Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Deniz Yilmazoglu. Sağlık ile ilgili bilgiler heryerde... Fakat bir sağlık müdahalesinin diğerinden daha iyi olduğunu, veya yarardan çok zarar inşa ettiğini.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Deniz Yilmazoglu. Sağlık ile ilgili bilgiler heryerde... Fakat bir sağlık müdahalesinin diğerinden daha iyi olduğunu, veya yarardan çok zarar inşa ettiğini."— Sunum transkripti:

1 Deniz Yilmazoglu

2 Sağlık ile ilgili bilgiler heryerde... Fakat bir sağlık müdahalesinin diğerinden daha iyi olduğunu, veya yarardan çok zarar inşa ettiğini nasıl bilebilirsiniz?

3 Dünyada yapılan tüm araştırmaları doğru şekilde kullanabilmek için sağlık çalışanları ne kullanabilirler?

4 Cochrane Kitaplığı yapılan araştırmaların sağlık tedavileri ve müdahaleleri üzerindeki etkilerini bir araya getiriyor.

5 Cochrane Kitaplığı Nedir? Kaliteli ve bağımsız sağlık hizmetleri veritabanlarından oluşup, kullanıcılara tanı ve tedavi seçeneklerine ilişkin geniş bilgiye dayalı tercihler yapma fırsatı verir. Sağlık hizmetlerinin etkilerine ilişkin kanıtları içeren tek ve en güvenilir kaynaktır.

6 Cochrane Kitaplığı neler içerir? Cochrane Kitaplığı binlerce konuya ilişkin en iyi kanıtları incelemekte… ve sağlık sektöründe yapılan araştırmaları değerlendirmek ve rapor etmek adına araçlar geliştirerek dünyada bir standard yaratmaktadır.

7 Altın Standard Cochrane incelemeleri hangi tedavi seçeneklerinin etkili olup olmadığı hakkındaki en güçlü kanıttır. Dünyada sağlık personeli için “altın standart” olarak tanımlanmaktadır.

8 Cochrane Kitaplığı - Biliyormuydunuz? Her 2 saniyede bir, bir arama yapılıyor Her 3 saniyede bir, bir özet okunuyor Her 4 saniyede bir, bir tüm metin indiriliyor (2008 data)

9 medyada…

10

11

12

13

14

15

16 Cochrane Library – Ulusal Kullanıcılar Australia New Zealand India South Africa UK Ireland +HINARI+ Norway Sweden Finland Poland Canada Wyoming Bireme Denmark

17 içindekiler…

18 The Databases 1.Cochrane Sistemli Incelemeler Veritabanı (Cochrane Reviews) 2.Diğer İncelemler (Database of reviews of Effects) 3.Klinik Deneyler (Clinical Trials) 4.Sağlık Teknolojisi Değerlendirme Veritabanı (Technology Assessments) 5.Sağlık Hizmetleri Ekonomik Değerlendirme Veritabanı (Economic Evaluations) 6.Cochrane Metodoloji Sicili (Methods Studies) + Ayrıca Cochrane İşbirliği ve Cochrane İşbirliği İnceleme Grupları hakkında bilgiler de içerir.

19 Sistemli İnceleme nedir? Sistemli İncelemeler, belirli bir hastalık veya rahatsızlıkla ilgili müdahaleleri ele alır ve bunların başarılı olup olmadığını inceler 4,000’nin üzerinde inceleme şimdi online.

20 Protokol nedir? Bir çalışmada izlenmesi gereken plan veya süreç İncelemelerin gerekçesini, amaçlarını ve araştırmalarda kullanılacak yöntemlerin nasıl bulunup seçileceğini ve çalışmaların içerdiği diğer araştırmalardan nasıl veri toplanıp analiz edildiğini ve nasıl eleştirel değerlendirildiğini açıklar. 1,900 ‘den fazla proyokpl şimdi online

21

22

23 This concludes training on Don’t forget our tutorials service: interscience.wiley.com/tutorials

24 Your contact: Deniz Yilmazoglu Account Manager -Turkey DYilmazogl@wiley.com + 44 20 8326 3835 DYilmazogl@wiley.com


"Deniz Yilmazoglu. Sağlık ile ilgili bilgiler heryerde... Fakat bir sağlık müdahalesinin diğerinden daha iyi olduğunu, veya yarardan çok zarar inşa ettiğini." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları