çalışanları Sağlık hizmeti sağlayıcıları Politika yapıcılar Medya İlgili Bazı Kamu Otoriteleri

2800’den fazla review ve 1640 protokol

Cochrane Library veritabanları Cochrane Database of Systematic Reviews (CDSR) – ISI Bilimsel Dizinlerinde indekslenmektedir. –2800 Systematic Reviews, 1589 protokol Clinical trials (CENTRAL); kontrollü triallar va bazı farklı kaynaklar ile oluşturulmuş prensip raporlar. CDRS için kaynak teşkil etmektedir. –463,763 kayıt

Cochrane Library veritabanları (2) Diğer “review”lar (DARE); bilimsel literatürde yayınlanmış Cochrane harici kalite kontrollü “sistematik review”ların yapılandırılmış özetleri –5585 kayıt Health Technology Assessment database (HTA), sağlık teknolojileri değerlendirmelerine yönelik uluslar arası bilgi –4733 kayıt

Cochrane Library veritabanları (3) Economic Evaluation Database (NHS EED); sağlık hizmetleri alanında bütün dünyada yapılan uygulamaların ekonomik değerlendirmelerini içeren sistematik özetler –16,418 kayıt Cochrane Database of Methodology Reviews (CDMR); metodolojik çalışmaların tam metin sistematik reviewları –20 kayıt Cochrane Methodology Register (CMR); kontrollü triallarda uygulamak üzere hazırlanmış metodolojik raporlar hakkında geliştirilen yayınların bibliyografyası –7484 kayıt

En çok erişilen tam metin “Sistematik Review”lar Interventions for preventing falls in elderly people Interventions for preventing obesity in children Amantadine and rimantadine for preventing and treating influenza A in adults Glucosamine therapy for treating osteoarthritis Vaccines for measles mumps and rubella in children Interventions for helping patients to follow prescriptions for medications Acupuncture for low-back pain Action plans for chronic obstructive pulmonary disease Vitamin C for preventing and treating the common cold Antibiotics for acute otitis media in children

EBM Guidelines Genel pratisyenlik ve temel bakım doktorlarının kullanımı için hazırlanmıştır. Genel uygulamalarda temel teşkil eden klinik bilgiyi toplar, özetler ve günceller. Hedeflenen en kısa sürede tek bir anahtar terim ile arama gerçekleştirerek doğru bilgiyi sağlamaktır.

ebmg.wiley.com

EBM Guidelines Temel bakım süreçlerinde çeşitli semptomlara dair problem tabanlı kılavuzlar (Problem-based guidelines) Nadir görülür hastalıkları kapsayacak biçimde, hastalığa özel kılavuzlar (Disease-specific guidelines). Temel bakım teknikleri ve minör cerrahi ve bununla birlikte yatan hasta bakımı ve genel amaçlı hastaneler. Genel pratikte yaygın biçimde uygulanmayan ama yeterli eğitimden sonra uygulanabilir prosedürler

EBM Guidelines Güçlü Bilgi Erişim Yazılımı Kapsamlı Kavramsal Dizin Tek bir anahtar kelime ile ilgili bütün bilgiye erişim Makaleler ile birlikte mültimedya materyaller “peak expiratory flow rate variation”, “body mass index” ve “LDL cholesterol” gibi ölçümler için dahili hesap makinesi

EBM Guidelines Her bir kanıt özeti aşağıdaki detayları kapsar: Başlık Kanıt Bildirgesi Özet Kılavuzları destekleyen kanıtın gücünü belirleyen derecelendirme

Kılavuzları destekleyen kanıtın ilgililik ve geçerlilik düzeyini gösterir derecelendirme Further research is very unlikely to change the estimate of effect. Further research is likely to have an important impact on the estimate of effect and may change the estimate. Any estimate of effect is very uncertain. Further research is very likely to have an important impact on the estimate of effect and is likely to change the estimate. Kanıtın kalitesini derecelendirmek* EBM Guidelines

Dermatolojik ve göz kondisyonlarını üst kalite ile gösterir genel ve nadir görüntüler Klinik doktorları için bilgilendirici ipuçlarına sahip bu görüntüler doğrudan aramalar ile tespit edilebilmektedir. EBM Guidelines

Arama Örneği: Bacak Ülseri (Leg Ulcer) Güncellenmiş konu başlıkları belirtilir.

Kanıt özetine link Arama Örneği: Bacak Ülseri (Leg Ulcer)

Tam metin Cochrane review için link Arama Örneği: Bacak Ülseri (Leg Ulcer)

Taranabilir dizin ile klavuzlara linklenmiş görüntülenmiş Arama Örneği: Bacak Ülseri (Leg Ulcer)

InfoPoems/InfoRetriever Her klinik doktor iki araca ihtiyaç duyar: Tespit Aracı – InfoPOEMs klinik doktorların kendi çalışmaları ile ilgili olarak tıptaki yeni gelişmelerden haberdarlığını sağlar. Erişim Aracı – InfoRetriever, ihtiyaç duyulduğunda bilginin hızlı ve isabetli biçimde bulunması ve erişimini sağlar

infopoems.com

Günlük servisi Pazartesi-Cuma Bir dergi makalesinin kritik değerlendirmesi için gerekli 300 – 400 kelime Yeni gelişmelerin ilk duyurulduğu kaynak olmak üzere dizayn edildi. InfoPOEM nedir? (Patient-Oriented Evidence that Matters)

1. Aşama: İlgililik için filtreleme –Bu bilgi hastanın sağlığı için doğrudan katkı sağlayacak mı? (semptomlar, morbidite, yaşam kalitesi ve mortalite) –Problem pratikte yaygınca karşılaşılan bir problem mi? –Geçerli ise, bu bilgi mevcut uygulamalarda bir değişiklik gerektirecek mi? InfoPOEM nedir? (Patient-Oriented Evidence that Matters)

İkinci Aşama: Geçerlilik için filtreleme Oxford, İngiltere’de yerleşik “Centre of Evidenced-Based Medicine” tarafından geliştirilmiş kriterler ile seçim süreci Ölçeklendirilmiş aralıklar ile değerlendirme 1a’dan (Randomize Sistematik Reviewlar) 5’e (uzman görüşü) Her bir InfoPOEM’e bir “Level of Evidence” (LOE) atanır. InfoPOEM nedir? (Patient-Oriented Evidence that Matters)

Tıklayarak LEO detayını görün. InfoPOEM nedir? (Patient-Oriented Evidence that Matters)

InfoRetriever® nedir? Filtrelenmiş 7 farklı kanıt tabanlı veritabanı içeriğini tarama En iyi bilinen kanıtı birkaç saniyede sunma Kliniklerde, hasta odasında veya ofisinizde kullanabileceğiniz biçimde Web, Windows PC, Pocket PC ve Palm OS üzerinden kullanılabilme Her yıl en az 3 sefer güncelleme

Erişim Aracı: InfoRetriever Griffith’s 5-Minute Clinical Consult Decision Rules and Calculators Cochrane Database of Systematic Reviews Diagnostic Test Calculators History and Physical Test Calculators InfoPOEMs Practice Guidelines ICD-9 Coder, E/M Wizard, Number Need to Treat Collection, ve daha çok kaynağı ayrıca kapsar. InfoRetriever Veritabanları:

InfoRetriever PDA Versiyonundan Bazı Ekran Görüntüleri

Wiley InterScience EBM Kaynakları Wiley InterScience sağlık hizmetlerindeki başarımın yükseltilmesinde katkı sağlayan en önemli kanıt tabanlı bilgi kaynağını sunar.

Wiley InterScience hizmetleri ve ürünleri hakkında daha fazla bilgi için: interscience.wiley.com/tutorials Türkiye’den destek için: