Metin (Text) Özellikleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HTML e GİRİŞ Temel HTML etiketleri.
Advertisements

CSS.
DREAMWEAVER TABLO OLUŞTURMA VE TABLO ÖZELLİKLERİ
HTML’e Devam Uygulama.
SAYFAYA İÇERİK EKLEMEK
HTML’ ye Giriş Uzm. Murat YAZICI.
KELİME İLEMCİ MODÜLÜ ÖĞRENME FAALİYETİ 2 2. BİÇİMLENDİRME.
Kelime İşlemci Programı
HTML’ye GİRİŞ Dr. Devkan Kaleci
Stil Sayfaları HTML dosyaları oluştururken her satır ve paragraf için gerekli biçimleri ilgili yerlerde her seferinde belirtmemiz gerekir. Bazı durumlarda.
CSS Öğr.Gör. Şükrü KAYA.
Tablosuz Tasarım Div ler.
MsAccess Alan Özellikleri.
ÖĞRENME FAALİYETİ 3. PARAGRAF DÜZENLEME.
HTML’E GİRİŞ.
CSS CSS- Cascading Style Sheets: Stil şablonları HTML'e ek olarak metin ve format biçimlendirme alanında fazladan olanaklar sunan bir web teknolojisidir.
BDEM105 Ünite 5: Word
Kutu Modeli Özellikleri
ALAN ÖZELLİKLERİ.
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I BTP 207 Ders 6. Metinleri biçimlendirmek için kullanılır. Özellikleri ve aldıkları değerler:  Color: Metnin rengini belirler.
CSS Birimleri.
Frame (Çerçeve) Kullanımı
CSS’de Class ve ID. ID Bir HTML dosyasının içeriğinde, sadece bir öğeye verilebilecek bir değerdir. id tektir. id'ler sayfada sadece tek bir html etiketine.
Menü (Navigasyon) Yapımı
“Sunum Tuzaklarını Önleme”
Font Özellikleri Web sayfamızdaki metinlerin font ailesini, boyutunu, kalınlık ayarlarını, büyük-küçük harf olmasını ve stilini değiştirmek için kullanılır.
STİL ŞABLONU (CSS) ÖZELLİKLERİ
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 2
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
HTML HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE Burcu Yılmaz – İ brahim Mert Bilişim Teknolojileri Ö ğ retmeni.
YONT171 Bilgi Teknolojilerine Giriş I
CSS – Stil Şablonları (Cascading style Sheet)
FONKSİYONLAR.
Bilgisayarda Ofis Programları
HTML KODLARI HTML Dokümanındaki ilk etiket <html>’dir.
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I
HTML :Hyper Text Markup Language explorer, firefox, opera herhangi bir derleyiciye ihtiyaç duymadan çalışabilir metin biçimlendirme resim ekleme ve biçimlendirme.
İNTERNET PROGRAMLAMA - 1
STiL ŞABLONU (CSS) TEMELLERİ
İLERİ HTML.
WORD 2010’DA PARAGRAF AYARLARI
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I
explode Bu fonksiyon sayesinde belirli bir metni, istediğiniz bir karakteri referans alarak bölebilir ve istediğiniz bir diziye aktarabilirsiniz.
5.1. Tablo Ekleme Kelime işlemci programında tablo eklemek için Ekle sekmesindeki Tablolar grubundan Tablo düğmesine tıklanır. A:Tablo; Bu kısmın üzerine.
Tablo Özellikleri Tablo oluştururken kullandığımız , , ve etiketlerine şu ana kadar gördüğümüz özellikleri uygulayarak görsel açıdan.
HTML (Hyper Text Markup Language) İnternet dökümanları oluşturmaya yarayan işaretleme dilidir.
Üsküdar Halk Eğitim Merkezi Eczane Çalışanlarının Eğitimi Bilgisayar Dersi Ayşenur Buyruk
WEB TASARIMININ TEMELLERİ
HTML HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE Ayşe AK İ DA Ğ I Bilişim Teknolojileri Ö ğ retmeni.
Word Programı.
WEB SİTESİ YAPIYORUM HTML
CASSCADING STYLE SHEETS
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
Hazırlayan:Emin BORANDAĞ
KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI
CSS NEDİR.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
ITEC115 - BİLGİSAYARA GİRİŞ ITEC190 - HUKUK İÇİN BİLGİSAYAR
Dersin Amacı Bu dersin amacı Microsoft Word 2010’da, o Tablolar ile çalışmak, o Belgeye eklentiler yapmak, o Sayfa yapısı, o Belge yazdırma, hakkında.
MS WORD Kullanımı OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER
Zemin özellikleri Font özellikleri Kutu modeli özellikleri Tablo özellikleri Pozisyon özellikleri Liste özellikleri.
ITEC115 - BİLGİSAYARA GİRİŞ ITEC190 - HUKUK İÇİN BİLGİSAYAR
Word Programı.
İNTERNET PROGRAMCILIĞI 1
AHMET YESEVİ ÜNİVERSİTESİ
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
“Sunum Tuzaklarını Önleme”
İST1111 BİLGİSAYAR UYGULAMALARI HTML
“Sunum Tuzaklarını Önleme”
Sunum transkripti:

Metin (Text) Özellikleri color (Metin Rengi ) text-align (Metin Hizalama ) text-decoration (Metin Dekorasyonu) text-transform text-indent line-height letter-spacing word-spacing vertical-align

Metin Rengi “color” Metne renk vermek için kullanılır. Değer olarak daha önce öğrendiğiniz renk birimlerinden istediğinizi kullanılabilirsiniz. Örnek: h1{ color: #449BDB; } p { color:black; } p {color: rgb(255, 0, 0);}

Metin Hizalama “text-align” Metinleri hizalama için kullanılır. Metinleri sağa, sola,iki yana yaslayabilir veya ortalayabiliriz. text-align:left; (Metni sola hizalamak için kullanılır.) text-align:center; (Metni ortaya hizalamak için kullanılır.) text-align:right; (Metni sağa hizalamak için kullanılır.) text-align:justify; (Metin içeriğinin sağ taraftan kalan boşluklarını tamamlar, okumayı kolaylaştırır. Örnek : h1 { text-align:left; }

Metin Dekorasyonu “text-decoration Genellikle bağlantıların (link) altındaki çizgileri kaldırmakla birlikte metinlerin üst tarafını çizmeyi, altını çizmeyi, üzerini çizmeyi ve onlara yanıp sönme (blink) efekti vermeyi sağlar. text-decoration:none; (Genellikle a etiketine uygulanır, çizgiyi kaldırır.) text-decoration:underline; (Metni altı çizili yapar.) text-decoration:overline; (Metnin üst tarafını (tepesini) çizili yapar.) text-decoration:line-through; (Metnin üzerinden (ortasından) çizgi geçirir.) text-decoration:blink;(Metnin yanıp sönmesini (bir görünüp bir görünmemesi) sağlar.)

Örnek: a {text-decoration:none;} h1 {text-decoration:overline;} h2 {text-decoration:line-through;} h3 {text-decoration:underline;} h4 {text-decoration:blink;}

Metin Dönüşümü “text-transform” Bir metindeki karakterleri büyük veya küçük harfe çevirebilir ya da metindeki kelimelerin ilk harflerini büyütebilir. text-transform:uppercase; (Metindeki tüm harfleri büyük harfe çevirir.) text-transform:lowercase; (Metindeki tüm harfleri küçük harfe çevirir.) text-transform:capitalize; (Metindeki kelimelerin ilk harflerini büyük hale çevirir.)

Örnek: Bu üç özelliği sınıf (class) seçicisi olacak şekilde yazalım. .buyuk{text-transform:uppercase;} .kucuk{text-transform:lowercase;} .ilkharfbuyuk{text-transform:capitalize;}

Metin Girintileme“text-indent” Paragraf başı yaparken cümlenin ne kadar içten başlayacağını ayarlamak için kullanılır. Örnek: p {text-indent:50px; } // Her paragraf 50px içerden başlar.

Kelimeler Arası Mesafe Ayarı “word-space” Metin içinde yer alan kelimelerin arasındaki mesafeyi (boşluğu) ayarlamak için kullanılır. Örnek: p { word-spacing: 12px; // Kelimeler arası mesafeyi 12 px yapar. }