Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VERİ TABANI VE VISUAL STUDIO SQL LOCAL DB(YEREL VERİ TABANINI SAYFAYA BAĞLAMA Savaş TUNÇER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VERİ TABANI VE VISUAL STUDIO SQL LOCAL DB(YEREL VERİ TABANINI SAYFAYA BAĞLAMA Savaş TUNÇER."— Sunum transkripti:

1 VERİ TABANI VE VISUAL STUDIO SQL LOCAL DB(YEREL VERİ TABANINI SAYFAYA BAĞLAMA Savaş TUNÇER

2

3

4 İletisim.aspx.cs dosyasına eklenen kod kütüphaneleri  using System.Data;  using System.Data.Sql;  using System.Configuration;  using System.Data.SqlClient;

5 SQL VERİTABANI EKLEME

6 Mesaj adında veri tabanına bir tablo ekleyeceğiz

7 Id alanının otomatik sayı alması için yandaki özelliği True yapacağız.Id alanı kayıt numarası anlamına gelir

8

9

10 Source yani html kısmına geçiyoruz.

11

12

13

14 Verileri kaydetme işlemini yapacak olan Kaydet butonuna çift tıklayarak protected void Button1_Click(object sender, EventArgs e) alanını açıyoruz.

15

16  Web.config dosyasındaki ismi aşağıdaki gibi yerine yazıyoruz. Böylece veritabanı ve sayfa arasında bağlantıyı tanımladık.SqlConnection nesnesi de tanımlanan veri tabanı ve sayfayı bağlıyor. Diğer slaytta tüm kodu kopyala yapıştır ile alabilirsiniz.

17 protected void Button1_Click(object sender, EventArgs e) { string CS = ConfigurationManager.ConnectionStrings["vbConnectionString1"].ConnectionString; using (SqlConnection con = new SqlConnection(CS)) { string sorgu = "INSERT INTO [mesaj] ( [ad], [soyad], [sebep], [eposta], [sehir], [mesaj], [tarih]) VALUES ( @ad, @soyad, @sebep, @eposta, @sehir, @mesaj, @tarih)"; SqlCommand cmd = new SqlCommand(sorgu, con); cmd.Parameters.AddWithValue("@ad", TextBox1.Text); cmd.Parameters.AddWithValue("@soyad", TextBox2.Text); cmd.Parameters.AddWithValue("@sebep", RadioButtonList1.SelectedItem.Text); cmd.Parameters.AddWithValue("@eposta", TextBox3.Text); cmd.Parameters.AddWithValue("@sehir", DropDownList1.Text); cmd.Parameters.AddWithValue("@mesaj", TextBox4.Text); cmd.Parameters.AddWithValue("@tarih", Convert.ToString(DateTime.Now)); con.Open(); cmd.ExecuteNonQuery(); Response.Redirect("iletisim.aspx"); } }

18

19

20

21

22

23 Bağlantımı seçiyorum. Next diyorum

24 Order By özelliğine tıklayınız

25

26

27

28

29

30

31

32 SqlDataSource aşağıdaki kodları eklememiz gerekecektir. DeleteCommand ="DELETE FROM [mesaj] Where [Id]=@Id"> Yandaki komutlar yukarıdaki gibi SelectCommand dan hemen sonra eklenmelidir.

33


"VERİ TABANI VE VISUAL STUDIO SQL LOCAL DB(YEREL VERİ TABANINI SAYFAYA BAĞLAMA Savaş TUNÇER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları