Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 SERİ BAĞLAMA  PARELEL BAĞLAMA Bir üretecin kutupları, iletkenle bir ampule bağlandığında negatif yüklerin üretecin negatif kutbundan pozitif kutbuna.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " SERİ BAĞLAMA  PARELEL BAĞLAMA Bir üretecin kutupları, iletkenle bir ampule bağlandığında negatif yüklerin üretecin negatif kutbundan pozitif kutbuna."— Sunum transkripti:

1

2  SERİ BAĞLAMA  PARELEL BAĞLAMA

3 Bir üretecin kutupları, iletkenle bir ampule bağlandığında negatif yüklerin üretecin negatif kutbundan pozitif kutbuna akabileceği bir yol oluşturulmuş olur. Bu yola elektrik devresi denir. Bu devrede, iletken bir noktasından kesilirse yük akışı durur. Böyle devreye açık devre denir. İçinden elektrik akımı geçen devreye kapalı devre denir. Yan­da şekli verilen devrede, akım kaynağı (üreteç) ve ampul, iletken tel­ler devre elemanlarıdır. Daha karmaşık elektrik devrelerinde elektrik anahtarı, ampermetre, voltmetre, direnç, reosta, almaç gibi devre ele­ manları bulunabilir. Elektrik devrelerini şema hâlinde göstermek için devre elemanları simgelerle gösterilir.

4

5  Bir uçtan bir uca sıralanmış, aralarında düğüm noktası (kavşak) bulunmayacak şekilde dizilmiş dirençlere seri bağlı veya seri bağlanmış dirençler denir. Seri bağlı dirençlerde birinci direncin bittiği nokta ikinci direncin başladığı noktaya bağlıdır. Kirchoff Kanunları’ndan bildiğimiz gibi eğer devrede bir düğüm noktası yoksa akım korunur, yani devrenin üstündeki akım her noktada aynıdır. Dolayısıyla seri bağlanmış dirençlerin her birinin üstündeki akımın değeri aynı olmak zorundadır. Seri bağlanmış dirençlerin toplam potansiyel farkı da, tüm dirençlerin teker teker potansiyel farklarının toplamına eşittrKirchoff Kanunları’ndan

6

7 HAZIRLAYAN: YAĞMUR NİSA ÇANOĞLU NO:122 SINIF:7\C BEN DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞŞEKÜRLER


" SERİ BAĞLAMA  PARELEL BAĞLAMA Bir üretecin kutupları, iletkenle bir ampule bağlandığında negatif yüklerin üretecin negatif kutbundan pozitif kutbuna." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları