TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ KADIN HEKİMLİK ve KADIN SAĞLIĞI KOLU II. KADIN SAĞLIĞI KONGRESİ 2010.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SAĞLIK TURİZMİ DEVLET DESTEKLERİ
Advertisements

TÜRKİYE’DE ÇOCUKLAR.
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
Mesleki Eğitim Ögrenci ve Çalışan Hareketlilik Bütçeleri Katılımcı ve rafakatçi için seyahat edilecek ülkeye gidiş dönüş için Seyahat Edilen mesafe 100.
TOPLUM SAĞLIĞINI GELİŞTİRME GRUBU 1 ARALIK 2007, İSTANBUL
2011 MİLANO ULUSLAR ARASI MOBİLYA FUAR RAPORU 2011 Salone Internazionale del Mobile.
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ
Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları Bütçe Sunumu PROGRAMI.
KADIN İSTİHDAMINA YÖNELİK AB POLİTİKALARI
E Y L E M 1. 2 G e n ç l i k G i r i ş i m l e r i PROGRAMI.
BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR PROJELER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
TÜRK TORAKS DERNEĞİ 1.
Teşekkürler b-fit.
Yrd. Doç. Dr. Fevzi ENGİN A.İ.B.Ü.İ.İ.B.F
TTB- UDEK Asistan ve Genç Uzman Hekimler (AGUH) Genel Kurulu Yer: İstanbul Tarih: 10 Aralık 2010 Saat:10:00- 17:00 Kolaylaştırıcılar: Berivan TUNCA, Emre.
TÜBİTAK Yurt İçi Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı
AHEK KURULTAYININ ARDINDAN (9 haziran 2008). TTB-AHEK (Asistan Hekimler Eşgüdüm Kurulu) tarafından 09/06/2008 tarihinde AÜTF (Ankara Üniversitesi Tıp.
Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği Taslağı Dr.İskender Sayek TTB Merkez Konseyi Üyesi TUEK 2008 Ankara.
TTB-UDEK Çalışma Grupları Dr. Raşit Tükel TTB-Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu 30 Kasım 2007 / İstanbul.
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
TÜRK GÖĞÜS HASTALIKLARI YETERLİK KURULU RESERTİFİKASYON ESASLARI
Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Dairesi 3 Aralık 2010 GEBZE T.C.
TTB-UDEK BİLİMSEL ARAŞTIRMA ÇALIŞMA GRUBU RAPORU.
ERASMUS+ SPOR Muhammet DEMİR Ocak Erasmus+ Spor: Hedefler Doping, şike, şiddet, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadele Sporda iyi yönetişimi ve.
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
LOGO TÜBİTAK Proje Pazarları Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje Uzmanı.
ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ
TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi Şubat 2014
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
İSİG Politikası ve Güvenlik Kültürü
İLAÇLA AKILCI TEDAVİ EĞİTİMİNDE TFD’nin ROLÜ
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi Ulusal Kıyaslama Sisteminin Oluşturulması Kümelerin İzlenme ve Değerlendirme Süreci 18 Ekim 2012 – Ankara.
YERELDE AB SÜRECİ.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
  Çocukların birçoğunun okuma alışkanlığının olmadığını, rol model olarak anneyi örnek alan çocukların da okuma alışkanlığı kazanmakta zorlandığını.
Türk Tabipleri Birliği Nedir? Ne Yapar?. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Türkiye’deki hekimlerin örgütlü sesidir. Anayasal güvence altında, 6023 sayılı yasa.
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı YENİLİK TRANSFERİ PROJELERİ 2008.
2009 Eğitim Yılı Çalıştayı Dönem 4 ve 5 Raporu. Başlıklar  Stajlar  Teorik dersler  Pratik eğitimi  Sınavlar  Yardımcı eğitim alanları  Öğretim.
Yönetim Kurulu Problem Çözme ve Yönlendirme Yeterliliği.
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Türkiye Yetişkin Öğrenme Projesi Türkiye Yetişkin Öğrenme Profili Araştırması Sonuçları-2013 Yrd. Doç. Dr. Mustafa AKSOY.
ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE ÇALIŞMA KOŞULLARI VE UZMANLIK EĞİTİMİ
2. GRUP Prof. Dr. Selma ÇİVİ Prof. Dr. Dilek GÜLDAL Doç. Dr. Yeşim UNCU Yrd. Doç. Dr. Nazlı ŞENSOY Yrd. Doç. Dr. Muharrem.
 KONU VE AMAÇ: Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasının hızlandırılması amacıyla 2012 yılında TR83 Bölgesi İnovasyon.
EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ: NEDEN VE NASIL? Çankaya Belediyesi Örneği
ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ AKADEMİK KURULU
Uzmanlık derneklerinin amaçları ve uzmanlık alanının temsiliyeti Prof. Dr. Mustafa Ünlü TTB-UDEK Yürütme Kurulu.
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı 16 Mart 2006 “İstanbul Tıp Fakültesi’nde Eğitim Merkezi’nden Anabilim Dalına”
4006 B İ L İ M FUARLARI DESTEKLEME PROGRAMI. TÜB İ TAK Bilim Fuarı TÜB İ TAK Bilim ve Toplum Dairesi Tarafından Yürütülen Bilim Fuarları Destekleme Programı.
KAYIT KONAKLAMA FORMU KİŞİSEL BİLGİLER UNVAN:_______________________________________________________________ ADI – SOYADI:_______________________________________________________________.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
Üniversiteler İçin Proje Yönetim Bilgi Sistemi
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
Özürlü Öğrenci Birimleri Engelsiz Üniversite Birimleri 17.MAYIS.2010 Prof. Dr. Bülbin Sucuoğlu
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
Erasmus + KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
Aile Hekimliğinde Sürekli Sağlık Bakımı
MANTIKSAL ÇERÇEVE MATRİSİ ÖĞR.GÖR.İBRAHİM GÜLTEKİN 2016.
Kadın Sağlığı Hemşireliği Derneği Üyelerinin Profili 2011.
SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN SAĞLIK HİZMETLERİ
Ondokuz mayıs üniversitesi Havza meslek yüksek okulu
AİLE HEKİMLİĞİNİN TANIMI VE TEMEL ÖZELLİKLERİ. AMAÇ Bu oturum sonunda katılımcıların; Aile Hekimi ve Aile Hekimliğinin tanımını yaparak bugünkü durumunu.
SHB-221 TÜRKİYENİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
Farabi Değişim Programı Tanıtım
Sunum transkripti:

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ KADIN HEKİMLİK ve KADIN SAĞLIĞI KOLU II. KADIN SAĞLIĞI KONGRESİ 2010

Kongre ana teması 2010 yılı kongresinin ana temasının “Kadın Sağlığı Politikaları” olmasının Türkiye’nin genel gündemi açısından uygun olacağı düşünülmüştür. Bilindiği üzere kadın sağlığı ülkedeki toplumsal ve siyasal yapıdan doğrudan etkilenmektedir. Bu nedenle II. Kadın Sağlığı Kongresi genelde Türkiye’deki son dönem politik değişimlerin, özelde sağlık alanındaki değişikliklerin kadın sağlığı ile olan ilişkilerinin irdelenmesini, kısa ve uzun dönem etkilerinin ortaya konulmasını, geleceğe dönük olarak kadın hekimlerin duruşlarının belirlenebilmesi için yol gösterici bilgilere ulaşılmasını ve kadın hekimlerin konu ile ilgili işbirliği yapabileceği kişi ve kurumlarla bir araya gelmesini sağlamayı amaçlamaktadır.

Kongre logosu Kongrenin kurumsallaşması nedeniyle Kadın Sağlığı Kongresine özel bir logonun geliştirilmesi ve bu logoyu kapsayan mektup kağıtları ve zarfların bastırılması uygun olacaktır. Bu amaçla özellikle kadın hekimler tarafından bir logonun belirlenmesi için çalışma başlatmak uygun olur.

Kongrenin yeri Kadın Sağlığı Kongresinin her yıl Kadın Hekimlik Kadın Sağlığı Komisyonu bulunan bir ilde yapılması düşünülmüştür.

Olası kongre tarihleri MART 2010 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar

Kongre Düzenleme Kurulu Bu kurul kadın hekimlik/kadın sağlığı komisyonu bulunan illerden birer kadın temsilciden oluşur.

Kongre Yürütme Kurulu Kongre düzenleme kurulu gönüllü kadın hekimler tarafından oluşturulur. Düzenleme Kurulu için belirlenmiş bir sayı yoktur. Çalışmak isteyen her kadın hekim kurulda yer alabilir. Bu kurulda en az bir MK üyesi, bir kol yürütme kurulu üyesi ve kongrenin yapıldığı ildeki komisyondan en az iki üyenin yer alması gerekli işbirliklerinin sağlanabilmesi için önerilmektedir.

Kongre Bilimsel Kurulu Kongre sözlü ve poster bildiri kabul etmektedir. Bildirilerin değerlendirilmesi için bir Kongre Bilimsel Kurulu oluşturulur. Bu Kurul esas olarak kadın hekimlerden oluşturulur.

Kongre günlük işlerinin yürütülmesi Eğer Kongre Yürütme Kurulu bu görevi kendileri üstlenmek isterse şirkete gerek yoktur. Kongre sırasındaki işlerin yürütülmesi için TTB içerisinde çalışan öğrenci grupları ile işbirliğine gidilebilir.

İşbirliği yapılacak kuruluşlar Politika ağırlıklı çalışan kadın kuruluşları ve akademik birimlere bu kongre ile sınırlı olmak üzere işbirliği teklif edilir. Bunlar Ankara Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Uygulama Merkezi (KASAUM), Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı ya da Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı olabilir.

Kongre temaları Kadın hekimlik Özlük haklarımız Tıp ve ataerkil düzen ilişkisi ve kadın hekimler Genel pratisyenlik ve kadın hekimler Sağlık alanında yöneticilik ve kadın hekimler Sağlıkta dönüşüm ve kadın hekimler Tıp eğitimi alan kız öğrenciler … Diğer sağlık çalışanları ile ilgili konular Kadın sağlığı Yeni bin yılda kadın sağlığının durumu Türkiye’de kadın sağlığının durumu Yeni bin yılda TC hükümetinin kadın sağlığına yaklaşımı Sağlıkta dönüşümün kadın sağlığına etkileri Kadın sağlığı özelinde kardiyovasküler hastalıklar Türkiye’de ruh sağlığı sorunları ve izlenen politikaların kadın sağlığına etkisi Çalışma hayatına ilişkin politikaların kadın sağlığına etkisi Nüfus ve üreme sağlığı politikaları Yardımcı üreme teknikleri İlaç endüstrisi ve kadınlar Kent-Çevre ve kadın sağlığı Yeni yerel yönetimlerin kadın politikaları Yazılı ve görsel basında kadın sağlığının ele alınış biçimi ve sorunlar Kadın sağlık çalışanlarına yönelik şiddet …

Kongre web sayfasının tasarlanması Bu işin yapılması için TTB ve tabip odası düzeyinde yetkin bir kişi yoksa özel bir kuruluşla anlaşılması şiddetle önerilir.

Kurslar Bu kongrede katılımcılara birer günlük “toplumsal cinsiyet konusunda farkındalık ve savunuculuk kapasitesi artırma”, “kadın çalışmalarında temel yöntem bilim” ve “yerel basın çalışanlarına “kadın sağlığı konusunda farkındalık” kursu düzenlenmesi, sonunda sertifika verilmesi önerilmektedir. Kurslar kongreden önceki gün yapılacaktır. Her bir kursa 10 kişi kabul edilecektir. Kurslara katılım ücreti 50 TL dir.

Kadın katılımcıların desteklenmesi Kongreye katılmak ve bildiri sunmak isteyen (özellikle Doğu ve Güneydoğu ve Karadeniz bölgesinden) 10 kadına ulaşım ve konaklama gideri olarak 500 TL destek sağlanması düşünülmüştür (toplam TL). Kongreye katılmak isteyen kadın öğrencilerin desteklenmesi için 10 öğrenciye 300 TL destek sağlanması düşünülmüştür (toplam TL)

Harcamalar -Konuşmacı ulaşım ve konaklama masrafları= TL -Kongre kitabı (350 adet) = TL -Kongre heybesi= TL -Kongre yemekleri= 2 oglen yemeği (300x 5 TL= TL) -Kongre kahve arası= 5 ara (300x1x5=2 000 TL) -Kadın desteği= TL -Gece yemeği= 150x 30= TL -Web sayfası tasarımı= 1000 TL -Zarf ve kağıt basımı= 500 TL Gider= TL

Gerekli finansal kaynaklar Bu kongrede katılımcılardan 100 TL katkı payı istenmesi uygun olacaktır. -Katılımcı katkı payı= 300X100= TL -Kurs geliri= 30x 50= TL -Kongrenin yapıldığı İl Tabip Odası= TL -TUBİTAK katkı payı= (konuşmacı ulaşım giderleri, asistan katılımı) -Gelir= TL

Kongre saymanlığı Kongre saymanlığını Düzenleme Kurulunda yer alan iki üye üstlenecektir. Bu üyeler kongre bütçesinin yönetimini, finansal destek aranması ve gerekli başvuruların yapılmasını gerçekleştirecekler, harcama kalemlerine uygun görüşmeleri yaparak gerekli anlaşmalar için zemin hazırlayacak, kongre yürütme kurulunda görüşülüp karara bağlanmasını sağlayacaklar, kongre sonrasında hesapları kapatarak kar-zarar durumuna yönelik sonuç raporunu Kongre Yürütme Kurulu ve Kola ileteceklerdir.

KOLAY GELSİN!