ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HAZIRLAYANLAR: ÖZLEM AÇIKGÖZ, NEVİN BAYRAK
Advertisements

1915 Çanakkalesi’nin Ender Fotoğraflarından
ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN
KÜLTÜR-EDEB İ YAT KULÜBÜ. Kulüp Danı ş man Ö ğ retmenleri Arzu ÜSTÜN Gülçin GÜLER.
ÇANAKKALE ASKERLERİ YAZAN:YAŞAR UZUN.
ÇANAKKALE ZAFERİ SAVAŞIN NEDENLERİ.
ÇANAKKALE ZAFERİ 18 Mart Ocak 1916 (95 nci Yıldönümü)
ÇANAKKALE.
Çanakkale Savaşı ÇANAKKALE GEÇİLMEZ ÇANAKKALE GEÇİLMEZ.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
ÇANAKKALE DESTANI bilgidagi.com.
VATANINI SEVEN HERKES SONUNA KADAR OKUSUN
Çanakkale Zaferi 18 Mart 1915.
Hazırlayan Faruk KARADAĞ
ÇANAKKALE SAVAŞI
Çanakkale Şehitleri.
18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ HAZIRLAYANLAR: MEVLÜDİYE AVŞAR EMİNE YENİSAN.
ÇANAKKALE SAVAŞI.
İPEK YOLUNDA TÜRKLER ŞEHİT POLİS İSMAİL ÖZBEK ORTA OKULU
Çanakkale Savaşı.
ÇANAKKALE SAVA Ş I Çanakkale Cephesi I. Dünya Sava ş ı’nda İ tilaf Devletleri’nin saldırısı sonucu açılmı ş bir cephedir. Dünya tarihinin en kanlı sava.
GEÇMİŞ YILLARDA ÖĞRENDİKLERİNİZİ HATIRLAYARAK----> 1. DÜNYA SAVAŞININ TEMEL SEBEBİNİN NE OLDUĞUNU TARTIŞINIZ.
18 MART ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ.
KUTÜL AMARE ZAFERİ KUTLAMA PROGRAMI [100. Yıl] ERTUĞRUL GAZİ İMKB MESLEKİ VE TEKNİK VE ANADOLU LİSESİ.
ATATÜRK’ÜN YAŞAMI.
FETHİN 562. YILDÖNÜMÜ. İSTANBUL’UN FETHİ TÜRK, İSLAM ve DÜNYA TARİHİ AÇISINDAN BÜYÜK ve ÖNEMLİ BİR OLAYDIR.
Can AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI Müslüm ÖZCAN tarafından yapılan Külliyenin kurucusu Sultan II. Bayezid büstünün açılışı.
MISIR UYGARLIĞI Mısır’da MÖ 3000 yıllarında Nil havzasında ortaya çıkmış bir uygarlıktır.
ESMA ŞAHİN &BENSU TAŞÇI 7.SINIF OLTU İMAM HATİP ORTAOKULU.
 DEĞERLER EĞİTİMİ SORUMLULUK !VATAN SAVUNMASI! Ömer KOBAL Keles A. İmam Hatip Lisesi Fen Bilimleri Öğretmeni.
KEMAL ATATÜRK ( ) Milli mücadelenin önderi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, çağdaş Türkiye'nin yaratıcısı, askeri ve siyasi.
 H.HÜSEYİN ÇEVİK 24Ağustos Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni.
İstanbul’un Fethi’nin Nedenleri Osmanlı Devleti’nin toprak bütünlüğünü bozuyordu. Osmanlı ordusunun İstanbul Boğazı üzerinden Rumeli’ye geçişlerini engelliyorlardı.
ERZURUM KONGRESİ (23 Temmuz-7 Ağustos 1919) TOPLANIŞ AMACI
18 MART 1915 ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA PROGRAMINA HOŞGELDİNİZ.
YUNUSELİ HACI NACİYE KANALICI İLKÖĞRETİM OKULU
KONU: ATATÜRK ÖNDERLİĞİNDE ÖLÇÜLERDE YAPILAN YENİLİKLER
EYÜP SULTAN. Medineli müslümanlardan ve hicret sırasında Hz. Peygamber'i evinde misafir eden sahâbidir... Bütün Müslümanlar Peygamber efendimizi kendi.
SAKARYA ZAFERİ HAZIRLAYAN EL İ F NUR KAHRAMAN SAKARYA MEYDAN MUHAREBES İ (23 A Ğ USTOS- 13 EYLÜL 1921)
D E V L E T Y Ö N E T İ M İ OSMANLI DEVLETİ KÜLTÜR VE UYGARLIĞI.
SLAYTI SESLİ İZLEYİNİZ…
 Cümlede, eylemin nesne alabilip alamamasına ya da öznenin, eylemde bildirilen işle ilgili olarak gösterdiği özelliğe eylem çatısı denir. Dolayısıyla,
PEYGAMBERİMİZ HZ.MUHAMMED (sav)’İN HAYATI BİLGİ YARIŞMASI
TÜRKİYE SELÇUKLU DEVLETİ’NİN KURULUŞ DÖNEMİ. Süleyman Şah Dönemi ( ): Türkiye Selçuklu Devleti’nin kurucusu Süleyman Şah’tır. Süleyman Şah,
Çağdaş Türk sanatını konu alan birçok kaynakta, ulusal ve yöresel Türk resminin kurucusu ve öncüsü olarak nitelendirilen Turgut Zaim, 1906 yılında İstanbul`da.
Dicle Nehri kıyısında Kut'ül Ammare şehri yakınlarında konuşlanmış İngiliz ve müttefiklerinin kuşatılmasıyla başlayan muharebe, kasabanın Osmanlı Ordusu.
Kızkardeşimin gelinliği Şehidimin son örtüsü Affet demeye yüzüm yok UTANCIMI ANLATACAK SÖZÜM YOK. Affetme bizi.
 Düzenli ordunun kurulması sırasında Çerkez Ethem’in TBMM’ye karşı isyan etmesini fırsat bile Yunanlılar, İngilizlerin de desteğini alarak Bursa’dan.
HAZIRLAYANLAR NAZ ORHAN AYŞE BER İ N ÖZDEM İ R. ÜLKEM İ ZDEK İ DO Ğ AL GÜZELL İ KLER.
Hazırlayan:Barış ateş. Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebeleri’ni.
Hazırlayan:Ümit TURGUT. Kapitülasyon: Yabancı devlet ve vatandaşlarının bir ülkede sahip olduğu ayrıcalıkları, imtiyazları veya muafiyetleri ifade etmektedir.
Geçişler için Tıklayınız
1. Dünya Savaşı Osmanlı Devleti’nin Savaştığı Cepheler
GÜNEY CEPHESİ MARAŞ ANTEP URFA DESTANLAŞAN DİRENİŞ SÜTÇÜ İMAM
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK DIŞ POLİTİKASI
II.BALKAN SAVAŞI (29-30 HAZİRAN 1913).
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Sevr Anlaşması
TRABLUSGARP VE BALKAN SAVA Ş LARI AFYONKARAH İ SAR NASUF TANRIVERDİ.
T.C İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük
VATANINI SEVEN HERKES SONUNA KADAR OKUSUN
Çanakkale Savaşı 18 Mart 1915.
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR / MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLİK HAYATI
ESKİ ZAMANLARDA TEKNOLOJİ Buse Beren Eğrilmez
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Bu bir gizli eğitimdir…
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
ÇELTİKÇİ İLKÖĞRETİM OKULU ATATÜRK'ÜN HAYATI.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SLAYT GEÇİŞLERİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ

“ÇANAKKALE GEÇİLMEZ”  Kahraman Türk askeri yıktı zulmün seddini,  Unutur mu bu millet atasını, ceddini?  Düşmana hışım gibi bildirirken haddini,  Bir ilkbahar sıcağı gülü kavuruyordu,  “Çanakkale geçilmez” yazdırdı şanlı ordu.  Gülleler yağıyordu Mehmetçiğin eline,  Şahadet kuşağını doluyordu beline,  Kelime-i tevhitle girip hücum seline,  Daha on sekizinde fideler kuruyordu,  “Çanakkale geçilmez” yazdırdı şanlı ordu.  Bazen yalın ayaklı, bazen eli kırbasız,  Bazen dağda aç susuz, bazen üniformasız,  Gücü iman kaynağı, saf tutar nafakasız,  Şartlanmış hürriyete amansız koşuyordu,  “Çanakkale geçilmez” yazdırdı şanlı ordu.  Erat sefere çıktı elinde kınasıyla,  Daha dün helalleşti eşiyle, anasıyla,  Yan yana vuruşurken cephede dayısıyla, 

ÇANAKKALE Çanakkale Savaşı, I. Dünya Savaşı sırasında 1915-1916 yılları arasındaGelibolu Yarımadası'nda Osmanlı İmparatorluğu ile İtilaf Devletleri arasında yapılan deniz ve kara muharebeleridir.[9] İtilaf Devletleri; Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti konumundaki İstanbul'u alarak İstanbul veÇanakkale boğazlarının kontrolünü ele geçirmek, Rusya'yla güvenli bir tarımsal ve askeri ticaret yolu açmak, Alman müttefiklerinden birini savaş dışı bırakarak İttifak Devletlerini zayıflatmak amaçları ile ilk hedef olarak Çanakkale Boğazı'na girmişlerdir. Ancak saldırıları başarısız olmuş ve geri çekilmek zorunda kalmışlardır. Savaş sonucundan iki taraf da çok ağır kayıplar vermiştir. Osmanlı İmparatorluğu, Almanya'nın Rusya'ya savaş ilan ettiğı 1 Ağustos 1914'ün hemen ertesi günü, Almanya ile bir ittifak antlaşması imzalamıştır. Bu antlaşma, İmparatorluk'un eninde sonunda Almanya'nın ana gücü oluşturduğuİttifak Devletleri safında fiilen savaşa gireceği anlamına gelmektedir. Enver Paşa, fiilen savaşa girmeyi, seferberliğin tamamlanmamış olması ve Çanakkale Boğazı savunmasının tamamlanmaması gibi gerekçelerle ertelemeye çalışmıştır. Ancak Almanya, bir an önce savaşa fiilen girilmesi için baskılarını sürdürmüştür. Bu baskılar, Akdeniz'de İngiliz donanması önünden çekilenGoeben ve Breslau savaş gemilerinin İstanbul'a gelmesiyle bir oldu bittiye getirilmişti. Daha sonra Osmanlı Donanması'na bağlı bir grup gemiyle Karadeniz'e açılan bu gemiler 27 Ekim 1914 tarihinde Rus limanlarını bombalayınca Rusya, Osmanlı İmparatorluğu'na savaş ilan etmiştir

KOCA SEYİT 276 kiloluk mermiyi tek başına kaldırmıştı. Kocaseyit şimdi köyünde… 1915 Çanakkale Deniz savaşı sırasında 276 kiloluk mermiyi tek başına kaldıran Kocaseyit’in yeni heykeli kendi köyüne getirildi Çanakkale Deniz Zaferi’nde büyük yararlılıklar gösteren Kocaseyit’in (Seyit Çabuk), Kültür Bakanlığınca yaptırılan heykeli, Balıkesir’in Havran ilçesine bağlı Kocaseyit köyüne getirildi. Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünce Balıkesir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne sağlanan ödenekle heykeltraş Murat Daşkın’a yaptırılan “Kocaseyit Heykeli”, Ankara’dan getirilerek anıt mezar alanındaki platforma yerleştirildi. Fiberglas malzemeden yapılan ve sırtında top mermisi bulunan Kocaseyit figürünün işlendiği 3 metre yüksekliğindeki heykel, 20 bin YTL’ye mal oldu. Havran Kaymakamı Fatih Genel, Kocaseyit’in daha iyi tanıtılmasına hizmet edecek heykelin, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümü ve “Şehitler Haftası”nda düzenlenecek resmi törenle açılacağını bildirdi.

Kocaseyit’in hikâyesi Seyit Çabuk (Kocaseyit), 1889 yılı eylül ayında Havran ilçesi Çamlık (Manastır) köyünde doğdu. 1909 yılı nisan ayı başlarında askere alınan Çabuk, 1912′de Balkan Savaşları’na katıldı. Savaş bittiğinde terhis edilmedi ve topçu eri olarak Çanakkale cephesinde görev aldı. Çanakkale Savaşları’nda Mecidiye bataryasında Atatürk’ün topçu askeri olan Seyit Onbaşı’nın (1889-1939) tarihe adını yazdıran olay şöyle anlatılır: “1915 Çanakkale Deniz Savaşı sırasında Rumeli Mecidiye Tabyası’nda ayakta kalabilen tek top vardı, onun da mermi kaldıran vinci bozulmuştu. Seyit Onbaşı, 276 kiloluk mermiyi tek başına kaldırıp, Niğdeli asker arkadaşıyla birlikte topa sürerek ateşledi, bu kahramanlığıyla İngilizlerin en büyük ve batırılamaz dedikleri ‘Ocean’ savaş gemisine büyük yara aldırdı.” Kocaseyit’in, Çanakkale Savaşları’nda gösterdiği kahramanlıklardan dolayı, doğduğu köye ismi verildi.

BU VATAN KOLAY KAZANILMADI

HAZIRLAYANLAR İREM NAZ İREM