KAVİMLER GÖÇÜ SBEP www.sosyalbilgievi.tr.cx.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İPEK YOLUNDA TÜRKLER.
Advertisements

ÜNİTE 5 İPEK YOLUNDA TÜRKLER KONU: Destan Yazan Türkler
İSLAMİYET ÖNCESİ TÜRK TARİHİ
 BAŞKENTİ-KONSTANTİNOPOLİS  RESMİ DİLİ-LATİNCE  DİNİ-391 yılına kadar Antik Roma Dini, Sonra Ortodoks Hristiyanlığı ve Hristiyanlık  YÖNETİM-OTOKRASİ.
1. KAZANIM: Türkiye Selçukları döneminde Türklerin siyasal mücadeleleri ve kültürel faaliyetlerinin, Anadolu’nun Türkleşme sürecine katkılarını değerlendirir.
Batı Uygarlığının temelleri 2/2
ASYA HUN DEVLETİ Büyük Hun İmparatorluğu (Çince: 東匈奴, anlamı: Doğu Hiung-nu), M.Ö. 220 yılında Hiung-nu'lar tarafından kurulan ilk imparatorluktur. (En.
Mertcan SİNAN 7/A.
T A R İ H ORTA ASYA TÜRK TARİHİ K P S 1 . C O M GÖÇLER
Asya Hun Devleti (Büyük Hun Devleti)
Avrupa Birliği Sosyal Politikası Kadın-Erkek eşitliği
ÜLkeLer Arası KöprüLer
Avrupa Hun Devleti.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük II. DÜNYA SAVAŞI SONRASI DÜNYA
ROMA’NIN SONLARI VE SONRASI
SBEP ERGENEKON DESTANI
ADIM ADIM TÜRKİYE.
BALKAN YARIMADASI Balkanlar veya bazı yayınlardaki kullanımla Güneydoğu Avrupa, Avrupa kıtasının güneydoğu kesiminde, İtalya Yarımadasi'nın doğusu, Anadolu'nun.
Sosyal Bilgiler TÜRKLERİN YENİ YURDU ANADOLU
Avrupa Hun İmparatorluğu
BÜYÜK HUN DEVLETİ KAVİMLER GÖÇÜ
SALİH ZEKİ ANADOLU LİSESİ
ORTA ASYA’DA KURULAN TÜRK DEVLETLERİ
KAVİMLER GÖÇÜ.
Karanlık çağ İlk çağ Orta çağ Yakın çağ
Avrupa Hun İmpartorluğu (Attila İmparatorluğu)
TARİHE YÖN VEREN MUHAREBELER NAZLI EREN HTS-1 SAREN
EMEVİLER DÖNEMİ ( ).
HUNLAR SBEP SOSYALBİLGİEVİ.
ORTA ASYA VE AVRUPA’DA KURULAN DİĞER TÜRK DEVLET TOPLULUKLARI
AŞAĞIDA VERİLEN BAŞLIKLARLA EŞLEŞEN KAVRAMLARIN ÜZERİNE DOKUNUNUZ.
Hazırlayan Muhammed ARTUNÇ
SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİ.
KÖKTÜRKLER.
İLK TÜRK DEVLETLERİ facebook/tarihkursu
TARİHİ RİSK! İLK TÜRK DEVLETLERİ.
20 Maddede 1.Dünya Savaşı Berat Köse.
20 Maddede 1.Dünya Savaşı Berat Köse.
KAVİMLER GÖÇÜ (375).
MİLLİ MÜCADELE.
orta ÇAĞLARDA ULUSLARARASI İLİŞKİLER
KAVİMLER GÖÇÜ SBEP
TÜRK EDEBİYATININ DÖNEMLERİ
ASYA HUN DEVLETİ.
AVRUPA ‘ NIN SÖMÜRGECİLİK FAALİYETLERİ
3. ÜNİTE: İLK TÜRK DEVLETLERİ
TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / Anadolu’nun Türk Yurdu Oluşu
Türklerin anayurdu Orta Asya'dır.
YGS PRATİK TARİH DERS NOTLARI -1-.
TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / OSMANLI DEVLETİ’NİN KURULUŞU / Osmanlı Devleti’nin Hızlı Yükselme Sebepleri.
375’te Kavimler göçü sonucu Roma İmparatorluğunun ikiye ayrılması sonucu İstanbul’da kurulmustur. Bizanslılar, Yunan ve Helenizm kültürüyle yoğrulmuş,
Yüzölçümü bakımından Okyanusya’dan sonra en küçük kıta olan Avrupa, Eski Dünya kara kütlesinin (Avrasya), kuzeybatısında Asya’dan yarımada şeklinde ayrılan.
II. DÜNYA SAVAŞINDA GÜNEY AFRİKA CEPHESİ.  10 Haziran 1940’ta savaşa giren İtalya’nın ilk amacı,güçlü bir donanmaya sahip İngiltere’nin Akdeniz’deki.
TARİH 9 ARİF ÖZBEYLİ
TAR İ HTEK İ BÜYÜK GÖÇLER. İlk insanların yeryüzüne nasıl yayıldıkları hakkında elimizde kesin bir bilgi yoktur. Tarih Öncesi çağlarda Kuzey Kutbu’ndan.
Yapan=Mücahitnşahin Sınıf=10/A 'Numara=2622 Konu= Kavimler göçünün sonuçları.
TÜRKLERİN İLK YURDU Türklerin ilk ana yurdu Orta Asya’dır. Bu bölge batıda Hazar Denizi’nden doğuda Kingan Dağlarına, kuzeyde Altay Dağları ve Baykal.
Batı Medeniyeti Batı Roma. BATI ROMA İMPARATORLUĞU Batı Roma İmparatorluğu, Büyük Roma İmparatorluğu'nun M.S. 395 yılında İmparator Theodosius tarafından.
BARBAR TOPLUMLAR.
Macarlar ve Avrupa Fin-Ugor kökenli Macarlar, IX. yüzyıl içerisinde Don Nehri’nin Hazar Denizi’ne döküldüğü bölgeye gelerek yerleştiler. Bizanslılar’ın.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
GOTLAR I. ve III. yüzyıl arasında Germen kavimleri; siyasal, sosyal ve ekonomik cihetten inkişaf gerçekleştirdi. Bazı kavimler demografik, bazı kavimler.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
-Göçlerden sonra Orta Asya,da kurulan ilk Türk devletidir. Necdet YILMAZ Sosyal Bilgiler Öğretmeni 2008.
Kavimler Göçü.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ASYA HUN DEVLETİ. Asya Hun Devleti Tarih bilgilerimize göre Orta Asya'da kurulan ilk Türk devleti Büyük Hun Devleti'dir. Hunlar'ın bilinen ilk hükümdarı.
ORTA ASYA HUN DEVLETI om/watch?v=UEvOO...
Sunum transkripti:

KAVİMLER GÖÇÜ SBEP www.sosyalbilgievi.tr.cx

KAVİMLER GÖÇÜ Dördüncü Yüzyıl’ın son çeyreğinde insanlık büyük bir nüfus hareketine tanık oldu.Kavimler Göçü dediğimiz bu olay,İlk çağı değiştirebilecek sonuçlar doğurdu.Balamir, Uldız, Rua ve Karaton gibi liderlerin önderliğinde büyük Hun Toplulukları batıya (Avrupa) hareket ettiler.

KAVİMLER GÖÇÜ Bu yıllarda, Karpat Dağlarının kuzeyinde Lombardlar, Güney Rusya`da Ostrogotlar ve Vizigotlar, Macaristan`da Vandallar Ren ve Elbe arasında Angıllar ve Saksonlar, Yukarı Ren Boyları’nda Franklar Tuna ve Ren`in kesiştiği yerde ise Almanlar yaşamakta idiler. Hun baskısı karşısında bu saydığımız gruplar Roma Toprakları’na girdiler.

KAVİMLER GÖÇÜ Romalılar,kendilerinden olmayan bu insanlara Barbar diyorlardı. Barbar Akınları Roma`da büyük bir yıkıma yol açtı. Cebelitarık`tan Tuna`ya kadar olan geniş olanda Romalılar’ın sağladığı barış ve huzur etkinliğini yitirdi. Atilla`nın önderliğinde sıkı bir disiplin içinde hareket eden Hunlar Germenlerle büyük bir mücadeleye başladılar. Germen Şefleri’nden Radagais ve Geneserik`e bağlı kuvvetler Hunlar tarafından etkisiz hale getirilerek Kafkaslar ve Avrupa`da Hun Barışı egemen kılındı.

KAVİMLER GÖÇÜ Bu arada Angıllar ve Saksonlar Büyük Britanya Adasına, Franklar Fransa`ya, Gotlar Ispanya`ya, diğer kavimler de uygun yerlere giderek batının bugünkü etnik ve siyasal yapışını oluşturmaya başladılar. Konusunu Hun Germen savaşlarından alan Almanların ünlü Nibelungen Destanı, bu yılların anılarını ortaya koyar.

KAVİMLER GÖÇÜ Batıdaki bu yapılanma sürecinde Roma İmparatorluğu önce Batı Roma ve Doğu Roma İmparatorluğu şeklinde ikiye ayrıldı…Sonra da imparatorluğun batı kanadı olan Batı Roma İmparatorluğu,Germen Akınları sonunda yıkılarak tarihe karıştı.

KAVİMLER GÖÇÜ Batıda Roma İmparatorluğu gibi merkezi bir otoritenin bir anda kayboluşu büyük sorunlar doğurdu. Yurt bulmak isteyen büyük nüfus hareketlerinin yarattığı siyasal istikrarsızlık ve terör uzun yıllar etkinliğini sürdürdü. İnsanlığın en uzun dönemi olan İlk Çağ, bu karmaşa içinde sessizce kapanırken tüm Orta Çağ boyunca etkinliğini sürdürecek olan Feodalizm kökleşmeye başladı.

KAVİMLER GÖÇÜ Atilla`nın ölümünden sonra Batı Hun barışı bozuldu. Bizans saldırılarına uğrayan Hunların bir kısmı bulundukları bölgede Hristiyanlığı benimseyerek Macar ve Bulgarların etnik yapısını oluştururken; bir kısmı da Kafkaslara çekilmek zorunda kaldılar.

KAVİMLER GÖÇÜ Hunların sahneden çekilişinden sonra Kafkaslarda uzun bir süre siyasi istikrar kurulamadı. Nihayet 552 yılında Aşina (Asena) soyundan bir kahraman Göktürk elini teşkilatlandırarak Çin`den Kafkaslara kadar geniş bir alanda siyasal birliği yeniden sağladı.

son SBEP www.sosyalbilgievi.tr.cx