ELEKTRİK.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yaşamımızda elektrik olmasaydı nasıl olurdu?
Advertisements

INVERTER NEDİR? NASIL ÇALIŞIR?
6.SINIF FEN ve TEKNOLOJİ TESTİ
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
Devre Elemanları Nelerdir? Nasıl Çalışır? Çeşitleri Nelerdir?
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK ÜNİTESİNE HOŞ GELDİNİZ.
Aşağıdaki soruları cevaplayınız.
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
İLETKENİ DEĞİŞTİR AMPULÜN PARLAKLIĞI DEĞİŞSİN
Yaşamımızdaki Elektrik.
AY DEDE.
Yaşamımızdaki Elektrik Hazırlayan Özge EREN.
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
Elektriği üzerinden geçiren cisimlere iletken denir.
ÜNİTE:4 YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK KONU:ELEKTRİK AKIMI HAZIRLAYAN:
Sadece laboratuar ortamında değil günlük hayatta da elektrik devreleri ile iç içeyiz farkında mısınız!
YAŞAMIMIMIZDAKİ ELEKRİK
5.SINIF YAŞAMIMIZIN VAZGEÇİLMEZİ: ELEKTRİK
DEVRE ELEMANLARININ SEMBOLLE GÖSTERİMİ.
PROJENİN ADI KOLAY ELEKTRİK.
YAŞAMIMIZDA ELEKTRİK HAZIRLAYAN AYŞEGÜL BOZDEMİR
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
ELEKTRİK.
LİMON PİLİ Elif Ayboğa – ESE.
HAZIRLAYAN KUMRAL KERDİĞE
ELEKTRİK VE MANYETİZMA
Yaşamımızdaki Elektrik
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTİRİK
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
Basit Bir Elektrik Devresi Kuralım
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
ELEKTRİK AKIMI NEDİR? Elektrik akımı elektronların hareketidir.Elektronların hareketi için elektronları harekete geçiren kaynak olmalıdır. Elektronları.
ELEKTRİK ENERJİSİ Elektriksel potansiyel enerjiden yeniden türetilen enerjidir .Bir elektrik devresi  tarafından çekilen ve tüketilen enerjiyi açıklar.
GÜNEŞ BİZE ÇALIŞIR.
Adı:Muharrem Soyadı:Şireci No:683
ELEKTRİK DEVRESİ KURALIM
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
YAĞMURUN OLUŞUMU.
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE AYDINLATMA TEKNOLOJİSİ
IŞIK VE SES
Mustafa ÇELİK. Bir elektrik ampulünün içerisinde filaman adı verilen iletken bir tel bulunmaktadır. Bu tel ince ve uzun olarak seçilmiştir. Ampulün içine.
ELEKTRİK. ELEKTRİK KAYNAKLARI 1.AKÜ 2.PİL 3.BATAYA 4. Şehir Cereyanı.
1)Elektrikle Tanışalım Günlük hayatımızda evde, okulda kullandığımız araçlar ile fabrikalarda kullanılan makinelerin birçoğu elektrikle çalışır. Elektrik.
BASİT ELEKTRİK DEVRESİ. ETKİNLİK ADIBAĞIMLI DEĞİŞKEN BAĞIMSIZ DEĞİŞKEN KONTROLLÜ DEĞİŞKEN AMPULLERİN SAYISI VE DEĞİŞKENLİĞİ AMPULÜN PARLAKLIĞI.
DİRENÇ. Cisimlerin elektrik akımını geçirirken gösterdiği zorluğa direnç denir. Birimi ohm olup kısaca R ile gösterilir. Devredeki her elemanın direnci.
Bir devrede birden fazla ampul ve pil de bulunabilir. Devrede ampullerin ışık verebilmesi için devreyi oluşturan tüm elemanlar çalışır durumda.
DEVRE YAPIM KİTİ (Circuit Construction Kit ). Devre yapım kiti ; pil, ampul, dirençler,ampermetre ve voltmetre gibi gerçeklerine benzeyen laboratuvar.
ELEKTRİK Fen ve Teknoloji Bu Ünitemizi Proje Temelli Olarak İşleyeceğiz Fadime CAN.
4. ÜNİTE YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
5. SINIF 1. 2 BASİT ELEKTRİK DEVRESİ Bir elektrik üreticinden başlayıp yine orada biten kesintisiz bir yoldur. Pil, ampul, bağlantı.
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK Basit Elektrik devresi: © Elektrik enerjisini ısı ve ışık enerjisine dönüştürür. © Pil, pil yatağı, anahtar, iletken kablo, duy.
Elektrik yüklerinin üretecin bir kutbundan çıkarak diğer kutba gitmesi için oluşturulan düzeneğe elektrik devresi denir.
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
İNDÜKSİYON AKIMI Akım geçen telin çevresinde manyetik alan oluştuğunu biliyoruz. ACABA mıknatısın manyetik alanı içine iletken tel koyarsak teldeki elektronları.
PERİYODİK CETVEL.
ELEKTRİK.
BASİT ELEKTRİK DEVRESİ
BASİT ELEKTRİK DEVRELERİ
BASİT ELEKTRİK DEVRELERİ
FEN VE TEKNOLOJİ PERFORMANS ÖDEVİ.
Elektrik akımı, Direnç ve Potansiyel fark
ELEKTRİK.
 Elektrikli bir aracı çalıştırmak için fişini prizine takarız. Elektrik bir enerji türüdür, ısı ve ışık gibi başka enerjilere dönüştürebilir. Pil, elektrik.
MEHMET ŞENGİL 7/A 325 FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMEN: SAİME ÖZEN.
MBLOCK ile Arduino ve Robotik Kodlama
 SERİ BAĞLAMA  PARELEL BAĞLAMA Bir üretecin kutupları, iletkenle bir ampule bağlandığında negatif yüklerin üretecin negatif kutbundan pozitif kutbuna.
Sunum transkripti:

ELEKTRİK

Bana ne oluyor? Ampul gibi yanıyorum.

Basit Elektrik Devresi Birleştirilir Açar ve kapar Devre Elemanı Bağlantı kablosu Anahtar Olabilir Ampul Pil Işık verir Yerleştirilir Yerleştirilir Duy Pil yatağı

Bu elektrik devresindeki ampulün parlaklığını nasıl değiştirebiliriz? Duy Pil Pil yatağı Anahtar Kablo Bu elektrik devresindeki ampulün parlaklığını nasıl değiştirebiliriz?

Devrede pil sayısını artırırsak ne olur?

Daha fazla enerji gelir ve böylelikle ampulün parlaklığı artar.

Devrede ampul sayısını artırırsak ne olur?

Böylelikle ampulün parlaklığı düşer. Ampul sayısının artmasıyla enerji ampuller arası paylaşılır. Böylelikle ampulün parlaklığı düşer.

Ampulün parlaklığını etkileyen değişkenler nelerdir? Ampulün parlaklığını etkileyen değişkenleriz bizler. 1. 2. 3. Pil sayısının artması veya azalması. Bizim sayımız artarsa parlaklığımız düşer. Sayımız azalırsa artar. Ampul sayısının artması veya azalması. Bizlerin sayısı artarsa ampulü daha parlak yakarız. Sayımız azalırsa gücümüzde azalır ampulün parlaklığı da düşer.

Ampul sayısının değiştirilmesinde değişkenler nelerdir? Bağımlı değişken. Bağımsız değişken. Kontrol edilen değişken. Ampul parlaklığı Ampul sayısı Pil sayısı

Pil sayısının değiştirilmesinde değişkenler nelerdir? Bağımlı değişken Bağımsız değişken Kontrol edilen değişken Ampul parlaklığı Pil sayısı Ampul sayısı

Sizce bu adam şimdi ne yapacak biliyor musunuz?

Adam ampulü yakmış. Demek ki evimizdeki elektrik düğmesi de bir devre anahtarıdır.

Elektriği ileten kablo nerden geçer biliyor musunuz? Peki, ampulün nasıl yandığını biliyor musunuz? Elektriği ileten kablo nerden geçer biliyor musunuz?

ampule elektrik ulaşır ve ampul yanar. Kablo Duvardan geçen kablo yardımı ile ampule elektrik ulaşır ve ampul yanar.

Bakalım nelerin ismini biliyoruz. Aşağıdaki kelimeleri yandaki tablodan bulunuz? D S K M E A P U L Ö Ş İ H R G Ğ Z C N Y T F Ç B O J V I Pil yatağı Kablo Ampul Anahtar Elektrik Pil Duy

Aşağıdaki boşlukları uygun kelimelerle doldurunuz. 1. Basit elektrik devresini ……………… ile açıp kapatırız. anahtar pil yatağına 2. Pili devreye kolay bağlayabilmek için pili, ………………. yerleştiririz. 3. Bir elektrik devresinde ……… pil gibi elektrik enerjisi kaynağına ihtiyaç vardır. pil 4. Devre elemanlarını birbirine ……………………… ile bağlarız. bağlantı kablosu Aşağıdaki cümleleri okuyunuz. Cümleler doğru ise D, yanlış ise Y harfini kutucuklara yazınız. 1. Ampul, basit elektrik devresindeki pilin enerjisini ışık enerjisi olarak tüketir. D Y 2. Basit elektrik devresindeki yan yana bağlı ampul sayısı artsa da ampullerin parlaklığı değişmez. D Y 3.Basit elektrik devresindeki yan yana bağlı pil sayısı arttıkça ampullerin parlaklıkları aynı kalır. D Y