Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CSS’de Class ve ID. ID Bir HTML dosyasının içeriğinde, sadece bir öğeye verilebilecek bir değerdir. id tektir. id'ler sayfada sadece tek bir html etiketine.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CSS’de Class ve ID. ID Bir HTML dosyasının içeriğinde, sadece bir öğeye verilebilecek bir değerdir. id tektir. id'ler sayfada sadece tek bir html etiketine."— Sunum transkripti:

1 CSS’de Class ve ID

2 ID Bir HTML dosyasının içeriğinde, sadece bir öğeye verilebilecek bir değerdir. id tektir. id'ler sayfada sadece tek bir html etiketine uygulanır. ikinciye tekrar aynı id’yi tanımladığınızda hata verir. id'ler HTML'de kullandığımız öğenin, nüfus kağıdıdır. Nasıl bizim nüfus kağıdımız sadece bize özelse, ve başkasıyla paylaşamazsak, id'ler de öğeye özeldir ve aynı sayfa içerisinde başka bir öğeyle id'sini paylaşmaz. Eğer bir proje geliştiriyorsak, verdiğimiz id'yi aynı sayfada birden fazla olmamak koşuluyla istediğimiz kadar kullanabiliriz.

3 ID-örnek #baslik { color:red; font-size:20px;} #icerik { color:blue; font-size:15px;} Burası İlk Başlık Burası İcerik

4 CLASS Class'lar id'lerden farklı olarak bir sayfa içerisinde istediğimiz kadar kullanabileceğimiz değerlerdir. ' baslik ' adında bir classımız olduğunu farzedersek bu başlık classını bütün başlıklarda kullanabiliriz.

5 CLASS-örnek.baslik { color:red; font-size:20px;} Burası İlk Başlık bu bir paragraftır. Burası İcerik bu bir paragraftır.

6

7 Bazı sınıf tanımlamaları

8 Resim Şeritleri img.home { width:46px; height:44px; background:url(img_navsprites.gif) 0 0; } img.next { width:43px; height:44px; background:url(img_navsprites.gif) -91px 0; }

9 Web Linkleri http://fatihhayrioglu.com/cssin-yapisi/


"CSS’de Class ve ID. ID Bir HTML dosyasının içeriğinde, sadece bir öğeye verilebilecek bir değerdir. id tektir. id'ler sayfada sadece tek bir html etiketine." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları