Hasta Takip Programı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Activity Ekleme İşlemi
Advertisements

İlçe istatistiklerini almak için neler yapmak gerekir.
Sık Kullanılan Kontroller
Servis Talebi Girişi Kullanım Kılavuzu. AMAÇ Servis aboneliğinize bağlı olarak ETG sisteminde yeni bir servis talebi oluşturarak, taleplerinizin daha.
CEIT-102 Access 2. HAFTA.
e-Fatura İşlemleri e-Fatura İşlemleri İçin Gerekli Adımlar
Tuğba DEMİREL
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Wordpress 2. Not
İSİM UZAYLARI.
OGM SİTESİNDEN GİRİLEREK E-POSTA HESAP ŞİFRESİ DEĞİŞTİRME
İSİM UZAYLARI.
BAĞLANTI OLUŞTURMAK Bağlantı rengini ve biçimlendirme özelliklerini ayarlamak Hipermetin bağlantıları oluşturmak Resim tabanlı bağlantılar oluşturmak Bağlantıların.
Weebly Web Sitesi Kurmak
BT SINIFLARINDA DYNED KURULUMU
Görsel Programlama II Ders 6 Öğr.Gör. Mustafa KARABULUT.
HASTA ÇIKIŞ İŞLEMLERİ.
Beyza DUYGU Sanat ve Tasarım. Sarsıntılı bir görüntüyü sabitleştirmeye yarar. Örneğin önde giden arabanın arkasından gelen aracın videosunu.
Görsel Programlama II Ders 1 Öğr.Gör. Mustafa KARABULUT.
Php Form İşlemleri.
Sisteme kaydedilen otel kartları yandaki listede görülmektedir. Burada ki kaydın üzerine çift tıklayarak otel kaydında değişiklik yapılabilir. Listenin.
DELEGATE OOP-UYG.
Management Studio Kullanımı
 HTML nin en önemli araçlarından biri de bilgi girişinde kullanılan form kontrolleridir.  Formlar, web sayfası tasarlayan kişi veya şirketlerle internet.
METODLAR.
AKSARAY GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ
YOUR LEARNING PLACE ÖĞRENCİ SUNUM
VERİTABANI OLUŞTURMAK
PROGRAMLAMA DİLLERİNE GİRİŞ Ders 8: Windows Formları
Chapter 12: Using Controls. IDE’nin Otomatik Olarak Oluşturduğu Kodun İncelenmesi FormWithALabelAndAButton adı verilen yeni bir Windows Form Projesi başladı.
C#.NET 5.0 C# .NET 5.0 Eğitimleri Volkan KANAT.
C# ile OOP GİRİŞ.
P p 5. Bolum en cok kullanilan veri yapilarindan biri olan listeleri anlatmaktadir. p p Bu sunum da listeler uzerinde en cok yapilan islemleri aciklamaktadir.
MESAJ KUTUSU.
ÇİZGELERİN GÖSTERİMİ Yılmaz KILIÇASLAN.
YOUR LEARNING PLACE ÖĞRENCİ SUNUM
Görsel Programlama II Ders 4 Öğr.Gör. Mustafa KARABULUT.
Teachertube.com Hazırlayan: Orkun Güren. Teachertube.com nedir? Teachertube eğitim videoları,dökümanları,fotoğrafları ve seslerinin yüklendiği eğitim.
Görsel Programlama II Ders 5 Öğr.Gör. Mustafa KARABULUT.
Görsel Programlama II Ders 3 Öğr.Gör. Mustafa KARABULUT.
VERİTABANI YARATMA.
 AppLocker teknik olarak merkezi uygulama yönetim sistemi olarak tanımlanabilir. Windows 2008 R2 sürümü ile bir merkez üzerinden çeşitli grup politikaları.
Menu ve Toolbar oluşturma
Sesli Canlandırmalar Hazırlamak Flash çok farklı formatlarda sesleri çalabilme özelliğine sahiptir. Windows işletim sisteminin ses formatı olan.wav, Macintosh.
Görsel Programlama III Ders 8 Öğr.Gör. Mustafa KARABULUT.
© Copyright by Deitel & Associates, Inc. and Pearson Education Inc. All Rights Reserved. 1 Anahat 4.1 Inventory uygulamasını çalıştırmak 4.2.
Visual Basic Windows Programlama.
Değişken Türleri.
VLC MEDİA PLAYER.
1. Boş bir Flash dosyası açalım. File > New (Kısayolu: CTRL+N) Flash'ta Guide Layer (Rehber) Uygulaması 2. Layer 1 ismini top oyunu olarak değiştiriyoruz…
BTP206 – Görsel Programlama II
Dersi Özeti Kursun içeriğini özeti Alt başlıkları Proje Kurs esnasında kullanmayı planladığımı editörler HTMLe giriş Temel etiketler Notepad+’da.
Modül 2: Formlar ve Kontroller ile Çalışmak. Programlama Kavramları Formlar ile Çalışmak Kontroller ile Çalışmak Kodu Biçemlemek Genel Bakış Visual Studio.NET.
Doç.Dr. Ahmet ÖZMEN Sakarya Üniversitesi
Doç.Dr. Ahmet ÖZMEN Sakarya Üniversitesi
BSM447 – MOBİL UYGULAMA GELİŞTİRME Öğr. Gör. Nevzat TAŞBAŞI 7. Hafta.
Yeni Sayfa Oluşturma ve Buton, EditText, TextView Kavramları Uygulamamıza yeni bir sayfa eklediğimizde bu sayfa için bir java sınıfı da oluşturmamız gerekiyordu.
Sayfa Ayarlari Projelerimizde uzerinde yogunlasacagimiz dosyalar Java ve XML dosylari olacaktir.
PROGRAMLAMA DİLLERİNE GİRİŞ Ders 11: Birden Çok Form ile Çalışma ve Menü Oluşturma Yrd. Doç. Dr. Altan MESUT Trakya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği.
PROSHOW GOLD 7.0 Evaluation version. PROGRAMIN ÇALISMASI Program açılınca New Slide Show penceresi açılır.(Sol alt taraftaki " Show at startup" yazısının.
Öncelikle sisteme girmek için Google Chrome sayfası açıp adres çubuğuna kocaeli.meb.gov.tr/ets yazıyoruz.
Click für Ende.
Yrd. Doç. Dr. Altan MESUT Trakya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği
Access Eğitimi Eğitim İçerikleri Bilgegüç Bilişim Danışmanlık.
Ofis Yazılımları – Veritabanı Programları
Basit Sorgulamalar Yapmak
VERİ TABANI VE VISUAL STUDIO SQL LOCAL DB(YEREL VERİ TABANINI SAYFAYA BAĞLAMA Savaş TUNÇER.
WEB TASARIMI CK EDİTÖR KURULUM AŞAMALARI VE KULLANIMI SAVAŞ TUNÇER.
MS SQL VERİTABANININ HOST HESABINA TAŞINMASI SAVAŞ TUNÇER.
Program Kurulum Seti Hazırlamak
Asp.Net Veritabanı İşlemleri
Sunum transkripti:

Hasta Takip Programı

Hastakayit ismiyle yeni bir proje oluşturuyoruz. Yapacağımız projede access veri tabanını kullanacağız. Bu nedenle /hastakayit/bin/debug klasörünün içinde hastane isimli table’a sahip access dosyası oluşturuyoruz. Dosyamızın ismi hastane.accdb

Formu aşağıdaki gibi oluşturuyoruz.

Eğer textbox boş olarak geçilmemişse aşağıdaki işlemi yapacak Eğer textbox boş olarak geçilmemişse aşağıdaki işlemi yapacak. Kayıt eklenecek. Bunu button1_Click olayına yazıyoruz.

Frmhastaliste formu Hasta listesi yazan yer tıklandığında hastaların listesini gösterecek bir form yapacağız. Önce frmhastaliste adında bir form ekliyoruz. Add-> Windows Form kısmını tıklıyoruz. Yeni formumuza DataGridView nesnesi ekliyoruz. DataGridView nesnemizin Dock özelliğine Top değerini veriyoruz. Böylece nesneyi üst tarafa sabitliyoruz. Formumuza bir textbox (multiline özelliği aktif edilmiş) ve bir button ekliyoruz.

Program hakkında kısmını eklemek için ; Add - > New Item -> About Box kısmını tıklıyoruz. About Box nesnesine frmhakkinda adini veriyoruz. frmhakkinda’nın text özelliğine Program Hakkında Bilgiler diyoruz. Ana formumuzda Program Hakkında yazan yeri çift tıklıyoruz. programHakkındaToolStripMenuItem_Click kod yazıyoruz.

Add -> Windows Form diyerek yeni bir form ekliyoruz. Forma frmiletisim adını veriyoruz.